Website kopen: hoe, wat, waar?

Laatste reactie 20/01/2020 10:00 door Youri
· Markeren als ongelezen
Janneke van den Brink 7 maanden geleden geplaatst
Ongetwijfeld kennen veel mensen hier ook Eelco de Boer. Hij heeft een boek geschreven: Winst.NL waarin hij je eigenlijk aanraadt om je vooral niet al te hard zelf bezig moet houden met het opzetten van een website. Hij geeft aan dat het slim is om een oude website op te kopen die hoog in Google staat, want "oude content is KING".

Nu ben ik dus heel benieuwd of 1 van jullie hier al eens een website heeft gekocht en zo ja, waar?

Ik vind Sitedeals enorm rommelig eruit zien en ik zie eigenlijk maar weinig interessante Affiliate websites ertussen staan.

Ik ben super benieuwd of een van jullie hier al goede ervaringen mee heeft! Zoveel vragen eigenlijk.. Wat is een beetje een normale prijs? Is het gemakkelijk over te nemen? Hoe pak je het aan?

Tips zijn heel erg welkom!

Groet, Janneke
Maarten   7 maanden geleden geplaatst
(PS niet te veel op me spelling letten.. was met de losse hand geschreven hehe)

Oke, ik ben een hele tijd niet op dit forum geweest en kijk zo nu en dan nog wel eens naar waar mensen mee bezig zijn... Dus sowieso voor iedereen die dit leest, de beste wensen nog voor 2020! (Zag ook dat de AMR een nieuwe versie heeft dus ben blij te zien dat Jacko zijn ding nakomt en ik dus 200% achter mijn review voor hem kan staan, want dat was zeker een belangrijk verkoop-punt!)

Nu kan ik me niet echt inhouden om hierop te gaan reageren. Weet wel Janneke dat ik er altijd voor kies met mijn reacties om de klant, gebruiker, JIJ dus op 1 te zetten. Dus hopelijk lees je het ook op die manier alleen ik ben wel iemand die meteen zijn mening geeft en dat doet zonder doekjes er om heen te wikkelen of het nu om Jacko, Eelco, Tonny of welke 'guru' in Nederland ook gaat.

Oke, ready? 

... Ten eerste als iemand zoiets schrijf moet je jezelf altijd eerst afvragen in welk stadium die persoon NU zit en wat zijn of haar geschiedenis is voordat <-- die persoon is gekomen waar hij nu is ... <---  Lees die zin nog een keer.


Dan nu...

DIT is de de MEEST domme uitspraak van nu al 2020 en we zitten nog maar in de tweede week van het jaar... Ook best wel knap vind je niet?

Negeer dit soort onzin, oke?

Als je net begint en niet zo veel inkomen via internet binnen kan halen als meneer Eelco (waar ik zelf overigens buiten zijn domme opmerking groot respect voor heb) dan moet je elke vorm van 'loophole' of het voorkomen van het doen van (lastig werk) trucjes van deze gasten compleet negeren.

Je schrijft zelf ook in het begin al: ".....  Hij heeft een boek geschreven..."

Precies ! Heb jij dat al gedaan en ligt dat in de Bruna? Nee ? Dan moet je elk advies van hem negeren aangezien hij zichzelf mega tegenspreekt en geloof mij ik heb elke video sinds 2007/2008 van hem gezien en ben mega groot fan van hem geweest totdat hij het minder belangrijk vond om webinars te houden voor ze trouwe fans en ook daadwerkelijk met waardevolle bruikbare gratis beloofde content kwam. De laatste paar waren grote beloftes via email voor een webinar waar hij een 'geheim' zou vertellen... wat dat geheim na 3 uren luisteren was, was 3000 euro betalen voor een cursus.

Uitgeschreven. die zelfde dag nog. Genoeg van hem gekocht maar ik kijk dwars door alle marketing heen. Beloof NOOIT aan je trouwe volgers dat je in een webinar een groot geheim gaat onthullen en dat vervolgens niet doet maar 3K voor een training gaat vragen. NEVER doen oke?

Maar goed, hij is succesvol dus hij heeft het ver gebracht. 

