Wat heb jij opgeofferd voor je online business?

Laatste reactie 13/08/2019 23:06 door Danielle
· Markeren als ongelezen
Kevin Louwers 3 maanden geleden geplaatst
Was net na aan het denken over wat ik op heb (moeten) offeren om verder te komen met mijn website en bezigheden. 
Voor mij heeft het starten van een bedrijf naast mijn andere werk het gevolg gehad dat ik eigenlijk niet meer ga stappen / festivallen / kroeghangen. Ik werk liever in het weekend op mijn gemak en let heel erg op het geld wat ik uitgeef aan "entertainment". Voor je het weet ben je weer 150 euro lichter, zonder je te herinneren waaraan. + Je bent weer 2 dagen uit de running. Tegenwoordig ga ik liever eens een paar uurtjes overdag / s'avonds met vrienden wat eten, maar moet ook eerlijk zegggen dat ik 80% van de tijd afwezig ben en in mijn langetermijnplan niet het idee heb dat ik terug naar die oude levensstijl wil. Het was niet eens een bewuste keuze, maar een samenloop van omstandigheden en verschuiving van interesses. Dat wordt niet altijd gewaardeerd, maar zoals GaryVee zegt, je moet egoistisch denken en net zoals anderen focussen op je eigen doelen. 

Wat zijn dingen die jij hebt opgeofferd om verder te komen in je online business? En hoe is dat gelopen / welke impact heeft het gehad? 
Jacko Meijaard 3 maanden geleden geplaatst
Leuk topic! 

"Een 'nee' tegen anderen, is een 'ja' tegen jezelf"

Ik denk echt dat een business opzetten de beste leerschool is die je maar kunt hebben. Je leert zoveel; niet alleen qua business maar ook qua vriendschap, relaties, mensenkennis etc etc. 

Een business starten is ook gewoon veel opofferen; veel mensen zullen dit niet begrijpen, want voor hun gaat het toch wel allemaal door. Jij hebt een bepaalde verantwoordelijkheid, en nog belangrijker, een bepaalde droom, en die ga je niet realiseren door elke avond voetbal en GTST te kijken. 

Zeker de eerste jaren zijn moeilijk; je bent keihard aan het bouwen en mensen verklaren je voor gek. Als je maar lang genoeg door blijft gaan, gaat er een kantelpunt komen en gaat het allemaal stukken makkelijker. Daarin zit ik nu, en veel mensen denken dat je alles maar hebt gekregen, alleen zien ze niet je eerst tien jaar lang dag in, dag uit 'aan de binnenkant hebt gewerkt'. 
Léon Gotjé 3 maanden geleden geplaatst
Ja, hier ook zeker veranderingen voelbaar. Het mooie is dat er dingen vanzelf gaan waar je eerst niet eens had verwacht dat je er iets aan zou veranderen. Zo heb ik onlangs mijn tv abonnement opgezegd. Dat wil niet zeggen dat ik geen films en series meer kijk, maar wel efficienter dan ik voorheen deed. Eerder stond de TV aan als "achtegrondruis" en ga je sensatie TV toch volgen.

Mijn mening over mensen in het algemeen is ook heel erg veranderd. Ik heb dan ook een behoorlijke irritatie ontwikkeld naar mensen die klagen dat het allemaal maar zo zwaar is in het leven, dat ze zo vroeg op moeten, geen tijd hebben etc. Vaak gecombineerd met een ondertoon waarin ze reflecteren dat dat voor mij allemaal niet van belang is. "Want ik ben toch eigen baas".

Ik ben al bezig met mijn eigen onderneming sinds dat ik 18 ben (ik ben nu 29), officieel ingeschreven bij de KvK sinds een jaar of 6. Sinds vorig jaar kan ik spreken van voldoende inkomen om uit loondienst te treden.

