[ Support ] Marketheme 1 website overzetten naar Marketheme 2.0

Laatste reactie 04/08/2020 15:52 door M
· Markeren als ongelezen
Léon Gotjé 2 jaar geleden geplaatst
Omdat ik veel vragen binnen krijg wat nou de beste manier is om een bestaande Marketheme website op Marketheme 2 te laten werken, open ik dit topic. Mochten er andere mensen dezelfde vragen hebben, graag naar dit topic verwijzen. Heb je een vraag over het overzetten wat hier niet besproken wordt, stel deze gerust als reactie.

Marketheme 2 is een (flink aangepast) thema voor WordPress, net zoals Marketheme dat is. Beide hebben ze bepaalde stukken code die uniek zijn voor een thema. In Marketheme 1 waren dat bijvoorbeeld:
 • Landingspagina's

 • CTA Boxes

 • Shortcodes zoals bijv [inhoudsopgave]Marketheme 2 kent ook zulke unieke stukken, maar dan in de vorm van "Blocks". Blocks zijn unieke contenttypes gemaakt om samen te werken met Gutenberg (de nieuwste editor van WordPress sinds versie 5.0). Marketheme 2 heeft bijv:
 • Inhoudsopgave Block

 • Card Block (voor het maken van Call to actions

 • Elke pagina kan een landingspagina zijn, middels pagina attributen


Wat zijn dan echt de verschillen


Zoals je ziet omschrijf in beide opsommingen dezelfde functionaliteiten, echter is de methode hoe ze aan de achterkant gemaakt worden verschillend. In Marketheme 1 kan je geen blocks toevoegen die speciaal voor Marketheme 2 zijn gemaakt.

In Marketheme 2 kan je geen code als [inhoudsopgave] toevoegen, omdat dit tegen de nieuwe methodiek is. Wij geloven dat elke pagina hetzelfde opgebouwd dient te worden. Wil je een inhoudsopgave? Dan kan je deze toevoegen door een Block te gebruiken.

De manier van het opbouwen is dus compleet anders dan de ervaring die je hebt met Marketheme 1.

Ok, dat snap ik, maar hoe gebruik ik Marketheme 2 dan toch?


Als je je huidige website over wilt zetten naar de nieuwe Marketheme 2 (wat wij dus echt zien als een nieuw product en geen kleine update op Marketheme 1) dan zijn er een aantal methodes:

Kleine website


Voor een kleine website is het goed mogelijk om te beginnen met een Marketheme 2 abonnement. Je maakt een website aan en vult deze handmatig met de data die je al op je website had staan. Je houd hierbij rekening met het gebruiken van Blocks en maakt direct optimaal gebruik van wat Marketheme 2 je te bieden heeft.

Middelgrote website


Heb je al aanzienlijk meer berichten? Laten we zeggen een pakweg 50/75, dan kan je gebruik maken van de importeer/exporteer functie om de inhoud van je website te kopiëren naar de vernieuwde omgeving.

Let op! Alle content wordt "plat" over gezet. Dit wil zeggen dat een tag als [inhoudsopgave] of [ctabox] in je tekst staat. Je dient alle berichten en pagina's na te lopen om dit te corrigeren middels de vernieuwde methodiek de gebruikt wordt in Marketheme 2 (Blocks)

Grote websites


Heb je al een grote Marketheme 1 website met over de 100 berichten en wil je graag over naar Marketheme 2 kan je het beste even contact opnemen. We kunnen dan meekijken naar je situatie en wat het beste is om je website om te zetten.

Hoe zit het met mijn ranking binnen Google?


We willen hier geen garanties voor geven. Marketheme 2 is uiteraard opgezet om goed vindbaar te zijn voor zoekmachines, maar we kunnen niet garanderen dat de resultaten hetzelfde blijven als voorheen. Elke wijziging kan impact op je website hebben (positief of negatief).

Ik vind het veel werk, waarom moet ik alle teksten nalopen en/of aanpassen?


Niks moet, maar als je al je teksten klakkeloos plakt in Marketheme 2, maak je niet optimaal gebruik van de mogelijkheden die het systeem bied en kan je net zo goed op Marketheme 1 blijven werken (je mist dan uiteraard wel al het moois wat Marketheme 2 te bieden heeft :) ). Het kan veel werk zijn, maar tot nu toe zijn alle gebruikers nog blij geweest dat ze de stap toch hebben gezet!

Aan wat voor een dingen moet ik nog meer denken na omzetten?


Even een opsomming:
 • Zijn je permalinks hetzelfde als voorheen (instellingen -> permalinks)?

