Verschil KWfinder en SEMrush

Laatste reactie 21/03/2017 13:07 door Youri
· Markeren als ongelezen
Tom Snelders 3 jaar geleden geplaatst
Ik heb een paar vraagjes over KWfinder in vergelijking tot SEMrush.

1. Waarom geeft KWfinder(1300) een ander search volume als SEMrush(8100) voor hetzelfde keywoord? (zie afbeeldingen) En het verschil is ook erg groot. Ligt dit aan het soort weergave, maandelijks of jaarlijks?

2. En is 'SEO difficulty' welke wordt weergegeven in kwfinder een goede graadmeter om een keywoord te gebruiken? En zo ja vanaf welke richtgetal kies hem dan?
🔥 Jacko Meijaard 3 jaar geleden geplaatst
Bizar dat er zoveel verschil in zit. Enige verklaring die ik kan hebben is dat bij KWfinder per maand gerekend word, en bij SEMRush per jaar - maar dat lijkt me sterk.

Misschien iets qua demografieën? Ik gebruik KWFinder niet, dus weet niet hoe daar naar gekeken word.

Ik kijk zelf nooit naar de 'moeilijkheid' om een zoekwoord te ranken. Op zoektermen met lage concurrentie kun je makkelijker scoren, maar is minder volume, en zoektermen met hoge concurrentie is het moeilijker scoren, maar als je eenmaal scoort is het goed voor enorm veel traffic ;-).
Tom Snelders 3 jaar geleden geplaatst
Ik vindt KWfinder wel fijn, maar gezien de verschillen ook weer lastig. De SEO difficulty info is wel erg handig. Als dit werkt hoor.

Online lees ik ook dat meer mensen SEMrush gebruiken. Misschien moet ik mezelf daar ook maar op gaan focussen.
🔥 Jacko Meijaard 3 jaar geleden geplaatst
Eerlijk gezegd hou ik me er echt helemaal niet veel mee bezig. Ik zoek naar concurrerende sites, en kijk via SEMRush op welke pagina's zij goed scoren en veel traffic uit halen.
Youri Klijn 3 jaar geleden geplaatst
KWFinder is een kleinere en nieuwere speler dan SEMRush, dit is de reden dat meer mensen dat gebruiken. Ik heb zelf tot vorige maand KWFinder pro gehad en moet zeggen dat het een accurate tool is en komt meestal overeen met Google zoekwoordplanner. Deze week ga ik weer voor een jaar verlengen.

Ook is de ingebouwde SERP weergave voor je zoekopdracht erg fijn. m.b.t. het verschil: mogelijk heeft het te maken met wat hier besproken word: http://twinklemagazine.nl/praktijk/2016/06/google-keyword-planner-update-zorgt-voor-seo-hoofdpijn/index.xml

Op basis van mijn eigen ervaring met KWFinder (SEMrush heb ik nooit gebruikt) lijkt het me dat laatstgenoemde een afwijking heeft of meerdere volumes (zoals synoniemen) optelt.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 21 March 2017 om 09:56
Aantal lezers 30
Aantal reacties 5