Tweestrijd - stoppen en wat nieuws beginnen, of anders aanpakken?

Laatste reactie 13/01/2020 14:10 door Jeffrey
· Markeren als ongelezen
Kirsten Member 6 maanden geleden geplaatst
Hi!

Ik ben benieuwd naar wat jullie zouden doen in de volgende situatie:

Ik run een affiliate website met voornamelijk all inclusive vakanties, gericht op gezinnen met kinderen. De website heeft productfeeds en een zoekfilter, ziet er prima uit en functioneert goed. Het is een website waar ik, straks aardig wat mee kan gaan verdienen (nu nog in de groei). Het punt is echter dat ik er geen plezier meer in heb. Ik ga al heel van jaren mee in de reiswereld en heb hiervoor een online reisbureau gehad. Onder dezelfde naam en hetzelfde soort aanbod heb ik de site als affiliate website laten doorgaan.

Daarnaast borrelt er de laatste maanden een nieuw idee en dat laat me maar niet los. Het is een onderwerp waar ik veel uit persoonlijke ervaring over kan praten.
Met een dochter die tot kort geleden nog helemaal vastliep in het onderwijs, ben ik anders naar het onderwijs gaan kijken. Er is te weinig aandacht voor een groeimindset en de angst om fouten te maken is groot onder de meeste kinderen. En zo kwamen de eerste gedachtes en ideeën. Hoe mooi zou het zijn als kinderen op een leuke manier leren om een groeimindset te ontwikkelen. Mindsetkaarten, stempels, posters, boekjes enzovoorts.
Maar zoveel enthousiasme dat er is, zoveel vragen zijn er ook ;-) Wáár begin ik? Kan ik hier affiliate marketing bij inzetten? Levert dat eigenlijk wel wat op? Begin ik eerst met één digitaal product, of moet ik het anders aanpakken? Enzovoorts..

Een passie hebben voor iets is heel leuk en uiteraard belangrijk, maar brood op de plank natuurlijk ook. Iets weggooien wat financieel heel veel potentie heeft en met relatief weinig tijd te onderhouden is lijkt een hele onverstandige stap. Maar de weerstand die er is haalt nou ook niet bepaald het beste in me naar boven als ik aan het werk ben. Kortom: een hele hoop vragen en verwarring. Als ik nu aan mezelf vraag wat ik het liefste zou willen, dan zou ik de reiswebsite willen voortzetten en er gewoon plezier in hebben. Met plezier ben je immers productiever en zou ik dit met 2 dagen per week kunnen laten draaien. De overige tijd zou ik over hebben om rustig aan met mijn nieuwe project te starten.

Ben heel benieuwd naar jullie tips en ervaringen. Wie weet kan iemand me er vanuit een andere hoek naar laten kijken :-)

Dank! Groet, Kirsten
Dominique Van Baelen 6 maanden geleden geplaatst
Hoi Kirsten,
Ik zou je reis affiliate website zeker (nog) niet opzeggen. Zoals je zelf ook suggereert, zou ik in parallel tijd vrijhouden om ook je aandere project te starten. Ik zou eerst trachten te achterhalen of je nieuwe project levensvatbaar is en geld kan opbrengen, vooraleer je affiliate business over reizen te stoppen.
Het is super om volledig gepassioneerd te zijn over het topic van je business, maar als het (nog) te weinig geld opbrengt, gaat het je ook stress bezorgen denk ik.
Succes in ieder geval! Ik wens je twee succesvolle businesses toe 😉
Youri Klijn 6 maanden geleden geplaatst
Als je die reis website met 2 dagen per week kunt beheren en verder goed werkt zou ik die lekker aanhouden en de overige tijd in je nieuwe idee stoppen. 😊

Zo behoudt je én de potentie van je eerste project zonder het weg te gooien + kun je jouw creativiteit kwijt in je nieuwe idee, wat naar mijn idee best een goede is.

