Patrick's weg naar...

Laatste reactie 13/08/2019 19:25 door Danielle
· Markeren als ongelezen
Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Hey allen,

Regelmatig wel actief hier op het forum, maar na vandaag ook besloten om een eigen logje bij te houden.

Ondertussen ben ik alweer iets van 2 jaar bezig met internet marketing en heb ik in de loop der tijd verschillende websites opgekocht.

Echter waren er veel te veel websites waar ik niks mee deed en zodoende heb ik deze maand besloten om buiten 2 a 3 websites alles te verkopen en volop aan mijn persoonlijke reisblog te gaan werken. Dit is tenslotte wat ik leuk vindt en waar ik in de toekomst mijn volledige focus op wil gaan richten.

Van alle sites die ik beheer is er recentelijk eigenlijk pas een gaan ranken (na 2 jaar elke maand een artikel posten) En in totaal verdien ik rond de €50,- tot €60,- per maand via het internet en dan voornamelijk via Adsense.

Het reisblog zelf is nu ongeveer om en nabij de 6 maanden live en er staan nu 13 blogberichten en 2 pagina's op, Daarnaast heb ik een E-book geschreven om weg te geven voor de mailinglist. Niet bijzonder veel misschien, maar ik ga liever voor kwaliteit dan voor kwantiteit.

Buiten wat kennissen en vrienden weet eigenlijk nog niemand van het blog af, mijn insteek is dit zo te houden totdat er tenminste een goede basis zichtbaar is zoals bijvoorbeeld 40 blogberichten.

Mijn doel is om uiteindelijk een bedrag van rond de €500,- door middel van het internet te verdienen, maar het meest belangrijke: een goed informatief reisblog opzetten waar mensen echt wat aan hebben en dat met plezier gelezen wordt, het geld komt hierdoor eigenlijk op de tweede plaats, maar is uiteindelijk wel een belangrijke factor.

De reden dat ik dit logje begonnen ben is voor de motivatie en voor feedback aangezien het blog nog in de begin fase staat.

Bezoekers zijn er nog niet of nauwelijks, maar ik weet zelf dat het mogelijk is als je eenmaal gaat ranken.

Zal in dit topic bijhouden wat me bezighoudt en waar de focus opligt. In de tussentijd wordt feedback heel erg gewaardeerd:-)

Het blog is hier te vinden: https://alleenbackpacken.nl/
Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Voor nu staat de focus hierop:

-Bestaande blogberichten nalopen op spellingfouten, gebruik van kopjes etc. Hiervan moeten er nog 6 worden nagelopen.

-Meer bloggen, proberen minstens een keer in de twee weken een blogbericht te plaatsen, vaak doe ik wel een week over een bericht en soms typ ik binnen 2 uur mijn beste blogbericht eruit.

-Een autoresponder van minstens 10 berichten opzetten met 1 autoresponder die door linkt naar de pagina met hotel aanbiedingen en voor de rest autoresponders die door linken naar artikelen op mijn website.

De focus ligt eigenlijk vooral op kwaliteit en consequent bloggen.

Op een van mijn andere websites heb ik gezien dat het mogelijk is en dit geeft ook weer motivatie. Hier ben ik sinds vorige maand eigenlijk pas gaan ranken en hier staan 25 artikelen en 7 blogberichten op. Het gaat hier om een informatieve website waar ik eigenlijk al mijn teksten voor heb laten schrijven.

Soms vraag ik me af of ik dit in plaats van 2 jaar tijd in een tijdsbestek van een jaar had gedaan, ik dan precies hetzelfde had bereikt, maar dan een jaar eerder. En tegelijkertijd zet dit ook weer vraagtekens bij mijn huidige project, doe ik het wel snel genoeg allemaal?
Tjalling - 2 jaar geleden geplaatst
- Mooie domeinnaam.

- Je schrijft goed, ik merkte dat ik een van je blogs met een 'floortje-dessing-achtige-stem' las. Dan zit je in ieder geval goed met je tone of voice. Je begrijpt wel wat ik bedoel.

_ ''Ga jij binnenkort op reis? Meld je dan nu aan op mijn mailinglijst en ontvang het gratis e-book:''

Hoofdtip: target niet álleen de mensen die 'binnenkort' op reis gaan! Ik zou dit dus breder houden. Er zijn ook mensen die rond Googlen op vakantiebestemmingen maar nog niet de knoop hebben doorgehakt om alleen te gaan reizen.

En juist ook dat 'alleen': best beangstigend, right?

Ik heb bijvoorbeeld zelf nooit die stap genomen om eens alleen voor een week of 3 naar de andere kant van de wereld te gaan. Al ga ik van de zomer wel weer een weekje alleen naar Spanje om eens rustig mijn businessplannen te overdenken, haha.

Ik zou dus ook een aantal artikelen om dat thema heen schrijven. Neem die 'angst' weg en stimuleer mensen om de stap te nemen om het gewoon te doen! Hoe heb jij dat gedaan etc. etc.

Hier heb je vast wel wat aan.
reactie op @tjalling:
Patrick Woninck Thanks Tjalling, doet me goed om te lezen dat jij het leuk vindt om te lezen (Volg je het nog;-)

Heb dat ga jij binnekort op reis gelijk aangepakt, dat is een goede inderdaad!

Heb zeker wat aan je tips zal dit inderdaad meenemen, gelukkig heb ik nog zoveel om over te schrijven aan inspiratie momenteel niet te kort.

Denk dat ik voor nu sowieso voornamelijk op content moet gaan knallen!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Heb voor mezelf voor deze week een lijstje gemaakt met wat er moet gebeuren:

-Een blogpost schrijven -is bijna af, kan ik rond woensdag de wereld ingooien:-)
-De laatste zes blog posts nalopen op spelling en gebruik van kopjes
-Autoresponder van minstens tien autoresponders opzetten.
-De pagina met hoteltips fatsoeneren en uitbreiden.

Vandaag vooral hard gegaan op de blogpost, die is bijna af zal ik midden volgende week posten en verder nog een leuke favicon ingesteld.

Merk dat ik vooral moet gaan knallen op content, uiteindelijk wil ik natuurlijk gezocht worden via google en zo de bezoekers binnenhalen.

Verder zit ik een beetje met het gebruik van plaatjes. Merk dat ik niet heel veel plaatjes in de blog berichten gebruik en als ik dit wel doe ik ze eigenlijk maar een beetje irritant vindt, Wat is jullie ervaring hier mee? Hoe kijkt de lezer hier tegen aan?
Jacko Meijaard 2 jaar geleden geplaatst
Je zegt:

"Soms vraag ik me af of ik dit in plaats van 2 jaar tijd in een tijdsbestek van een jaar had gedaan, ik dan precies hetzelfde had bereikt, maar dan een jaar eerder. En tegelijkertijd zet dit ook weer vraagtekens bij mijn huidige project, doe ik het wel snel genoeg allemaal?"

Ik geloof dat de beste groei het langzaamst komt. Je fundering is dan veel sterker.
Hier heb ik pasgeleden een soort van blog over geschreven: https://www.internetsuccesgids.nl/waardoor-ik-succesvol-ben/

Succes komt niet van de één op de andere dag, en bij mijn affiliate sites duurt het over het algemeen 2-3 maanden voordat ik een beetje geld begin te verdienen.

Je gaf aan dat je elke maand één blog artikel hebt geschreven; als je daar twee artikelen per maand van had gemaakt, had je waarschijnlijk wel wat sneller resultaat gehad inderdaad ;-).

Hoe meer aandacht je het geeft, hoe meer content je plaatst, hoe sneller je resultaten gaat zien - echter moet je niet het onmogelijke verwachten.
reactie op @jackomeijaard:
Patrick Woninck Heey Jacko, thanks voor je reactie. Vooral het feit dat je aandraagt dat dit jouw levensproject is, vind ik erg sterk. Deze filosofie neem ik dan ook graag over.

De vraag is dan hoeveel blogberichten schrijf je binnen die 2-3 maanden?

