Slim? Of denk ik te moeilijk.

Laatste reactie 06/09/2019 09:49 door Mariëlle
· Markeren als ongelezen
Mariëlle de Haan 5 maanden geleden geplaatst
Hallo iedereen!

Ik ga ook beginnen! :) En heb er zin in! Ik twijfel alleen hier aan:
- ik maak een website met een blog waarin ik de doelgroep: ouders aanspreek. Ik dacht dacht aan alles rondom kinderen en het hebben van kinderen etc etc. 
maar ik zie dat bijvoorbeeld Paypro daarin niet echt producten heeft. Daisycon daarin tegen wel. En ik dacht aan Bol.com? Besteld elk vader/moeder tegenwoordig niet zo'n beetje alles bij Bol? ;) Bovendien ben ik een jonge moeder die hier dus behoorlijk affiniteit mee heeft en er dus op los kan typen :D

- of ik begin simpeler.. ga voor een product bij Paypro. Alleen het enige waar ik dan zo'n beetje affiniteit mee kan hebben is de overgang. Maar ik vraag mezelf af... als nou iedereen dat boek van de Overgang gaat promoten... met goede teksten... is daar dan nog winst te behalen? 

En ik lees dat Paypro de hoogste commissies heeft, hoe zit dat bij Bol?

Kan iemand me adviseren? :)

Alvast enorm bedankt.
Sander . 5 maanden geleden geplaatst
Hey

Bij Bol is de commissie vrij laag, ik zou je richten op iets waar je een breed publiek mee kunt bereiken. En een doelgroep waar je veel over weet, dit schrijft makkelijker. Je puur richten op één Paypro product zou ik niet doen.


Denk simpel en niet te moeilijk, schrijf over dingen waar je veel van weet en zoek daar affiliate producten bij.

Succes!
Danielle Roof 5 maanden geleden geplaatst
Er zijn een heleboel mensen hier die producten van paypro promoten. Dat zijn vaak mensen die zich op een product richten. 

Ik ben interieurblogger en kan dus ook bijna geen paypro producten verkopen. Ik gebruik met name producten van tradetracker, daisycon of bol.com. Je verdient niet zoveel als bij een paypro product, ligt er natuurljk aan wat je verkoopt, maar je kan veel meer kanten op. Zeker als mamablogger. Bekende mamabloggers die ook deels hun inkomsten verdienen met affiliate markteting zijn https://www.hipenhot.nl/ en https://www.mamaliefde.nl/ en zo zijn er nog veel meer. 

Voordeel is dat je als jonge moeder heel veel inspiratie uit je eigen omgeving kan halen voor je content. 

Grootste vraag is, waar schrijf je het liefst over? In welke branche hou je het lang vol want affiliate marketing betekend veel schrijven en geduld hebben. 
Juliette R 5 maanden geleden geplaatst
Hier vind je de commiessie die bol te bieden heeft https://partnerblog.bol.com/support/commissie-en-bonusmodel/. het is niet de hoogste.
zoek ook eens of je favoriete drogist , prenatal winkel enzovoort een partnerprogramma heeft.
 of wat amazon.de te bieden heeft
Hier zijn de commissies van amazon.de(is in het duits)
Mariëlle de Haan 5 maanden geleden geplaatst
Heel erg bedankt, hier kan ik mee verder!
🔥 Jeroen Santing 5 maanden geleden geplaatst
Zou je een eigen product kunnen maken?
Bijvoorbeeld een ledengedeelte (Huddle) waarin je heel veel informatie stopt over dit onderwerp, en waar men dan tegen een (relatief laag) maandbedrag lid van kan worden?
reactie op @jeroensanting:
Mariëlle de Haan Dat klinkt interessant.
5 maanden geleden

Beantwoorden

Bas Vd 5 maanden geleden geplaatst
Vind het bijzonder dat de meeste de commissies van bol enzo altijd laag noemen en misshcien niet eens met ze hebben gewerkt. Laag in welke zin?

Als je puur op % kijkt heb je gelijk, maar een veel interessantere metric is EPC, Earning per click. Hoe hoog is die bij Paypro bij jullie en bij Bol? Die geeft beter weer wat je kan verdienen.

Kan je een geheim vertellen, de grootste affiliate sites in Nederland of de wereld zijn niet diegene die paypro of clickbank producten promoten.

Dus Marielle houd je idee niet tegen omdat er toevallig geen paypro product beschikbaar is. Een bol converteert goed en heeft al het vertrouwen van veel kopers. Daarnaast is het aanbod wat je kan promoten een stuk groter dan op paypro.

Hoge commisie in % zegt niet zo veel. 
reactie op @bas-nl:
Klaas Koopman Bas, blij dat iemand het hier nog wel inziet. Het gaat uiteindelijk om wat je ermee verdient, niet wat je commissie is. Ik heb een site die elke dag wel 20 sales doet, waarbij de commissie slechts 1 euro is (gemiddeld). En een site die maar 1 á 2 sales per maand ongeveer doet, maar die sales leveren wel paar honderd euro commissie op. 

Denk inderdaad in EPC of nog liever: wat verdien je per bezoeker. 

Houd je in het begin dus niet teveel bezig met % en cpc etc, maar vooral met waarde. Hoe kun jij waarde creëren en hoog komen in Google. Uiteindelijk ben je namelijk traffic nodig. Kun je dat niet krijgen, dan maakt het niet uit of je 1 cent per sale krijgt of 1000 euro. 
5 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 05 September 2019 om 20:24
Aantal lezers 62
Aantal reacties 9