Soms moet ik mezelf even knijpen + dingen die ik geleerd heb

Laatste reactie 14/01/2020 09:58 door Mark
· Markeren als ongelezen
Mark de Vries 1 jaar geleden geplaatst
Even een update over mijn bescheiden imperium.

Tradewinst is nu iets meer dan een jaar in de lucht (voelt langer!) en fuck wat een wilde rit is het tot nu toe geweest. Wat begon als een hobbyprojectje is nu ontploft tot iets waar ik nooit van had kunnen dromen. Al mijn doelen voor dit jaar heb ik ruimschoots gehaald en de plannen voor 2020 liggen alweer klaar.

Qua inkomsten wil ik niet in details treden, maar inclusief mijn internationale project gaat het om bedragen waar ik soms een beetje duizelig van word. Ik moet mezelf soms echt even knijpen om beseffen dat het allemaal echt is.

Anyway, tot zover de borstklopperij :wink: hier wat dingen die ik het afgelopen jaar heb geleerd en waar jullie misschien ook wat aan hebben...

First and foremost: Wees EERLIJK
Er is zoveel bagger te vinden op internet. Dit geldt heel sterk voor mijn niche, maar ook voor de heath en beauty markt. Je kunt natuurlijk meegaan in die bagger door lage kwaliteit content te maken, met onhaalbare claims en scammy offers... maar je kunt ook de andere kant kiezen. Door juist eerlijk en oprecht te zijn pak je als het ware een niche binnen een niche. Je onderscheid je door juist wel kwaliteit te leveren en open te zijn te zijn tegen je audience.

Ik merk dat heel erg in mijn niche en krijg zelfs mailtjes van lezers en cursisten, die letterlijk zeggen wat een verademing ze mijn content vinden. Dit is het mooiste compliment dat je kunt krijgen, dus kijk eens goed naar jouw eigen content.

Zou jij van jezelf kopen of iets dat jij promoot bestellen?

Onderschat mensen niet en je hebt maar 1 kans om een eerste indruk te maken.

============================

Wees niet lui en probeer echt waarde te bieden en schrijf tijdloze content
Als je echt succesvol wil worden in deze business zul je hele dikke content moeten maken. Dus geen middelmatige artikelen met schrijffouten of slecht vertaalde blogs. Mensen kijken hier echt doorheen en klikken gewoon weg.

Behandel elk stuk content als een lange termijn asset die jou tot in lengte van dagen geld zal blijven opleveren. Maak kwaliteit. Maak het tijdloos. Maak het waardevol.

Wees geduldig en content comes first
Dit is hier al duizend keer genoemd, maar dat komt omdat het ook echt zo is. Organische traffic genereren duurt laaaaaang. Tot je die eerste commissie ontvangt zul je heel veel geduld moeten hebben. Maar daarna kan het super hard gaan als je meer doet van hetgeen die eerste sale heeft opgeleverd.

Focus je volledig op content. Niet eeuwig pielen met je logootje of de kleuren van je website. Pak een goed thema, doe de basis instellen en start posting!

Blijf relevant en blijf leren
Als jij een autoriteit wil worden binnen jouw niche, dan is het jouw verantwoordelijkheid om up to date te blijven van ALLES wat er in jouw vertical gaande is. Lees, kijk video's en plan studie uren in. Dit geld niet alleen voor je niche, maar ook voor ontwikkelingen op marketinggebied. @jackomeijaard​ Heeft een prachtige cursus gebouwd, maar het is nog niet eens 1% van wat er allemaal te leren is over marketing, media buying, conversie optimalisatie, copywriting etc. etc.

Blijf hongerig naar informatie, maar wees selectief.

Ik zou nog wel even door kunnen gaan, maar ik heb werk te doen! :blush:

P.S. Maak een afspraak met jezelf om de komende 2 maanden een eindsprint te maken naar 2020. Review al je doelen en probeer ze af te vinken voor het einde van het jaar. Begin daarna met je plan voor 2020. Doelen stellen, opdelen in stappen en plannen is de gouden sleutel tot succes.

giphy.gif
Jurre SI 1 jaar geleden geplaatst
Lekker bezig @tradermark​!

Gebruik je video ook als losse content, of schrijf je vooral en gebruik je video alleen voor je cursus?

Steek je veel tijd in zoekwoorden onderzoek om zo de juiste onderwerpen voor je artikelen te kiezen, of heb je een andere manier van werken om aan je onderwerpen te komen?

Mooie dat je de doelen voor dit jaar gehaald hebt, ik ben benieuwd naar de plannen voor 2020!
Mark de Vries 1 jaar geleden geplaatst
@jurrevandervelde​ Thanks!

Ja ik ben wel begonnen op YouTube, maar mijn focus ligt op dit moment op paid traffic. Ik heb wel plannen om YouTube verder uit te bouwen.

Qua zoekwoorden en schrijven. Daar ben ik de eerste 6 maanden 100% mee bezig geweest om tractie te krijgen. De focus lag hierbij op kwaliteit en betere shit maken dan de concurrenten. Dit is goed gelukt. Ik scoor op zwaarbevochten keywords zeer goed met bijvoorbeeld mijn reviews.

Dit heeft me de tractie en cashflow gegeven om op te schalen d.m.v. betaalde traffic. AdWords en native advertising. Mijn focus ligt dus niet meer op het schrijven van content, maar op het sturen van traffic naar pagina's en offers die bewezen converteren.
Rianne   1 jaar geleden geplaatst
Gaaf om te lezen Mark! En de dingen die je geleerd hebt komen zeker bekend voor. 
Robert Jansen 1 jaar geleden geplaatst
@tradermark

Goud waard! 100 extra karmapunten (als ik ze had kunnen geven). 
Danielle Roof 1 jaar geleden geplaatst
Erg leuk om te lezen. Erg inspirerend. 