Die andere jaren kwam er ook al geld binnen, maar heb ik allemaal opgespaard, zodat ik op een moment kon zeggen dat ik uit loondienst wilde stappen. Daar zijn heel wat dingen voor gelaten, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ik merk dat vele om mij heen, van dezelfde leeftijd, nu liever meer tijd/ander werk hadden gehad. Dat verschil kan ik nu voor mezelf wel doormaken.
reactie op @leongotje:
Klaas Koopman "Mijn mening over mensen in het algemeen is ook heel erg veranderd. Ik heb dan ook een behoorlijke irritatie ontwikkeld naar mensen die klagen dat het allemaal maar zo zwaar is in het leven, dat ze zo vroeg op moeten, geen tijd hebben etc. Vaak gecombineerd met een ondertoon waarin ze reflecteren dat dat voor mij allemaal niet van belang is. "Want ik ben toch eigen baas"."

Oh wat ben ik het hier toch ontzettend met je over eens. Klagen, klagen, maar vaak niets willen aanpassen in hun eigen leefstijl. En dan mij voor gek verklaren dat ik om 05:30 's ochtends al op sta. 
3 maanden geleden

Beantwoorden

Sieto vd 3 maanden geleden geplaatst
Inderdaad: anderen die klagen maar tegelijkertijd ook niks willen, daar kan ik niet zo veel mee...
Sieto vd 3 maanden geleden geplaatst
oh, en on-topic: ik ben all-in gegaan voor m'n business. Ik ben nog niet zo streng over waar ik m'n geld vandaan haal, zolang ik aan het eind van het jaar maar genoeg verdiend heb voor volgend jaar. Wanneer ik 'genoeg' heb, ga ik voor 'meer'. Maar ik moet ook zeggen dat geld niet mijn enige doel is, ik wil ook nadrukkelijk gewoon kunnen doen wat ik wil.
Danielle Roof 3 maanden geleden geplaatst
Ben pas laat ondernemer geworden. Ik werd pas ondernemer toen ik moeder werd. Ik wilde niet 40 uur werken voor een baas. Wilde heel erg graag bij mijn kinderen zijn. Maar ik ben ook dol op werken dus moest ik een tussenoplossing zoeken. Ben toen gestart met een webshop. Terwijl vriendinnen van mij bijtankte op hun vrije dagen was ik juist op die dagen er actief bezig met mijn eigen bedrijf. Zodra de kinderen op bed lagen ging ik weer aan de slag. Niet op de bank zitten en Goede Tijden, Slechte Tijden kijken. 

Heeft mij misschien enigszins mijn huwelijk gekost. Was getrouwd met een dominante man (narcist?) en die kon het niet hebben. Hij wilde wel de roem en rijkdom van een eigen bedrijf maar wil er geen moeite voor doen. Gelukkig is dat nu anders. Heb nu een schat van een man die meewerkt aan de site. 

Vanwege mijn bedrijf heb ik een select groepje vrienden. Een aantal zijn ondernemer en begrijpen dat je het druk hebt. Je merkt altijd meteen als mensen niet die mentaliteit hebben. Dan krijg je mensen die dingen van je eisen en van dat soort mensen neem ik snel afscheid. 

Ook hier 's avonds vaak geen tv maar samen aan de tafel om ideeën uit te werken, blogs te controleren of dode links weg te halen. Geen radio in de auto maar podcasts en luisterboeken. 

@sieto​ Medio 2020 wil ik stoppen voor mijn baas en jouw bericht geeft mij een goed gevoel. Als ik een jaarsalaris bij elkaar heb kan ik met een gerust hart stoppen. Wilde eigenlijk stoppen als ik kwartaal aan salaris achter de hand had maar ken mezelf, dan word ik onrustig. Ik ga voor een jaarsalaris en geef mezelf zo meer rust. 
reactie op @danielledenbroeder:
Sieto vd als je al een inkomstenstroom hebt kan een kwartaal best genoeg zijn, maar als je nog moet opbouwen is een buffer best fijn. Een jaar gaf mij voldoende rust in m'n hoofd om de stap te zetten.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Danielle Roof Heb al wel een inkomensstroom maar een buffer geeft toch een fijner gevoel. Daarbij heb je dan de ruimte om nog te investeren. 
3 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 12 August 2019 om 22:50
Aantal lezers 70
Aantal reacties 9