Laat me je dit zeggen:

Toen hij net begon en WordPress net een beetje bekend raakte bij het grote publiek, was zijn enige advies dit :

".... Mensen ga zo snel mogelijk aan de slag met het bouwen van je website in WordPress ! Leer daar alles mee te doen maar begin vandaag nog. Zonder website - Geen business.

"... Iedereen raad ik per direct aan zich te duiken in WordPress. Op YouTube staan wel 100den video's om te leren te werken met WordPress.

"... Koop geen dure domeinnaam want je weet nooit of het fake is en mensen er in de 'ogen van Google' foute dingen mee hebben gedaan.."

(Klopt ook wat hij zegt: 1 Pagerank DA/PA is te faken... is zelfs helaas hack software voor... 2. Google heeft NOOIT geschreven dat ze PA of DA daadwerkelijk voor het ranken gebruiken.. allemaal door SEO-ers bedacht dat berust op 0,0 fundament vanuit Google's PR team zelf)

Hij wist toen nog niet hoe je daar achter kan komen (die foute dingen die met een zogenaamd duur domeinnaam zijn gedaan - Inmiddels weten wij wel hoe we die check moeten uitvoeren, althans ik weet dat en dat kost precies 0 euro.

Als jij een domein koopt wat meer is dan 40 euro, wat voor naam die domein ook mag hebben... adviseer ik je om op dit forum EERST te vragen of het slim is om die te kopen.

En alleen de reacties van mensen hier die daadwerkelijk met data komen moet je dan serieus nemen. We hebben het hier over geld, over business en niet over wat ons gevoel zegt in dat opzicht.

Met data bedoel ik het volgende:

1) Waar zijn de cijfers die laten zien dat die domein of website daadwerkelijk geld gaat opleveren in Google en hoe waardevast kan je daarvan uitgaan.

2) Waar zijn de bewezen statistieken van afgelopen jaren waaruit blijkt dat die website of die domeinnaam  daadwerkelijk een stabiel inkomen heeft binnen gebracht.

3) Als iemand zegt "Google wil.... ABC' Dan moet daar een link onder staan die naar een pagina gaat waar Google daadwerkelijk zegt wat men beweerd. <--- lees die zin nog een keer.

2020 is einde tijd voor het gokken met SEO of met je business. Als je dit niet als hobby ziet maar als echt bedrijf als in de 'normale wereld' Dan moet je bewijs hebben en in ieder geval als iemand een claim doet dat kan aantonen.

Waar kan Eelco in dit geval aantonen dat het kopen van een website beter voor je is dan het bouwen van je eigen website?

Als DAT het geval zou zijn hebben alle kopers van Jacko grote pech en stom hun geld uit gegeven aan de AMR... Lijkt je dat niet een beetje vreemd?

Waarom zou Jacko een training maken van tien tallen video's met wat je moet doen om succesvol te worden als het enige wat je moet doen het kopen van een website is?

Begin je nu in te zien waar ik heen wil?

Het is ONZIN lieve dame. 200% ONZIN en dom advies.

Pas als JIJ meer dan 5K per maand kan binnen halen en je hebt meer geld over dan tijd aan het einde van de maand, natuurlijk kun je dan een site over kopen! Maar...

... Elke GURU die schrijft dat je vooral niet (te hard) bezig moet zijn met je eigen website te bouwen heeft geen fokking idee waar hij het over heeft.

Ik heb geen idee wat je website is en in welke branche / niche je zit en wie weet verdien je al 10K per maand... Dat is allemaal mooi en aardig natuurlijk.. maar 90% van hier zijn beginners en die moeten zich absoluut niet bezig houden met het kopen van een website en dan denken dat dit beter is voor hun tijd of zogenaamde time management.

Eelco praat gewoon die maffe man met dat eiland na... en je weet nu dat hij dit pas heeft gedaan/gezegd NADAT hij al 500K <--- per maand verdiende.

Wist je dat? Dat hij pas dit soort dingen ging zeggen NADAT hij succesvol was?

Merk je het ook dat NADAT de guru's veel inkomsten hebben ze ineens overal verstand van hebben?  Social Media, Psychologie, Life Style design, het brein?

Dat valt mij in ieder geval wel op... en wie weet dat als je rijk bent je ineens kennis van al die zaken hebt... als dat zo is is dat natuurlijk super!