Zelf denk ik dat het onmogelijke verwachten averechts gaat werken. Vandaar dat ik maar een paar websites behouden hebt en de rest verkocht zodat de focus volledig op alleenbackpacken kan.

Voor nu is een keer per week het streven met minimaal een keer per twee weken een blogbericht posten met goede waardevolle content waar mensen echt wat aan hebben.

Thanks voor de tips Jacko uiteindeindelijk gaat het natuurlijk om the long run.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Hoe meer content, hoe beter, maar overdrijf het niet. Ik zou zelf proberen om één artikel van 1000+ woorden per week te publiceren.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck You got it:-)
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Leendert Nauta 2 jaar geleden geplaatst
Echt goed op weg Patrick en fijn dat je hier een log wilt bijhouden over je vorderingen.

Inhoudelijk is er al veel aangegeven hierboven.

Je doel van 500 euro per maand is echt veel te laag, maak daar eens 2500 van, dat geeft een veel beter gevoel en is zeker mogelijk.
reactie op @leendertnauta:
Patrick Woninck Thanks Leendert hmm ik weet niet of dit wel mogelijk is binnen aanzienbare tijd, ik ben er van overtuigd dat je ook doelen moet stellen die tastbaar zijn. Laten we dan wijzigen naar €500,- binnen een jaar.

Mijn doel is om €500,- per maand te verdienen met alleenbackpacken.nl op 9 april 2018;-)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Tjalling - Think big!
Visualiseer een paar keer per week (of elke dag) als je opstaat dat je over een jaar 'X' per maand verdient met je website.

Klinkt gek, maar dat werkt.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Zal het doen thanks Tjalings
2 jaar geleden

Beantwoorden

Sieto vd en, ben nieuwsgierig, is het je gelukt?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Helaas niet, 500 is het nog niet maar zit wel in de goede richting.
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Zit een beetje te spelen met de SEO bijvoorbeeld: mijn reis door Thailand heb ik nu van gemaakt: mijn rondreis door Thailand met als focus zoekwoord: Rondreis Thailand.

Op zich komt die er wel groen uit maar de zoekterm dichtheid pakt die op 0,1% (alleen een kop 2) Dit is natuurlijk een woorden combinatie die ik niet snel ga gebruiken in een blog bericht.

Wat denken jullie? Of maak ik me veelte druk en moet ik gewoon gaan knallen op de content?
Tjalling - 2 jaar geleden geplaatst
Content is het belangrijkste inderdaad.

Je hebt hem nu in het begin erin zitten (erg belangrijk) en in het middenstuk een keer.
Wat je nog kan doen is hem op het eind weer meenemen, en eigenlijk verwerken in je CTA richting de optin.

Een voorbeeld:

''Ben jij je aan het oriënteren op een rondreis door Thailand of sta je op het punt om te vertrekken? Vergeet dan niet dit E-book te checken dat ik speciaal voor je heb geschreven.''
reactie op @tjalling:
Patrick Woninck Hmm oké, maar dan vraag ik me toch af hoe ik de bepaalde blogberichten moet optimaliseren.

Bijvoorbeeld deze: https://alleenbackpacken.nl/drie-weken-shanghai-wat-een-ervaring/

Dit is een van mijn grootste blogberichten, maar eigenlijk nergens op gebaseerd het heeft geen focus zoekwoord en lijdt dus ook eigenlijk nergens naar toe. Hoe leest deze weg als ik vragen mag Tjalling?

Zal die rondreis maar zo laten als die nu is dan, maar vraag me af of ik het wel goed doe...

Het focus zoekwoord is: rondreis Thailand, maar in de post komt eigenlijk alleen het woord rondreis door Thailand of een rondreis door Thailand of iets in die content terug, maar niet de exacte zoekterm: rondreis Thailand. Hoe gaan jullie hier mee om/ hoe implementeren jullie dit in jullie blogberichten?

Heb in ieder geval alle foto's geoptimaliseerd, ben erachter gekomen dat de breedte op 960 moet staan voor elke afbeelding voor mooie plaatjes.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Tjalling - 2 jaar geleden geplaatst
@patrickwoninck

Dat is het punt met een persoonlijk blog. Je kunt niet altijd posts schrijven die precies getarget zijn op een bepaald zoekwoord. Je maakt misschien ook wel dingen mee waar minder vaak op gezocht wordt, right?

En dat is natuurlijk ook niet erg. Je blog groeit daardoor wel in authoriteit + door intern te navigeren kunnen bezoekers daar alsnog uitkomen.

Maar zorg ervoor dat je je keyword research wel in je achterhoofd houdt bij de meeste posts!

Je vraag over variaties in keywords: dat is niet erg! Google heeft inmiddels zo'n slim algoritme dat verbanden legt en herkent wat jij bedoelt. Sterker nog: variëren maakt het alleen maar natuurlijker, wat weer een goed effect heeft.

Dus relax inderdaad. Niet te druk over maken :) !
Jacko Meijaard 2 jaar geleden geplaatst
Jep, op ISG plaats ik ook regelmatig artikelen die niet echt een focus zoekterm hebben, maar wel gewoon leuk zijn om te delen. Dit moet je afwisselen met artikelen over zoektermen die weer wel goed uitgezocht zijn.
reactie op @jackomeijaard:
Patrick Woninck Hmm oke dus ik kan dan in principe gewoon de zoekterm: rondreis door Thailand aanhouden? Ookal wordt hier niet veel op gezocht zal google vanzelf het verband leggen met de zoekterm rondreis Thailand?

Thanks guys btw voor het goede advies:-)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Jep :-). Google leest woorden als 'op' en 'de' etc niet eens ;-).
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Bas Vd 2 jaar geleden geplaatst
Als je goede content schrijft zal je ook veel gaan ranken op termen waar je niet specifiek op target.

Soms kom je ook zo via webmaster tools weer keywords tegen waar je goed op rankt.

Rondreis thailand word trouwens 2945 op gezocht wat ik zie, dus is gewoon veel :)
thailand rondreis 590

Dus in feit target je die, je hoeft die 'door' niet weg te halen, google snapt wel dat je artikel over rondreis thailand gaat.
reactie op @bas-nl:
Patrick Woninck Oke, thanks voor het antwoord:-)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank @basvandijk hoe kom jij aan het getal "2945" ?

Ik maak zelf gebruik van Semrush.. maar staan vaak hele getallen.. jij gebruikt een andere tool neem ik aan..?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Bas Vd Ja, iedere tool geeft wat anders aan. Had die uit kwfinder.com
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Nieuw blogpost geüpload:

https://alleenbackpacken.nl/inentingen-thailand/

En zal morgen is kijken naar me pagespeed want dat loopt niet helemaal lekker met het resizen van afbeeldingen. Daarnaast de bio op de homepage is even uitbreiden. Kort verhaaltje met de woorden alleenbackpacken erin. Dit, desnoods ten koste van de bovenstaande opt-in.

Ik zit wel met veel vragen in mijn hoofd (zoals jullie wel kunnen merken) Maar over het algemeen gaat het best lekker.
Jacko Meijaard 2 jaar geleden geplaatst
Goed artikel @patrickwoninck
Alleen je opt-in formulier onderin vind ik nog een beetje onduidelijk. Wellicht kun je daar wat aan doen ;-)
reactie op @jackomeijaard:
Patrick Woninck Hey jacko @jackomeijaard , thanks voor de feedback bedoel je degene onder elk blogbericht of degene op de homepage? En wat zou er beter aan kunnen? Hoor het graag van je.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Onder elke blog. Het is nu (voor mij) te veel tekst en een onduidelijke CTA-button.
Je headline is: "Download het e-book 7x Thailand backpacktips geheel gratis!", maar dat speelt eigenlijk niet in op de gevoelens van de bezoeker.

Beter zou (BIJVOORBEELD) zijn: "Rondreizen door Thailand? Dit moet je weten voordat je vertrekt!"

Snap je :-)
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Nieuwe homepage gemaakt, Wat vinden jullie ervan?


https://alleenbackpacken.nl/homepage-2/

Ter vergelijking kan de oude homepage nog steeds gevonden worden op:

https://alleenbackpacken.nl

Feedback is welkom.
Tjalling - 2 jaar geleden geplaatst
Awesome. Volgens mij zit je nu veel dichter bij de kern met je website. Je speelt in op de emotie van je bezoeker!

