Wat is het allerbelangrijkste?

Laatste reactie 15/11/2019 19:00 door Kim
· Markeren als ongelezen
Kim L 7 maanden geleden geplaatst
Daar ben ik weer met mijn vele vragen. Maar beter een keer teveel gevraagd dan het "fout" doen. Ik merk dat ik overspoeld word met informatie en me daardoor (denk ik) druk aan het maken ben om allerlei randzaken. Is mijn website niet te traag, zijn mijn afbeeldingen niet te groot, zijn mijn teksten goed genoeg. Hoe werkt analytics? SEO, SEO en nog een SEO....Op de website van YOAST val ik van het ene onderwerp in het andere onderwerp, waardoor ik al uren en uren ( verdeeld over 4 dagen) aan het lezen ben.

Ik ben perfectionistisch ( en dat is zowel een goede als slechte eigenschap). Maar het belangrijkste is dat ik een inkomen ga verdienen met AM. En dus mijn focus helder moet hebben. Ik kan heel de cursus van Jacko weer opnieuw doornemen, maar ik kan het ook aan jullie vragen ..dus bij deze :
wat is het allerbelangrijkste waar ik me op moet focussen.

Ik denk zelf dat het SEO en content zijn. En dat ik me teveel zorgen maak om de "rest".  Ik heb een niche waar ik mezelf als een vis bij in het water voel. 
Maar ik kan niet van mezelf verwachten dat ik van nul naar 100 ga met alles in een korte tijd ( een SEO expert worden, een website developer en een affiliate topper 😕). Ik heb uitgebreid het topic "is mijn doel haalbaar" gelezen en daar staan heel veel goede en handige tips bij. Maar ik denk dat ik het nodig heb om deze voor mezelf op een rijtje te hebben. 

En vragen staat vrij: vandaar mijn Hulpoproep aan jullie!! Brandt los .......(bij voorbaat dank ☺️🙈🙊)
Youri Klijn 7 maanden geleden geplaatst
Content in dit geval. Zonder content ga je niet ranken, kun je praktisch geen SEO uitvoeren maar nog erger; ook niets verdienen.

Zorg er nu voor dat je eerst 10+ artikelen publiceert en daarna kun je rustig aan andere dingen gaan bekijken. Tot die tijd doet bijv. Analytics er sowieso niet toe want zonder content (die rankt) heb je geen bezoekers.

Je zegt dat je je als een vis in het water voelt in je niche dus ik zou zeggen: gas erop met die artikelen en content 😄💪
reactie op @youriklijn:
Kim L Thanx Youri! Dan ga ik daar vanaf morgen mee (verder) aan de gang en laat ik de rest even voor wat het is, echter is SEO toch wel noodzakelijk om te ranken neem ik aan. Tenminste daar lijkt alles om te draaien toch? 

Is het dan niet super belangrijk dit onder de knie te krijgen en zorgen dat je de juiste (longtail) keywords gaat gebruiken e.d.?
7 maanden geleden

Beantwoorden

Youri Klijn ja dat is belangrijk maar het is in jouw geval beter om eerst content te maken en daarna te gaan ontdekken hoe je dit het beste kunt implementeren.

SEO kan namelijk ook achteraf. Net als het goed onder de knie krijgen van goede zoekwoorden vinden.

Beter dus eerst publiceren en daarna verbeteren dan op voorhand het perfect willen doen en het uitstellen 😉


7 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Jan M 7 maanden geleden geplaatst
Alle belangrijkste is: 

https://forum.internetsuccesgids.nl/conversations/internet-marketing-succes-geef-nooit-op
reactie op @janm:
Kim L Bedankt Jan, 

Die dingen zijn echter al helder voor me. Het ging me meer om wat nu de belangrijkste stappen zijn ...het juist opzetten van de website en randzaken eromheen of het schrijven van content en SEO. Omdat ik verdwaal in alle info zie ik door de bomen het bos niet meer.

