Vraag over mijn niche en strategie

Laatste reactie 21/05/2021 17:58 door Boyd
· Markeren als ongelezen
emre yildiz 5 maanden geleden geplaatst
hey, ik vraag me dus af of mijn doelgroep wel uberhaupt blogs leest? ik zit in dit geval in de gaming niche, dus ik schat dat de leeftijds categorie tussen de 15-30 zit.
en mijn vervolg vraag is: mijn huidige blogs bestaan meerendeels uit, wat het beste x product is over dat bepaalde onderdeel rondom gaming, maar dit lijkt moeilijk om op te gaan scoren, want eerst wat je te zien krijgt met zulke zoekwoorden op google is plaatjes voor het betreffende zoekwoord-de beste x.     ze hebben me wel vertelt dat als ik deze strategie aanhoud, dat het dan goed zou komen. ik hoop dat het een beetje duidelijk is. ik zou nog eventueel via social media kunnen proberen om bezoekers te kunnen genereren

maar nu is het wel zo, dat ik nog in de beginfase zit, de eerste paar blogs kwamen in februari/maart online. zou ik misschien wat specifieker op weg moeten gaan? qua zoekwoorden? zoals ik al zei, het is al ongeveer 2 a 3 maanden dat mijn website online staat met blogs. misschien heb ik gewoon een verkeerde denkwijze hoor, laat het me weten hieronder :). mvg
zouden jullie desnoods mijn blogs kunnen checken?
 
Martijn M 5 maanden geleden geplaatst
Hallo Emre, in de gaming niche zou ik naast blogs ook zeker video content gaan inzetten.

En voor wat betreft Google hebben sommige blogs wel 3 - 6 - 9 maanden nodig voordat ze goed gaan ranken. Afhankelijk van jouw domain authority .
reactie op @martijn1988:
emre yildiz hey, bedankt voor je reactie, hoe gaat dit precies in zijn werk?
mvg
5 maanden geleden

Beantwoorden

emre yildiz want ik ben niet zo'n voorstander om me zelf op te nemen, en te gaan reviewen zeg maar, als je dat bedoelde, daarnaast heb ik ook videocontent in mijn blogs, dat gaat over de des betreffende product
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Boyd van Dongen 5 maanden geleden geplaatst
Als er elke maand honderden mensen zoeken naar een bepaalde term, dan is er toch gewoon een doelgroep?

Stel jij hebt een blog over 'de beste gaming laptop' en je geeft in jouw blog antwoord op een aantal vragen en je laat de 3 beste modellen zien. Wat nou als de top 3 die ranked 3x zoveel tekst heeft en bijvoorbeeld een top 10 laten zien? 

Ja, artikelen schrijven over beste product X of Y werkt, maar dat werkt alleen als je het beter doet dan je beste concurrenten. 

Wat je het beste kan doen is zoeken naar de zoekwoorden waarop jij met jouw blogs wil ranken, bekijk per zoekwoord de top 3 en bekijk wat zijn doen. En ga dat dan beter doen. Meer woorden, betere informatie, vragen in je blog beantwoorden die anderen niet beantwoorden, een top 10 in plaats van een top 3 enzovoort. 
reactie op @boydvandongen:
emre yildiz Hey boyd, bedankt voor je reactie, goed dat je me informeert, alleen doen de tekstschrijvers alles voor me,  is het belangrijk dat ik dit aangeef?  Of moet ik er vanuit gaan dat zei dit al doen? Wat jij dus nu allemaal zegt?  Mvg. 
5 maanden geleden

Beantwoorden

Boyd van Dongen Ik zou het sowieso zelf eerst onderzoeken en aangeven waar dat nodig is. Een tekstschrijver doet in principe hetgeen wat je met hem of haar afspreekt en waar hij/zij voor betaald wordt.

Maar ik kan je nu al vertellen dat het lastig ranken wordt als de content van jouw concurrentie 10x zo uitgebreid is. Je moet echt de allerbeste willen zijn en niet blogjes van 1.000 woorden online zetten omdat je dat ergens gelezen hebt ofzo

Succes!
5 maanden geleden

Beantwoorden

emre yildiz Zou je m'n blogs kunnen checken? En beoordelen op waarde van de artikelen? Mvg gamingliefhebber.nl
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Sieto vd 5 maanden geleden geplaatst
Hi Emre,

hier wat feedback over de blog: zoek-je-naar-de-beste-gaming-laptop/. Feedback is altijd positief of in ieder geval opbouwend bedoeld. Doe er zo veel of weinig mee wat je wilt.

titel - is nu: Zoek je naar de beste gaming laptop? – Je kunt ze hier vinden! > ik zou er eerder van maken: 'Hier vind je de beste gaming laptop'.

slug - veel te lang en onnodige woorden, 'beste-gaming-laptop' is voldoende

featured image - is beeld van een console controller, niet van een gaming laptop

- je zoekterm staat niet in de eerste alinea van de tekst

- er staat [[showindex]] in de intro?

- de video van de MSI laptop staat daar wat mij betreft te vroeg

- niet 1 subkopje (H2 of H3) bevat de zoekterm

- er zit geen structuur in je subkopjes, alles is H2 (?). Ik zou de 'Top-lijst Gaming Laptops' (niet echt een goeie naam voor een kopje trouwens, 'top 3 beste gaming laptops' zou beter zijn) op H2 zetten en dan de kopjes van de diverse laptops op H3 zetten

- je CTA valt totaal weg, is niet uitnodigend om op te klikken

- algemeen: in je blog vertel je dat de videokaart heel belangrijk is. Bij de laptops staan vervolgens geen specificaties van de relevante videokaart, op basis waarvan maak je dan je selectie?

