Vastloper

Laatste reactie 22/12/2018 23:02 door Elke
· Markeren als ongelezen
🔥 Thijs Blankestijn 6 maanden geleden geplaatst
Ik begin hoe langer hoe meer de overtuiging te krijgen voor en verkeerde niche gekozen te hebben. Het kost me teveel energie om tot goede artikelen te komen. Een aantal van jullie zal begrijpen, dat dit frustrerend is. 😝

Ik heb van een aantal van jullie al het advies gekregen het dichter bij mijzelf te zoeken. In mijn geval is dat de schoonmaakbranche en na wat onderzoek kom ik tot de conclusie, dat er maar weinig sites zijn waar je echte tips van professionals kunt vinden (meestal van die oma weet raad sites, waar je geen steek verder meekomt). 

Ik ben dus van plan om opnieuw te beginnen in een niche, waar ik gezien mijn ervaring veel meer van weet. Nu heb ik onlangs ook wat gelezen over dropshipping en ben gaan nadenken. Professionele schoonmaakartikelen zijn vrijwel niet te krijgen voor particulieren, ik heb een dropship groothandel gevonden, die dat soort producten levert.

Ik zit er dus over te denken om een webshop op te zetten, die zich specifiek richt op de niche schoonmaakartikelen en dat te combineren met een Affiliate site, waar ik artikelen schrijf, over verschillende schoonmaak werkzaamheden en die vervolgens laten linken aan mijn eigen webshop. 

Ik ga hier nog ff goed over nadenken, dus mochten jullie nog suggesties hebben, hoor ik die graag. Een ding is zeker de fit en afvallen branche is niet mijn ding. Ik zie het niet as falen, maar als leren. 
Jacko Meijaard 6 maanden geleden geplaatst
Hey Thijs!

Misschien eens goed om deze video te bekijken: https://forum.internetsuccesgids.nl/resources/affiliate-marketing-revolutie-v3/inspiratie-motivatie/maak-het-jezelf-niet-te-moeilijk
reactie op @jackomeijaard:
Thijs Blankestijn Hahaha, ja die heb ik deze week nog eens bekeken. En dat is precies de reden, dat ik tot de bovenstaande conclusie gekomen ben.
Ik zie het daarom ook niet als falen, maar als een leer moment. Dat webshop idee, past ook bij de uitspraak maak het jezelf niet te moeilijk. In het ziekenhuis waar ik werk word mij dagelijks de vraag gesteld, waar kan ik die spullen kopen, maar dat kan nergens behalve bij groothandels. Als ik dus die mensen al kan doorsturen naar mijn webshop, heb ik al mond op mond reclame. Als ik dan hetgeen ik tot nu toe geleerd heb toepas op een Affiliate site met een onderwerp waar ik met mijn ogen dicht over kan schrijven, dan sla ik 2 vliegen in een klap en blijf heel dichtbij waar mijn expertise ligt. 
6 maanden geleden

Beantwoorden

Jeroen Santing Ik zou dit gewoon doen. En die oude site niet weggooien.. Als je nieuwe webshop gaat lopen dan heb jij straks geld genoeg om teksten te laten schrijven zodat je oude site ook gaat lopen!
6 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
🔥 Thijs Blankestijn 6 maanden geleden geplaatst
Dat is precies wat ik ook in gedachten had. Ik ga die site ook zeker niet wegdoen, maar zet hem op een laag pitje, om tijd te maken voor wat echt dicht bij mij ligt. 
Bas Vd 6 maanden geleden geplaatst
Ik zou er persoonlijk echt niks op tegen hebben om hem helemaal weg te doen (en zelfs adviseren). Zet em eventueel te koop mss vang je er nog iets voor (zou niet veel verwachten). Je hebt echt focus nodig online en ook al zet je hem op een laag pitje, is nog altijd teveel als hem gewoon helemaal weg doen imo. Hoef je daar ook geen seconde meer over na te denken.

Binnen 5 minuten kan je zo'n site starten. En volgens mij begint 80% van de beginners in die niche. Doordat het zo makkelijk is, ga je hier alleen winnen als je echt iets bijzonders doet. Dat je echt uitblinkt in iets. 

Want laten we eerlijk zijn, wat voor meerwaarde bied je site tov de beste sites momenteel in deze niche? Welke problemen los je op die zij momenteel niet oplossen? Of op welke manier doe je het beter?
Als je het op geen enkele manier beter doet, ga je echt niet winnen.