 • Werken al je (interne) links nog?

 • Klopt je menu?

 • Werkt al je media nog? Afbeeldingen etc.

 • Staat de vindbaarheid van je website aan? (instellingen -> lezen)

Ok, ik ga toch over! Moet ik Marketheme 1 annuleren?
Zeker, vergeet niet je abonnement stop te zetten. We laten alle Marketheme 1 abonnementen lopen, ook al begin je met Marketheme 2. Wij kunnen niet zien of jij dezelfde website live zet, wilt testen, nog aan het vullen bent etc. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor de afmelding. Dit kan via de bekende kanalen.

Aan de slag met Marketheme 2


Klaar om te beginnen? Je kunt Marketheme 2 bestellen via de website van Marketheme 2. De bestelpagina kan je vinden op https://marketheme2.nl/marketheme-bestellen/
Wout Wieringa 2 jaar geleden geplaatst
Hoi Leon.

voor dat ik Marketheme 1 stop ga zetten wil ik graag eerst weten waar ik 
Koppelingen met externe diensten
API key en API secret van Neostrada kan vinden  
reactie op @woutwieringa:
Léon Gotjé Hallo Wout,

Graag je vragen per mail of op het forum houden, niet beide tegelijk (bij voorkeur forum). Ik zal je vragen dan ook nu hier beantwoorden.

- Google Analytics dien je in te vullen door https://forum.marketheme2.nl/faq/google-analytics-aan-je-website-toevoegen/ te volgen

- De koppelingen voor Neostrada etc vind je onder "Marketheme Instellingen" en vervolgens het tabje "API koppelingen"

2 jaar geleden

Beantwoorden

Lennart Haar 2 jaar geleden geplaatst
@leongotje@jackomeijaard
Hi,

Een vraag, kan één van jullie mij bij het volgende helpen. Ik wil graag overstappen van 1.0 naar 2.0.

Begrijp ik goed dat ik 2.0 eerst moet aanschaffen als ik 1.0 al heb en dan 1.0 moet beëindigen? Is het niet een kwestie van wijzigen van thema? Betaal je 2.0 vanaf datum live gang of datum aanschaf?

Dan nog een paar praktische zaken:
Gaan de volgende zaken allemaal 1 op 1 over of moet ik dan aanpassingen doorvoeren:
- blockquote
- bmi calculator
- boekenplanken

Bij 1.0 was door Leon bij mij de optie leesminuten uitgezet blijft na overzetten na 2.0 ook zo of moet ik dat opnieuw aanvragen?

Hoor het graag. Alvast bedankt!


Léon Gotjé 2 jaar geleden geplaatst
Je bent zelf vrij in wanneer je Marketheme 2 aanschaft, maar het is wel makkelijk om dit te doen terwijl je je Marketheme 1 websites nog hebt (mits je de content er van over wilt zetten uiteraard).

Het is meer dan een kwestie van een ander thema, vandaar ook het opnieuw aanschaffen van het product. We maken gebruik van een andere server, code, maar ook het betalingssysteem is veranderd.

Je betaald Marketheme 2 dus per aanschaf (de ene doet 2 uur over het overzetten, de ander 2 maanden).

Blockquotes zitten er standaard in, maar zullen er anders uit zien. Je kan ze ook omzetten naar een "quote" block.

De BMI calculator is nog niet beschikbaar voor Marketheme 2. Ik heb dit punt genoteerd en hoop dat snel op te kunnen pakken.

De boekenplank is wel beschikbaar. Deze plug-in dien je wel eerst even zelf te installeren. In de toekomst zijn er plannen om de boekenplank om te zetten naar een block, maar zeker niet op korte termijn.

Marketheme 2 heeft "uitgebreide instellingen" beschikbaar, waar o.a. de gemiddelde leestijd te verbergen is. Dit kan je nu dus zelf instellen :)
reactie op @leongotje:
Lennart Haar @leongotje
Dank voor je reactie!
Het is mijn bedoeling om de content van een site over te zetten van 1 naar 2. 

Als de calculator nog niet beschikbaar is dan wacht ik nog even met omzetten. Zou jij willen laten weten als dit gereed is? 

Werkt de boekenplank wel hetzelfde als bij 1. Dat ik bijvoorbeeld losse planken tussen de blogs kan plaatsen?

Zijn er nog meer onderdelen van Marketheme 1 die nog niet in 2 beschikbaar zijn?

Hoor graag van je. Alvast bedankt.