Klein tipje:

'Over de auteur'
''Patrick is alleen reiziger'' --> misschien vervangen door 'Patrick reist alleen'

Ik zou er wel een artikel over schrijven. Dus hoe overtuig je mensen ervan dat zij ook alleen kunnen reizen? Help ze over die 'angst' heen.

Dan kun je bijvoorbeeld op je homepage een zinnetje als 'alleen reizen kun je leren' linken naar je artikel.
reactie op @tjalling:
Patrick Woninck Supergoede tip, thanks Tjallings! heb het direct aangepast en dat blogartikel staat direct op mijn to-do lijstje voor volgende week!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Tjalling - 2 jaar geleden geplaatst
Ik zou hier even goed research naar doen! Want zo te zien valt hier meer te halen qua bezoekers haha.

Alleen op reis (390 p/m)
Alleen op vakantie (1600 p/m)
Alleen reizen (480 p/m)

https://app.kwfinder.com/dashboard?source_id=0&keyword=Alleen+op+reis&location_id=2528&language_id=1010
reactie op @tjalling:
Patrick Woninck Hmm Alleen mijn domeinnaam is tenslotte alleenbackpacken.nl, rank ik dan niet veel makkelijker op alleenbackpacken? zie dat die maar 110 heeft inderdaad. En met alleen op reis rank ik toch al met mijn blogberichten of zie ik dit verkeerd?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Tjalling - Nee dat is geen probleem. De domeinnaam wordt steeds minder belangrijk.
Minder zorgen maken en gewoon goed research doen en content knallen.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Oké dan kies ik voor: Alleen op reis.

Zeker minder zorgen maken inderdaad!
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Leendert Nauta 2 jaar geleden geplaatst
Supergoede tips van @Tjalling in dit topic!
reactie op @leendertnauta:
Tjalling - Thanks! Als ik merk dat mensen er vol voor willen gaan denk ik graag mee. En dan kom je opeens op een heel business idee.

Maar helaas.
Ik ben zelf niet die gast die reizen alleen heeft gedaan en er een business van kan maken =D
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Daarnaast zit ik trouwens een beetje over de mobiele bruikbaarheid te tobben van:

https://alleenbackpacken.nl/homepage-2/

Daar vallen de meest gelezen blogberichten en laatste blogberichten niet echt op en heb je eigenlijk een dubbele opt-in. Iemand suggesties hiervoor?

Of gewoon zo laten?
reactie op @patrickwoninck:
Piet Hein Bouwkamp Wat is je doel? Geld verdienen of een mooie website?

Als het het eerste is zou ik minder tobben en meer zoekwoord gericht bloggen. Je hebt een paar fijne suggesties gekregen, kwestie van aftikken!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Thanks! Je hebt inderdaad gelijk, minder tobben meer bloggen!
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Kon het toch niet laten vanochtend, half uurtje eerder opgestaan en homepage staat live;-)

Alleen op reis als zoekwoord gebruikt. staat er nu wel als kop 2 en kop 3 in, maar ik zou me niet meer zoveel zorgen maken en content gaan knallen;-)

https://alleenbackpacken.nl/

Thanks guys voor alle tips en adviezen steeds weer!
Jacko Meijaard 2 jaar geleden geplaatst
Yes, je homepage kun je altijd nog aanpassen - dat is ook het mooie van het internet en website.
Nu keihard content knallen :-).
Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Heey vrienden, Vier dagen vrij door de pasen enzo. Dus niet naar familie, maar de super focus modus aan!

Nieuwe blogbericht staat op advies van @tjallings online:

https://alleenbackpacken.nl/alleen-reizen-thailand/

Wat vinden jullie ervan? Ben benieuwd.

Verder heb ik de homepage toch weer wat aangepast:

https://alleenbackpacken.nl

Heb om de mobiele bruikbaarheid en de click through rate naar me blogberichten te vergoten bovenin een kleine thumbnail met het laatste blogbericht neergezet. Nu komt dit er op mobiel precies goed uit. Je ziet het laatste bericht en daaronder de tekst, zodat je weet dat de pagina nog doorloopt.

Voor de mensen die het dan tot het einde van de pagina schoppen is er een groter overzicht van de laatste en meest populaire berichten.

Nu ben ik hier best tevreden over alleen hoe denkt meneer Google hierover? Dit is natuurlijk niet gelijk content. Hoe gaat Google dit indexeren?

Ook heb ik een facebook like box toegevoegd aan de homepage en blogberichten sidebar. Tijd om sociaal media te gaan gebruiken!

Verder moet ik nu nog 6 oude blogberichten nalopen. Grappig om te zien dat me schrijf stijl positief verbeterd is ten opzichte van een jaar geleden, maar goed ik ben er nog lang niet doorknallen, doorknallen, doorknallen!
Jacko Meijaard 2 jaar geleden geplaatst
Goed bezig :-)! Mooie content hoor. Ik zou alleen iets meer afbeeldingen in je tekst gebruiken.

Betreft je homepage, maak je niet al te druk met wat Google er van vind; zolang je je maar aan de regels houdt en dat het logisch is voor je bezoekers. Nu vind ik het eerlijk gezegd wel een beetje dubbelop: als eerste je meest recente bericht, en daarna onderin nog het meervoud daarvan.

Verder zou ik op je homepage iets meer tekst doen, en een soort van CTA hebben waar je mensen naar toe stuurt.
reactie op @jackomeijaard:
Patrick Woninck Hmm heb nu 2 laatste blogberichten boven in en na de tekst de meest gelezen blogberichten. Zo kan het op zich ook wel. Hij moet gewoon goed voor mobiel zijn althans vindt ik, Toch een grote doelgroep (dan wel niet de grootste binnen een paar jaar).

Zal inderdaad de tekst nog uitbreiden en hier interne links in verwerken. Verder is de CTA in principe de blogberichten dan. Wil het ook weer niet te ingewikkeld hebben.

Vandaag effe aan de autoresponder zitten en moet alle afbeeldingen gaan resizen opslaan naar web en smushen. Had deze totaal niet geoptimaliseerd.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Bas Vd 2 jaar geleden geplaatst
Terug komend op jacko zijn opmerking "Ik geloof dat de beste groei het langzaamst komt. Je fundering is dan veel sterker. "

Dit is zeker waar.
Als je iets kan opzetten waar je binnen een dag 100 euro per dag kan verdienen, kan een ander dat ook.

Ik heb heel veel CPA offers gepromoot door middel van betaalde ads, en daar kan dat, zelfs XXXX+ dag winst had ik binnen 2 maanden. Was dit longterm? Nee, want de winsten kwamen en gaan. Dus uiteindelijk zat ik gewoon in een grind iedere dag. Door middel van spy tools kunnen andere ook zien wat voor ads ik run en waar. Dus het is veel makkelijker te kopieren.

Nu ben ik daar vorig jaar (deels) mee gestopt (op wat winstgevende campagnes na die ik al jaren run) en me echt gaan focussen op het bouwen van een longterm business. Dat gaat traag ja, maar merk dat ik het leuker vind dat het ook veel stabieler is.

Door die overstap heb ik vorig jaar wel mijn minste jaar gedraaid sinds ik voor mijn eigen werk, maar longterm weet ik 100% zeker dat ik de juiste beslissing heb gemaakt :)

Hoeveel bezoekers heb je nu per maand?
reactie op @bas-nl:
Patrick Woninck Hoi Bas,

Leuk dat je me volgt:-)

Op het moment heb ik nu 44 bezoekers voor deze maand en vorige maand had ik er 28.

Nog geen vet pot dus lol
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Slow but steady ;-).
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Jeroen Santing 2 jaar geleden geplaatst
Inderdaad @jackomeijaard!

