Van €0 naar €1.700 per maand in 1 jaar met nieuw project

Laatste reactie 13/06/2021 14:58 door Boyd
· Markeren als ongelezen
🔥 Boyd van Dongen 2 weken geleden geplaatst
Het is nu ongeveer een jaar geleden dat ik met een nieuwe website gestart ben, naast de websites die ik al had.

Deze website is actief in de dieren-niche en bestaat momenteel precies 1 jaar. Het lijkt mij leuk om de resultaten met jullie te delen, zodat jullie ook zien wat er allemaal mogelijk is.

Een aantal feitjes:
- In 1 jaar tijd 145 blogs geplaatst voor deze site
- Van die 145 blogs zijn er zo'n 125 gericht op zoektermen met een koopintentie; dus mensen die zoeken naar specifieke producten
- Elk blog is tussen de 2.000 en 3.000 woorden lang
- Elk blog is qua format op dezelfde manier opgebouwd. Dus een zelfde soort intro, dezelfde soort H2's en H3's (wel gericht op een specifiek product per blog) en dezelfde afsluiting. Dit zorgt ervoor dat ik snel content kan produceren

Ik heb eind mei 2020 de domeinnaam geregistreerd, ben toen meteen zoekwoord onderzoek gaan doen en meteen content gaan schrijven. Op een later moment heb ik een deel van het schrijven van content uitbesteed en tussentijds heb ik bestaande content verbeterd en uitgebreid.

Ik heb zelf 0,0 affiniteit met de niche, ik ben niet echt een dierenliefhebber. Ik weet wel dat deze doelgroep veel geld (online) uitgeeft én dat er veel zoekvolume op de diverse producten zit. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik toch aan de slag ben gegaan. Het is dus niet altijd nodig om een passie voor iets te hebben, zolang je het maar beter wilt doen dan de concurrentie én dit ook daadwerkelijk doet en tijd geeft.

Het viel mij namelijk op dat de meeste concurrenten artikelen schreven over "De 5 beste product X", van zo'n 1.500 tot 2.000 woorden én vaak was deze content ook al verouderd. Ik ben daarom gestart met het schrijven van artikelen van minimaal 2.000 woorden over "De 12 beste product X". Ik zorgde er dus voor dat ik meer deed dan de concurrentie. Ik denk dat dit er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat ik nu goed rank + het hebben van geduld. Niks meer, niks minder.

Ook heb ik gekeken naar de diverse categorie-pagina's op bol.com binnen mijn niche. Als bol.com namelijk een categorie pagina heeft van een bepaald product, betekent dit dat zij er geld mee verdienen en dat mensen dus naar zo'n categorie zoeken. Op dit soort pagina's wil ik mijn content focussen. Maar hoe kom je achter deze pagina's?

Ga naar bol.com ->bovenin naar Categorieen -> Kies een categorie uit zoals dier, tuin & klussen (afhankelijk van jen niche) -> Ga naar (bijvoorbeeld) Tuinmeubelen. Als je op deze pagina bent zie je aan de linker bovenkant categorieen zoals Tuinkussens, Tuinsets, Tuintafels. Als je naar één van deze categorieen gaat, zie je dat je links weer verder kan doorklikken naar een subcategorie zoals Tuinsierkussens, Zitkussens, Palletkussens (als je op Tuinkussens hebt geklikt op de vorige pagina). Rondom dit soort producten kan je hele specifieke blogs schrijven, over (bijvoorbeeld) de 15 beste palletkussens van dit moment of de 13 beste tuinsierkussens van dit moment. Zo pak ik dit aan, waarbij ik ook rekening houd met zoekvolumes.

Het enige wat ik heb gedaan is al dit soort categorie-pagina's van mijn niche in een excel document gezet en gezorgd dat er voor elke categorie-pagina een blog kwam. Ook heb ik gekeken waarover concurrerende sites artikelen schreven. Deze artikelen heb ik op mijn eigen manier gemaakt, met meer content, meer afbeeldingen en meer producten. 

Dit proces heb ik een jaar lang continu gedaan (de ene maand wat meer dan de ander). Dus onderzoek gedaan, content geschreven, content uitbreiden/optimaliseren en geduld hebben.

Wat heeft mij dit gebracht?

Ik ben afgelopen maand geëindigd op bijna €1.700 met deze ene site en ik had iets meer dan 13.000 bezoekers. 
Om het in perspectief te zetten: In januari zat ik op 2.000 bezoekers en zo'n €300 aan commissies. Het kan dus erg snel gaan, zolang je maar doorgaat en geduld hebt.