Ook niet met uitbestede teksten, of je moet echt experts laten gaan schrijven, maar die schrijven niet voor 5ct per woord. En zelfs dan, is het een lastige battle die je er niet ff langs doet. Fit.nl heeft een heel team dat fulltime er aan werkt om maar een voorbeeld te noemen.

Over je andere idee, hier ben ik veel positiever over. 

Je laat duidelijk merken er een probleem is (ze kunnen de spullen alleen bij groothandels kopen) en je kan dit oplossen? 
Daarnaast heb je er al heel veel kennis over.

En dit kost meer tijd om op te zetten dan een blog, want je zal waarschijnlijk contacten moeten gaan leggen bij groothandels eventueel zelf een voorraad gaan aanleggen. Dat is allemaal juist heel positief want dit maakt het lastiger ook voor andere om het op te starten, wat een heel groot voordeel is. Hoe lastiger het is om op te zetten, hoe minder concurrentie je zal hebben.

Daarnaast is het ook een niche waar niet iedereen in wil zitten, wat ook nog een groot voordeel is.

Echt delete gewoon heel die afvallen site en focus op dingen waar je echt een verschil kan maken. Geloof me dat betaald zich dubbel & dwars terug.
reactie op @bas-nl:
Lars Nijhuis Een verhelderende toelichting. ik ben zelf ook pas begonnen met affiliate marketing en promoot momenteel een cursus over stress en zorgen. 

Jou post doet mij echter wel twijfelen of ik wel in de juiste niche ben begonnen. ben wel benieuwd hoe @jackomeijaard​ tegen jou toelichting aan kijkt. 


6 maanden geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Mijn eerste niche was de iPhone; ook niet direct iets waar ik mega veel mee had - vond het wel interessant, verder ook niet zoveel. 

Het gaat er mij om dat je de technieken leert om met internet/affiliate marketing aan de slag te gaan. Denk dat je je daar het meeste op zou moeten focussen - maar dat is voor iedereen verschillend.

Het mooie van internet marketing is dat je zoveel kanten op kunt gaan, en eigenlijk niets definitief is.
6 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Sieto vd Heide 6 maanden geleden geplaatst
nu ik je een klein beetje heb leren kennen (waar zo'n seminar niet goed voor is!) denk ik ook dat je je misschien beter op de schoonmaakbranche kunt richten.

Het is een kleine niche, maar ook vrij leeg (denk ik). Én je bent een expert in die niche.

Bedenk wel dat dropshipping wat anders is dan een affiliatesite, maar volgens mij weet je dat wel. Er gaan, zeker in het opbouwen van je site veel tijd in zitten. Maar ik denk dat je langere termijn wel betere resultaten gaat halen.

Succes :-)
reactie op @sieto:
Thijs Blankestijn Dat denk ik zelf ook en ik denk dat alles wat ik tot nu toe geleerd heb over affiate marketing, tie gepast kan worden in het promoten van een eventuele webshop.

Ik heb inmiddels ook wat research gedaan online, maar ook op sites die huishoudelijke producten verkopen en niks van wat ik vond, komt dicht bij de materialen die ik zelf gebruik. Ik denk dus dat het idd een niche is wwar wat te winnen valt, vooral ook omdat ik idd kan zeggen dat ik expert ben op dat gebied. 

@jackomeijaard​ ik wil nog ff terugkomen op die module over het jezelf makkelijk maken. Ik heb al die filmpjes nog eens bekeken en mede daardoor tot de conclusie gekomen, dat ik te snel van start gegaan ben. Ik heb wel heel veel geleerd en zal in de toekomst zeker nog veel bijleren, dus ik vind niet dat ik jou cursus voor niks gedaan heb. Het voelt zelfs als een soort bevrijding om erachter te komen, dat je voor de verkeerde niche gekozen hebt en vooral zo snel al. Daardoor kan ik snel verder met iets wat veel beter bij mij past.

Een ding is zeker, ik ben iig super gemotiveerd om een succesvolle internet ondernemer te worden.
6 maanden geleden

Beantwoorden

🔥 Thijs Blankestijn 6 maanden geleden geplaatst
Heb net met mijn broertje overleg gehad en hij vind dat ik mijn bestaande site niet weg moet doen, zeker omdat mijn vrouw aangegeven heeft best met enige regelmaat een artikel voor die site te willen schrijven (zij is dol op fitness en gezond leven 😁). Hij gaat de site laten draaien op zijn server zodat ik geen kosten meer maak aan die site. 

