Weer eens een update van mijn kant

Laatste reactie 02/12/2020 14:18 door ramses
· Markeren als ongelezen
ramses werf 3 maanden geleden geplaatst
Hoi allemaal,

Er is weer veel gebeurd afgelopen tijd en ik vind het leuk om er weer eens een update over te geven.

Dit keer ga ik je niet alleen vertellen wat er goed is gegaan, maar ook wat er volledig fout is gelopen, PLUS, hoe ik dat ook weer ga oplossen

Ten eerste, ik ben een tijdje niet heel actief geweest hier op het forum. Dat vind ik jammer, want ik haal hier altijd enorme motivatie uit. Ik vind het super tof om mensen verder te helpen waar mogelijk. En natuurlijk om de successen te lezen die hier telkens weer worden behaald.

Maar, soms moeten er ook wel eens prioriteiten worden gesteld. 

Wat heb ik de afgelopen tijd gedaan?

Allereerst ben ik bezig geweest met een onderzoek naar de combinatie Maxbounty en PropellerAds. Ik heb bij PropellerAds meegedaan een een challenge waar ik zeer veel van heb geleerd. 

Met goede moed wilde ik daar een driedelige minicursus, cq casestudy van maken, waarbij ik beloofde dat ik dat hier ook zou delen. Dat is dus falikant misgelopen.

Ik heb de challenge afgerond en alle aantekeningen nog bewaard en zelfs de eerste video staat online. En toen hield het even op.

Waarom? Omdat ik zag dat anderen mijn hulp op dat moment veel harder nodig hadden. Ik moest een keuze maken....

Besteed ik mijn tijd aan deze casestudy, niet wetend of iemand er echt wat aan heeft of echt mee aan de slag gaat?

Of help ik ondernemers in de buurt om in deze toch wel bizarre omstandigheden het hoofd boven water te houden?

Ik koos voor het tweede. In de buurt waar ik woon zijn er twee kleine buurt winkelcentra waar vrijwel alleen kleine ondernemers zijn gevestigd. Ik koop al bijna 20 jaar mijn boodschappen bij deze mensen, gewoon omdat het prima winkeliers zijn en ik het leuker en gezelliger vind dan de supermarkt.

En juist die kleine zelfstandigen hebben het zo enorm zwaar dat ik besloot te helpen. Samen met de winkeliers zelf, de verhuurders, de winkeliersvereniging en zelfs de gemeente hebben we plannen gemaakt voor al deze ondernemers. 

De meesten zijn nu net boven water, maar blijven door zwaar weer gaan. Hopelijk kunnen ze dit nog een beetje rechttrekken door de aankomende feestdagen...

Ik zal er verder niet teveel over uitweiden, dat is voor hier verder niet zo interessant. Maar ik probeer hiermee wel aan te geven dat men soms een keuze moet maken, ook als iemand daardoor wellicht teleurgesteld wordt.

Wat heb ik nog meer gedaan? 

Naast mijn hulp aan winkeliers, ben ik ook bezig met het lanceren van een eigen product. De bedoeling is, dat dit begin 2021 online komt. Het is eigenlijk een "remake" van een cursus die ik een jaar of tien geleden via Paypro verkocht.

De inhoud is uiteraard helemaal aangepast naar deze tijd. Tegen de tijd dat dit ook echt in beweging komt, zal je dit product ook via Paypro kunnen promoten met een zeer aantrekkelijke commissie.

Meer zeg ik nog eventjes niet....

Maar, het is dus nog steeds wel druk!

Waarom kies ik dan niet voor puur affiliate marketing hoor ik je bijna denken.

Weet je, het "foefje" werkt, en het werkt goed. Jacko toont ook 100% aan dat alles mogelijk is als je er maar een beetje geduld voor hebt. 

En dat is het dus. Ik ben inmiddels ruim 25 jaar ondernemer op en rond internet. En toen ik hier lid werd bij Jacko, was het ook echt mijn intentie om een PASSIEF inkomen op te gaan bouwen. Precies zoals Jacko het uitlegt.

Maar....

Ik merkte toen ik weer begon aan het begon van dit jaar, dat ik op korte termijn toch meer kon verdienen met ondernemen, dan met affiliate marketing.

Welliswaar niet passief, helemaal niet zelfs. Maar het heeft me wel de mogelijkheid gegeven om een buffertje op te bouwen om alsnog te werken aan het stuk affiliate marketing. 

Ik realiseer me namelijk, dat ik nu 47 jaar oud ben en in de toekomst eigenlijk niet meer alleen wil ondernemen. Ik wil dadelijk ook van mijn rust kunnen genieten, zonder hele dagen te moeten besteden aan het helpen van anderen, hoe graag ik dat ook doe.

Daarom blijf ik affiliate marketing ook niet uit het oog verliezen. Komende tijd zal ik dat dus ook weer oppakken en verdergaan waar ik was gebleven.

Waarom vertel ik dit nu eigenlijk allemaal?

Tsja, ik probeer alleen aan te geven dat het soms lastig is om focus te behouden. En dat is wat Jacko ook elke keer weer aangeeft. 

Tuurlijk is het beter om te werken aan 1 ding tegelijk. En misschien had ik dat afgelopen tijd ook moeten doen. Aan de andere kant, kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om een ander te zien verdrinken terwijl ik weet dat ik er wat aan kan doen.

Helemaal niet als je het hebt over meerdere winkeliers, met gezinnen.

De les hier is dus eigenlijk:

Focus op één project. Houd je ogen op je doelstelling. En wordt je toch afgeleid? 