Ik werk fulltime. Ik heb daarnaast nog diverse freelance klanten, diverse websites en alsnog veel vrije tijd (ja echt!) Als ik het kan, kan jij het ook. Maak het niet te lastig voor jezelf, doe de juiste dingen en heb geduld.

Mochten er vragen zijn, let me know!
Martijn M 2 weken geleden geplaatst
Mooie journey @boydvandongen​! Ideale student ben je :)
reactie op @martijn1988:
Boyd van Dongen Haha, thanks Martijn!
2 weken geleden

Beantwoorden

Vinod Sital 2 weken geleden geplaatst
Mooie motivatie @boydvandongen​ , ik ook al bijna een jaar bezig maar nog niks maar blijven bouween dan komt vanzelf.. Ik doe ook meerdere dingen dus tijd zat haha.. Genoeg geduld hiervoor 
reactie op @vinodsital:
Boyd van Dongen Thanks Vinod, blijven bouwen!
2 weken geleden

Beantwoorden

Maarten   2 weken geleden geplaatst
Wat een mega goede post Boyd! Echt, ik meen het serieus. Sta vanmiddah in een telefoonwinkel nog te zeggen tussen het hebben over abonnementen door, dat hun ook een site moeten starten. Vooral in deze tijd weet je nooit of je zeker bent van je baan.

Grappig dat er dus zo veel interesse is. Was ook nog leuk personeel daar en niet druk in de winkel dus kon effen goed het forum promoten. Verdien ik zelf niets aan, maar dat maakt niet uit want men moet gewoon op dit forum zijn simpel zat.

En deze post van je, zal ze echt moeten lezen omdat het zo duidelijk is wat je doet.

Ik zeg al jaren - Kijk naar categorie-pagina's en zet daar blogs onder met de juiste relevante zoekwoorden etc. En zie weer, het werkt gewoon perfect!

Sommige noemen het een piramide structuur en anderen weer, zoals o.a. ik, Silo Architectuur.

En de reden waarom je rankt heeft niet zo zeer te maken met hoeveel blogs je hebt, je kan wel gevonden worden op veel zoekwoorden maar dat zegt nog niets over je prestaties in Google.

De reden waarom Google je beloond met een mooie plek in de zoekresultaten is omdat wat jij schrijft of laat schrijven EFFECT heeft bij de doelgroep.

Ze lezen, scrollen, klikken op de pagina en volgen je CTA's. Geloof mij Chrome zal al die data naar Google doorsturen wat ze ook zeggen, dat doen ze gewoon om er achter te komen wie een bepaalde plek in de zoekresultaten zou moeten verdienen.

En dat verdien jij dus!

Ook heel mooi om te zien dat je dus gewoon een markt pakt die niet eens je passie is, zo kan iedereen dus ook weer eens zien dat ons werk bestaat uit het helpen van mensen en promoten van de juiste producten en wij als marketeer niet zo belangrijk zijn.

Nu snap ik ook als je steeds schrijft dat het om content gaat als ik dit zo lees. Heel begrijpelijk eigenlijk!

Maar het gaat in dit geval meer om de juiste content. Ik zou die tekstschrijver dus altijd vast houden en goede band mee opbouwen of zelfs meer betalen dan concurrenten doen. Je hebt dus goud in handen!

Ik wens je nog meer succes voor je nieuwe projecten.

Ga zo door!
reactie op @maartn:
Boyd van Dongen Thanks Maarten en met je eens!
2 weken geleden

Beantwoorden

Susanne S 2 weken geleden geplaatst
H Boyd,

Dank voor dit leuke bericht, heel interessant om te lezen. 
Veel succes verder!!
🔥 Jacko Meijaard 2 weken geleden geplaatst
Goed bezig Boyd! Zo zie je maar hoe je een asset opbouwt en wat de waarde hiervan is. 
Je topic zal genoeg mensen kunnen inspireren en motiveren om verder te bouwen.

Tof dat je het even deelt!
reactie op @jackomeijaard:
Boyd van Dongen Thanks Jacko! 10K club heeft ook prima geholpen bij mij!
2 weken geleden

Beantwoorden

Huub Roose 2 weken geleden geplaatst
Lekker bezig, bedankt voor het delen!
Jeffrey Keijzer 2 weken geleden geplaatst
Netjes, dat zijn resultaten waar je trots op kunt zijn!
Eric 2 weken geleden geplaatst
Mooie post Boyd!

Dit bewijst dat er veel mogelijk is, maar wel met een goed plan, doorzettingsvermogen, geduld en hard werken.
Ook met affiliatemarketing komt het niet zomaar aanwaaien ondanks dat het zo vaak wel wordt verkocht.
reactie op @eric23:
Boyd van Dongen Ervoor werken moet zeker haha, maar ik vind het niet perse lastig!
2 weken geleden

Beantwoorden

Ellie Santos 2 weken geleden geplaatst
Geweldig!! Mooie reis, he..
Ik kom je achterna ;)

Bedankt.voor de inspiratie!
🔥 Edwin Gartsen 2 weken geleden geplaatst
Respect!
Mark de Vries 2 weken geleden geplaatst
Nice Boyd en wat een knowledge bombs drop je hier!