Toen hebben we het gehad over het webshop idee en dat vond hij een goed idee. Hij gaat nu een webshop en een blogsite integreren, zodat in de webshop de mogelijkheid ontstaat te bloggen over schoonmaak gerelateerde onderwerpen, zoals bijvoorbeeld hoe je het aangeboden materiaal op de juiste manier gebruikt, bij voorkeur met goeie filmpje erbij waarin je de verschillende handelingen  duidelijk uitlegt, met onder aan elk uitleg artikel de de webshop artikelen die gebruikt Ijn in het filmpje. Ik ga dus eigenlijk alles wat ik geleerd heb in de amr toepassen in de webshop. Plus natuurlijk veel mond op mond reclame tijdens mijn werk 😃.

Ik ga deze keer ook niet te hard van stapel lopen, maar ga rustig aan en goed doordacht zorgen, dat ik jullie binnenkort kan uitnodigen om eens een kijkje te nemen. 
Jeroen Santing 6 maanden geleden geplaatst
Ik ben benieuwd, veel succes!
Geert Louters 6 maanden geleden geplaatst
En dan een link op je nieuwe website naar je oude! dan pak je twee vliegen in één klap Thijs!
reactie op @geertlouters2:
Thijs Blankestijn Ik probeer me nu voor te stellen hoe een webshop/blog over schoonmaakartikelen en adviezen, kan koppelen met en site over fit zijn en afvallen. 😂😂😂
6 maanden geleden

Beantwoorden

Sieto vd Heide niet. Denk ik. Tenzij crossfit-cleaning opeens een ding gaat worden ofzo ;-)

Maar zonder gekheid; het lijken mij echt heel verschillende niches.
6 maanden geleden

Beantwoorden

Thijs Blankestijn Crossfit cleaning, whaaahahaha die is geweldig. Misschien wat voor in de toekomst. 
6 maanden geleden

Beantwoorden

M zwabbers onder de  voeten en schaatsend de woonkamer schoonmaken, je hebt er zelfs baby kruippakjes voor 😃 tip voor verse ouders😜
6 maanden geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Youri Klijn 6 maanden geleden geplaatst
Hou je wel rekening met alle wettelijke eisen, verplichtingen en eventuele kosten die bij een webshop komen kijken? 😄

Dat is wat complexer dan een affiliate website en verkijken veel mensen zich op.
reactie op @youriklijn:
Thijs Blankestijn Jazeker, ik ben mij nu ook al aan het oriënteren en alle info die ik kan vinden aan het lezen. 
6 maanden geleden

Beantwoorden

Piet Hein Bouwkamp 6 maanden geleden geplaatst
Wat ik me afvraag Thijs is hoe je straks je klanten wilt gaan krijgen voor je webshop. 

Via een blog? 

Maak het jezelf dan niet te moeilijk en begin gewoon met bloggen en verwijs desnoods eerst naar affiliate producten.

Als dat eenmaal loopt kan je er altijd nog een webshop aan vastplakken. Een webshop is nieuw en daarom misschien leuk, maar het echte werk blijft toch altijd doorploeteren totdat je je doel bereikt hebt. En omdat je nu ervaring hebt met affiliate marketing zou ik daarmee doorploeteren voordat je weer een nieuwe leercurve (webshop) doormoet.
reactie op @piethein:
Thijs Blankestijn Klanten die krijg ik zeer waarschijnlijk in eerste instantie rechtstreeks. Ik werk momenteel als glazenwasser en elke dag is er minstens één (meestal teveel om op te noemen), die vraagt waar je die spullen kunt kopen. Ik zeg nu altijd dat ik dat niet weet, maar in de toekomst stuur ik die mensen natuurlijk naar mijn webshop.
Ben ook zeker van plan een blog bij te houden, want daarin kan ik mensen vanalles vertellen over schoonmaken 
6 maanden geleden

Beantwoorden

Bas Vd 6 maanden geleden geplaatst
Op mijn post terugkomend en voor lars, het probleem is niet zo zeer of iemand er een passie voor heeft want dat kan kan de bezoeker weinig boeien. Die ziet niet eens of de website eigenaar "passie"  heeft of niet. Zeker niet met uitbestede teksten.

