Vraag over de website en het herschrijven van artikelen!

Laatste reactie 06/04/2020 10:03 door Sieto
· Markeren als ongelezen
Jeffrey Keijzer 6 maanden geleden geplaatst
Hallo allemaal, 
Op dit moment ben ik lekker bezig met het schrijven van de teksten en het verbeteren van de website.
Echter loop ik nu tegen het volgende aan; De website begint nu een beetje bezoekers te krijgen alleen doordat ik nu veel meer tijd neem voor ieder artikel is de kwaliteit een stuk beter geworden. Nu betekend dit dat de teksten die er in het verleden geschreven zijn eigenlijk ook verbeterd kunnen worden. 

Ondanks dat mijn gevoel zegt dat de teksten verbeterd kunnen worden doordat mijn hele tone of voice en mijn schrijfstijl veranderd is en er meer diepgaander onderzoek gedaan wordt zitten er teksten bij die al redelijk scoren. Zo zijn er op dit moment 20 zoekwoorden die in te top 10 staan. Dit begint langzaam aan steeds meer te worden. 

Hoe zouden jullie dit aanpakken en veranderen? Mijn streven is om 2 nieuwe teksten per week online te zetten en 1 tekst per week te herschrijven. In mijn geval betekend dit dat ik nog 94 weken bezig ben voordat de hele website volledig nagekeken is en er komen iedere week nieuwe teksten bij. 

Wat is het beste om te doen, ik wil van deze website een echt merk gaan maken en alleen het beste is goed genoeg. Kan ik nu het beste 3 teksten per week herschrijven totdat deze teksten nagekeken zijn of is het beter om door te gaan met nieuwe teksten te publiceren?

Daarnaast ben ik op dit moment bezig om een CTA aan ieder artikel toe te voegen. Nu ben ik alleen wel benieuwd of dit een goede CTA is of dat deze te groot is om als CTA te gebruiken. Als deze te groot is voor een CTA ga ik er een landingspagina van maken waarbij er een review komt. 

Hoe zouden jullie dit aanpakken? 

De website heeft nu ongeveer (200+ organische bezoekers per maand). Is het aan te bevelen nu al een CTA te plaatsen of kan ik hier beter nog even mee wachten omdat dit te weinig bezoekers zijn?  De gemaakte CTA staat hier in de bijlage! Omdat er verschillende onderwerpen zijn waarbij de producten kunnen verschillen zijn er hier verschillende soorten van die qua opmaak op lijken. 
Hans Kopers 6 maanden geleden geplaatst
Zelf zit ik een beetje in hetzelfde schuitje...

Ik wil veel teksten herschrijven alleen ik wil ook elke week 2 posts eruit gooien. Ik heb nog niet zo heel veel blogs dus ik herschrijf soms wat tussendoor. 

Wat ik persoonlijk zou doen (ik ben geen expert, dus neem niet alleen informatie van mij aan):
is dat je gaat kijken welke posts op de 1e pagina ranken, maar dus een beetje blijven hangen op de 5-10e plek. Kijk of je deze posts kan verbeteren zodat deze wel in de top 3 komen. Later kan je misschien andere posts herschrijven die niet erg goed ranken op dit moment. Zo kan je alvast wat meer bezoekers krijgen.

De CTA is misschien wat te lang naar mijn optiek. Vooral als je veel mobiele gebruikers hebt, want dan wordt heel de CTA naar onderen uitgerekt. Het lijkt me handiger om een goede korte tekst als CTA te doen en dan doorverwijzen naar ene landingspagina waar je er dieper op ingaat.

Een tip: maak een ebook die je als weggevertje kan gebruiken. Een mailinglijst is erg handig om te hebben als je meer commissies wilt scoren.

Dit is mijn mening en ik hoop dat je er wat aan hebt. Zelf zit ik ook nog maar een half jaar in Affiliate Marketing dus wacht ook nog maar op andere reacties hierop.

Veel succes in ieder geval!
Jeffrey Keijzer 6 maanden geleden geplaatst
@josvanderhoorn​ thanks voor dit antwoord. Wat betreft de teksten is dat best lastig. In het begin moet je zoeken wat een goede schrijfstijl is en hoe je de bezoeker aan wilt spreken. Alleen door te doen leer je, alleen dan heb je soms achteraf wat extra werk. 

Wat betreft de CTA vindt ik een klein beetje lastig. Het is namelijk belangrijk dat de bezoeker warm gemaakt wordt. Aan de andere kant wil je ook niet overrompelt worden met informatie. De tussenweg vinden is voor mij nog lastig. Misschien dat anderen tips / feedback hebben waar we met zijn allen van  kunnen leren!


Jij ook veel succes. Consistent doorgaan en er kunnen mooie dingen gebeuren!
John van Aalst 6 maanden geleden geplaatst
Mijn gevoel zegt staan laten en alleen hier en daar waar je denkt dat het ECHT niet anders kan, aanpassen.

Ga je lappen tekst veranderen, dan denk ik dat dit impact kan hebben op je bezoekersaantal dat je nu krijgt.

Zelf zou ik ook liefst een aantal eerdere teksten aanpassen omdat ik niet zeker weet of deze voldoen aan bepaalde eisen aangaande "claims".

Ik heb hier en daar aanpassingen gemaakt maar ik weet niet zeker of dit impact heeft gehad. Ben benieuwd wat anderen zeggen!

🔥 Sieto vd 6 maanden geleden geplaatst
Herschrijven kan wellicht negatief uitpakken, maar ook heel positief.

Kijk bijvoorbeeld dit voorbeeld van Jacko i.c.m. Klikproces, die een van de top artikelen van ISG vol-le-dig herschreven hebben, maar juist daardoor op #1 zijn gekomen.

https://www.internetsuccesgids.nl/top-google-posities/
Jeffrey Keijzer 6 maanden geleden geplaatst
@sieto​, Thanks voor dit antwoord. Deze heb ik inderdaad via het blog, en de video van klik proces zelf bekeken. Door naast het schrijven meer tijd en aandacht aan de andere aspecten van de website te geven merk ik dat de kwaliteit van sommige artikelen een stuk omhoog kan.

Naast het verbeteren van de teksten ben ik de out-dated artikelen aan het verwijderen om zo alleen de beste kwaliteit online te hebben staan. Er stonden product reviews online waarbij de producten nooit meer leverbaar zijn. Deze teksten heb ik allemaal verwijderd. Dit waren ook meteen de teksten waar bijna geen verkeer naartoe kwam. 

Verder zit ik eraan te denken om het hele menu en veel verschillende links met een 301 redirect aan te passen. Op dit moment zijn de eerdere permalinks erg lang maar merk nu al dat het beter is om deze korter te maken. Ben alleen wel benieuwd welke invloed dit op seo heeft.
reactie op @jeffreykeijzer:
Sieto vd ik heb zelf recent ook een beetje onderzoek gedaan naar 301-redirects.  De meeste link-waarde van de originele pagina zou doorgezet moeten worden naar de redirect-pagina. Doe het redirecten wel stukje bij beetje. Net als het herschrijven eigenlijk.
6 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 06 April 2020 om 00:35
Aantal lezers 71
Aantal reacties 7