Heb jouw intro filmpje nog steeds als voorbeeld voor mijn eigen online training die ik ergens in 2020 ga bouwen. Vond het zo'n leuk filmpje. 
Mark de Vries 1 jaar geleden geplaatst
@rianne​ Thanks!
@roberteros​ Tijd voor een nieuwe knop in de Huddle software, cheers bro!
@danielledenbroeder​ Mooi compliment! ❤️
Wim van der Kruijk 1 jaar geleden geplaatst
Supergoeie post Mark,

goed te horen dat het allemaal beter loopt dan je misschien ooit had gedacht.

Mooie tips voor de rest die nog niet zover is, waaronder ikke.
🔥 Jeroen Santing 1 jaar geleden geplaatst
Super man!!
🔥 Sieto vd 1 jaar geleden geplaatst
Nice. Ik gun het je!
Bas D 11 maanden geleden geplaatst
Goed bezig! Ik heb een aantal van je artikelen gelezen en het leest echt lekker weg, net of iemand persoonlijk tegen je praat en het komt eerlijk over. Complimenten voor je schrijfkunsten.

Ook heb ik je cursus aangeschaft en veel van geleerd. Zelf ben ik ook bezig met een cursus maken op Soofos "Snelcursus: Leren programmeren", daarbij neem ik jouw cursus ook als inspiratie.

Ga zo door!
Heiko Hartsuijker 11 maanden geleden geplaatst
Gaaf man @tradermark

Echt mooi om zo te lezen, geeft weer nog meer inspiratie tot actie!  "First and foremost: Wees EERLIJK"

Ik kom dat ook tegen in de 'fit' wereld. Als je echt kwaliteit wilt moet je echt diep duiken in de materie, experts raadplegen en gewoon daadwerkelijk die kwaliteit content maken, daarin ben ik ook echt slagen aan het maken. Op de lange termijn ga je dan winnen 😅

Bedankt voor het delen, wat ik eruit haal is first relevante & hoge kwaliteit informatie maken voor jouw doelgroep. 👌 Ook net gestart met YT en video's inzetten op paid.

Betreft doelen, precies. Begin met het eindpunt, waar wil je staan? Vervolgens kijken wat ervoor nodig is en dat in Actie lijst zetten voor de komende maanden / jaar. Ik heb mijn doelen in evernote met van die vinkjes haha. Werkt als een trein en soms pijnlijk ;-) 

PS: Wat vind je trouwens van Phil Town's Rule #1 Investing insteek?

Groet,
Heiko
Mark de Vries 11 maanden geleden geplaatst
@basd​ Te gek dat je waarde haalt uit mijn content en bedankt voor het compliment! Succes met de productie van je cursus en als ik je kan helpen, let me know.

@heikohartsuijker​ Heel tof, lijkt of je het spelletje snapt! 

V.w.b. de nummer 1 regel: "Don't lose money." Daar ben ik het deels mee eens. Als trader kom je er niet onderuit om geld te verliezen. Geen enkele strategie is 100%. Maaarrrr....

Kapitaalbescherming en risk management staat wel voorop. Dit is ook een van de belangrijkste modules in mijn cursus. De truc is om meer te winnen op je winners dan je verliest op je verliezers. Komt nog wel wat wat meer bij kijken, maar dat is wel de basis van een gezond trading plan.
reactie op @tradermark:
Heiko Hartsuijker Cool man, had eerst niks met investeren & trade tot ik het als hobby ben gaan zien... en echt in ben gaan verdiepen (boeken, info dagen, cursus). 

Als iets mij bevalt voor persoonlijke groei koop ik het nu gewoon, dus ik ga zeker even je programma bekijken. Wil altijd meer weten betreft de benoemde topics en lange termijn investeren. 

 “If you don’t look on yourself and think, ‘Wow how stupid I was a year ago,’ then you must not have learned much in the last year.” Ray Dalio

Ik ga het weekend even snuffelen aan je materiaal ;-) want de boeken kast staat vol met o.a. Ray, Phil, Benjamin, Victor, Buffet en Charlie. Geweldig spul! Kan het niet laten om elke dag even op TradingView te kijken haha. 😅

Cheers! 
11 maanden geleden

Beantwoorden

Mark de Vries 11 maanden geleden geplaatst
@heikohartsuijker​ haha mooi dat je zo enthousiast bent. Ja het werkt inderdaad verslavend. Altijd welkom in de cursus natuurlijk! 👍
Astrid E 9 maanden geleden geplaatst
tractie, cashflow, AdWords,native advertising, converteren........ pffffff ik begin net. Zullen dit straks woorden zijn die ik gewoon begrijp? 🙈😂
M 9 maanden geleden geplaatst
@astriderica​  als je de punten van mark zijn eerste post hierboven vol blijft houden komt dat helemaal goed
Mark de Vries 9 maanden geleden geplaatst
@astriderica​ Met tractie bedoel ik dat iets begint te lopen en je resultaat begint te zien van je werk.

Cashflow is de geldstroom waarmee je kunt investeren en opschalen.

Adwords is het advertentieplatform van Google en Native Ads zijn advertenties onderaan bestaande artikelen, die qua vorm lijken op de bestaande content binnen bijvoorbeeld een nieuwssite.

Converteren betekent letterlijk omzetten. Bijvoorbeeld het omzetten van een bezoeker naar een betalende klant.

Maar dit had je natuurlijk allemaal al gegoogeld! 😉
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 24 October 2019 om 13:04
Aantal lezers 168
Aantal reacties 18