Wat als je eenmaal geld verdien met Affiliate Marketing

Laatste reactie 10/05/2022 17:09 door Jacko
· Markeren als ongelezen
Manuela Prins 1 week geleden geplaatst
Ik vraag me af hoe het zit als je eenmaal geld verdien. Ik heb nog geld verdiend met affiliatie marketing maar als het eenmaal zo ver is hoe gaat dan dan? moet ik me ergens inschrijven bij kok zie ik voorbij komen. Ik zie dingen voorbij komen met boekhouding en dergelijke. wie kan mij info geven hierover
Marc van den B 1 week geleden geplaatst
Als je eenmaal enkele honderden euro's verdiend dan is het wel noodzakelijk om je op een gegeven moment in te schrijven bij de kvk. Je moet dan ook btw aangifte doen maar je kan btw ook terug vorderen bij investeren in je bedrijf en daarnaast moet je jaarlijks inkomsten belasting doen. 
Jari Dohmen 1 week geleden geplaatst
Ben het eens met Marc, maar wil wel aanvullen dat je ook gebruik zou kunnen maken van de Kleine Ondernemers Regeling (KOR). Als je minder dan €20.000 per jaar omzet en als je er niet op rekent meer te verdienen is dit voor het begin van ja affiliate reis de beste keuze. Dan hoef je niet per maand/kwartaal omzetbelasting te doen en ben je niet verplicht om een boekhouding bij te houden. Laat je in dit geval goed informeren bij de kvk wat je moet doen als je over deze omzetgrens heen gaat!!! Ben je een beginner en leef je nog niet van affiliate marketing? Dan adviseer ik om alle commissies te herinvesteren in je affiliate project(en). Dat wordt door de belasting gezien als investering en zul je minder inkomstenbelasting hoeven te betalen. Het is immers geen inkomen meer, maar je hebt al je omzet herinvesteert waardoor je inkomen uit je affiliate project 0 is. Zo kan je sneller groeien in omzet/commissie en betaal je het eerste jaar minder belasting. Kortom: voor beginnende affiliate marketeers die onder de €20.000 blijven is de KOR een uitstekende oplossing. Hoop dat je hier wat aan hebt Manuela! 😊
reactie op @jaridohmen:
Boyd van Dongen Ik zou dus geen KOR doen. De KOR is alleen interessant voor mensen met veel particuliere klanten. Denk aan een kapper ofzo. Maar als affiliate pakt het alleen maar nadelig voor je uit. Ja, met de KOR hoef je geen kwartaalaangifte te doen. Maar je kan ook geen BTW terug vorderen. Als je veel investeert, schiet je hiermee jezelf in de voeten.
1 week geleden

Beantwoorden

Jari Dohmen Goede aanvulling Boyd. Ik denk dat als beginnende affiliate met weinig investeringen en zelf teksten schrijven de KOR wel interessant is. Ben je van plan veel te investeren of veel te verdienen dan uiteraard niet voor de KOR kiezen. 
6 dagen geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Jacko Meijaard 6 dagen geleden geplaatst
Wellicht een goede om deze video eens te bekijken:
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 10 May 2022 om 10:39
Aantal lezers 49
Aantal reacties 4