2 jaar geleden

Beantwoorden

Ke Vin 2 jaar geleden geplaatst
Een vraag voor @leongotje​,

Gisteren heb ik Marketheme aangeschaft, maar daarbij heb ik niet op de versie gelet. Wat onhandig natuurlijk. Nu heb ik namelijk de eerste versie van Marketheme besteld. Ik heb nog verder niets aan mijn website gedaan. Zou dit overgezet kunnen worden naar Marketheme 2?

Vandaag heb ik je hier ook een e-mail over gestuurd, maar ik dacht dat je het wellicht hier sneller ziet. Alvast bedankt.
reactie op @kevin5:
Léon Gotjé Per mail beantwoord. Aangezien het om een nieuwe website gaat was het advies om Marketheme 1 te annuleren en een abonnement te nemen op Marketheme 2.
2 jaar geleden

Beantwoorden

John van Aalst 2 jaar geleden geplaatst
Ik vind het een mooie ontwikkeling maar ik begin me toch een beetje achter de oren te krabben...ik hoop dat mijn eerlijkheid, gevoed door mijn onkunde, gewaardeerd wordt.

Ik merkte dat de trainingen wat er nu staan op sommige punten al achterliepen op de huidige MT versie.
Nu is er een nieuwe versie (MT2.0) waardoor de video trainingen nog verder achterlopen op de versie waarmee je werkt, hier en daar zie ik wat losse video's die ingaan op 2.0 maar dit werkt nogal verwarrend.
Was het niet correct geweest om eerst de trainingen te synchroniseren met MT2.0 alvorens deze uit te brengen?
Wanneer kunnen we de nieuwe video's in een overzicht verwachten?
Voor oude rotten in de AFM branche is dit wellicht peanuts om die omschakeling te maken qua kennis en op het financiële vlak.
Maar als je alle termen nog aan het leren bent, nog enkel kosten maakt maar niets verdient, je nieuwe software krijgt wat geen upgrade blijkt maar een nieuw aan te schaffen pakket is. Dan kan dit ontmoedigend werken bij "nieuwkomers".

Voor nieuwe mensen (lees mezelf) is het onoverzichtelijk geworden en is het gewoon een stuk moeilijker om het overzicht te behouden.
Nieuwkomers hebben hier veel meer hulp bij nodig, ook bij het omzetten naar 2.0

Er wordt gesproken dat het zo jammer is dat mensen vroegtijdig opgeven maar eerlijk is eerlijk, jullie moeten ook ervoor zorgen dan mensen het overzicht houden en daardoor ook het geloof behouden.
Met andere woorden, dat de "lesstof" gelijk is aan het softwarepakket waar je mee werkt.
Het gaat niet om 25 Euro, het gaat (in mijn geval) om ruim 2200 Euro aan investeringen sinds 6 weken geleden. dit is "te" veel geld om een discrepantie in je lesstof en software te hebben.
Ik chargeer hiermee natuurlijk een beetje maar probeer gewoon duidelijkheid te verschaffen, zoals ik het ervaar.


Ik las onlangs dat iemand 1.0 kocht ipv 2.0
Ik zie ook niet duidelijk 1.0 of 2.0 op de site staan waar je het pakket koopt dus die vergissing is snel gemaakt.
Enkele dagen voordat ik wist dat 2.0 eraan kwam startte ik mijn 2e site op MT1 voor 27 Euro.

Nu moet ik (als ik bij de tijd wil blijven) opnieuw 67 euro investeren om mijn site over te zetten.
Verdampt die 27 euro dan gewoon?
Zoals ik al zei, is het voor doorgewinterde en geld verdienende AMR's allemaal goed te doen.
Maar voor mij is op dit moment elk tientje waar ik over na moet denken.
Ik schaam mer er niet voor om dit te zeggen.
Daarnaast is het voor mij erg onduidelijk geworden omdat de instructievideo's behoorlijk achter beginnen te lopen, zoals ik al aangaf.


Een andere vraag, stopt op een gegeven moment de ondersteuning en onderhoud voor MT1 zodat je niet anders kan dan overstappen naar MT2.0, of houd je deze versies gewoon beiden in de lucht?

Ik ben nu een aan 2e site begonnen en zal deze logischerwijs overzetten naar 2.0 maar als ik een 2e site start op MT2.0, kan ik dan (net zoals bij MT1) deze voor 27 euro aanschaffen?
reactie op @johnvanaalst:
Léon Gotjé Je reactie wordt zeker gewaardeerd, ik hoop dan ook dat ik in dezelfde eerlijkheid mijn reactie met jou mag delen.