Als je dit goed balanceert en uitwerkt heb je straks 2 mooie projecten die je geld gaan opleveren en heb je de luxe om een 3e project/asset te starten 😄
Klaas Koopman 6 maanden geleden geplaatst
Project 1 > omzet draaien > automatiseren (minder tijd kwijt zijn aan onderhoud + uitbouw) > investeren in nieuwe projecten > omzet draaien > automatiseren > etc.
Maarten   6 maanden geleden geplaatst
Ah, wat een herkenbaar gevoel, hier wil ik wel wat over zeggen.
Graag deel ik mijn mening over je onderwerp. Zeer boeiende discussie namelijk.

Na de eerste paragraaf te hebben gelezen, valt mij meteen wat op:

... Het lijkt er sterk op dat je je werk dat je hebt gedaan koppelde aan de soort website die je had of hebt gemaakt... Omdat jij zelf toen of nog steeds in een werk mindset zat, leek dat het meest logische maar gaat dat toch tegen je passie in...
Vind ik niet meer dan logisch dat dit je gaat opbreken.

Na het lezen van de eerste 3 zinnen van je tweede paragraaf was mij al genoeg duidelijk.

Je schreef het volgende: 

"... Daarnaast borrelt er de laatste maanden een nieuw idee en dat laat me maar niet los. Het is een onderwerp waar ik veel uit persoonlijke ervaring over kan praten.
Met een dochter die tot kort geleden nog helemaal vastliep in het onderwijs, ben ik anders naar het onderwijs gaan kijken. Er is te weinig aandacht voor een groeimindset en de angst om fouten te maken is groot onder de meeste kinderen. En zo kwamen de eerste gedachtes en ideeën. Hoe mooi zou het zijn als kinderen op een leuke manier leren om een groeimindset te ontwikkelen. Mindsetkaarten, stempels, posters, boekjes enzovoorts.
Maar zoveel enthousiasme dat er is, zoveel vragen zijn er ook ;-) Wáár begin ik? Kan ik hier affiliate marketing bij inzetten? ... "

*****************************************

Mijn reactie:

Het is jammer dat mijn site nog niet klaar is omdat ik me juist op dit soort dingen focus.

Maar ik kan kort zijn: (Natuurlijk mijn mening, ik ken je niet maar dit haal ik uit je verhaal)

1) Maak geen kleine site, geen affiliate site zoals in de AMR voorkomt

Waarom? Gezien je verhaal.

Het kan te lang voor je gaan duren om uit een affiliate site die is gericht op 1 onderwerp zonder maillijst veel geld te gaan verdienen. Dat gaat gewoon langer duren en daarom maken de meeste mensen er ook meer dan 1.

Maar je kunt wel de technieken in de AMR perfect gebruiken alleen focus dan op een grote website zonder PayPro (althans, als je daar geen goed product kunt vinden om te promoten via email)

Dus in plaats van affiliate met allemaal linkjes in de content een grote persoonlijke authority website onder je eigen naam of bedrijfsnaam maken.

Maak dan een zo goed mogelijke Over Mij pagina.
Maak een Mission Statement.

Geef duidelijk aan waarom men je website moet volgen en waarom jij de beste bent in deze markt vergeleken met de concurrentie.

Focus op je persoonlijk stijl, zorg er voor dat je 'stem' in je content goed naar voren komt.

Focus op je probleemoplossend vermogen en laat je gevoel spreken in je teksten.

Gebruik in elk artikel de AIDA methode:
https://nl.wikipedia.org/wiki/AIDA-model

Doe zoekwoorden onderzoek en laat je blog titels duidelijk naar voren komen.

Laat duidelijk het probleem zien en wat je zo frustrerend vind waarom dit allemaal niet gezond is voor kinderen en de manier van leren vandaag de dag niet meer effectief is.

Spreek en schrijf alsof je al succesvol bent.... Gericht op de lezer en in de tegenwoordige tijd.

Voorbeeld:

".... Het probleem waar ik steeds tegen aanloop.....  Mijn dochter.... Mijn zoon.... Etc ..."

Ga daar diep op in.... zorg dat de lezer duidelijk zich kan herkennen in de situatie.

De lezer moet het gevoel hebben dat je het over zijn kids hebt... dat hij/zij zich 100% aangesproken voelt! (Mega belangrijk) ****

Dan als dat is gelukt... maak dan de ommekeer...  En geef dan duidelijk aan wat je ideale oplossing is en wat er volgens jou al lang had moeten zijn.