Kijk jij ook naar de prijs van producten waar jij je op richt? Ik bedoel heb je een bepaalde ondergrens waarop het de moeite waard is om er content over te schrijven? Ik bedoel, een hondenkar van €200 levert je €12 op en een halbandje van €3 betaalt maar €0,18 uit.

Tenminste als je Bol.com gebruikt met 6%.
reactie op @tradermark:
Boyd van Dongen Thanks Mark!

Ik kijk niet zozeer naar de prijs, maar meer naar volume. Dus als iemand zoekt naar een kattenmand of een dure GPS tracker, in beide gevallen wil ik dat ze bij mij uitkomen en dat men vja mijn blog naar bol of een ander platform gaat.

Daarnaast zie ik ook dat zo'n 30% van al mijn sales niet eens gerelateerd zijn aan dierenproducten, maar aan andere producten. Ik drop dan liever even een cookie dan dat ik perse alleen dure producten promoot
2 weken geleden

Beantwoorden

Mark de Vries Gotcha, makes sense!
2 weken geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Sofie Vandevorst 2 weken geleden geplaatst
Proficiat!! 
Ik ben nog maar net begonnen en door dit soort van informatie te lezen geeft enorm veel motivatie om ermee door te gaan! :) 
Zelf ben ik nog op zoek naar een niche. Ik ga nog verder op onderzoek uit! Maar het komt allemaal goed als ik dit lees ;) 

Thanks voor de inspiratie en ik wens je nog heel veel succes!! 
reactie op @sofievandevorst:
Boyd van Dongen Sowieso blijven doorgaan!
1 week geleden

Beantwoorden

Filiate BV 2 weken geleden geplaatst
Nice! 👌🏼

Inderdaad hele waardevolle informatie!

Een beetje buiten de box denken. Ik denk dat niet veel mensen aan bol.com denken als ze met affiliate marketing starten! (Misschien een aanname vanuit mijn kant, maar ik verwacht minder concurrentie) dus super interessant!

Well played 💪🏼
reactie op @filiatebv:
Boyd van Dongen Thanks!
1 week geleden

Beantwoorden

Gerard Voshaar 2 weken geleden geplaatst
Smart! En goede tips tussen de regels door!
Frits Diepeveen 1 week geleden geplaatst
Heel erg bedankt Boyd voor deze post met concrete tips !
Michel Roes 1 week geleden geplaatst
Tof dat je dit even deelt Boyd, hier heb ik persoonlijk ook wat aan:)
Paco V. 1 week geleden geplaatst
Echt een mooi resultaat Boyd, je snapt duidelijk waar je mee bezig bent! 👌 Ik vind het trouwens ook heel knap dat je zoveel blogs hebt geschreven over een onderwerp waar je niets mee hebt. Dat vereist serieus doorzettingsvermogen.

Doe je op je site al iets met huisdieren-verzekeringen? 
reactie op @paco:
Boyd van Dongen Thanks Paco! Uiteindelijk maakt het bedrag wat eruit komt het geheel best leuk haha

Verzekeringen wel overwogen, maar nog niet echt kunnen bepalen wat voor type content dan ideaal gaat zijn. Staat wel op mijn to do, maar thanks!
1 week geleden

Beantwoorden

Edwin Gartsen Hoi Boyd,

Heb jij tips hoe je een blog begint te maken?
Verzamel je eerst informatie of schud je de teksten zo uit je mouw?
Ik zelf ben nogal niet handig in de teksten, al gaat het al wel wat makkelijker.
1 week geleden

Beantwoorden

Boyd van Dongen Hey Edwin, 

Beiden! Op het begin deed ik wat onderzoek en naarmate ik steeds meer kwam te weten over de niche, ging het schrijven van teksten ook een stuk makkelijker. Ik had ook een template gemaakt met daarin de onderwerpen die ik in elke blog wilde hebben. Je kan dan denken aan waarom iemand product X moet kopen, de voor- en nadelen, waar je op moet letten als je het koopt, hoe je het product gebruikt, waar je op moet letten als je het gebruikt enzovoort. Zo'n template kan je invullen als je blogs schrijft over een magnetron, maar ook als je een blog schrijft over een elektrische fiets. 

