PayPro: weinig campagnes zichtbaar

Laatste reactie 13/02/2020 20:43 door Jelle
· Markeren als ongelezen
Ineke Van Huuksloot 2 weken geleden geplaatst
Hallo, ik ben nog bezig met de cursus maar wel al PayPro account aangemaakt. In het overzicht (rijtje links) zie ik bijvoorbeeld bij de categorie 'Marketing' het getal 165 erachter staan. Dat wekt bij mij de indruk dat er dus 165 producten te promoten zijn. Klik ik echter op die categorie, dan zie ik maar 7 producten staan. Waarvan 4 ook nog eens met een PayPro 0 score. Mis ik iets? Ook in andere categorieën kom ik maar heel weinig producten tegen, waarvan dan 3 of 4 met een score boven de 100. Dat betekent dus dat het totale aanbod van de producten wel 12.597 is (zie ik in de linker kolom bij alles staan) maar feitelijk gaat het over alle categorieën genomen maar over een paar producten met hoge score. Of zie ik gewoon een hele hoop dingen niet?
🔥 Pieter Dijkshoorn 2 weken geleden geplaatst
Hoi Ineke,

Ik heb even gewacht met reageren, maar ik ben ook wel benieuwd hoe dit nu zit.

Wat ik wel weet, is dat er aanbieders zijn die wel hun producten via PayPro aanbieden, maar niet voor een vermelding in PayPro kiezen.

Wat ik niet weet is of dit het hele verhaal is. 
Misschien weet één van de overige leden hier meer over te vertellen.
Mark de Vries 2 weken geleden geplaatst
De telling bij Paypro klopt al jaren niet. Er zijn heel veel "verborgen" producten, door verschillende betaalmethodes (gespreid of ineens), upsells, downsells, etc. Verder heb ik ook het idee dat ze na de grote schoonmaak de teller niet hebben aangepast, maar dat kan ik niet bewijzen.
Jan M 2 weken geleden geplaatst
Die 12000+ zijn voor het grote deel inactieve producten. Het zichtbare is voor iedereen te promoten.

Zie wel een trend ontstaan in het te promoten aanbod. Er komt niet veel aanbod bij terwijl verkopers wél nieuwe producten diensten verkopen via andere wegen.

Een steeds groter deel van verkopen gaat via Plug and Pay. Dat is een andere betaaldienst buiten affiliates om. Dit maakt deeplinken bij een aantal producten nutteloos terwijl dit voor affiliates een hele goede strategie kan zijn.

Een paar van de grootste verkopers op PayPro bijvoorbeeld Slaapwijzer (eigen winkel + plug and pay via mailinglijst), Droog Trainen Academie (nieuwe producten via Plug and Pay) en FitChef (ander platform) lijken dit ook steeds meer te doen.

Ik begrijp de verkopers ook wel; de pagina's en functies binnen PayPro zijn toe aan een update + de kosten zullen wel aanzienlijk lager zijn bij die andere partij. 

Misschien dat @jackomeijaard​ dit kan toelichten :-)

Neemt niet weg dat er nog steeds heel veel geld te verdienen valt als PayPro affiliate.


Kijk echter ook zeker naar andere netwerken. Heb persoonlijk ook steeds meer succes via Daisycon, TradeTracker en bol. Zie o.a topic van Bas van een paar dagen terug :-)
reactie op @janm:
Jelle Damen Een paar van de grootste verkopers op PayPro bijvoorbeeld Slaapwijzer (eigen winkel + plug and pay via mailinglijst). Zojuist gekeken, maar ook de normale pagina is nu plug & pay cq geen affiliate inkomsten meer ...
2 weken geleden

Beantwoorden

Jan M Wow... dat had ik nog niet eens gezien! Je hebt gelijk.

Geen idee hoelang dit al zo is. 

Lijkt me ook niet toegestaan richting PayPro zo?
2 weken geleden

Beantwoorden

Jelle Damen Toevallig eind vorig jaar nog contact daarover gehad. Ze gaven aan dat het niet de bedoeling is dat men gebruik maakt van andere betaalsystemen, maar dat ze hier niet actief op controleren. 

Daarnaast heb ik zojuist nog eens contact met ze opgenomen. Als ik meer weet, laat ik het hier weten.
2 weken geleden

Beantwoorden

Jan M Laten we hopen dat dit gewoon een onbedoelde vergissing is. 

Heb even gekeken: laatste commissie 26 januari. Ver onder gemiddelde conversie dusver dit jaar. Wat natuurlijk wel logisch is dan 😁
2 weken geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Eerlijk gezegd vind ik dat bedrijven dit van te voren moeten communiceren. Een affiliate stuurt toch traffic, en dan is het jammer dat je als affiliate geen commissie meer krijgt. Kan veel beginnende affiliates ook demotiveren om verder te gaan. 

Een bedrijf als PayPro zou dan ook als eis moeten stellen dat het product wat gepromoot word, alleen via PayPro verkocht kan worden. 
2 weken geleden

Beantwoorden

Bert van den Einden
@jelledamen​  "Een paar van de grootste verkopers op PayPro bijvoorbeeld Slaapwijzer (eigen winkel + plug and pay via mailinglijst). Zojuist gekeken, maar ook de normale pagina is nu plug & pay cq geen affiliate inkomsten meer .."