Waarom het schoolsysteem wat blijkbaar sinds 1800 - 1900 nooit is aangepast of te veel de focus legt op het onthouden van zaken die vandaag de dag totaal niet meer relevant zijn (we werken meer met ons hoofd dan met onze handen bijvoorbeeld)

Als je grote claims maakt en vooral in je eerste paar artikelen... waar je doelgroep je nog moet leren kennen, adviseer ik als je een claim maakt/doet een bronvermelding te vinden.

Kun je die niet in Nederland vinden dan gebruik je een YouTube video of artikel die je in het Engels kunt vinden.

Natuurlijk kun je niet in je eentje het hele schoolsysteem veranderen, zou top zijn maar gaat denk ik niet lukken... Maar als je begonnen bent kun je wel een mega uniek bedrijf opzetten dat een goed doel heeft en veel ouders zullen aanspreken.

Denk aan thuisscholing.

Mag dit wel of niet? Waarom mag dit niet.... voordelen, nadelen?

Denk aan kinderen die meer lessen zouden moeten krijgen over hoe ze met geld moeten omgaan

Waarom doen ze dit niet op school? Waarom leren kinderen alleen voor een baas te werken en nooit de ondernemer in hunzelf te ontdekken?

Zijn er testen die kinderen of scholen kunnen doen om kinderen op een totaal nieuwe manier te testen op hun speciale kwaliteiten?

Waarom niet de test die Tony Robbins altijd bij iedereen doet introduceren op school?
https://www.123test.nl/disc-test/

Of wie weet geeft de 16 persoonlijkheden test wel meer inzicht?
https://www.16personalities.com/nl/persoonlijkheidstest

**************************************************************************
Samenvattend:

1) Focus op een grote website onder je eigen naam of bedrijfsnaam
2) Focus op je passie en schrijf artikelen nadat je goede zoekwoorden hebt gevonden
3) In die artikelen maak je gebruik van de AIDA methode, waar je de A (Action) gebruikt na elk artikel voor het inschrijven op je nieuwsbrief voor gratis PDF rapport met 10 gratis beste tips
4) Zorg ervoor dat je een mega goede Over Mij pagina hebt 

(Uit onderzoeken bleek dat die vaak als eerste bekeken wordt. En begin je Over Mij niet over jezelf maar WAT het voor je lezer kan betekenen om je artikelen te lezen en vooral WAAROM ze dat moeten doen.) Benadruk het grote voordeel van je website voor je ideale bezoeker.

Vergeet ook de A (Call to Action) op je Over Mij pagina niet, zet daar dus ook een opt-in neer voor het verzamelen van naam en email in ruil voor een gratis PDF met 10 beste gratis tips over het onderwerp van je website.

5) Vergeet niet om een YouTube kanaal te starten. Gebruik de zelfde kleuren en website style als je website

Verwijs altijd in de video-omschrijving met een link naar je website of naar dat artikel waar je het in de video over hebt.

Meer clicks naar je eigen site via een product van Google blijkt altijd goed te werken.

Bekijk voor elk zoekwoord de concurrentie die al op plek 1 2 en 3 in Google staan.

Bestudeer hun artikel en bedenk hoe jij dat beter kunt.... als je graag bij je eigen gevoel wil blijven lees dan het artikel van de concurrent NIET maar scan er door heen.

Het gaat er om dat je een indruk krijgt van wat er al is en hoe lang of hoe kort dat is geschreven.

Je kunt altijd sub-onderwerpen op Wikipedia vinden als je tussen koppen voor je artikel nodig hebt (gouden tip)

Verder focus altijd op je email opt-ins. ****

Niet meer dan max 2 sociale media kanalen openen. Liefste alleen een goede WordPress website en YouTube.... 

Wil je echt Facebook... dan kan dat maar weet wel dat het een aanslag is op je focus. Beste is alleen de website en een YouTube kanaal.

Pas als dat loopt en dan bedoel ik echt goed loopt en je hebt tijd over? Dan open een sociaal netwerk waar je doelgroep zit.

Dus zit je doelgroep veel meer op LinkedIn (stel dat docenten je blog lezen?) Dan open je daar een groep en niet zoals iedereen al doet een Facebook pagina.