Maar als je niet kan beantwoorden wat jouw site nou daadwerkelijk beter doet dan al die andere sites ben je gewoon niet op de juiste weg imo.

Volg je passie is iets wat cursussen verkoopt, want wie wil dat nou niet. Maar in veel gevallen is het helemaal niet de beste keus.

Sowieso veel van die "passie" niches is de concurrentie heel hoog en zal je toch wel met iets anders moeten komen dan wat de rest doet. Je wilt problemen oplossen en welke worden nog niet voor de mensen opgelost in de afvallen niche? Wat maakt jou speciaal in deze markt? Of zou de markt het ook prima zonder jou site af kunnen?

Schoonmaakproducten, ik heb de niche niet onderzocht maar mijn eerste gevoel is dat dit een veel betere niche is. 

Waarom? Het is toch minder sexy om te zeggen ik heb een schoonmaaksite vs ik heb een fitness site. Dat is nou eenmaal hoe de gemiddelde Nederlander zal denken. Dit zorgt er ook voor dat er minder mensen een schoonmaak site beginnen. En we moeten toch allemaal schoonmaken? Het zijn producten die leeg gaan, dus als je het goed doet heb je veel repeat buyers, eventueel kan je er zelfs een abbo achter hangen. 

Maar omdat het niet echt een "passie"  niche is zal je gewoon veel minder concurrentie hebben.

Ik zelf heb regelmatig dingen opgezocht hoe ik bepaalde dingen schoon moet maken, als je dit combineerd met goede content + video + verkoop de producten die gebruikt heb je gewoon wat moois wat mensen ook echt helpt.

Als ondernemer is je enige taak problemen oplossen. Daarvoor word je betaald, niet voor je passie. Los je heel veel problemen op (veel mensen), of heel vaak (repeat buyers) zal je daar leuk mee kunnen verdienen zelfs als het kleine problemen zijn. 

Ik zit zelf in 2 niches, en beide vind ik op zich wel leuk, maar ik kan niet echt zeggen het een passie is. Maar gewoon het gehele proces er om heen vind ik interessant en een uitdaging. Dus vergeet die passie niches en kijk waar je problemen kan oplossen (die nog niet door 1000 andere worden opgelost).
reactie op @bas-nl:
Thijs Blankestijn Dan heb ik dubbel en dwars mazzel, want niet alleen ben ik er vrij zeker van dat de concurrentie in de door mij gekozen niche niet groot is. Ik heb mijn werk bijna 20bjaar mwr heel veel plezier en heel veel trots gedaan. 
6 maanden geleden

Beantwoorden

Thijs Blankestijn Vind wel dat je gelijk hebt trouwens, die passie onzin daar kom je niet ver mee. Je kunt je idd beter richten op Het oplossen van problemen. 
6 maanden geleden

Beantwoorden

Piet Hein Bouwkamp Dat klinkt leuk Bas, maar als je geen passie voor online geld verdienen/marketing hebt of ontwikkeld, dan zal je niet snel succes krijgen met een website die niet over iets gaat waar je affiniteit mee hebt. 

Helemaal niet als beginner zijnde. 

Als je echt een grote fan bent van de gezondheidsniche dan wil je wel de extra mijl lopen om daar succes mee te hebben. Linksom of rechtsom.

Wat je overigens niet moet vergeten is dat wat je ook doet (wel of niet in je 'passie-zone') je altijd doorzettingsvermogen moet hebben in jezelf moet blijven geloven om ergens te komen. Het zal nooit vanzelf gaan zonder tegenslagen of beren op de weg. 
6 maanden geleden

Beantwoorden

Bas Vd  Mijn punt was meer dat je niet een niche moet kiezen per se omdat het je passie is.

Als je goede niche vind en je hebt er ook nog een passie voor uiteraard kan dat een goede keuze zijn.

Maar die onzin van volg je passie blablabla ben ik niet zo van. Kan beter een niche kiezen waar je problemen kan oplossen die momenteel nog niet worden opgelost, of het op 1 of andere manier het beter te doen, maar daar word te weinig naar gekeken. Daarom heb je 1000den afvallen sites met zo'n beetje dezelfde content daar word niemand beter van.