Ten eerste ben ik het met je eens dat er wat verwarring kan zijn betreft de training en Marketheme 2. Echter zijn dit wel 2 verschillende dingen en is je optelling van de investering niet iets dat je mij kan aankaarten. De enige investering die je bij mij hebt gedaan is elke maand het abonnementsgeld wat je voor Marketheme betaald. De 10k club of bijv. de AMR sta ik buiten en zijn ook andere producten.

Je zegt dat mensen vroegtijdig opgeven en dat wij er voor moeten zorgen dat dit niet gebeurd, dit vind ik niet helemaal terecht. Ook met de borrel heb ik vaak te horen gekregen dat mijn support en advies via het forum, dan wel de e-mail erg compleet, correct en snel is. Als iemand ergens niet uit komt wil ik (of iemand anders op het forum) altijd helpen. Vragen als "Het lukt me niet" of "Ik kan het niet" kan ik over het algemeen niet veel mee en zal dan ook netjes naar een verduidelijking van de situatie vragen. Op deze manier denk ik dat wanneer iemand echt wilt, alle obstakels samen uit de weg gegaan kunnen worden.

Verder heeft Marketheme bewust 2 namen. Marketheme en Marketheme 2. Marketheme koop je (nu inderdaad nog, tot de nieuwe video's online zijn) via marketheme.nl en Marketheme 2 kan je aanschaffen via Marketheme2.nl.

Waarom zie je de investering als verdamping? Je hebt toch (ook nu Marketheme 2 er is) gewoon je Marketheme 1 website die online is en de diensten hier altijd voor geleverd gekregen? Dit is niet ineens anders omdat Marketheme 2 er is. Op het moment dat jij een nieuwe auto koopt, is het goed mogelijk dat de dag er na een nieuwer en beter type wordt uitgebracht. Dit betekend niet dat jouw auto het niet meer doet.

In het geval van Marketheme is het zelfs nog fijner. Je kan je content gewoon overzetten naar je nieuwe systeem (kost je even tijd) maar je website hoeft daar niet voor offline te zijn en je kan gebruik maken van de nieuwe functionaliteiten zonder dubbele abonnementen.

Voorlopig blijft Marketheme 1 nog gewoon bestaan, maar uiteraard is Marketheme 2 wel de toekomst en zullen we op korte termijn geen nieuwe klanten meer accepteren binnen Marketheme 1.

Wanneer je op Marketheme 2 een 2e website start, is deze inderdaad ook 27 euro per maand. Houd er wel rekening mee dat dan beide websites op hetzelfde systeem moeten draaien.

Buiten de bovenstaande reacties op jouw vraag/verhaal wil ik nogmaals benadrukken dat mijn droom/ideaal is om een thema te ontwikkelen en onderhouden dat bruikbaar is voor alle (lees veel) affiliate ondernemers. Van beginner tot gevorderde gebruiker. Echter verwacht ik wel dat iemand zich daar ook voor wil inspannen en zich uitdaagt met creativiteit om zelf zijn website tot een succes te maken. Een videotraining is een mooi middel (en gaat er ook zeker komen), maar vergeet niet dat het échte werken pas komt op het moment dat je de opgedane theorie zelf in de praktijk gaat toepassen. Dit is veel waardevoller dan iets 1 op 1 overnemen van iemand vanuit een video. Zeker binnen Marketheme 2 zijn er enorm veel mogelijkheden omdat het dynamisch is opgebouwd. Ik heb nu al hele mooie toepassingen van onze gebruikers gezien, waar ik zelf nooit op gekomen zou zijn.

2 jaar geleden

Beantwoorden

John van Aalst Beste Léon,

Ik denk dat excuses op z'n plaats zijn.
Ik wilde niet weer een nieuw Marketheme topic aansnijden dus ben ik logischerwijs onder dit topic gaan schrijven.
Je weet dat ik altijd mijn waardering uitspreek over jouw snelle aanpak en perfecte hulp.
Vandaar mijn excuses op dit vlak, dit bericht was dan ook niet aan jou persoonlijk bedoeld.

Je moet ook begrijpen dat ik, en wellicht anderen, maar ik praat nu voor mezelf niet de constructies kennen achter de schermen van de AMR ?
Met andere woorden, ik weet niet precies wie er verantwoordelijk is voor welk onderdeel van AMR en tot hoever deze verantwoordelijkheid loopt en waar de andere start. Hier wil ik ook niet over nadenken.

