Rare stijging met het aantal bezoekers

Laatste reactie 28/04/2021 09:42 door Bert
· Markeren als ongelezen
Jeffrey Keijzer 2 weken geleden geplaatst
Hi all. vandaag keek ik weer eens naar de statistieken van mijn website. 
Nu viel het mij op dat mijn bezoekers aantallen ineens als een raket gestegen zijn. Zo had ik normaal rond de 205+ organische bezoekers. Vandaag had ik ineens meer dan 500 organische bezoekers. Dit lijkt mij geen normale groei. Zou het kunnen zijn dat er iemand is die een ddos op mijn website uitvoert? Wat kan ik hier tegen doen? Of kan deze stijging door de 5 nieuwe zoekwoorden die naar nummer 1 gestegen komen? 
Boyd van Dongen 2 weken geleden geplaatst
Waarom zou iemand een ddos op je website uitvoeren en waarom denk je dat je dit dan in organisch verkeer terug zou zien?

Kans is groter dat of je posities gestegen zijn of je bent op meer termen gaan ranken. Maar zou mij er niet zo druk om maken als je gehele site nog werkt
Jeffrey Keijzer 2 weken geleden geplaatst
@boydvandongen​, thanks voor de geruststellende woorden. Doordat er een stijging van meer dan 200% was vondt ik dat enorm vreemd. Was bang dat er iets mis was met de website. Ondanks dat werkt de website naar behoren!

Zag wel dat ik 5 nieuwe nummer 0 posities had. Dit kan ook best wel invloed hebben. Alleen dan nog vond ik een groei van zoveel bizar waardoor ik het niet geloofde!
Bart van der Meer 2 weken geleden geplaatst
het komt regelmatig voor dat er veel bots komen op je homepage. Een paar honderd per website. Dit is iets relatief nieuws, sinds een paar maanden. Dat kan het ook zijn.

Verder niet druk overmaken :-)

Als je kijkt in je analytics en dan landingspagina's kan je zien waarop ze terecht komen.
Jeffrey Keijzer 2 weken geleden geplaatst
@bartvandermeer​, thanks voor het antwoord. Als ik via landingspagina binnen Google analytics kijk waar de bezoekers vandaan komen, dan valt het mij op dat er 363 van de 511 naar de startpagina zijn gegaan.

@bartmember2345​ een manier om de bot niet in het aantal bezoekers mee te laten tellen?reactie op @jeffreykeijzer:
Bart van der Meer Ja dat klinkt dus als die bot.

Ik weet niet of het te filteren is. je kan kijken bij verwijzend verkeer waar het vandaan komt. Maar als Google het als organisch heeft bestempeld is dat lastig denk ik.

Om eerlijk te zijn ben ik er niet heel druk mee, dus ik weet het niet zo goed.
2 weken geleden

Beantwoorden

Bert van den Einden 2 weken geleden geplaatst
Afgelopen week ook gehad op twee websites. Hoog aantal bezoekers die binnen kwamen op de homepage. Tot nu toe is dat op beide websites maar 1 dag geweest.

Maak me hier verder niet zo druk over aangezien het maar 1 keer gebeurd is.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 27 April 2021 om 21:23
Aantal lezers 79
Aantal reacties 7