Janneke mijn advies:

Bouw net zo lang aan je website tot die zo veel inkomen gaat genereren dat je van 1 site met 1 email lijst en 1 YouTube kanaal kunt leven.

Dan bouw je de tweede site waar je precies het zelfde mee doet.

Na 40/50 sites zit je hopelijk op 400.000 euro per maand. En dan pas zou ik me verdiepen in letterlijk je hele business, stijl inclusief je stem in je artikelen en stijl te gaan uitbesteden of het van een ander over te kopen.

Voor die tijd niet!

Schijf daarna eerste een boek en zorg dat het bij de Bruna te koop is en zeg dan tegen je lezers dat ze een website kunnen kopen MITS ze zelf ooit een site of 10 hebben gemaakt en dus ook weten WAAROP ze moet letten als ze iets gaan over kopen.

Elke dag worden er mensen opgelicht op dat soort sites (helaas) en vaak zijn het mensen die NIET weten waar ze op moeten letten als ze een site van iemand kopen!

(Gat in de markt voor de collega's om daar een video cursus van 997 euro voor te maken)

Oh en de tactiek van hun om te zeggen dat Content King is is ook compleet onzinnig...

(Het enige wat KING is is het volgende) :

-> Juiste ZOEKWOORDEN op de juiste plaats IN je content.... (Dat is voor Google.)

->  Aantrekkelijk, relevante content die goed advies en antwoord geeft OP de vraag die men in Google heeft ingetypt (Dat is voor je bezoekers)

PLUS...

-> De lezer van die content laat doen wat JIJ wil dat hij gaat doen... dus NA elk artikel een opt-in voor het verzamelen van E-mails of om de 300 woorden een CTA Box met verzoek tot actie om naar de website te gaan van het product waar je advies over geeft in je artikel.

Dus :

Onthoud goed... NIEMAND weet hoe Google werkt omdat dit net als Coca Cola een geheim recept is...  Dat mag niet eens naar buiten komen en mensen die voor Google werken tekenen daar een geheimhoudingsplicht / contract  voor.

Maar SEO'ers krijgen natuurlijk door het doen van testen wel door HOE je hoog kan scoren in Google of, hoe het zou kunnen werken.. maar niemand (inclusief ikzelf) weet nooit 100% HOE Google precies werkt.

De een heeft meer een idee dan de ander. Zo weten sommige gelukkig al dat Google NIETS doet met E-A-T. En ook dat Google NIET kan lezen. Dus nogmaals: Content is alleen KING voor je bezoekers NIET om hoog te scoren, laat je dat nooit wijs maken.

Er zijn sites compleet gemaakt in onleesbare tekst wat we Lorum Ipsum noemen alleen wel zoekwoorden op de JUISTE plek IN die content en wat denk je? Sommige staan al maanden op plek 1 2 en 3. Als Google kon lezen zou dat nooit mogen gebeuren.

Google leest allen ZOEKWOORDEN in je artikel OP de juiste plek. Denk aan Titel, URL Headers Etc.

En EAT - Als Google letterlijk van elke branche zou moeten weten wat de expertise is dan praten we over biljoenen aan onderzoek en dat gaat Google echt niet doen. Ze zijn best rijk maar ze kunnen onmogelijk van de miljoenen websites die in de index komen elke dag weten WAT de expertise in de branche van die site is.

Ik ben zelf programmeur en geloof mij dat is niet te bouwen... zelfs niet door de slimste koppen in de wereld.

Ja, ze kijken wel naar je 'content' maar ze lezen je zoekwoorden en vergelijken die met anderen in de index van Google en of mensen die (zoeken in Google) klikken op dat resultaat wat dan weer een signaal geeft aan Google dat die pagina antwoord gaf op de zoekvraag.

Daar zijn we inmiddels achter maar om te zeggen dat dit ook daadwerkelijk zo werk? Geen idee alleen het LIJKT er sterk op.

Anyway, veel succes Janneke en succes met je business!