Wat de meeste doen, moet je juist niet doen... het enige wat telt is je bezoeker en waar hij/zij vaak zit.

Wil je weten welk sociaal platform ze zitten? Stuur dan een vragenlijst via email een keer... en maak daar keuzevragen van... bekijk de uitkomst en wie weet zitten ze wel allemaal op SnapChat ; P LOL Nee, serieus.... je komt er dan 100% achter en omdat je al een lijst met mensen via email hebt en dus geen tijd kwijt bent aan Facebook... weet je na de vragenlijst ook van je eigen doelgroep waar je ze kunt bereiken!

DAN pas dat sociale kanaal openen.

En hoe moeilijk het ook is, probeer in de taal van je bezoeker te schrijven. Zelfs het woord Mindset is niet bij heel Nederland bekend... Wij hier kennen dat woord natuurlijk maar je wil niet je lezers afstoten of dat ze denken dat je een zweverig persoon bent. Gebruik woorden die je doelgroep elke dag gebruikt of leest.

Heel veel succes!
reactie op @maartn:
Kirsten Member Dank voor je uitgebreide reactie en links die je hebt gedeeld, hier kan ik wel wat mee.  Je geeft aan dat je site nog niet klaar is en dat je je hierop focust. Bedoel je op dit onderwerp? Ben er straks dan heel benieuwd naar :-) 

Ik weet inderdaad hoe belangrijk het is om je doelgroep zo aan te spreken. Dit onderwerp houd me op persoonlijk vlak al jaren bezig en ik weet er heel veel over te vertellen. Ik wíl er heel veel over vertellen. Ouders en leerkrachten willen over het algemeen natuurlijk wat het beste is voor hun/de kinderen maar er is nog veel onwetendheid. 
Wat jij zegt over de term 'mindset', ik ging er eigenlijk al vanuit dat het een welbekend begrip zou zijn, maar waarschijnlijk is dat inderdaad niet zo. 

Ik vind het geweldig als mijn kinderen grootse plannen hebben voor later, hoe onrealistisch ze ook LIJKEN. We praten samen over hoe ze dat dan zouden aanpakken. Zo wil mijn dochter al jaren een glijbaan vanuit haar raam die regelrecht naar school gaat. Dan praten we erover hoe deze eruit zou zien, hoe zou de glijbaan lopen, wat heb je ervoor nodig, wat moet je ervoor doen etc.. Verwacht ik ook echt dat er een glijbaan komt? Nee. Maar het gaat erom dat het haar hersenen prikkelt om met oplossingen te komen. Toen ze dit een keer tegen de moeder van een vriendinnetje vertelde kreeg ze het antwoord: "nou, zet dat maar uit je hoofd, want dat gaat echt nooit gebeuren". Bedoelt ze het verkeerd? Zeker niet. We hebben allemaal dingen waar we pas bij stilstaan als we ervan bewust gemaakt worden. En daar ligt dan voor mij de uitdaging.

Ik ga hier eens even goed voor zitten en kijken hoe ik tussen nu en korte tijd een begin kan maken met het opbouwen van de site en publiek. Youtube lijkt me echter doodeng, ha! Daar moet ik nog even over nadenken. Dit onderwerp ik wel echt iets waarvan ik kan zeggen dat ik het inspireren en bijdragen het allerbelangrijkste is. Geld is geen prioriteit maar wel nodig natuurlijk, vandaar dat ik wel aan het kijken ben hoe ik hier inkomsten uit kan halen. 

6 maanden geleden

Beantwoorden

Jeffrey Keijzer 6 maanden geleden geplaatst
Zelf ben ik gestopt met een website waar ik geen feeling meer mee had. Heb deze website over laten kopen en sinds die tijd is het bezoekersaantal ineens drastisch verhoogd. Kortom stop een website nooit te vroeg en blijf er consistent voor je hele leven mee bezig. Of je moet natuurlijk flink geld voor de website kunnen krijgen!