Ik wilde enkel aangeven dat voor de bedragen die ik betaal ook synchronisatie verwacht.
Dit is ook beter voor jou omdat jij ook met vragen geconfronteerd wordt die te maken hebben met zaken die niet lekker lopen in de trainingen, omdat deze toch wel achterlopen. 

De materie is al moeilijk (lees vooral veel en nieuw) genoeg voor mij.
Het gaat mijn dan ook niet om het wijzen van vingers naar iemand...maar om een algemene opmerking te maken.

Ik wil dan ook graag je hulp inroepen om mijn 2 sites om te zetten naar MT2 en hoop dat we snel een matchende videotraining kunnen verwachten.

Ik schaf vandaag MT2, kan ik je dan benaderen om me te helpen bij het omzetten?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Léon Gotjé Bedankt voor je reactie. Ik ben altijd bereikbaar voor hulp en denk dat je aan de hand van dit topic al ver kan komen bij het overzetten van je website. Hoeveel artikelen telt je website nu?

Om je even een achter de schermen idee te geven; Jacko zijn website had meer dan 1400 pagina's die ik allemaal handmatig heb omgezet. Niet het leukste werk dat er is, maar zeker mogelijk wanneer je echt wilt :)

De nieuwe training zal er in december zijn. Hopelijk gaat deze je helpen om er meer zelfstandig mee aan de slag te kunnen gaan. Advies is misschien dan ook om eerst af te wachten tot de komst van de nieuwe trainingen. Zoals eerder aangegeven doen je Marketheme 1 websites het wel gewoon.

2 jaar geleden

Beantwoorden

John van Aalst Hoi Léon,

Dankjewel voor je feedback.

Ik heb op autozelf.nl een 6-tal berichten staan.
Op zich is het overzetten van die berichten niet zo spannend, noch zal ik risico lopen op het gebied van ranking in Google aangezien deze site nog "jong" is.
Het meeste werk zit 'm voornamelijk in het aanmaken van de site en de instellingen die daarbij horen.
Het zou mooi zijn als ik mijn site (zoals ook gebeurd bij grotere sites) te exporteren en de platgeslagen teksten weer "slim" te maken (Dit is ook een bekend gegeven in Autocad)
Waarom is deze methode enkel aan te raden voor grote sites?
Mijn 2e site heeft nu enkel een home page en 1 blog bericht waar ik nog niet helemaal klaar mee was.

Waarschijnlijk peanuts voor jou om om te zetten maar voor mij is het toch wel weer even schrikken omdat ik net begon te begrijpen hoe MT1 werkt en waar "alles zit"   ;-)

2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Marleen Huyghe 2 jaar geleden geplaatst
Hallo,

vraagje ik heb al een kleine website aangemaakt met marketheme1, als ik het goed begrijp begin ik vanaf het begin opnieuw met marketheme2 , kan ik dan nog dezelfde naam gebruiken?
reactie op @marleenhuyghe:
Léon Gotjé Klopt helemaal. Vervolgens koppel je binnen Marketheme 2 je domein aan je site en zal je domein je Marketheme 2, in plaats van je Marketheme 1 website tonen (als je je domein al had gekoppeld).
2 jaar geleden

Beantwoorden

Marleen Huyghe Dankjewel is prima gelukt
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
M Bense 1 jaar geleden geplaatst
HI Leon, @leongotje

Waar kan ik de video's vinden die betrekking hebben op Marketheme 2? Iemand schreef dat er hier en daar wat losse video's te vinden zijn. 

ik hoor graag, alvast bedankt.

mvg, Malou
reactie op @malou:
Léon Gotjé Zijn er dingen waar je specifiek naar op zoek bent?
Deze links zijn de eerste die zo in mij op komen:
https://forum.internetsuccesgids.nl/conversations/het-grote-marketheme-20-teaser-topic-binnenkort-week-gaan-we-lanceren
https://forum.internetsuccesgids.nl/conversations/tutorial-nooit-meer-reden-tot-geklooi-met-de-featured-image

1 jaar geleden

Beantwoorden

M Bense Dank! Nee niet specifiek eigenlijk. Maar ik wil mijn website nog over zetten naar Marketheme 2 (beginnerswebsite hoor) en zit nog in de video's. Ik dacht als iets niet duidelijk is kan ik in ieder geval daar kijken. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard In de praktijk werkt dit echt super simpel Bense! Daarnaast kunnen we je daar natuurlijk ook mee helpen.
1 jaar geleden

Beantwoorden

M Bense Bedankt Jacko! Komt vast goed en anders kom ik in de lucht:)
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
182
Topic gestart 25 August 2019 om 15:23
Aantal lezers
Aantal reacties 8