En WordPress leren is een skill voor het leven dus dat is alijd alle tijd waard.
reactie op @maartn:
John van Aalst Misschien heb je op een aantal punten gelijk maar de manier waarop je het brengt hè . . . .
Ik las wel meer reacties maar zoals dit "Het is ONZIN lieve dame. 200% ONZIN en dom advies." komt gewoon denigrerend over.
Doe er je voordeel mee ;-)
7 maanden geleden

Beantwoorden

Paco V. 7 maanden geleden geplaatst
Heftig... 😅

reactie op @paco:
Janneke van den Brink Ja, vind ik ook wel een beetje eigenlijk haha! 
7 maanden geleden

Beantwoorden

Maarten   7 maanden geleden geplaatst
Hehe... Tja misschien te veel passie voor het zelf bouwen van websites en dat je het op die manier gewoon veel sneller gaat leren.

Kijk als het om content uitbesteden gaat dan kan ik er zeker inkomen... Maar een complete website kopen?

Een site kopen kan zeker wel... maar iemand die zegt dat dit (beter is) en je je niet moet bezig houden met het zelf maken van een website wekt irritatie op.

Persoonlijk dingetje denk ik.... te veel e-mails van klanten ontvangen die door een te dure koop in de problemen zijn geraakt waar ik probeerde het voor ze op te lossen...

Heel veel gedoe... dus wie weet heb ik een beetje uit dat gevoel geschreven... bedoel het sowieso positief natuurlijk!

En met de zin: "...Met data bedoel ik het volgende:..."

Gaat natuurlijk over de over en weer communicatie op Sitedeals met de aanbieder. Niet over de tips hier natuurlijk!
reactie op @maartn:
Janneke van den Brink Ik snap waar het vandaan komt bij je, maar het was puur een vraag. Ik ben ernaast ook gewoon bezig met het bouwen van mijn eigen website ( www.financieelvrijevrouw.nl ) en hier stop ik ook pas mee als het winstgevend genoeg is (althans, wrs stop ik nooit haha). Maar aangezien ik het boek nu aan het beluisteren ben (geupdate versie van 2019) dacht ik, zijn hier al mensen die zich daar mee bezig houden. Geenszins bedoelt om irritatie op te wekken natuurlijk.

Mijn doel is dan om die website met mijn website te koppelen om zo meer traffic te genereren.

Ook zag ik dat Jacko Meijaard hier zelf ook tips over geeft ( https://www.internetsuccesgids.nl/website-kopen/ ), vandaar dat ik het ook in de groep gooi hier.
7 maanden geleden

Beantwoorden

Jan M 7 maanden geleden geplaatst
Heb al het bovenstaande niet gelezen ;)

Volgens mij zijn prijzen voor websites, afhankelijk van de niche (evergreen of niet, potentieel) 15x tot 30x de maandopbrengst. 

Als je een website hebt die ~1000 euro per maand aan commissies doet, zou je die dus te koop kunnen zetten voor 19.999 euro,- 😜
reactie op @janm:
Janneke van den Brink Haha goeie tip! ;) Bedankt voor je input!
7 maanden geleden

Beantwoorden

Klaas Koopman 7 maanden geleden geplaatst
Mijn advies; koop inderdaad pas een complete site (met inkomsten en bezoekers) als je hier al ervaring mee hebt. Oftewel koop een site op jouw eigen niveau. Het mooiste is om alles te leren vanaf start. 

Echter kun je ook sites kopen om content of backlinks te vergaren, maar dan moet je ook op dat niveau al aardig verstand hebben om te weten of je geen miskoop doet. 
reactie op @klaaskoopman:
Janneke van den Brink Bedankt voor je reactie! Ik ben al gestart met het opzetten van een website en ik heb de eerste commissies al binnen. De enige reden waarom ik er een website bij zou kopen is om meer traffic te genereren voor mijn huidige website.

Genoeg ervaring heb ik nog niet want ik ben pas 3 maanden geleden begonnen met de cursus van Jacko en het uitvoeren ervan. Er valt nog genoeg te leren natuurlijk. 
7 maanden geleden

Beantwoorden

Leendert Nauta 7 maanden geleden geplaatst
Leuke discussie!

Vergeet niet dat het Winst boek van Eelco al in 2011 is uitgekomen, in internetland is dat ongeveer 2 eeuwen geleden. 

Echter ben ik het nog wel eens met de strekking dat het kopen van een oudere goede site een prima optie is als je wat verder bent. Uiteraard afhankelijk van vele aspecten maar toch. 

