Twee niches combineren?

Laatste reactie 19/01/2021 13:12 door Bas
· Markeren als ongelezen
Donny Willems 1 maand geleden geplaatst
Lijkt het jullie slim om 2 niches te combineren? bijvoorbeeld makkelijk geld verdienen + hobby.
Hoe zie ik dit voor me?

Ik schrijf content op een bepaalde hobby, in mijn geval ICT. om een bepaald onderwerp te pakken home automation. Dit is natuurlijk geen goedkope hobby en niet iedereen heeft hier geld voor.

MAAR als je de content leest over home automation (waar je eigenlijk geen geld voor hebt) en ook content leest tegenkomt over "Makkelijke geld verdienen" Ben je snel geneigd om dat ook te lezen en aan te schaffen want dan zou je die dure hobby ook kunnen verwezenlijken.

Is even een wilde breinspinsel die ik heb.

Goed idee of totale onzin?
Boyd van Dongen 1 maand geleden geplaatst
Ik denk dat het heel ver gezocht is. Als je veel bezoekers hebt, zal er vast wel iemand interesse hebben in geld verdienen (terwijl ze een blog over domotica lezen). Maar als ik 100 dartpijltjes op een dartbord gooi, komt er vast wel 1 in de bulls eye, als je snapt wat ik bedoel ;).

Mensen komen via Google op je website, dus ze hebben in Google een term ingetikt waar ze meer over willen weten. 

Als jouw site een niche site is, en dus over domotica gaat, zou ik daarover schrijven. Niet over makkelijk geld verdienen.

Als je een persooblijke blog hebt, dus een site die over jou en je hobbies gaat bijvoorbeeld, dan kan het weer wel. Ligt dus een beetje aan de site doe je voor ogen hebt.
Marc van den B 1 maand geleden geplaatst
Ik zou me persoonlijk het eerste jaar richten op 1 niche. Zo ga je beter scoren op google en krijg je eerder bezoekers en vanzelf ook commissies. 

Als je website een autoriteit website is geworden en je dus soort van naam hebt gemaakt binnen google, dan kan je ook een zij stapje maken. 

Hier heb ik een fitness blog en ben na 14 maanden begonnen met het toevoegen van geld verdien producten. En die staan ook op de 1e pagina van google terwijl het niet mijn niche is. 

Wel houd ik het bij maximaal 5 producten (de populairste) en blijf verder lekker bij mijn eigen niche. 
🔥 Nick van Asperen 1 maand geleden geplaatst
Vooral in het begin is het verstandig om je op 1 ding te focussen. Het is vaak aantrekkelijk om zo veel mogelijk sites/onderwerpen te kiezen, want dan denk je dat je veel meer kans op een commissie heb. 

Maar op de lange termijn is dat niet zo. Ik zou zeggen ga eerst lekker met 1 onderwerp op 1 site aan de slag, zodat je het vak affiliate marketing goed kan leren. 

Houd dit idee wel in je achterhoofd en schrijf het allemaal op zou ik zeggen. Als je er tijd voor hebt en het leuk vindt, kan je elke week bijvoorbeeld nog veder gaan brainstormen over leuke ideeën voor in de toekomst. 

Als je dit regelmatig doet, moet je eens kijken wat voor ideeën je allemaal hebt na 1 jaar. 
Bas Vd 1 maand geleden geplaatst
Nee, ik zie daar weinig kans van slagen in.

Die mensen komen met een hele andere intentie naar jouw website.

Nu zal je vast wel een keer een sale eruit kunnen halen, maar er zijn veel betere en makkelijkere manieren om conversies te draaien.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 18 January 2021 om 16:21
Aantal lezers 47
Aantal reacties 5