Als je maar regelmatig goede content plaatst, dan gaan je bezoekersaantallen groeien!
Ik heb een tijdje een schrijver gehad, en de blogs die hij schreef doen het bijna allemaal niet goed.
De laatste die ik zelf schreef doen wel goed. :-) (gecontroleerd met SERP Checker)

Ik denk erover om ook zo'n log bij te gaan houden :-)
reactie op @jeroensanting:
Patrick Woninck Heey @jeroensanting Leuk dat je even langskomt. Bedankt voor de tip inderdaad content is gewoon iets waar ik op moet gaan knallen.

Bijna alle images gescaled, klaargemaakt voor web en gesmushed. Daarna is het enkel homepagina optimaliseren en content knallen!

Als je een logje opent dan zal ik je zeker volgen:-)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Thrive leads aangeschaft en tot laat in de nacht bezig geweest een degelijke neer te zetten.

Vindt hem zelf op zich wel geslaagd, wat vinden jullie?

https://alleenbackpacken.nl/

En onderaan elke post zit er ook een zoals:

https://alleenbackpacken.nl/inentingen-thailand/

Misschien nog eentje op de sidebar knallen...

Voor nu in ieder geval lekker naar bed!
Jacko Meijaard 2 jaar geleden geplaatst
Klasse Patrick!

Ziet er goed uit. Kun je er ook mee split-testen?
reactie op @jackomeijaard:
Patrick Woninck Heey Jacko, ja dat kan.

Het heet A/B testen, maar zal wel op hetzelfde neerkomen. Echter heb ik voor nu nog niet echt een idee voor een andere...

Hoe denk jij hierover trouwens?

Zal ik er nog eentje in de sidebar doen, of wordt het dan too much?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Dat is juist het idee achter splittesten, dat je gaat kijken of het too much is (en of het gaat werken). Je hebt nu een goede eerste opzet. Ga nu een andere versie opzetten (de B versie) - en pas daar kleine dingen aan toe, verander wat dingen. Ga kijken welke versie je het meest oplevert: leads, lager bouncerate etc.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Tjalling - 2 jaar geleden geplaatst
Mooi man.

Jep, dat kan allemaal met Thrive voor een relatief lager bedrag.
Heb je het hele (maandelijks/jaarlijkse) pakket of Thrive Leads los gekocht?

Ik switch van de zomer ook naar Thrive. Vindt die lui echt awesome. Ze gaan constant mee met de trends + ontwikkelingen en voegen continu nieuwe dingen toe. Daar kan LP nog een puntje aan zuigen.
reactie op @tjalling:
Patrick Woninck Heey Tjalling,

Nee heb Thrives leads los gekocht. Moet het wel allemaal nog een beetje uitvogelen hoe het werkt. Maar ben tot dusver best tevreden moet ik zeggen. Het ziet er gelikt uit.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Alles staat inmiddels goed qua banners enzo (al vind ik het zelf)

Moet alleen nog een paar blogberichten nalopen op content en plaatjes invoegen. Daarnaast wil ik thrive smartlinks gaan gebruiken, spreekt me erg aan.

Het komt eigenlijk hier op neer: Mensen die op jouw mailinglijst aangemeld zijn en hierdoor op jouw blog komen krijgen de aanmeld banners voor jouw mailinglijst door middel van thrive smart links niet meer te zien.

Daarnaast zojuist een nieuw blog gepubliceerd:

https://alleenbackpacken.nl/notenallergie-thailand/

Heb wel nog een vraag over alt tekst voor afbeeldingen: Ik gebruik hierbij vaak de beschrijving: een foto van. In hoeverre is dit relevant. Bijvoorbeeld: Een foto van een bekend Thais gerecht. Kan ik dan niet beter gewoon doen: (naam) bekend thais gerecht?

Of valt ook deze onder de categorie, maak je niet te druk en ga content schrijven;-p
Jacko Meijaard 2 jaar geleden geplaatst
Sowieso dit laatste ;-) maar het is wel goed om er even bij stil te staan.

Vraag jezelf af wat voor jou de beste omschrijving zou zijn. Waardoor zouden mensen het 'best geholpen' worden als ze deze foto niet zouden kunnen zien, maar alleen de beschrijving.
reactie op @jackomeijaard:
Patrick Woninck Hmm dan ga ik toch voor het eerste, een foto van: en dan de beschrijving, zo kan je een mooie beschrijving erachteraan geven.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Nieuw blogbericht staat online:

https://alleenbackpacken.nl/thailand-epipen/

Geprobeerd om voor het eerst een echt persoonlijk reisverhaal te uploaden.

Ik hoor jullie feedback dan ook graag:-)
reactie op @patrickwoninck:
Tjalling - Haha, wat een verhaal zeg. Mooi geschreven. Vond het leuk om te lezen.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Thanks Tjalling!
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Tjalling - 2 jaar geleden geplaatst
Ik zou je optin in de sidebar kleiner maken. Hij is nu wat langgerekt, waardoor mensen naar onder moeten scrollen om hun gegevens in te vullen. Zou het iets compacter houden dus!

En uiteraard de 2 dan splittesten met Thrive Leads of een kleinere variant beter werkt!
reactie op @tjalling:
Coen Olde Bijvank Met welke site ben jij bezig @tjallings (cpama..?) of nog andere? Je hebt goede en correcte aanvullingen.. ergens een opleiding voor gevolgd?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Tjalling - Thanks! Ik ben bijna klaar met mijn opleiding marketing management. Tijdens mijn studie een interesse ontwikkeld voor internet marketing. Heb daar helaas weinig les in gehad, dus geleerd door te lezen en te doen.

Ik heb een aantal kleine websites. Geen CPA, gewoon affiliate marketing. Meest verdiend met het verkopen van paleo boeken van Foodie (mitchel van duuren).

Maar ik start deze zomer met een nieuw project. Deze wil ik groot maken! Kan hem wel verklappen. Heb contentmarketingsucces.nl een maandje geleden vastgelegd. Dat wordt mijn main project. Ik word dan zelf ook producteigenaar.

Ik ga een audience bouwen + een complete funnel uittekenen, en die vervolgens uitvoeren! Heb er zin in :) maar eerst maar eens afstuderen haha.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Hmm zal is gaan split-testen inderdaad. Heb gister via fiverr een e-book cover en website logo besteld. Wanneer deze binnen zijn zal ik met het e-book cover een opt-in maken en gaan split-testen.

Nice project ook zo te horen. Ga je hier een logje van bijhouden? Zou het leuk vinden om je te volgen hierin @tjallings

Thanks voor de feedback en goede tips weer Tjallings, word gewaardeerd:-)
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Coen Olde Bijvank 2 jaar geleden geplaatst
@patrickwoninck zeker leuk verhaal :)

Tip: Wordt het een 'commerciële' website? Dan misschien bij het volgende stukje een affiliate link van jouw verzekering.. :)

"Uiteindelijk koste dit geintje me 8650 Thaise baht. Dit komt ongeveer overeen met €230,-. Duur, maar gelukkig bij terugkomst in Nederland volledig vergoedt door de zorgverzekering." -> ik ben verzekerd bij Unive (affiliate link)

:D Succes! Leuk site en verhaal :)
reactie op @coenoldebijvank:
Patrick Woninck Heey Coen, dat is een goede inderdaad, maar tot dusver is het verdienmodel gebaseerd op booking affiliates en vliegtickets+ adsense. Voor nu gaat het er eigenlijk gewoon om, om de website op te bouwen. Bezoekers te krijgen en een mailinglist te bouwen.

Als er op een gegeven moment echt wat staat (~40 goede blogberichten) Ga ik hem denk ik ook persoonlijk delen met vrienden en adverteren op facebook.

Wil eerst een degelijke site neerzetten en een audience op gaan bouwen.

Uiteindelijk zal ik zelf een e-book gaan schrijven over reizen in Thailand.

Maar thanks voor je tips en feedback, het is altijd fijn als er iemand meedenkt:-)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard 2 jaar geleden geplaatst
Zeker ook wat met video's gaan doen @patrickwoninck

Van die travel video's doen het mega goed op YT.
reactie op @jackomeijaard:
Patrick Woninck Dat is inderdaad de volgende stap!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Nieuw blogbericht online over een geschikte backpack.