Het overnemen van een site kan in 1 minuut geregeld zijn maar ook langer duren als je de hele hosting etc wilt overzetten of een ander cms systeem er van wilt maken. Persoonlijk koop ik site's vooral om de backlinks, de domeinnaam of de content, eigenlijk nooit om de site op dezelfde manier door te zetten zoals hij was. Ik pluk de vruchten er af en hergebruik ze weer. 
Ik heb zelfs hele webwinkels gekocht enkel om achter de leverancier van de producten te kunnen komen... ;-) 

Sitedeals is inderdaad een rommeltje, door actief te zijn op fora zoals deze kom je veel aanbiedingen tegen en leer je een hoop mensen kennen, dat heeft absoluut zijn voordelen. 

Concreet antwoord geven op de vragen van Janneke is dus lastig. Vooral als het gaat om prijs etc. We zouden dus eigenlijk iets meer moeten weten over wat je business / interesse / plan is! 
reactie op @leendertnauta:
Janneke van den Brink Ja, kopt haha! Het is inderdaad een boek uit de prehistorie, maar ik luister de gratis soundcloud-versie die geupdate is naar 2019 (met zijn commentaar erbij). 

Wat super interessant om te lezen dat jij dit toepast! 

Mijn focus is financiële vrijheid, gericht op vrouwen die beleggen nog te spannend vinden.

Ik schrijf over beleggen in vastgoed, Index, forex (vanuit mijn eigen ervaringen), maar ook over hoe je kunt besparen.
Verder ga ik dieper in op cursussen en boeken die me hebben geholpen om mijn (money) mindset te veranderen en tak ik vanuit mijn persoonlijke verhaal nog af in onderwerpen als burn-outs en hardlopen.

Ik kan dus best wel alle kanten op met de website en ik ben mij nu aan het orienteren met welke website ik mijn huidige website zou kunnen ondersteunen. Ik ben heel benieuwd hoe jij dit hebt aangepakt!
7 maanden geleden

Beantwoorden

Leendert Nauta Ok, ik volg Eelco niet (meer), ben afgehaakt omdat hij inderdaad 3 uren nodig heeft om to the point te komen. Jaren geleden wel een hoop met hem samengewerkt o.a. voor Luondo en Winst.nl. 

Anyway, je zou kunnen zoeken naar andere site's die over het zelfde onderwerp gaan (die ken je vast wel) en daar contacten mee leggen of zelfs (tikkie brutaal) te vragen of de desbetreffende site beschikbaar voor overname is (overname klinkt beter dan kopen). Ik kijk altijd naar de datum van de laatste post, als dat langer dan een paar maanden geleden is kun je er vanuit gaan dat de eigenaar niet heel actief meer is en wellicht bereid is om de boel te verkopen. 

Ik weet niet hoever je momenteel met je eigen site bent en of je technieken toepast om meer bezoekers te krijgen en deze om te zetten naar betalende klanten? Als dat allemaal loopt en ook daadwerkelijk resultaat geeft kun je kijken naar overnames van andere site's etc. 
7 maanden geleden

Beantwoorden

Janneke van den Brink Kijk, dit is super waardevol! Dank je wel.

Ik vind zijn boek eerlijk gezegd best inspirerend. Ik beluister boeken - en zo ook Winst.nl - tijdens het hardlopen, dus dat het lang duurt voordat ie to the point komt maakt me dan niet zoveel uit. Ik ben volledig nieuw in dit wereldje, dus ik heb er alsnog best een hoop van geleerd.

Interessant dat jullie hebben samengewerkt! Dus je kent het boek dan goed natuurlijk. Luondo heeft hij het ook over in zijn boek idd, maar ik zag laatst dat dat wordt overgeheveld naar CCV-Shop.

Wat voor tactieken bedoel je? Ik heb wel een nieuwsbrief en een aantal CTA buttons gemaakt om een contactenlijst te creëren. Er valt wrs nog een hele hoop te leren in die zin hoor! Google Adwords bijvoorbeeld staat nog niet actief en mijn website is best langzaam, dus hier moet ik ook nog het nodige aan doen. Ik ben wel van plan om dit uit te besteden.
7 maanden geleden

Beantwoorden

kelly meeus Dag Leendert,

Zie ik het correct op deze manier; 

Je koopt een website, haalt de content/blogs er van af, haalt de website offline en zet dan de content/blogs op je eigen website? 

