Werkwijze videocontent opnemen / plaatsen

Laatste reactie 17/07/2019 17:35 door Kevin
· Markeren als ongelezen
Kevin Louwers 3 maanden geleden geplaatst
Dag mensen!

Ik ben benieuwd of hier mensen zitten die streamen / videocontent sharen, en welke werkwijze zij gebruiken om te integreren in wordpress. Zou graag het een en ander van jullie gaan volgen en leren. Ik richt met name op "one man shows", dus creatievelingen die op slimme manieren ZELF hun volledige filmwerk doen.

Ik loop momenteel tegen meerdere barrieres aan. Kortgezegd wil ik een podcast, maar dan met videocontent i.p.v. audiogesprekken. Ik heb geen tijd om internationale klanten af te gaan, dus wil een SNELLE, MAKKELIJKE manier vinden om voor mezelf een "videostudio" op afstand te creeeren, zonder er te goedkoop uit te zien. Mijn doel is om bijvoorbeeld 3 of 4 interviews per week te doen met bedrijven, locatie onafhankelijk. Content zal bewerkt worden door anderen in mijn team, ook locatie onafhankelijk. En video's zullen NIET live gestreamd worden, maar uitgebracht op een bepaald tijdstip. Zo kan iets eventueel in meerdere shoots, maar kan ook besloten worden om vooraf een aantal extra te doen.

Zo hoop ik uiteindelijk een mediakanaal / magazine te kunnen runnen vanaf mijn laptop, terwijl ik ga reizen voor mijn business.

Vragen:

1. Wat voor soort laptop zou mijn volgende moeten worden om een GOEDE camera te hebben? Ik merk dat mijn Lenovo mijn gewenste kwaliteit niet bij kan houden helaas... Heb begin vorig jaar al eens naar Macbook Pro en Air gekeken, maar toen helaas de keuze gemaakt om minder te investeren omdat ik nog niet bezig was met online business.

Vragen:

1. Welke software kan ik gebruiken om solide videogesprekken op te nemen via digitale communicatie? 
2. Welke hardware heb ik nodig voor dergelijke ideeen? 
3. Welke software kan ik gebruiken om solide videogesprekken te bewerken? 
4. Wat is een manier om dit te streamen op mijn website? Uploaden op youtube en dat aanhouden als bron?

Ik heb al eens gehoord van skype / twitch / zoom, maar heb er nog (te) weinig ervaring mee. Wie heeft er tips?

Noem vooral ook inspirerende youtubers of mensen uit het werkveld. 
Ik ga graag inventariseren! 😘
Léon Gotjé 3 maanden geleden geplaatst
Wat is je budget voor een nieuwe laptop? Overigens denk ik dat je beter €70 kan investeren in een HD webcam, ben je er ook wel. Als je echt geld over hebt kan je gaan kijken naar een DLSR die je gebruikt voor je opnames.

De laatste video die ik met Jacko samen deed was over Skype. Dit ging prima. Als ik het goed heb ging de audio input van mijn kant (de gebelde partij) over de speakers, maar zelfs die zou te capturen zijn met goede software.

Wat goede software is om je video's zelf op te nemen, weet ik niet. Ik weet wel dat er veel ge-edit wordt met After Effects in combinatie met Première, maar er zullen vast goedkopere alternatieven zijn.

Verder ben je het beste af door te uploaden of YouTube of Vimeo (dan wel premium abbo). Zelf gaan hosten kan, maar het kost je bakken aan bandbreedte.
reactie op @leongotje:
Kevin Louwers Ik heb geen budget over helaas, moet er hard voor werken op het moment... 
3 maanden geleden

Beantwoorden

M 3 maanden geleden geplaatst
antwoord op je vragen hier te vinden 😄

https://youtu.be/aaDvlBMqf4k

en kijk gelijk ook even naar deze afspeellijst 😄

https://www.youtube.com/playlist?list=PLgJeRQxEOJmqoOZOFIXc1OHxPYop6priY

dank @ferdykorpershoek​ voor het goede werk 🎂
reactie op @m:
Kevin Louwers Thanks. Zeer interessant!! :)
3 maanden geleden

Beantwoorden

Ferdy Korpershoek 3 maanden geleden geplaatst
Goeie gozer die Ferdy! XD
Maarten   3 maanden geleden geplaatst
Ben jij zeker te weten wel Ferdy! Ik ben al jaren met WordPress bezig maar ook ik leer elke keer van je videos weer wat bij.

Je doet het in mijn ogen ook veel beter dan veel van je concurrenten en die zijn ook behoorlijk goed.

Geen idee of wpcrafter een concurrent of inspiratiebron voor je is, maar kijk ook altijd graag naar zijn tutorials en hij heeft mij toch echt vaak op zijn affiliate link weten te klikken dat ik echt na een paar dagen dacht - wow ik koop te veel van die man! Haha Hij doet dus zeker wat goed.

Maar op YouTube ben jij wel voor mij de WordPress Koning! : )

Ga zo door!
Kevin Louwers 3 maanden geleden geplaatst
Iedere keer weer een klein stukje meer informatie, een groot zoek-avontuur, een aantal keuzes, en uiteindelijk een aantal resultaten die leiden tot de volgende stap. Ben wel blij met jullie voor de richtingen en feedback iedere keer! 

Ik begin vanaf deze week te testen met video streaming / opnames. Van daaruit gaat het hopelijk WEER een stukje verder! :) 
Jacko Meijaard 3 maanden geleden geplaatst
Laat zeker wete hoe het gaat!
Kevin Louwers 3 maanden geleden geplaatst
Het heeft zijn uitdagingen, maar ik heb mijn eerste video online! Vanaf volgende week proberen om 3x per week een video te plaatsen in samenwerking met industrie stakeholders... 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 09 July 2019 om 12:56
Aantal lezers 36
Aantal reacties 10