Dit is mijn tweede post, naast de hoteltips pagina met affiliatie offers.

Ga eerst de hoteltips pagina omzetten naar een blogbericht. Hoor van verschillende mensen dat ze de hoteltips pagina moeilijk kunnen vinden. Daarnaast nog een affiliatie offer bericht maken betreffend vliegtickets. En dan de autoresponder goed opzetten met deze drie blogberichten erin verwerkt.

Ga het denk ik via de volgende opzet doen:

Mailing over 1ste affiliatie blogbericht met doorverwijslink-> Goede reistip->

Mailing over 2de affiliatie blogbericht met doorverwijslink-> Goede reistip

En dan de 3de mailing met de link naar het 3de affiliatie blogbericht.

Hierna loopt de mailing ongeveer door met goede reistips, tot ongeveer 20 mailings. Daarna ga ik enkel vanuit het heden schrijven, dus dingen die ik meemaak, nieuwe blogberichten die ik gepubliceerd heb etc.

Het word dan maar een wekelijks of maandelijkse (in iedergeval een onregelmatige) update mailing met doorverwijzing naar nieuwe blogberichten enzovoort.
reactie op @patrickwoninck:
Jacko Meijaard Lekker bezig. Keep on going.

Zie je al wat resultaten qua bezoekers?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Nope nog niet veel 72 bezoekers nu. Maar zit zelf er soms ook op met mijn mobiel volgens mij word deze niet gefilterd.

2 organische bezoekers tot nu toe. Maar het maakt me allemaal nog niet veel uit. Ik weet dat ik vanzelf ga ranken als ik zo doorga:-)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Absoluut, een kwestie van tijd.

Goeie content krijgen > meer bezoekers > meer leads > meer sales.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Jeroen Santing 2 jaar geleden geplaatst
Komt goed :-)
Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
In de tussentijd veel gedaan:

-Logo en e-book cover laten ontwerpen. Deze staan inmiddels live, vindt het er zelf echt super sick uitzien.

Verder de pagina over de hoteltips helemaal onder de loep genomen. Heb nu alle accommodaties per stad neer gezet:

https://alleenbackpacken.nl/hotel-tips-thailand/

Denk dat het zo wat beter converteert en daarnaast ziet het er ook nog is super sick uit.

-Mailinglist geupdate en de drie affiliate pagina's verwerkt in de autoresponder.

Denk dat het verdienmodel nu wel staat, nu de laatste blogberichten nog even controleren en doornemen en daarna volledige focus op de content! Knallen knallen knallen!

Verder voor een van mijn overige websites. Aan de hand van dit topic:

https://forum.internetsuccesgids.nl/conversations/e-mail-marketing-met-een-tweede-website-welke-naam-gebruik-je-hiervoor

(Waard om het even door te lezen)

De volledige focus verlegd van adsense naar paypro. Wacht nu op banners voor het product en zal mijn progressie hier gaan uploaden.

Daarnaast nog even een kort inzichtje gehad. Doe alles maar een beetje door elkaar heen. Heb nu een duidelijke to-do list gemaakt. En zal pas opschuiven naar het volgende. Als ik degene waar ik mee bezig ben heb doorgestreept.
reactie op @patrickwoninck:
Tjalling - Ik vind dat logo zeer vet man!

Onderschrift is helaas slecht leesbaar: ''reisverhalen met een persoonlijk tintje''
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Ja vindje? Ik weet natuurlijk wat er staat.

Is het slecht als in de zin van ik zou het vervangen?

Vind het onderschrift er misschien juist wel goed bij..
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Louise Prins 2 jaar geleden geplaatst
Mooie site en blogs Patrick!

Ga zo door!
reactie op @louiseprins:
Patrick Woninck Heey Louise, dankjewel!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jeroen Santing 2 jaar geleden geplaatst
Goed bezig man!
reactie op @jeroensanting:
Patrick Woninck Thanks Jeroen!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Inmiddels de volledige focus verlegd van adsense naar paypro/mailinglijst voor mijn andere website.

Wat vinden jullie ervan?

Verder begonnen aan het boek: Dotcomsecrets dat Tjalling voorstelde.

Inmiddels bij hoofdstuk 4 en heb al twee mooie lijstjes op me muur geplakt;-)

Zit alleen een beetje met het principe van zo'n funnel als je een affiliate product promoot.

Het moment dat je je affiliate product verkocht heb ben je jouw audience (mailing list subscribers) natuurlijk kwijt. Dat is immers het hoogste doel.

Misschien kan ik wel meerdere malen het product aanhalen maar hoe sorteer je dan de mensen die al reeds het product gekocht hebben uit?

Heb nog niet veel ervaring met e-mail marketing. Wat adviseren jullie?

->Eerst een korte intro mail (direct)
->Waarde mailtje met info +link naar pagina op de website (->1dag na inschrijving)
-> Eerste verkoop mailtje (->2dagen na inschrijving)
->Reminder mailtje over verkoop (->5dagen na inschrijving)
-> Waarde mailtje +link naar pagina (->7dagen na inschrijving)
-> Waarde mailtje + link naar pagina (->10 dagen na inschrijving)
-> Reminder mailtje over verkoop (->13 dagen na inschrijving)
-> Waarde mailtje + link naar pagina (->16 dagen na inschrijving)
-> Waarde mailtje + link naar pagina (->19 dagen na inschrijving)
-> Laatste mailtje met verkoop (-> 22 dagen na inschrijving)

Ik kan wel nog iets van een bloedsuikermeter gaan promoten. Met een affiliate link erin ,maar verder zijn er natuurlijk niet echt veel meer opties...

En daarnaast vraag ik me af. Na zo'n 22 dagen durende autoresponder heb ik meerdere malen het product aangeprezen en gepromoot. Als men het na deze periode niet gekocht heeft. Is de kans natuurlijk vrij klein dat ze dat alsnog gaan doen.

Maar wat dan? Stoppen na die 22 dagen en die mensen uit de autoresponder gooien nadat ze deze doorlopen zijn?

Het is natuurlijk heel zonde om die mensen eruit te gooien als die mailinglijst eenmaal staat. Maar wat moet ik er verder dan nog mee? Af en toe een mailing versturen?

Wat denken jullie? @tjalling @jackomeijaard
Jacko Meijaard 2 jaar geleden geplaatst
Wat je zou kunnen doen is je audience een extra bonus geven als ze het product via jouw link kopen.
Bijvoorbeeld een gratis videoserie (die jij hebt gemaakt) of ebook.

Dit communiceer je dan in je mailings, en wanneer mensen het product via jouw affiliate link hebben gekocht, laat je ze inschrijven voor een andere mailinglijst + geef je ze toegang tot je bonus.

Hiermee bouw je dan weer een eigen kopers audience op en kun je een ander product gaan promoten ;-).
Tjalling - 2 jaar geleden geplaatst
Eigenlijk al je vragen over e-mail marketing worden beantwoord in het boek, haha.
Je hebt een 'soap-sequence' en een 'seinfield-sequence'. Kom je straks dus, rond pagina 70.

''Het moment dat je je affiliate product verkocht heb ben je jouw audience (mailing list subscribers) natuurlijk kwijt''

Nee hoor. Idealiter verkoop je dan nog een ander product aan zo iemand.
reactie op @tjalling:
Patrick Woninck Hmm oké keep on reading dus haha.

Zal wachten met vragen totdat ik het boek uitheb dan:-p

Had iedergeval met Adsense 300 klikken per maand.

Ben benieuwd of ik dat vast kan houden.

300 klikken per maand naar het affiliate product...

Ben benieuwd om te kijken waar dat naar toe gaat!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Inmiddels is de eerste subscriber trouwens een feit.

Weet niet waar ik moet gaan beginnen de autoresponder zo snel mogelijk afschrijven of het boek dotcomsecrets zo snel mogelijk uitlezen.