En dan komt het dus het meeste neer op punt 5. Want als dat het streven is dan zal ik in het begin moeten weten wat het belangrijkste is en het zo uit gaan bouwen...
7 maanden geleden

Beantwoorden

Kim L 7 maanden geleden geplaatst
@Youri Klijn ...ben jij ook zo begonnen? Of had je al ervaring met SEO en Keywords? 
🔥 Paco V. 7 maanden geleden geplaatst
Het allerbelangrijkste om te winnen in Google en veel te verdienen aan affiliate marketing, is iets maken dat beter is dan alles wat er al is... Klinkt heel simpel, en dat is het ook. Toch gebeurt het nauwelijks. De meeste beginnende affiliates apen elkaar na, herkauwen elkaars review artikelen, bespioneren elkaars zoekwoorden, etc. Allemaal hetzelfde, allemaal dezelfde 1000 woorden lulkoek blogjes. Maar niet beter. Natuurlijk is SEO belangrijk, vooral in het kiezen van de keywords om mee te beginnen en later als je content hebt staan die rankt op plaats 11-20 (pagina 2) om die content naar pagina 1 te optimaliseren. Een goede SEO basis is mega belangrijk. Ga dat niet allemaal zelf leren, maar betaal een expert voor een gedegen keyword onderzoek waarmee je een tijd vooruit kunt. Dat gezegd hebbende, in de basis is dit mijn proces dat altijd werkt (ik schrijf affiliate review artikelen):

1) Tik je zoekterm in.
2) Open de top 10 resultaten in nieuwe tabs.
3) Noteer in een sheet het aantal woorden, aantal plaatjes, videos, etc. Alles wat je relevant acht. Per top 10 resultaat.
4) Maak een content piece dat op alle aspecten uit bovenstaande analyse minimaal 2x zo goed is. Liever meer.
5) Geef een reden om NU en via jouw link te kopen/ een bonus, een extraatje, een korting. Het maakt niet zoveel uit wat, maar het laatste dat je wilt is dat iemand waarde haalt uit jouw artikel en daardoor het product wil gaan kopen... maar dat doet via de affiliate link van een ander.
5) Heb geduld...

Het klinkt mega simpel. Te simpel zelfs. Maar toen ik startte had ik gewild dat ik had geweten dat BETER zijn de enige “formule” is. Dat betekent: meer onderzoek, meer werk steken in je content, meer aandacht voor je opmaak, etc.

Afgezien van wat optimalisatie trucjes is Google niet te foppen. Betere content en een beter antwoord op de zoekopdracht zal op lange termijn altijd winnen.

Zet ‘m op!
🔥 Sieto vd 7 maanden geleden geplaatst
Content.

Content > verkeer > conversie > geld verdienen.
Mark de Vries 7 maanden geleden geplaatst
Wat @paco​ hier noemt is de sleutel voor organic traffic. Maak betere, waardevollere shit dan wat er al is in jouw niche. Dan komt de traffic en omzet vanzelf.
reactie op @tradermark:
Paco V. Ik zat laatst op jouw site te lezen Mark. Ook al is traden een onderwerp waar ik niets van weet, heb ik meerdere van je artikelen gelezen. Je hebt een toffe authentieke stijl. Ik geloof dat we op dat vlak hetzelfde denken 🤜
7 maanden geleden

Beantwoorden

🔥 Jacko Meijaard 7 maanden geleden geplaatst
Focus je op de dingen die er nu toe doen. Zonder content ga je geen bezoekers krijgen. Ik zie zoveel mensen die zich al bezig willen houden met email marketing, zonder bezoekers te hebben. 

Wellicht een goede om het principe uit deze casestudy te snappen: https://forum.internetsuccesgids.nl/conversations/casestudie-nieuwe-affiliate-site
Thijs Blankestijn 7 maanden geleden geplaatst
Ik ben inmiddels 4 maanden online en heb (bijna mijn 20ste artikel online. Langzaam aan zie de aantallen bezoekers toe nemen (een heel goed gevoel). Het allerbelangrijkste voor mijn motivatie is dat ik al wat commissie heb gekregen en dus gezien heb wat er met relatief kleine moeite mogelijk is.