Daarbij keek ik ook naar wat concurrenten schreven over een bepaald product en dat wil je dan beter doen in jouw eigen blog

1 week geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Jesse van Kranenburg 1 week geleden geplaatst
Held! Wat tof dat je dit project met ons op deze manier wilt delen Boyd. Hier haal ik, en vele andere veel inspiratie uit. 😃

Ook erg interessant om te zien wat er nou mogelijk is in 1 jaar.

Is er de mogelijkheid dat ik je persoonlijk kan bereiken voor wat vraagjes? 
reactie op @jessevankranenburg:
Boyd van Dongen Thanks Jesse, het is ook zeker bedoelt ter inspiratie! Vragen kan je het beste hier stellen, dan heeft iedereen er wat aan haha 😁
1 week geleden

Beantwoorden

Jesse van Kranenburg 1 week geleden geplaatst
Ik wil graag mijn content strategie gaan aanpassen op de manier hoe jij het doet via bol.com, dit ook omdat ik al met bol.com werk!

Mijn website zit in de tuin/tuinieren nice. Als ik bijvoorbeeld zou beginnen met de categorie teunmeubelen, hoeveel artikelen moet ik dan ongeveer gaan schijven over sub- categorieën totdat ik begin met de volgende categorie over een totaal ander onderwerp zoals zonwering of tuingereedschap?

Want ik neem aan dat je eerst wilt zorgen dat je op een bepaalde categorie scoort voordat je over een andere categorie gaat schijven.
reactie op @jessevankranenburg:
Boyd van Dongen Voor elke subcategorie schrijf je 1 artikel. Dus als je een subcategorie hebt over een palletkussen, dan schrijf je hier 1 blog over. Maar mochten er veel mensen zoeken naar zowel zwarte palletkussens en grijze palletkussens en bol.com heeft hier 2 aparte pagina's voor, dan zou ik er ook zelf 2 aparte blogs over schrijven. 

Eigenlijk wil je op zoek gaan naar alle pagina's die bol heeft in jouw niche. Aan de hand van de titel van die pagina kan je nagaan op welk keyword bol.com wilt ranken met die pagina. Die info kan je vervolgens gebruiken om bijvoorbeeld zoekvolumes, concurrentie en aanverwante keywords te onderzoeken. 

In principe maakt het niet uit of je nu alles schrijft binnen 1 categorie of content schrijft over wisselende categorieen.
1 week geleden

Beantwoorden

Jesse van Kranenburg Oke duidelijk, hiermee ga ik aan de slag!

Heb je nog tips voor titels over deze artikelen naast top X beste tuinkussens of top X beste tuinkussens van dit moment? Of haal je die uit je zoekwoord onderzoek wat je van te vroren doet?

1 week geleden

Beantwoorden

Boyd van Dongen Qua titels kijk ik naar wat concurrenten doen en probeer dan iets te doen in dezelfde richting. 

Als we bij het voorbeeld van de palletkussen blijven kan je zoiets doen als "Palletkussen: Ontdek hier de 15 beste palletkussens van 2021!" 
1 week geleden

Beantwoorden

Jesse van Kranenburg Ik ga beginnen met schijven! Als ik een paar artikelen geschreven heb, zou je dan daar eens je mening over willen geven?
1 week geleden

Beantwoorden

Boyd van Dongen Jawel hoor!
1 week geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Stefan Fransicus Ciro Van Kouwen 6 dagen geleden geplaatst
Wat een succes verhaal! Ik vroeg mij af of jij je website zou kunnen linken zodat ik deze zou kunnen bekijken en mogelijk wat inspiratie vandaan zou kunnen halen! Alvast bedankt en hopelijk blijft het zo goed gaan
reactie op @stefan-van-kouwen:
Boyd van Dongen Neen helaas deel ik mijn websites niet, maar Thanks!
6 dagen geleden

Beantwoorden

🔥 Shauni M 6 dagen geleden geplaatst
Super mooi resultaat, blijven gaan! ;) Zeer leuk om als beginner te zien waar andere leden ondertussen al staan, ben ook hier tips en tricks aan het opdoen wat het eens zo motiverend maakt om zelf te beginnen. Maar eerst verder info opdoen, bedankt om dit te delen.😁
Giuseppe de jong 4 dagen geleden geplaatst
Gaaf man  ;) 
B S 3 dagen geleden geplaatst
Mooi bedrag in 1 jaar en interessant om te lezen!
Hoe promoot je de Bol producten? Tekstlinks, buttons of die sterren, prijs, levertijd en knop van Bol zelf?
 
reactie op @bs:
Boyd van Dongen Tekstlinks, sterren,prijs en levertijd knop van bol zelf en nog een externe plugin
3 dagen geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 01 June 2021 om 20:03
Aantal lezers 207
Aantal reacties 44