BEAST MODE= in iedergeval on;-)
reactie op @patrickwoninck:
Tjalling - Haha. Als je langs het e-mail gedeelte bent kun je het toepassen natuurlijk ;)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Tjalling - Wat je nog zou moeten doen:
- Opt in box in sidebar (rechtsbovenin)
- Opt in boxes in AL je artikelen waarin het relevant is om je leadmagnet weg te geven.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
16 kliks en 3 email inschrijvingen, not bad. Zie alleen dat affiliate programma nergens meer terug in paypro...

Link doet het wel gewoon nog en op de affiliate site zelf word ook nog steeds doorgelinkt naar het paypro betaalscherm. Beetje wazig..
Jacko Meijaard 2 jaar geleden geplaatst
PayPro heeft afgelopen week veel campagnes uit het overzicht gehaald; dit zijn campagnes die niet aan de 'richtlijnen' voldoen. Je affiliate link werkt nog wel gewoon, maar de campagne is simpelweg (alleen) uit het overzicht verdwenen.
reactie op @jackomeijaard:
Patrick Woninck Aah dat verklaart een hoop;-)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Wat is hier het vooruitzicht van trouwens?

Had gemaild naar de eigenaresse van het programma.

Maar nooit wat van gehoord..

Ben een beetje bang dat ik straks alles helemaal opzet en dat het programma verdwijnt...

Of blijft hij altijd in paypro actief, maar enkel niet meer zichtbaar voor nieuwe promotors?
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Boek heb ik bijna uit toch nog een paar vragen: @tjalling

Ga dus gewoon voor de 'self-liquidating offer'

Eerst doe ik dan een soap sequence van 5 mailtjes elke dag.

En vervolgens dan nog 10 van die seinfeild sequences om de 2 à 3 dagen. Lijkt mij dat ik dit gewoon aan me autoresponder kan toevoegen toch? Hoeven niet persè losse mailtjes te zijn.

Maar hoe weet ik wanneer iemand dan het affiliate product gekocht heeft. Het is tenslotte niet van mij. Is dit terug te vinden in paypro?

Het is dus gratis e-book -> affiliate offer dat is eigenlijk het funnel voor deze website.

Vervolgens kan ik nadat mensen het product hebben gekocht/de hele serie autoresponders hebben doorlopen. De mensen op een nieuwe lijst plaatsen met iets van een low carb diet of afval product. Dat sluit op zich nog wel redelijk aan.

Maar hoe krijg ik het e-mail adres van die mensen? Hoe weet ik of ze iets gekocht hebben.

Het slaat natuurlijk nergens op om mensen nog 10 mailtjes te sturen over het diabetes online product. Terwijl ze deze al op dag 5 na het einde van de soap sequence hebben aangeschaft.

Was wel een goed boek btw, thanks haha;-)
reactie op @patrickwoninck:
Tjalling - Ja, die kan je ook prima aan je autoresponder toevoegen. Zorg er dan wel voor dat de mailtjes altijd actueel lijken.

PayPro heeft een lastige manier van tracken. Zeker als affiliate. Daar kan ik niet zoveel over zeggen.

Dat klopt. Je kunt als affiliate (zo ver ik weet) onmogelijk wie precies de producten heeft gekocht. Tenzij je een naam hebt van de koper in PayPro --> dan kan je ze handmatig transferen naar een andere e-mail sequence.

Het boek heeft vooral een insteek voor producteigenaren inderdaad, maar als affiliate kan je deze kennis ook grotendeels toepassen.

Geen probleem, graag gedaan!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Hmm oke ik ben het van plan het dan zo te gaan doen:

Gratis e-book-> Na inschrijving 5 dagen achter elkaar mijn soap sequence.

Daarna 5 tot 10 Seinfeld sequences om de 2 of 3 dagen, hier ben ik nog niet helemaal uit. Misschien is 3 wel het beste.

Hierin verwerk ik dan de tekst: Mocht je het online diabetes revolutie programma nog niet hebben dan: .....

Jammer voor de mensen die het affiliate product al gekocht hebben. Maar het is niet anders denk ik.

Dan na deze 5 tot 10 mailtjes heb ik een autoresponder van om en nabij de maand losgelaten op mijn audience.

Na deze autoresponder laat ik ze dan automatisch overgaan naar een autoresponder. Waarin ik een afval of low carb product ga promoten. Ook dit weer tussen de 15 en 30 dagen.

Dan zal ik als de lijst eenmaal echt gegroeid is-> +10.000

Eens in de maand of eens in de twee weken een seinfeld mailtje sturen met ook hierin weer: Mocht je het diabetes product of afval product nog niet hebben. Bestel deze dan hier.

De schade voor de mensen die hem al reeds gekocht hebben lijkt me dan minimaal en tegelijkertijd dring ik wel aan op een CTA.

Wat denk je ervan? Tips zijn natuurlijk altijd welkom;-) @tjalling
2 jaar geleden

Beantwoorden

Tjalling - Zo te horen heb je nu een duidelijk e-mail marketing plan.
Goed bezig.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Mark L 2 jaar geleden geplaatst
Hi Patrick,

Goed bezig hoor. Keep up the good work!

Om te bepalen of iemand die je mails gekregen heeft ook het product heeft gekocht zou je dat kunnen vragen in je mails natuurlijk. "Heb je product X al gekocht? Antwoord op dit bericht en laat weten wat je ervan vind. De eerste vijf reacties krijgen Y."

Andere optie is om een exclusieve bonus weg te geven als ze via jouw link kopen. Je vraagt ze om een bewijs van aankoop (bijvoorbeeld bevestiging op zelfde mailadres) en stuurt ze daarna de bonus. Zo weet je wie er gekocht heeft en kun je ze op andere lijsten zetten.

Succes, mogelijkheden genoeg!
reactie op @marketeermark:
Tjalling - Hele toffe suggesties.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Heey Mark, dat is een goede inderdaad! zoals Jacko ook al aangaf. Er zijn inderdaad mogelijkheden genoeg ja thanks for pointing them out;-)
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Wat zijn trouwens een beetje de richtlijnen voor paypro en e-mail marketing?

Ik begrijp dat dit van velen factoren afhangt,. Maar is hier een bepaalde stelregel voor?

Na hoeveel kliks kan je een sale verwachten en na hoeveel subscribers op je mailinglijst zie je een beetje resultaat?
reactie op @patrickwoninck:
Tjalling - Zeer afhankelijk ook van jouw eigen skills om de lead te converteren.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard 2 jaar geleden geplaatst
Hier zijn geen vaste regels voor; alles is afhankelijk van de kwaliteit van je leads. Daarnaast verschilt het ook per product, als je een product promoot van 17,- euro zul je meer verkopen krijgen dan wanneer je een product van 700,- euro promoot ;-).
Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Aah oke, ja zoiets had ik wel verwacht eigenlijk.

Hij staat inmiddels:

Zouden jullie misschien de website willen bekijken en de stappen voor aanmelden willen doorlopen om te kijken waar het nog aan schort?

@jackomeijaard @tjalling

Je zou me er echt mee helpen:-)

En misschien, heel misschien kunnen jullie ook gelijk de autoresponder beoordelen, maar ik moet je wel waarschuwen. Ik heb een rijke fantasie :-p

Anyway, thanks guys.

Er staat nu wel wat inderdaad. Kijk nu al uit naar de eerste sale;-)
reactie op @patrickwoninck:
Tjalling - Ja absoluut. Heb me ingeschreven.

Eerste wat me opvalt op de homepage: 4 optin boxes. Dat is teveel.
Zou die bovenste weghalen + die je onderin je sidebar hebt ook. (2 in sidebar = niet nodig)

Zie nu dat het ook op blogposts zo is --> terugbrengen naar 2
+ misschien een exit-pop up toevoegen.

Thank you page = doorlinken naar je affiliate product = niet slim

Vanuit jouw perspectief is dit natuurlijk slim, omdat die cookie geplant is.

Maar de bezoeker denkt: wtf?

--> maak een thank you page met instructies wat hij/zij nu moet doen om het boek te krijgen.
Plant niet direct die cookie en MASSIVE verwarring, maar ga voor die lange termijn!

Stuk sterker zo trouwens, die homepage! Als je vergelijkt hoe het er eerst uit zag.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Ja had dit alleen even als test gedaan, maar heb het er gelijk af gehaald nu lol.