Waar zie je dit?

Als ik op de salespage van slaapwijzer kijk en op de 'Direct bestellen' knop klik, kom ik namelijk nog gewoon bij een PayPro betaalpagina uit...

2 weken geleden

Beantwoorden

Jeroen N Contact gehad met Slaapwijzer, want ook ik zie een enorme daling in conversie en kreeg dit bericht terug: 

"Dank voor je mail en je vraag. Het klopt dat er wat tests worden gedaan met een andere betaalprovider. Ik hoop/verwacht hier op termijn naar over te gaan (als zij affiliate-diensten gaan aanbieden).

Het grootste deel van de week (ook nu weer) maken we gewoon gebruik van de PayPro betaalpagina.

Vriendelijke groet,

William
Slaapwijzer.net"
2 weken geleden

Beantwoorden

Jelle Damen De betaalpagina was eerder https://afrekenen.slaapwijzer.net/checkout/perfect-slapen-in-7-stappen , maar is inmiddels weer een paypro pagina :)
2 weken geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Lijkt er dus op dat ze het af en toe verwisselen.
2 weken geleden

Beantwoorden


toon 8 overige reactie(s)
🔥 Jacko Meijaard 2 weken geleden geplaatst
Niet elk product is zichtbaar in het campagne overzicht, veel producten staan op verborgen. Door te beginnen met het promoten van de zichtbare producten, kom je zo telkens achter meer producten/upsells.

Wat dat betreft is het belangrijk/handig om wat te netwerken, zodat je producten kunt 'vinden' met minder concurrentie. 

Maargoed, wat @janm​ zegt klopt helemaal. Veel verkopers kiezen voor upsells buitenom PayPro - ik maak me hier zelf ook schuldig aan en wel om de reden dat Plug & Pay gewoon beter converteert dus meer geld oplevert (en ook nog eens flink goedkoper is dan PayPro).

Gelukkig heb ik goed nieuws, want mij is ingefluisterd dat Plug & Pay ook met een affiliate feature komt. Dus wellicht dat andere PayPro verkopers en ikzelf daar ook gebruik van gaan maken ;-)!
Ineke Van Huuksloot 2 weken geleden geplaatst
Bedoelen jullie Plug & Pay van IMU van Tonny en Martijn? Die ook Phoenixsite hebben? 
reactie op @inekevanhuuksloot:
Léon Gotjé Die bedoelt @jackomeijaard​ inderdaad.
2 weken geleden

Beantwoorden

Petra van der Linden 2 weken geleden geplaatst
Is jullie ook bekend of PayPro plannen heeft om weer aantrekkelijker te worden voor affiliates of lijkt het erop dat affiliate langzaam wordt afgestoten richting Plug & Pay?
reactie op @petravanderlinden:
Jelle Damen Gezien de reactie van fit.nl (staat ergens op het forum, kan het alleen niet terug vinden omdat het zoeken niet goed werkt) lijkt het er wel op dat er iets broeit bij PayPro. Maar 100% zeker weten doe ik het niet.
2 weken geleden

Beantwoorden

Petra van der Linden 2 weken geleden geplaatst
Broeit - in de zin dat er wat moois aankomt of in de zin dat de affiliate functie afgestoten wordt?
reactie op @petravanderlinden:
Jelle Damen Dit was de reactie die ik kreeg van fit.nl:

"Hi Jelle,

Goed dat je mailt! :)

We zijn tijdelijk gestopt met Paypro naar een andere betaalprovider. We gaan misschien weer terug, maar dat weten we pas over 2-3 maanden. We zijn met ze in overleg en ze proberen bij onze behoeftes aan te sluiten.

Paypro biedt niet alle betaalfeatures die we willen (one click upsell)

Dus dat is even afwachten :(

Momenteel kan ik dus niet zeggen wat er precies gaat gebeuren.

Met sportieve groet,"
2 weken geleden

Beantwoorden

Petra van der Linden Thanks voor de info Jelle, ik hoop echt dat ze wat verbeteringen gaan doorvoeren!

En eigenlijk hoop ik dat ze weergave in het affiliate overzicht gratis gaan maken voor de bedrijven. En ons als affiliates een mail sturen als er een nieuw product bij komt. Net zoals de andere affiliate netwerken doen.
2 weken geleden

Beantwoorden

Jelle Damen Reactie van PayPro

"Beste Jelle,

Dank voor je mail! Ik neem jouw opmerkingen mee in het overleg! Wij zijn zeker doorlopend bezig met updates, echter is het helaas niet mogelijk om upsells via ons systeem te gebruiken inderdaad. Sinds 2020 is PayPro zich wel meer gaan concentreren op het affiliate platform en zijn wij actief bezig om meer adverteerders op het platform te krijgen om meer kans op verkoop te behalen voor affiliates."
2 weken geleden

Beantwoorden

Jelle Damen extra aanvulling:

"Wij zijn naast acquisitie zelf onder andere bezig met UX van ons platform, en bezig om een maandelijkse nieuwsbrief op te zetten om meer betrokkenheid te creëren bij de affiliates, campagnes en merchants."
2 weken geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 08 February 2020 om 16:03
Aantal lezers 92
Aantal reacties 23