Het hergebruiken van de blogs is dan geen dubbele content? 
6 maanden geleden

Beantwoorden

Leendert Nauta Qua technieken bedoel ik idd zaken als mailadressen verzamelen, waarde geven maar ook het hebben van meerdere funnels richting een verkoop / commissie. Als dat loopt en geld oplevert kun je dat geld gebruiken om andere sites over te nemen. 

Het hergebruiken van oude content is geen probleem, je zet immers de oude site offline en je verwijst de url's door naar de nieuwe waardoor er over het algemeen niets verloren gaat en er geen sprake is van duplicate content. 

Hoe of wat de beste methode is kan ik je niet zeggen, dat is voor iedereen anders. 
6 maanden geleden

Beantwoorden

kelly meeus Dank voor je antwoord! 
6 maanden geleden

Beantwoorden


toon 5 overige reactie(s)
M 7 maanden geleden geplaatst
je zou eens kunnen kijken op https://www.flippa.com/ , daar heb ik ook mijn site vandaan.

Maar zoals @klaaskoopman​ ook zegt er komt nog een hoop bij kijken om de site helemaal naar jou hand te zetten en heb je toch al enige website ervaring nodig om het  tot een goed eind te breiden
reactie op @m521:
Janneke van den Brink Dank je wel voor je reactie! Deze website had ik nog niet gezien.
7 maanden geleden

Beantwoorden

Mark de Vries 7 maanden geleden geplaatst
Dus in NL is er alleen SiteDeals? Ik heb daar ooit eens een account proberen te maken, maar niet gelukt om een of andere reden.

Flippa kende ik inderdaad, nog andere tips qua sites waar NL websites worden verkocht?
reactie op @tradermark:
Janneke van den Brink Websitetekoop.nl en webshopovername.nl zijn er nog twee.
7 maanden geleden

Beantwoorden

Petra van der Linden 6 maanden geleden geplaatst
Dat webinar van 3 uur lang wachten op dat 'geheim' van Eelco inderdaad! :D Ik heb daar destijds een (nette) opmerking over geplaatst op zijn Facebook pagina. Die is de volgende morgen verwijderd...

Leuk om nu terug te lezen dat meer mensen daar hun vraagtekens bij hebben gezet.

Ontopic: mensen willen graag shortcuts: binnendoorweggetjes zoals een kant- en klare website kopen, van alles uitbesteden, etc. Maar zelf aan de slag gaan is 10x waardevoller. De kennis die je opdoet door het zelf te doen kun je steeds weer opnieuw toepassen. 
reactie op @petravanderlinden:
Janneke van den Brink Misschien had ik dat er ook bij moeten zetten. Ik ben al begonnen met www.financieelvrijevrouw.nl maar wil de website ondersteunen met eentje die hoger in de Google ranking staat.

Daarbij vind ik Winst.nl helemaal geen langdradig boek! Ik zit dankzij hem vol inspiratie.

Maar misschien heb je kampen waar ik niets vanaf weet? Het Eelco en Jacko-kamp. Ik vind ze iig beiden super! 😄
6 maanden geleden

Beantwoorden

Petra van der Linden De beste ondersteuning voor je website is goede content schrijven. Zodat je zelf uiteindelijk die website in handen hebt die 'hoger in de ranking staat'.

Een tweede website of zelfs een netwerk van sites aanleggen om de eerste te ondersteunen is een oude strategie die niet goed meer werkt. 

Focus op één website zorgt ervoor dat jouw website steeds breder scoort in Google en als actueel wordt gezien (want: regelmatig voorzien van updates).

Inspiratie is een fijn gevoel - een kijkje in wat er allemaal meer mogelijk is dan je tot nu toe dacht. Maar inspiratie kan ook enorm afleiden van je dagelijkse stappen.
6 maanden geleden

Beantwoorden

Youri Klijn Hoezo is dat een oude strategie die niet meer werkt? Er zijn verschillende bedrijven die dat doen en flinke omzetten draaien.

Zelf koop ik ook wel eens een extra website in een specifieke niche om meer aandeel in die niche te hebben te hebben. Resulteert er in dat meer bezoekers op mijn sites komen en dus in meer verkopen. Op meerdere zoekwoorden in verschillende niches heb ik 2/3 sites op pagina 1 hiermee. Je kunt het dus zien als je concurrentie wegkopen en je eigen deel vergroten.