En ja, moet het leuk vinden om te leren over online geld te verdienen anders zit je waarschijnlijk ook niet op dit forum. Maar dat is wat ik in mijn laatste alinea vind, mij boeit de niche niet zoveel, maar ik vind het proces/uitdaging leuk. Als je dat niet vind zal je het in iedere niche lastig hebben.
6 maanden geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
🔥 Thijs Blankestijn 6 maanden geleden geplaatst
@piethein​ ik heb zeker wel een passie voor geld, lol. En het ondernemen daar ben ik mee opgegroeid. Maar gezien mijn eigen omvang en afwezige fitheid, kan ik gerust zeggen, dat geen passie heb voor fitness en afvallen.
Doorzetten dat is wat ik ook begrepen heb, want ik geeft toe dat ik een verkeerde keuze gemaakt heb, maar pak wel meteen door en geef niet op. 
Sieto vd Heide 6 maanden geleden geplaatst
wil je geld verdienen online, dan moet je volhouden. Volhouden is veel eenvoudiger als je niche je passie is.

Je kunt natuurlijk prima een niche kiezen buiten je passie, maar dat kan tegen gaan staan, zoals bij Thijs.

/my2c
reactie op @sieto:
Sieto vd Heide @bas-nl​ overigens heel erg met je eens; passie levert geen Euro's op. Problemen van anderen oplossen wel.
6 maanden geleden

Beantwoorden

🔥 Thijs Blankestijn 6 maanden geleden geplaatst
Ik vind dit een goeie discussie en bijzonder leerzaam voor beginners zoals ik. Ik zag van de week dat iemand zelf de link naar dit topic in een ander topic plaatste, dus dat geeft aan dat er hier een gevielig snaar geraakt word. 

Ik dnek dat Bas wel een punt heeft, je begint niet met affiliate marketing of andere vormen van online geld verdienen vanwege je passie, maar om keiharde knaken te verdienen en dat is volgens mij wat Piet Hein ook zegt. 

Ik denk ook dat het mooi meegenomen is als je een niche kan vinden waar je echt iets mee hebt (zoals ik onlangs het licht gezien heb😃) , want dat vergroot je doorzettingsvermogen.  Ik kom dan toch terug op het van Bas, want je hoeft idd niet persé passie voor iets te hebben, om er toch goeie blogs over te kunnen schrijven. Als je voldoende doorzettingsvermogen hebt, dan kun je in elke niche wel iets moois neerzetten. 

Blijft alleen nog de concurrentie over. Ik denk dat ik in de schoonmaak niche niet heel veel concurrentie ga hebben, want ik schat de meeste van mij collega's zo in, dat ze niet snel op het idee zullen komen hun expertise in te zetten op internet. Er valt voor mij dus best te scoren. Was ik doorgegaan met mij fit en afvallen site, dan had ik misschien wel jaren moeten schrijven en investeren om uit eindelijk er achter te komen, dat de concurrentie gewoon weg te groot is voor een matig blog over dit onderwerp. En dat was zonde van mij tijd geweest, ben dus blij dat ik daar achter kom 4 maanden nadat ik mij heb aangemeld voor Jacko's cursus. 
reactie op @thijsblankestijn:
Piet Hein Bouwkamp Ok, genoeg gepraat nu, we willen ACTIE zien thijs ;)
6 maanden geleden

Beantwoorden

Thijs Blankestijn Oh wees gerust ben er mee bezig. Ik heb echter gekozen voor een net iets andere stap (webshop dropshipping) en daar zit iets meer voorbereiding aan. Ik ga zeer binnenkort wel al aan de gang met een blog site, waar ik alvast begin met bloggen over schoonmaken. 
6 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Elke Aerts 6 maanden geleden geplaatst
Ik denk dat dit juist een hele grote niche is. Iedereen moet dingen schoonmaken en weet vaak niet hoe en zoekt dan online en komt inderdaad meestal uit bij oma weet raad. 
Als je daar filmpjes bij maakt, kan het wel eens heel hard gaan :-) Op youtube wordt ook zoveel gezocht, zeker hoe je iets moet schoonmaken want dat wil je vaak visueel zien en niet alleen lezen.
Heel veel succes met je nieuwe weg!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 09 December 2018 om 08:36
Aantal lezers 72
Aantal reacties 33