Zat inderdaad zelf dan te denken aan een thank you page met misschien nog iets van:

Ondertussen:

Wil je dit, dit en dit over jouw bloedsuiker leren, Klik dan hier!

(Dan linkje naar paypro product.)

Zag dat er nu 3 niet bevestigde inschrijvingen staan. Waaronder jijzelf lol. Het werkt dus inderdaad niet!

Heb de widget eraf gehaald inderdaad en de beste ook beter afhalen zeg jij dus?

Op mobiel komt deze er wel weer mooi uit en direct het eerste wat ze zien.

En moet ik daarnaast nog een banner voor het paypro product doen dan?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Tjalling - Kan op zich wel op de homepage. Maar ik zou geen grote optin bovenaan elke blogpost doen nee.
Overkill is ook een dingetje :p

Banner kan zeker, niks moet. Dat is het mooie van IM :)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Piet Hein Bouwkamp Wat ik ook zou doen is je homepage paginabreed maken, dus zonder sidebar.

Staat een stuk strakker en ook minder afleiding. Alle linkjes in de tekst op de homepage zijn het zelfde, ik zou ze er uit halen.

Je wil dat ze niet afgeleid worden en maar één ding doen daar: Inschrijven
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Oke thanks voor de tips man. Ga het doen.

Misschien even alle pagina's overzetten naar posts. Komt wat mooier overheen met het thema.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Jacko Meijaard 2 jaar geleden geplaatst
Wil je het gaan verkopen of als gratis ebook aanbieden?
reactie op @jackomeijaard:
Patrick Woninck Verkopen natuurlijk. Gratis e-bookje heb ik zelf al geschreven
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Dan zou ik makkelijk 1000,- euro durven te investeren om het te laten schrijven.
Wat je anders zou kunnen doen is rechtenvrije ebooks kopen en deze laten vertalen, zie http://master-resale-rights.com/private-label-rights/ebooks-plr
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Ik wil het voor ongeveer 14,95 gaan verkopen (lage instapdrempel) daarna een afval affiliate product die iets duurder is ongeveer 37 euro en als laatste de online diabetes revolutie aanbieden.

Volgens mij heb ik dan wel een krachtig funnel.

Mijn vraag nu is dan ook wat wordt gezien als normaal voor een e-book van 14,95 qua aantaal woorden/ pagina's etc.

Misschien is 50.000 woorden wel veel te veel voor een e-book van 14,95..
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Ik zou niet kijken naar het aantal woorden maar naar de waarde die je kunt geven.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Hmm ja als je het zo bekijkt.

Maar dan zou de verkoopprijs omhoog moeten gaan..

Als ik hem op 19,95 zet.

Zeg voor het gemak even 20 dan zou ik zestig boeken moeten gaan verkopen (1000+de btw) voordat ik de investering eruit heb...

Is toch wel prijzig
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Jep, maar wat als je er in het eerste jaar 120 van verkoopt ;-)?
Niet in 'angst' denken, maar in winnen.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Ja dat is ook weer zo.. pfoe lastig
2 jaar geleden

Beantwoorden

Tjalling - Ik vraag me af of het handig is om er een 'afvallen' product tussen te hangen.
Liever iets wat helemaal aansluit op hun probleem: Diabetes 2.

Afvallen + gezond leven is slechts één oplossing voor Diabetes 2 denk ik?
Dat high end product sluit beter aan.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Oke, maar wat vindt jij ervan om dat e-book te laten schrijven? Is dat het echt waard? Die kan ik dan eerst laten verkopen het moet een handboek zijn om de bloedsuiker te stabiliseren.

En vervolgens na de verkoop dan het affiliate product aanbieden.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Tjalling - Zelf schrijven of laten schrijven kan allebei.

10k bezoekers per maand is veel hoor.
Eventuele investeringen kun je op termijn zo terug verdienen.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 9 overige reactie(s)
Tjalling - 2 jaar geleden geplaatst
@patrickwoninck

Ik merk dat je je teveel laat tegen houden door bezwaren.

Oké let op:

Stel dat je slechts 10% van je 10k bezoekers op je mailinglijst krijgt per maand (zou laag zijn)
= 1000 inschrijvingen.

Stel dat je dan slechts 1% converteert via jouw epic e-mail marketing = 10 sales per maand.

10 x 27 = 270 euro p/m

Makes sense?

Zo moet je rekenen en dingen afwegen.

Stel dat je inschrijvingspercentage al 20% is en 2% conversie op het middelste deel van je funnel zit je al op 40 sales.

= 1080 per maand.

En dan hebben we het high end product nog niet eens meegerekend.
reactie op @tjalling:
Patrick Woninck Hmm vanuit dat oogpunt is het natuurlijk een dikke ja inderdaad...

Heb niet echt het idee dat dat affiliate product echt heel goed saled. Rond de 100 kliks nu en 0 verkopen.

Kan zomaar gebeuren natuurlijk dus ik kijk het nog even aan.


Voor de mailinglijst krijg ik ongeveer 2-3 nieuwe leden erbij per dag.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Tjalling - Omdat 100 euro + een te grote investering is in 1x.
Zeker voor cold traffic. Ze moeten jou eerste leren kennen!

Daarom heb je een low-end offer daarvoor nodig.

Je vraagt nu bovenaan elke blogpost direct om 'de sale' met 2 CTA's richting een 100+ euro offer.

Naast dat het stoort tijdens het lezen van een artikel, is de kans super klein dat ze dat direct gaan kopen. Die zou ik overal weghalen dus!

Dan krijg je direct meer leden per dag op je mailinglijst. Let maar op.

Ook vanwege keuzestress:

''Moet ik nu klikken op een van deze twee buttons of moet ik me inschrijven voor de mailinglijst''?

= verwarring. Wil je liever niet.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Oke thanks Tjalling, neem ik weer mee.

Ga het dan denk ik zo doen:

E-book laten schrijven en deze aanbieden aan de mailinglijst (autoresponders voor opzetten)

Kan ik voor dat e-book dan wel banners plaatsen die doorverwijzen naar mijn salespagina of is ook hier beter om de focus op de mailinglist te leggen?


Nadat iemand het e-book aanschaft. Dan gaat hij automatisch op een andere autoresponder met het affiliate product.

Dan heb ik twee offers dus in totaal
2 jaar geleden

Beantwoorden

Tjalling - Klinkt verleidelijk ja.

Je moet het zo zien:

mensen die zich niet inschrijven voor ''the one thing'' (jouw leadmagnet), zullen ook bijna nooit geïnteresseerd zijn in het product dat je later verkoopt.

Maar je kan er mee experimenteren ja.

Zelf zou ik het echt doen op de manier zoals in de (epic) boeken beschreven. (Dotcomsecrets, invisible selling machine, expert secrets bijv.) Omdat het werkt!

Die tekstschrijver heeft wel kennis over Diabetes 2 dan denk ik ?
Anders wordt het lastig.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Is een marketing bureau die eigenlijk al mijn teksten schrijft.

Ook voor telagebloedsuiker hebben ze de meeste teksten geschreven dus opzich zit het wel goed.

Het e-book ga ik niet specifiek over diabetes doen, maar over het stabiliseren van de bloedsuiker. Denk zelf dat dit beter aansluit bij mijn doelgroep en hier een grotere markt voor is.


Ps: heb die middelste banner weggehaald en de homepage 'breed' gemaakt. Ben benieuwd:-)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Tjalling - Yes, de oplossing. Goed bezig.

Maar eerst wel het probleem benadrukken in je e-mail marketing.
Niet direct de oplossing geven.

Ah zo! Veel voor betaald?
Wordt tijd om dat eens terug te verdienen dan.

Haha, ik denk dat je over een week meer optins per dag hebt.
Kan er naast zitten maar verwacht ik niet.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Valt opzich mee. Overall wel natuurlijk, maar doe steeds 'kleine' bestellingen.

Het is een investering, die zich heeft uitbetaald:-)

Zou jij je nog even op de mailinglijst kunnen inschrijven/bevestigen.