Deze tactiek werkt (voor mij) erg goed hoor 😁
6 maanden geleden

Beantwoorden

Janneke van den Brink Bedankt voor dit antwoord! Ik geloof ook in deze strategie. Hoe lang heb je erover gedaan om een website erbij te kopen? En heb je iemand zelf benaderd of via een website te koop website?
6 maanden geleden

Beantwoorden

Youri Klijn Goede vraag! Ik doe dit al meer dan 16 jaar (hobbymatig op m’n 11e begonnen) dus ik durf niet te zeggen na hoelang ik zelf sites ben gaan kopen. Of wat hiervoor het beste tijdsbestek is. Als het bij jouw niche/interesses/huidige business past en prima statistieken heeft kan het een waardevolle aankoop zijn.

Eigenlijk altijd websites die al aangeboden werden (op SiteDeals en voorheen op tbforum) en welke binnen mijn interesses vielen en/of prima statistieken/inkomsten hebben.

Ik heb ook een paar jaar gewerkt voor iemand die pro actief websites benaderde voor overnames. In dat geval gingen ze simpelweg googlen naar belangrijke(re) zoekwoorden in de betreffende niches en de websites in de top 20 benaderde ze dan.
6 maanden geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Bas Vd 6 maanden geleden geplaatst
Die Eelco verdiend veel geld met het verkopen van standaard informatie voor bizar hoge prijzen aan gelukzoekend Nederland (de massa). Die verdiend het meeste van zijn geld helemaal niet met wat er in zijn boeken staat. Om die reden leer ik ook liever van andere mensen.

Maar focus op je een eigen site bouwen,daar leer je het meeste mee. Na verloop van tijd doe je daar genoeg kennis mee op en zou je ook beter kunnen inschatten of het kopen van een site slim is. 
En dat kan zeker maar komt wel wat meer bij kijken. Zou het daarom ook niet aanraden als beginner.

reactie op @bas-nl:
Janneke van den Brink De SoundCloud versie van Winst.nl van Eelco is gratis. Heb tot nu toe nog nooit betaald voor producten van Eelco 😄

Maar on topic: ik ben al bezig met een eigen website. Het dient ter ondersteuning.
6 maanden geleden

Beantwoorden

Leendert Nauta Het gros van de omzet van Eelco komt al jaren niet meer uit informatie verkoop maar uit coaching en member groepjes die extreem veel poen betalen om af en toe met Eelco te sparren. 
6 maanden geleden

Beantwoorden

Janneke van den Brink Nee, maar dat is wat slimme ondernemers ook doen toch uiteindelijk? Winst.nl is in 2011 geschreven, zou gek zijn als hij nu nog steeds hetzelfde deed. Hij ziet overal kansen, ik vind het wel mooi om te zien.
6 maanden geleden

Beantwoorden

Sieto vd ja precies, heel veel succesvolle online ondernemers verleggen hun focus van informatie producten naar coaching toch? Als ondernemer wil je geld verdienen, niet content herkauwen.
6 maanden geleden

Beantwoorden

Janneke van den Brink Exact dat! :)
6 maanden geleden

Beantwoorden

Youri Klijn Eelco verkoopt zijn oude kennis tegenwoordig via een nieuw mannetje, Sebastien. Gek genoeg zijn de marketing opzetten, webinars en info qua opzet en inhoud vergelijkbaar met wat Eelco jaren terug deed..

Zo kan Eelco lekker veel geld blijven verdienen met zijn huidige imago en toch blijven cashen aan zijn oude kennis via een nieuwe persona 😉
6 maanden geleden

Beantwoorden

Janneke van den Brink Is toch geweldig? Ik wil dat ook wel.. 😄
6 maanden geleden

Beantwoorden

Youri Klijn Enerzijds zeker weten! In elk geval slim en tactisch. Maar ik hou zelf niet van die extreme guru gehaltes..

Ze presenteren het alsof ze een nieuw en uniek verdienmodel hebben gevonden (dit zeggen ze letterlijk). En het levert meer op dan trainingen en online programma’s verkopen.. yeah right :) Er zal vast aan het einde weer een absurd duur aanbod worden gedaan (terwijl ze dus stellen dat affiliate meer oplevert voor ze dan programma’s..)