Leerlessen zijn er bij het ondermen niet voor niets, je moet eerst ontdekken wat het beste bij je past. Maar het is altijd belangrijk om niet te vroeg te stoppen en door te gaan totdat je er een leuk geldbedrag mee kan verdienen om zo aan een nieuw project te beginnen
reactie op @jeffreykeijzer:
Kirsten Member Dat is interessant, wat je aangeeft. Als je de keuze opnieuw zou kunnen maken, had je het dan gehouden? Ben benieuwd wat voor jou de belangrijkste les is geweest hieruit. Ik denk voor mij namelijk dat ik het allemaal te ingewikkeld maak en ik, als ik later hierop terugkijk, me afvraag waarom me nou zo druk heb zitten maken. 
6 maanden geleden

Beantwoorden

Jeffrey Keijzer Ik had deze website ook dan niet gehouden. Voor mij is de belangrijkste les hieruit dat je moet doen wat je hart je ingeeft. Wat dat is kan per persoon verschillen! Maar iets doen waar je passie naar uit gaat en naar jezelf luisteren is het beste wat je kan doen. Ook helpt dit om consistent aan de slag te kunnen blijven gaan!
6 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Kirsten Member 6 maanden geleden geplaatst
Dank jullie wel voor de reacties! Excuus dat ik nog niet eerder heb gereageerd. Ik moet er altijd even voor gaan zitten om mijn reacties goed te kunnen verwoorden. 'T is een dingetje, maar ik werk eraan
😆

@dominiquevanbaelen​, @youriklijn​, @klaaskoopman
Het zou inderdaad het mooiste zijn om de reiswebsite aan te houden, maar hoe zorg ik ervoor dat ik er toch weer wat plezier in krijg? Of juist het tegenovergestelde: verstand op 0 en gewoon doen wat ik moet doen. Ik hang er nu tussenin.
Enerzijds wil ik dit niet alleen voor het geld doen, anderzijds heeft deze site de potentie om een hele mooie inkomstenbron te gaan worden. Ik zou wel gek zijn als ik dit laat gaan. Het is een beetje hetzelfde idee als een meter van het goud te stoppen met graven ;-)
Daarnaast weet ik ook dat de onderwerpen waarover ik schrijf en mijn schrijfstijl, aanslaat bij mensen. Het is een frisse wind tussen allerlei andere reiswebsites. Ik richt me niet puur op vakanties, maar veel meer op het leven van een moeder. Herkenbaar dus. Mensen kunnen erover meepraten wat voor veel interactie zorgt.

Nu ben ik aan het nadenken over de volgende 2 manieren van aanpak, mocht het me nou echt niet meer lukken om het op de huidige manier voort te zetten:

1 - Reiswebsite draaien met verstand op 0. Puur 'knallen' met reisaanbiedingen ed. Dit kan ik allemaal automatiseren.
Dat betekent dat het schrijven van blogs geen prioriteit meer wordt, ik richt me dan puur op het aanbod zelf.
Daarnaast start ik dan zsm met het 2e project, ervan uitgaande dat dit sneller groeit omdat dit zo een belangrijk onderwerp voor me is. En vanuit deze site dan doorlinken naar de reiswebsite.
2 - Wel dezelfde content blijven schrijven, maar dit uitbreiden met content uit het 2e project. Een vorm van rebranding dus. Maar dat zal dus heel gestaag moeten gebeuren. Je gaat niet ineens van een reisbureau naar een online website over reizen én onderwijs/mindset/kinderen etc. 

Het is een beetje frustrerend wel. Ik heb het idee dat ik mijn eigen succes in de weg sta en dat wil ik heel graag doorbreken. 
reactie op @kirstenmember:
Youri Klijn Buiten alle zakelijke adviezen die al gegeven zijn: doe wat goed voor je voelt. Dat is het belangrijkste.

Het is namelijk super moeilijk om iets tot een succes te brengen waar je zelf geen feeling (meer) mee hebt. Alles wat je gaat doen is dan een ‘moetje’. En met zo’n instelling ergens aan werken staat je succes in de weg en levert vooral stress op.

Start dus gewoon dat nieuwe project zodat je weer frisse energie en creativiteit krijgt. Wellicht heb je over een tijdje dan weer leuke ideeën en positieve energie voor je reis website. Laat de website voor nu dan ook gewoon staan en verwijder hem niet oid.
6 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 11 January 2020 om 04:52
Aantal lezers 79
Aantal reacties 11