Wat te doen met de oude schoen?

Laatste reactie 18/09/2020 16:30 door Bas
· Markeren als ongelezen
Daan Peeters 2 weken geleden geplaatst
Ik hoor je al denken Daan wat is dit nou weer voor een titel. Laat ik het even uitleggen.

Het is puur een tip die ik hier wil delen en hopelijk zijn er mensen die er een voordeel mee kunnen behalen. Het gaat niet om schoenen maar om content. De titel was gewoon meer pakkend zo ;)

Het maken van content is een van de belangrijkste zaken voor je website. Het is soms een hele klus telkens weer met nieuwe goede content te komen. Het geen waar ik nu in ga duiken zal niet voor iedereen zijn, het is iets vanuit mijn eigen situatie. Zoals je misschien al weet ben ik onlangs weer actief en daarbij had ik besloten om oude content van mijn website weg te halen, echt helemaal opnieuw beginnen.

Maar was dit nu wel zo verstandig? Ja en nee eigenlijk. De kwaliteit van de oude content was niet zo geweldig als ik dit vergelijk met wat ik nu zelf maak op dit moment. Het verschil en de ervaring van schrijven is daarin erg goed te merken. Dus in eerste instantie dacht ik weg er mee.. Maar daar kom ik op terug. Zo ben ik nu bezig wat oude content terug te halen.

Dit is iets wat elke website eigenaar kan doen. Je hoeft niet altijd je oude content weg te halen, maar je kan het ook hergebruiken of aanpassen. Het is eigenlijk een grote zonde om content zomaar weg te halen. Zo ben ik via de Way Back Machine aan het terug kijken wat ik allemaal gepost heb en te kijken wat ik zal hergebruiken.

Een tip heb ik je al gegeven en dat is het herschrijven of aanpassen van je tekst. Dit kan ook met (oude) bestaade content. Maar nu had ik een bericht uitgekozen en zag dat het maar 700 woorden bevat. Dat kan echt niet meer hahaha.

Wat je ook kunt doen is 2 artikelen samen voegen tot 1. Dit moet dan wel aansluiten op elkaar, maar op die manier maak je in feite een nieuw bericht met oude content. LET OP: het is wel noodzakelijk om er zeker van te zijn dat je oude content en dus ook de slug (url) niet nog gebruikt worden op je website.

Het is goed voor de ranking in google dus waarom zou je het niet doen. Ook eens goed terug kijken naar je eerdere berichten en hier wat aan toevoegen of verbeteren is altijd een zeer goede stap om te doen. Je kan zo alleen maar de kwaliteit verhogen van je website wat overall een betere ranking zal geven.

Content is king en je doet er goed aan ze ook zo te behandelen.

Nu ga ik lang niet al mijn oude content terug halen, dit zal maar een klein deel zijn en ga ik voornamelijk voor nieuwe verse content. Maar alle kleine beetjes helpen. Wie weet heb jij ook nog ergens oude content die inmiddels weg is omdat de site niet meer bestaat. Nu weet je dat er een mogelijkheid is om via de Way Back Machine (google er maar eens op) dit te hergebruiken.

Succes en zorg goed voor je content ;)
Bert van den Einden 2 weken geleden geplaatst
Je moet inderdaad opletten met content compleet verwijderen en dan vanaf nieuw beginnen.

Zeker als je al flink wat bezoekers hebt, kan dit in je nadeel gaan werken. Het is dan ook beter om het te herschrijven/aan te passen/tekst toe te voegen.

Ben het overigens hier niet mee eens:

"Maar nu had ik een bericht uitgekozen en zag dat het maar 700 woorden bevat. Dat kan echt niet meer hahaha."

Waarom zou een pagina met  slechts 700 woorden of zelfs nog veel minder in jouw ogen niet kunnen?

Als je content schrijft en bent uitgeschreven, ofwel, de vraag is beantwoord waar de bezoeker naar op zoek was, waarom zou je het dan gaan aanvullen met allerlei bullshit?

Aron Verhoeven 2 weken geleden geplaatst
Goeie titel! ;) Als je met die creativiteit ook je META-titles schrijft... 

Eens, herschrijven is in veel gevallen beter. Heb in het verleden ook wel eens een artikel helemaal offline gehaald, wat nadelige gevolgen had. Zonde en niet nodig eigenlijk.

En wat Bert zegt, een artikel van 700 woorden met echt informatieve inhoud is soms meer waard dan een artikel van 7000 woorden, met extra zinnen, 'allerlei bullshit' en onnodige informatie. 

Vullen om te vullen is flauwekul(len).
Daan Peeters 2 weken geleden geplaatst
Thx voor de reactie @bertvandeneinden​ en @aronverhoeven​,

Ik zal even inhaken op de 700 woorden. Het kan behoorlijk verschillen per onderwerp hoeveel je er over kunt vertellen. Ook een stukje ervaring op het gebied zal hierin mee spelen.

Maar ik bedoel er niet mee te zeggen dat een bericht van maar 700 woorden een "slecht" bericht is. Het onnodig aanvullen is zeker niet aan te raden. Maar iemand met kennis van zaken heeft makkelijk 700 woorden of meer te vertellen over een onderwerp.

Voor mij persoonlijk is 700 wel een minimun wat ik probeer te halen bij elk artikel. Maar zoals jullie ook al aangeven hoeft dat geen duizende woorden te zijn.

700, 1000 of 3000 het zijn maar getallen die je kan zien als voorbeeld. Het is niet iets waar je je aan MOET houden. Het hangt ook sterk af wat voor artikel het gaat worden. Een vergelijking, opsomming van punten, verkoop gericht etc etc.
reactie op @daanpeeters:
Bas D Vooral belangrijk is om naar je concurrenten bovenaan in Google te kijken. Stel dat de top 3 een gemiddelde heeft van 100 woorden.

Dan is het zwaar overbodig om een artikel van minimaal 700 woorden te maken. Ik zou vooraf geen minimum aantal woorden vaststellen voor een artikel. Dit stel je pas vast na je concurrentieanalyse.
1 week geleden

Beantwoorden

ramses werf 1 week geleden geplaatst
waybackmachine rulezzzz!!!

Ik gebruik het ook wel eens om te kijken wat ik allemaal wel niet heb gepubliceerd in de laatste 20 jaar....

Het helpt me vaak met het vinden van oude content op sites die niet meer bestaan. Vaak omdat er bijvoorbeeld backlinks zijn weggevallen en zo. Dan kan je vaak een indicatie krijgen van wat er is gebeurd. Bestaat de site nog? Dan neem ik vaak contact op om een nieuwe link te bietsen.

Bestaat de site niet meer? Dan is het op zoek naar een nieuwe link....

Maar het helpt ook zeer zeker met het voorbeeld wat je hier geeft. Zo zie je maar, op internet is er nooit iets helemaal "weg"...  

Zelfs niet als de site niet meer bestaat....

Kick Butt!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 14 September 2020 om 11:05
Aantal lezers 79
Aantal reacties 6