[ Tip ] Eenvoudig print screens maken en delen

Laatste reactie 20/05/2020 22:34 door Pieter
· Markeren als ongelezen
🔥 Léon Gotjé 1 week geleden geplaatst
Op het forum komen we nog wel eens tegen dat iemand een vraag stelt waarin hij/zij refereert naar hoe iets niet klopt of er verkeerd uit ziet op een pagina. In de meeste gevallen is het dan handig om even een link naar de betreffende pagina te sturen, maar nog handiger is het om even een print screen te maken, zodat wij kunnen zien hoe het er voor jou uit ziet + wat je precies bedoelt.

Als je er geen ervaring mee hebt is het soms lastig om uit te zoeken hoe je nu precies een print screen kan maken. Het is jullie misschien wel eens opgevallen dat ik in veel reacties mijn bericht ondersteun met een print screen waar een deel gearceerd is.

Ik doe dit met behulp van het programma "Lightshot" dat gratis te verkrijgen is voor Mac en Windows via https://app.prntscr.com/nl/. Het zorgt er voor dat wanneer je op je print screen knop drukt je meer opties hebt bij het maken van een print screen. Zo kan je eerst nog dingen bewerken (tekenen, schrijven, arceren) alvorens je het bericht opslaat, upload of direct deelt.

Na het klikken op de print screen knop (ook wel PrtsSc of andere afkorting op je toetsenbord te vinden) kan je een kader selecteren welke je wilt opslaan. Een kind kan de was doen.

Wanneer je iets op het forum wilt delen kan je kiezen voor het floppy icoon in lightshot om de print screen op te slaan (zie bijlage)
Om de afbeelding toe te voegen aan je reactie of topic kan je klikken op het camera icoon, waarna je het bestand kan selecteren (zie bijlage)

Zie je een topic waarbij je denkt dat het relevant is om een print screen te vragen, refereer dan zo veel mogelijk naar dit topic :)
🔥 Pieter Dijkshoorn 1 week geleden geplaatst
Uitstekende tip Leon! 👍
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 20 May 2020 om 14:06
Aantal lezers 38
Aantal reacties 3