Oftewel wat bas hierboven heeft geplaatst is nog steeds relevant. 😊
6 maanden geleden

Beantwoorden


toon 7 overige reactie(s)
🔥 Sieto vd 6 maanden geleden geplaatst
er zit volgens mij wel een kern van waarheid in het overnemen van een domein waar veel backlinks van andere sites met autoriteit vandaan komen. Ik ben althans eens een bedrijf tegengekomen die dat als product aanbiedt. Soort van 'instant-DA boost'. Maar als beginner moet je wel weten wat je doet en wat je koopt en zou ik het ook niet aanraden.
reactie op @sieto:
Mark de Vries Kun je die delen @sieto​? mag ook per mail.
6 maanden geleden

Beantwoorden

Sieto vd oef, moet ik even m'n browser history in duiken. Ik ga zoeken!
6 maanden geleden

Beantwoorden

M @markdevries imu heeft dat gedaan ik geloof dat een post op hun blog daar over gaat
6 maanden geleden

Beantwoorden

Jan M Ja instant DA boost totdat de Google AI de intentie hier van oppakt. Dan ga je waarschijnlijk terug naar een startpunt en laat Google je daar een jaartje staan om af te koelen 😈

Gewoon niets doen wat niet 'natuurlijk' is ;-)
6 maanden geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Maarten   6 maanden geleden geplaatst
Veel verstandige collega's hier, echt mooi om te lezen!

Nog een tip:

Omdat Google nergens aangeeft DA of PA te gebruiken voor het bepalen of je site gaat ranken, raad ik dat persoonlijk ook af.

Iemand die kan aangeven waar Google op hun eigen blog schrijft dat ze PA en DA gebruiken in hun AI om de rank van een site te bepalen zie ik anders graag terug mocht mijn info verkeerd zijn.

Dan is er dus alleen nog over als je echt geen website wil bouwen. In dat geval zou ik dat geld investeren in een goede web ontwikkelaar en door hem of haar je website laten maken zodat je zelf als je daar geen zin of tijd voor hebt kunt focussen op andere zaken.

Het is ook niet mijn manier van met klanten omgaan zoals Eelco dat doet, maar wat voor hem werkt werkt voor hem.... Wat je vooral zou kunnen leren van hem is wat hij vooral niet verteld.

Wat dat is?

1) Een boek schrijven en daar in aangeven dat je vooral een website moet kopen en dan ook vooral ZIJN link moet gebruiken van websitetekoop-nl

Zeer slim. Dat is het zelfde concept dat mocht je een gratis opt-in PDF rapport maken of gewoon een e-book dat je daarin dus je eigen affiliate links in gebruikt als je een aanbeveling doet.

Voordeel? Mocht men het kopiëren of gratis weggeven staan in ieder geval je links er in en als ze daar gebruik van maken heb je toch mooi een commissie.

Dat zou eigenlijk in dat boek moeten staan maar natuurlijk doen de guru's dat niet want stel je voor....

Anyway, luister niet echt naar wat 'guru's zeggen maar kijk vooral naar wat ze doen en doe precies het zelfde plus 10% beter dan hun... en met je eigen persoonlijkheid = succescombinatie in mijn ogen.
reactie op @maartn:
Janneke van den Brink Maar eerlijk is eerlijk, dat is voor mij kraakhelder hoor 😄. Hij maakt er toch ook geen geheim van dat het zijn websites en affiliatelinks zijn? Geldt ook voor Jacko trouwens met deze cursus over affiliate marketing. Slim en inspirerend! 👍🏼

Ik zal het je sterker vertellen; ik heb dat concept (zelf een handboek schrijven met affiliatelinks) zelf ook gekopieerd.

Zolang je mensen meerwaarde biedt is hier niks mis mee toch?
6 maanden geleden

Beantwoorden

Maarten   Precies, is juist slim om te doen. En ik heb dat boek ook, sterker nog ik heb ooit zijn eerste cursus gekocht en wel meer ook. iedereen is ooit begonnen met Eelco denk ik.
Fijne avond, gaat vast wel lukken : )
6 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 08 January 2020 om 21:06
Aantal lezers 135
Aantal reacties 45