Er is nog wel meer feedback te geven, maar voor nu hou ik het hier even bij.

Als dit een bericht is waar je voor betaald hebt, dan ben ik niet super onder de indruk van de kwaliteit.

Succes!
reactie op @sieto:
emre yildiz Hey, deze teksten zijn allemaal geschreven door writgo, ik zal mike hierop benaderen! Kan mike even inhaken op deze topic?
5 maanden geleden

Beantwoorden

emre yildiz Had je ook nog meerdere blogs gecheckt? Of was dit het enige blog die je had gecheckt?
5 maanden geleden

Beantwoorden

Sieto vd Hi Emre,

nee, dit was de enige en daar blijft het ook even bij. Je kunt zelf nagaan of de feedback ook voor andere berichten relevant is toch?
5 maanden geleden

Beantwoorden

Sieto vd en graag gedaan, hoor ✨
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
mike Schonewille 5 maanden geleden geplaatst
@boydvandongen

Edit..

Je hebt gelijk. Even een Edit.

Niemand zegt inderdaad dat het niet goed is wat we doen.

Het was overigens helemaal niet de bedoeling om het als een persoonlijke aanval op te vatten. Ik ben tenslotte niet de schrijver;).

Wel vind ik het jammer dat ondanks alle mailingen die Emre en ik onderling gehad hebben, het vertrouwen er nog steeds niet is.

Natuurlijk begrijp ik het ook wel. Want we hebben allemaal in het begin gestaan, waar je graag resultaten wilt zien en het dan superlang duurt, voor het zichtbaar is.

Gelukkig helpen jullie hem wel goed op weg met het geven van tips;).
reactie op @writgo:
Boyd van Dongen Niemand hier zegt dat je niet weet wat je doet en natuurlijk kan het altijd beter. Ook zegt sieto nergens dat de kwaliteit niet volstaat om voor te betalen, dat lees jij wellicht maar het staat er niet. Ik denk dat je het als een persoonlijke aanval ziet, terwijl dat niet de insteek is. Althans, dat proef ik aan je reactie.

Wellicht dat Emre te hoge verwachtingen heeft en te snel wilt gaan, geen idee. @emreyildiz​ geeft het wat geduld. Blijf consistent goede content maken, verbeter je content periodiek en geef Google de tijd om je te laten ranken. Meer content = meer kans op traffic, dus ga gewoon door met hoe je nu bezig bent. 

Wel ben ik van mening dat je veel meer kan vertellen in je blogs en veel meer waarde kan toevoegen, ondanks dat een ander ze schrijft. Zo zie ik het in ieder geval.
5 maanden geleden

Beantwoorden

Sieto vd nee hoor, totaal geen aanval. Zo objectief mogelijke feedback.

Niet alle feedback is gericht op de tekst(schrijver), er is ook genoeg aan te pakken door Emre zelf, die de tekst op zijn website zet. Dus slug, featured image, tussenkopjes, etc. kan hij zelf mee aan de slag.
5 maanden geleden

Beantwoorden

emre yildiz de tekst(en) is ook geplaatst door hun :)
4 maanden geleden

Beantwoorden

Sieto vd kan zijn, maar dat betekent niet dat jij die berichten niet kunt verbeteren of naar jouw smaak aanpassen.
4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
emre yildiz 4 maanden geleden geplaatst
Maar maak ik dus wel een kans om op boven aan de staan in google met deze teksten? het is natuurlijk afhankelijk van de concurrent. het komt eigenlijk op het zelfde neer wat boyd had gezegt. mvg
reactie op @emreyildiz:
Boyd van Dongen Geen idee of je kans maakt, ik zit niet in jouw niche dus ik weet niet hoe sterk je concurrentie is. Maar als jij content blijft maken en je bestaande content blijft verbeteren, zal je steeds meer bezoekers krijgen.


4 maanden geleden

Beantwoorden

Sieto vd 4 maanden geleden geplaatst
Hi Emre,

beste tip die we je kunnen geven is: verdiep je zelf in de materie. Van teksten tot SEO tot Wordpress.

Je vraagt best vaak iets, hier op 't forum. Als je zelf eerst onderzoek doet kun je ook beter sturen op de (kwaliteit van de) teksten die je wilt op je site.

Je kunt dingen wel uitbesteden, maar uieindelijk ben je wel zelf verantwoordelijk voor het eindresultaat.
reactie op @sieto:
emre yildiz Maar typely bijvoorbeeld, die denken ook met je mee met zoekwoorden, en of er wel volume op zit toch? Tenminste dat hebben ze mij vertelt, en wat betreft seo, hun teksten zijn toch al seo gericht? Althans writgo deed dat wel. Mvg   ik zou me eraan houden om niet al te veel vragen te stellen
4 maanden geleden

Beantwoorden

Boyd van Dongen Je mag best vragen stellen, daar is dit forum voor. Wat sieto bedoelt is dat als je meer leert over seo en teksten en dergelijke, dat je dat beter kan beoordelen of iets goed of minder goed is.
4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 17 May 2021 om 20:50
Aantal lezers 83
Aantal reacties 23