Publiceren vanuit testomgeving

Laatste reactie 06/01/2021 15:36 door Léon
· Markeren als ongelezen
Hans van Beest 3 maanden geleden geplaatst
Hallo beste mensen,

Ik heb een WordPress hostingpakket bij Strato.
Ik heb Wordpress geinstalleerd, daarbij werd direct een soort welkoms-site aangemaakt die ook direct online te benaderen is.
Ik heb middels de one-click functie ook een testomgeving aangemaakt waarbij direct een clone van de publieke site gemaakt werd.
Hier wil ik mijn site ontwikkelen om de publieke niet in de weg te zitten. Maar ik weet niet hoe de test-site te migreren naar publiek.
Ik kan geen enkele mogelijkheid binnen Strato vinden. Zal ik dit misschien met bv Filezilla kunnen doen door de testsite+bijbehorende DB over te zetten naar de plaats waar de publieke site zich bevindt. Of krijg ik dan misschien inconsistenties?

groet,
Hans
Sieto vd 3 maanden geleden geplaatst
Hi Hans,

misschien dat je vanuit je ICT verleden wat te complex denkt. Aanbieders als Strato maken geen gebruik van een ontwikkel/test/productie systeem.

Binnen Wordpress kun je wel een status meegeven aan een pagina of een bericht, zoals concept/review/publiceren.
Hans van Beest 3 maanden geleden geplaatst
Hi Sieto,

Dan je voor je reactie.
Wat voor zin heeft dan de mogelijkheid om een testomgeving te hebben? Alleen om daar te oefenen en dan vervolgens hetzelfde doen in de public-omgeving?
Een andere mogelijkheid kan zijn op je eigen PC een locale WordPress te installeren en met Filezilla van daaruit online zetten.
Boyd van Dongen 3 maanden geleden geplaatst
Maak het niet te lastig voor jezelf. Hetgeen wat je op je site ziet is een standaard bericht/pagina die elke Wordpress website heeft, wanneer de site nieuw is.

Je ziet dan een soort welkom-bericht. Dit is bij elke nieuwe wordpress site het geval.

Ik zou gewoon in de "publieke" versie gaan werken. Scheelt je tijd en is makkelijker.
Mark de Vries 3 maanden geleden geplaatst
In tegenstelling to wat hierboven gezegd wordt bieden professionele hostingpartijen (zoals Siteground) wel degelijk one click staging aan tegenwoordig. Ook voor WordPress.

Zie: https://www.siteground.com/tutorials/staging/

Met deze handige tool kun je zonder dat het gelijk zichtbaar is voor je publiek wijzigingen doen of experimenteren.

Wanneer je blij bent met de wijzigingen kun je ze met een klik op de knop live zetten (deploy) op je live website.

Hoe dit bij Strato zit weet ik niet. Persoonlijk vind ik het een verschrikkelijk bedrijf qua service en omslachtigheid, maar dat ter zijde. Zoals altijd geldt dat het vaak sneller en efficiënter is om de helpdesk van het bedrijf zelf te benaderen i.p.v. een technisch specifieke vraag op een algemeen forum te stellen.

Good luck en lekker dat je gelijk actie onderneemt!
🔥 Léon Gotjé 3 maanden geleden geplaatst
Een OTAP straat is inderdaad een mooi streven, maar is voornamelijk bedoelt voor ontwikkeling van een website. Bij het switchen van een thema, updaten en testen van plug-ins bijvoorbeeld. Dus niet echt op het toevoegen van content. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 04 January 2021 om 15:14
Aantal lezers 43
Aantal reacties 6