Neem dan een beslissing waar jij zelf achterstaat. Overweeg wat voor impact de beslissing heeft op jouw toekomst. 

Sommige zaken kan je niet wegschuiven als zijnde "niet belangrijk". Soms moet je prioriteiten stellen.

En weet je, ik heb natuurlijk ook niet helemaal stilgezeten. Zoals Jacko adviseert, heb ik toch dagelijks, al is het op de achtergrond, aan mijn business kunnen werken. Misschien niet zoveel als ik had gewild, maar wel genoeg om niet in te zakken.

Daardoor is het niet ingezakt en kan ik gewoon verder waar ik was gebleven. 

Als laatste:

Ik heb net als zoveel anderen afgelopen week het boek van Jacko nu inmiddels tot 4 keer toe helemaal uitgelezen. De adviezen die hij geeft zijn naar mijn mening onbetaalbaar. Als je het boek ook al hebt, lees het dan niet 1 keer, maar lees het een paar keer opnieuw. Ik weet zeker dat je daardoor nog meer inzichten haalt uit het boek. 

Dit helpt je, net als bij mij, je doelen vast te houden, prioriteiten te bepalen maar vooral om vol te houden.

Want alleen volhouders winnen.

Kick Butt!

Ramses

P.S.

De case study over maxbounty/propellerads gaat er alsnog komen, wanneer deze klaar is zal ik het uiteraard alsnog delen hier op het forum.
Pieter Dijkshoorn 3 maanden geleden geplaatst
Leuk weer wat van je te horen Ramses!

Mooie bezigheden ook, om de lokale middenstand te helpen het hoofd boven water te houden.
Volgens mij kunnen ze best wat hulp gebruiken.

Ben benieuwd naar je case studie!
reactie op @pieterdijkshoorn:
ramses werf Nou en of, en niet alleen winkeliers, ook veel anderen hebben het moeilijk. Dus ik zeg altijd, als je iets voor een ander kan doen, moet je het doen. Het komt altijd weer op een goede manier bij je terug.
2 maanden geleden

Beantwoorden

🔥 Jeroen Santing 3 maanden geleden geplaatst
Leuk weer van je te horen! Ik ben ook benieuwd!
Demi Wilpstra 2 maanden geleden geplaatst
Hi Ramses!

Wat leuk om weer wat van je te lezen, en wat een mooie update!
Hoewel je aangeeft dat je het misschien anders had kunnen doen, denk ik dat je hele waardevolle keuzes hebt gemaakt.

Geweldig dat je er voor hebt gekozen om andere ondernemers te helpen met het hoofd boven water te houden. Een voorbeeld voor velen.. althans, voor mij. Ik vind het heel inspirerend, en wie goed doet... 

Tijdens het lezen van je update, kwam er dan ook quote bij mij in gedachten die ik wel passelijk vond:
"Succesful people are always looking for oportunities to help others, unsuccesful people are always asking "What is in it for me?"

En uiteraard goed om te lezen dat je niet stil hebt gezeten met je eigen business en plannen... Ik ben heel benieuwd naar jouw eigen product, en naar je case study!

Vandaag heb ook ik éindelijk de laptop lifestyle binnen gekregen! Hij is even onderweg geweest, maar het was het wachten waard! Ik ben bijna halverwege maar ben het nu al met je eens.. Een boek met veel inzichten en onbetaalbare adviezen... Dit boek gaat zeker niet na 1 keer lezen terug op de boekenplank...

Succes Ramses!
reactie op @demiwilpstra:
ramses werf "Succesful people are always looking for oportunities to help others, unsuccesful people are always asking "What is in it for me?"

Dat is een uitstekende quote die ook precies aangeeft hoe ik er in sta. 

Mooi!

Ik hoop dan ook dat jij er net zo veel aan zal hebben als ik.

Kick Butt!
2 maanden geleden

Beantwoorden

Andrea Nieland 2 maanden geleden geplaatst
Fijn om weer wat van je te horen Ramses! En wat een ontzettend mooie reden om hier een tijdje niet geweest te zijn.
Ik ben alsnog benieuwd naar je casestudies, maar ook ik ben me op het moment aan het verdiepen in het boek van Jacko. Nog genoeg te leren! 
reactie op @andreanieland:
ramses werf Die case study gaat er hoe dan ook alsnog komen, geen zorgen.

En veel plezier met het boek van Jacko!

Kick Butt!
2 maanden geleden

Beantwoorden

Patrick van Iersel 2 maanden geleden geplaatst
Mooi verhaal weer Ramses. Jij kijkt inderdaad niet naar jezelf maar naar wat anderen nodig hebben,  meer dan jijzelf op dat moment. En dat siert je! 
reactie op @patrick-van-i:
ramses werf Dankje Patrick,

Ik ben ook een groot aanhanger van "wie goed doet, goed ontmoet"

oftewel, 

Ik heb altijd geprobeerd te geven, want alleen door te geven ontvang je terug.

En ik geloofde het nooit, maar hoe meer je geeft, hoe meer je er voor terugkrijgt. Dat is inmiddels al een jaar of 20 mijn algemene filosofie en ik heb nog nooit spijt er van gehad.

Ik denk ook dat dit voor alles opgaat, prive, zaken...

Probeer het zelf maar eens, geef komende tijd eens elke dag een compliment aan iemand. Kost je geen moeite, geen geld, maar ik garandeer je dat je er wat voor terugkrijgt.

Kick Butt!

2 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 27 November 2020 om 12:56
Aantal lezers 155
Aantal reacties 10