Luister goed naar de adviezen die je op dit forum vind. Lees de blogs van Jacko en kijk regelmatig de training terug (tot je het kan dromen). Als je dat doet komt het zeker goed. 
Kim L 7 maanden geleden geplaatst
@paco​, wauw ! Wat een helder bericht en wat heb ik daar veel aan! Dankjewel dat je de tijd hebt genomen de stappen zo uitgebreid te beschrijven!
@tradermark​​: Dat dacht ik al, fijn dat je het nog even bevestigt!
@sieto​: haha Helder! 
@jackomeijaard​​: Ik ben inderdaad nog helemaal niet met emailmarketing bezig, dat is voor mij een in een latere fase en "to-do" punt. Ik ga de case study doorlezen ( even iets heel anders, ik kreeg eerder meldingen via de mail als er reacties waren op berichten, nu niet meer terwijl mijn vinkje voor emails wel aan staat??)
@thijsblankestijn​: Dat is heel goed om te horen Thijs, ik denk zeker dat als je eerste commissie binnen komt dat je het idee hebt van wauw....ik kan het ook !!! Dus ik ga alle stappen van @paco​ volgen, de casestudy lezen, nog eens de training doorkijken en schrijven/schrijven/schrijven!!! 

Dank jullie wel allemaal! Hier kan ik echt wat mee!! 
Kim L 7 maanden geleden geplaatst
@paco, ik heb je advies uitgeprint en naast me op de muur geplakt!
reactie op @kimmie4:
Paco V. Nice! Houd ons in het forum zeker op de hoogte van je voortgang en vragen kost niks, dus altijd doen 🙌
7 maanden geleden

Beantwoorden

Kim L zal ik zeker doen, jullie zijn niet zomaar van me af 😉
7 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Bas Vd 7 maanden geleden geplaatst
Content idd. 

Goede content.

Unieke content, dus niet een samenvatting wat je met 5 google searches bij elkaar hebt gevonden.

Veel verwachten met 3ct/woord schrijvers zonder enige ervaring over een bepaald onderwerp dat ze top artikelen afleveren. 

Gebaseerd of wat google zoekacties. Dan krijg je wat paco zegt gewoon dezelfde soort artikelen als de rest.

Die tijd is redelijk voorbij (je kan er zeker nog wel leuk mee verdienen in bepaalde niches).

Maar eigenlijk moet het gewoon beter.

Als je zelf schrijft, zorg dan ook dat je echt een expert bent over dat onderwerp.

Zou men naar JOU toekomen met vragen over dat onderwerp? Zo nee, schrijf het dan niet zelf. Ook niet met wat onderzoek. Tuurlijk kan het, maar je staat wel al 1-0 achter op de mensen die er echt verstand van hebben.

Een matige schrijver met echt ervaring/kennis over een onderwerp zal een betere tekst leveren dan een goede schrijver die dat niet heeft.

Zoek experts over het onderwerp waar je site over gaat. En dit zullen niet vaak de 2-3ct per woord schrijvers zijn.
Kim L 7 maanden geleden geplaatst
Hey Bas, 

Ik schrijf al mijn teksten zelf. Ik heb honderden teksten voor anderen geschreven en nu is het tijd om dit voor mezelf te gaan doen, want het is tenslotte zoveel leuker om te schrijven over onderwerpen waar je heel veel affiniteit mee hebt! 

Ik schrijf vanaf mijn 8ste elke dag, dat is de reden waarom ik op affiliate marketing gekomen ben. Door een andere (extra) manier te vinden om uitsluitend met schrijven mijn geld te gaan verdienen, hetgeen wat ik het liefste doe. 

Als dat gaat lopen en ik er een salaris uithaal dan kan ik me ook meer gaan focussen op het verder schrijven van mijn boek! Maar eerst gaat de volledige focus naar AM! Want het zou wel heel erg leuk zijn om dat boek te schrijven ergens in the middle of nowhere, in een houten hut met een kachel omgeven door de natuur ...(dromen mag he ;-)

Ik ben een "ervaringsdeskundige" ( klinkt zo duur, maar ik noem het beestje bij de naam) in de gekozen niche. Ik schrijf niet over zaken die niet van mezelf komen, daarmee kan ik (denk ik) unieke content leveren. 

Desalniettemin tx voor je tips!! 

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 14 November 2019 om 13:13
Aantal lezers 76
Aantal reacties 19