Wie wil mijn website roasten?

Laatste reactie 09/10/2018 10:29 door Jacko
· Markeren als ongelezen
Sam L 8 maanden geleden geplaatst
Of opbouwende kritiek geven ;-) 

Mijn website safari-reizen.nl is sinds eind juni online. Na 3 weken had ik mijn eerste commissie van 54,64 euro, toen een maand niks, en vorige maand weer een van 6,62 euro. 

Concrete vragen:
- Wat vinden  jullie van het hoofdmenu? Handig of juist niet en waarom? 

- Voor het doorklikken naar reisaanbieders, wat zou beter werken: tekstlinks onderaan de blog zoals bij https://safari-reizen.nl/zanzibar-en-safari/ of 3 opties voor reizen onderaan de blog zoals op https://safari-reizen.nl/beste-reistijd-zuid-afrika/ ?

- de homepage: zou je die zo laten of zou je die anders vormgeven?

- ook alle andere opmerkingen zijn van harte welkom

Splittesten oid gaat nog niet lukken want ik heb nog maar iets van 70 bezoekers in totaal gehad haha. Zoals je ziet is het nogal een work-in-progress, maar ik vind het erg leuk om ermee bezig te zijn. Ik ben benieuwd naar jullie commentaar. Alvast heel erg bedankt!
Jan M 8 maanden geleden geplaatst
In de subtitel van de website staat 2x het woordje "op". "Wanneer ga jij op op avontuur?" 

Als ik op safari zou willen en daarover naar informatie zoek, verwacht ik dat die website verteld waar ik het beste naartoe kan gaan. Met "Waar wil jij naartoe?" sla je naam mijn mening dus een beetje de plank mis. Je laat mensen al beslissen, terwijl ze juiste naar je site komen om te kiezen/beslissen.

"Populairste safari bestemmingen" lijkt me beter. De rest van de menu knoppen lijken me wel oké. 

Verder is het een mooi begin! Kwestie van super goede content maken nu! Misschien opzoek gaan naar rechten/ een fotograaf voor mooie foto's die gemaakt zijn op safari's. Knal die op een instagram account > link in BIO naar website.
Mark de Vries 8 maanden geleden geplaatst
Ik ga hem morgen roasten, ben momenteel zelf op zwembadsafari 😉
Sam L 8 maanden geleden geplaatst
Dankjewel voor je feedback @janm​! Subtitel meteen aangepast. Dat ik dat niet gezien had zeg...

Over 'Waar wil je heen?' in het hoofdmenu zat ik al te twijfelen. Dat vraag ik namelijk altijd als mensen zeggen dat ze wel een keer naar 'Afrika' of 'Zuid-Amerika' willen. Maar wat jij zegt, dat ze dan eigenlijk tips/advies willen, komt dan daar altijd uit voort dus misschien kan ik daar idd beter meteen mee beginnen.

@tradermark​: ik hoop dat je je zwembadsafari overleefd hebt. Ik wacht met angst en beven je roast af ;-)
Sieto vd Heide 8 maanden geleden geplaatst
Mijn observaties: (mijn mening, dus verder niet goed of fout)

observatie 1: ik vind de site een beetje onpersoonlijk, je heb in de sidebar een korte 'over ons', maar die is onpersoonlijk/abstract.

observatie 2: in de banner zou ik misschien het streepje van de URL weg laten, die stoort een beetje. Wellicht gewoon 'Safari Reizen'. Ook: je vraag 'wanneer ga jij...' is vrij open.

observatie 3: je banner laat je zien op elke pagina, en neemt vrij veel 'screen real estate'. Met die ruimte kun je misschien ook wat anders doen, wat je helpt meer/beter te converteren.

Mark de Vries 8 maanden geleden geplaatst
Okee dan, hier de sunday roast!
 🔥

Disclaimer: Ik probeer op bouwende kritiek te geven. Laat je hierdoor niet uit het veld slaan, maar zie het als een kans om te verbeteren.

***********************************************

Allereerst vind ik je header te groot/hoog. Hierdoor staat alle belangrijke info "under the fold".

De widget "over safari reizen" zou ik korter maken. Een soort teaser waarbij je door kunt klikken naar een dedicated "Over Ons" pagina.

Ik vind de reviews over de reisorganisaties te mager. Hier kun je volgens mij goed op scoren. Ook ontbreken er her en der wat afbeeldingen, zoals op: https://safari-reizen.nl/djoser/ het Djoser logo en onderaan de afbeelding van Koning Aap.

Op deze pagina: https://safari-reizen.nl/fox-verre-reizen-anwb/ gaat iets niet goed met uitlijning van de afbeelding en de eerste H2.

Hier: https://safari-reizen.nl/safari-kleding/ link je naar een aantal producten bij bol.com. Ik zou hier als bezoeker graag een afbeelding van willen zien voor ik doorklik.

De fontgrootte in je sidebar en footer is kleiner dan in je content. Ik zou gaan voor consistentie en ze dezelfde size geven.

Je content mag ook wel wat rijker. je maakt gebruik van afbeeldingen, maar ik zie geen video, gifs, inhoudsopgave, embedded tweets etc.

Voor de rest vind ik het er heel netjes en clean uitzien. Helaas is heeft het thema dat je gebruikt voor het laatst in 2016 een update gehad: https://wordpress.org/themes/travelify/. Dit zou mij zorgen baren. Ik zou dan ook kiezen voor een premium thema met regelmatige updates en support.

Misschien het overwegen waard om te schrijven vanuit een persoon (jijzelf of een alias) in plaats vanuit safarireizen?

Je website laadt lekker snel, maar je kunt nog verder optimaliseren: https://gtmetrix.com/reports/safari-reizen.nl/c03ZTsaR

********************************************

Hopelijk kun je hier iets mee. het begin is er en je website en content laat zien dat je goed hebt opgelet tijdens de videos. Ik weet zeker dat als je dit volhoudt, dat dit een hele mooie earner kan worden. ❤️
reactie op @tradermark:
Jacko Meijaard Nice!
8 maanden geleden

Beantwoorden

Sam L 8 maanden geleden geplaatst
Dank voor jullie uitgebreide feedback @sieto​ en @tradermark​. Goede tips, hier kan ik zeker wat mee!

Over het toevoegen van video's heb ik nog een beetje m'n twijfels: ik snap dat het extra waarde 
toevoegt, zeker als het mooie beelden uit wildparken zijn. Helaas heb ik hier zelf geen materiaal van, dus dan zouden het youtube filmpjes worden die ik zou embedden in de blogpost. 

Raken mensen dan niet te veel afgeleid en klikken ze dan niet weg van de site om verder te gaan op YT? Wat zijn jullie ervaringen hiermee?
reactie op @samsam:
Mark de Vries Nee ik heb geen last van verlatende bezoekers door de YT video's
8 maanden geleden

Beantwoorden

Sieto vd Heide same - ik heb er ook geen last van, al zijn de videos die ik gebruik meestal van mezelf en is het mijn doel om video plays te krijgen. Maar als je relevante video's gebruikt die een significante viewtime krijgen, dan kan het je zelfs helpen in je Google ranking.
8 maanden geleden

Beantwoorden

Sam L Ok top, goed om te horen. Ik ga ermee aan de slag! 

PS: mochten er nog meer mensen zijn met tips/suggesties/commentaar dan hoor ik het natuurlijk graag :)
8 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 06 October 2018 om 16:32
Aantal lezers 52
Aantal reacties 11