Maak gebruik van double optin namelijk. Zou het tof vinden als je mijn mailnglijst zou willen doorspitten en mogelijk tips zou kunnen geven:-)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Tjalling - Ja prima. Vorige keer deed hij het niet.

Zou dit nog even toevoegen op de (eerste) thank you-page:

''Het kan gebeuren dat deze e-mail in de ongewenste inbox belandt
Vink dan even aan dat mailtjes van Peter vertrouwt zijn! ''

Loop je mails ook nog even een keer goed na, of het wel lekker loopt allemaal.
Dit klopt bijvoorbeeld niet:

''Ik help je hier graag bij en zal alle kennis en tips die ik heb gebruikt. Om mijn bloedsuiker weer onder CONTROLE te krijgen.

Met jou delen,Tjalling

Omdat, ik vindt dat ook JIJ het verdiend om weer fluitend door het leven te gaan met een STABIELE bloedsuiker.''

Het deel daarvoor: nice! volgens mij is de 'persoonlijke touch' van deze mail geslaagd. Cliffhanger aan het eind. Ik denk dat je lekker bezig bent man :)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Hey Tjallings,

Thanks weer voor de gouden tips.

Ik heb net nog even de video van Jacko bekeken over autoresponders en het roer compleet omgegooid.

Tof dat je hem goed te doen vindt.

Umm wat klopt er precies niet aan dan? je bedoelt de spaties tussendoor?

En thanks voor het compliment, hehe;-)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Tjalling - Graag gedaan.

Punten waar ze niet horen.
--> achter 'gebruikt' bijvoorbeeld.

De zinnen lopen soms niet lekker.
Gewoon nog eens goed naar kijken.

Spelfouten zijn niet zo erg.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Aah oke, got it!
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 10 overige reactie(s)
Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Wat doe jij zelf trouwens? @tjalling double of single opt-in?

Heb vandaag alweer 6 onbevestigde subscribers...

Zal even een duidelijke pagina maken met instructies.

Zag dat @jackomeijaard zelf single optin gebruikt in zijn video's

Wat is hier de reden voor Jacko als ik vragen mag?

Of verschilt dit per website.
reactie op @patrickwoninck:
Jacko Meijaard Ik ga meer voor de massa ;-).
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck aha, maar riskeer je dan niet dat bij 70% van jouw mailinglijst de berichtjes in de spambox terecht komen?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Tjalling - Ja, hier is een uitgebreid topic over geweest. Geen idee waar die is.
Ik doe zelf altijd double opt-in ja.

Reden 1: het is verplicht via MailChimp (mijn ESP)

Reden 2: kwaliteit leads.

Als mensen niet de moeite willen nemen om te bevestigen, nadat jij duidelijke instructies geeft, is de kans ook erg klein dat ze zitten te smachten naar jouw leadmagnet + de rest van het proces.

Maar beide werkt hoor!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Werkt inderdaad beiden! In principe is werken met een double opt-in beter; de leads die dan op je mailinglijst staan zijn sowieso geïnteresseerd.

Ik zal er binnenkort eens een blog over schrijven.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Oke thanks weer jongens!
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Ik heb trouwens de eerste reactie binnen op een van me mailtjes

Op mijn 'probleem' mail waarin ik vertel dat ik morgen de 'oplossing' zal aanrijken.

Krijg ik een mail terug van kijk er naar uit.

Doen jullie op alles en iedereen reageren?

Ga denk ik even wat terugsturen met Hoi, je zult niet teleurgesteld worden of iets dergelijks.
reactie op @patrickwoninck:
Tjalling - Gefeliciteerd! Dit is een goed teken :) !
Die curiosity hook/open loop is aan het werken, right there haha.

Nee niet alles. Als het alleen dat zinnetje was is het niet nodig natuurlijk.
Die persoon krijgt het volgende mailtje morgen omdat je dat hebt ingesteld.

Bij vragen / lange verhalen natuurlijk wel reageren.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Oke thanks, yeaa nu de lijst opbouwen en e-book laten schrijven. Ben benieuwd:-)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Heel goed inderdaad, dat betekent dat mensen 'begaan' zijn met de content.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Even een update:

-Zojuist een Go pro aangeschaft, binnenkort beginnen met het maken van video's.

-E-book is in de maak, heb de autoresponder maar even stop gezet verder. Dat product converteer niet. Wat niet gek is met zo'n aanschafprijs van €120,-. E-book ga ik verkopen voor of €14,95 of €19,95 daar ben ik nog niet over uit. Een ding is zeker dit zal voor veel meer (koude) verkopen gaan zorgen. €14,95 is natuurlijk een no-brainer daar denken mensen niet echt over na (lijkt mij) misschien dat €19,95 weer net te veel is.

-Staan tot en met november nu berichten ingepland om de site toch nog steeds van nieuwe content te voorzien (1x per maand)

-Nieuw blogbericht op mijn travel website.

-Heb nog een affiliate site, deze ga ik omzetten naar het thrive thema en ook een stuk of wat berichten inplannen. Heeft nog weinig bezoekers, maar zit er wel aan te komen, Gaat om tradetracker product geen paypro.

Doe nu op aanraden van meerdere dingen die ik mede hier op het forum gelezen heb. Steeds elke dag 'kleine' haalbare doelen instellen en die doe ik dan.

CONSISTANCY


Verder zal ik binnenkort nog met heel groot nieuws komen, waar ik nu nog niet al te veel over kan zeggen;-)
reactie op @patrickwoninck:
Jacko Meijaard Leuke update Patrick.
Is er - voor nu - geen ander product wat je eventjes kunt promoten? Lijkt me dat er op PayPro/Daisycon wel genoeg te vinden is.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Ik wacht wel gewoon op het e-book:-)
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Voor al mijn sites eigenlijk de volgende layouts ingesteld:

http://alleenbackpacken.nl/

Vanaf nu ga ik zonder sidebar widget door het leven:-)

En voor ABP ook een overzichtspagina toegevoegd:

https://alleenbackpacken.nl/overzichtspagina/
reactie op @patrickwoninck:
Tjalling - Tof.

Zet bij 'stap 1' na inschrijving nog even iets als: het kan zijn dat ik in je spam inbox ben beland. Vink dan even aan dat mijn e-mails veilig zijn!

Je kwam bij mij namelijk in de spam ;)

Stap 1 t/m 3 kun je nog vetgedrukt maken.
Kleine dingetjes die kunnen helpen.

Naam afzender hoef je je hele website niet in te zetten. Gewoon 'Patrick' zou ik doen.
Dit zorgt er ook voor dat de kans kleiner is dat je in de spambox belandt!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Heb het gelijk doorgevoerd! Thanks weer voor de goede suggesties Tjalling:-)
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Oke e-book is geschreven. Ben hem zelf nog even aan het fine tunen en dan gaat tie online.

Ben nu aan het overstappen op een merchant account op Paypro. Neem aan dat dat het enigste is wat ik hoef te doen? Of moet ik die tijdbesparende modules ook toevoegen? @jackomeijaard

Dat betaalscherm met retargeting en die affiliaties optie zijn er wel goed uit...

Moet natuurlijk ook nog even een sales pagina maken.
reactie op @patrickwoninck:
Jacko Meijaard Ik zit nog op het 'oude' PayPro account, en moet dus niet betalen voor allerlei losse modules. Ik betaal wel meer per transactie, maar heb verder geen kosten aan PayPro.

Een betaalscherm is volgens mij wel nodig, of je moet het in WooCommerce gaan integreren - betaalscherm is dat bekende PayPro venstertje.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Hmm oké ja ik zet die wel aan dan ja ga hem denk ik ook voor affiliates aanbieden uiteindelijk
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Je kunt je product altijd voor affiliates aanbieden, alleen kost het plaatsen in het affiliate campagne overzicht een XX bedrag per maand. Je kunt hem ook niet in het affiliate campagne overzicht plaatsen, en zelf je affiliates uitzoeken ;-).

Wellicht is https://tapfiliate.com iets voor je; ben ik ook aan het onderzoeken.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Leendert Nauta Je moet zo weinig mogelijk modules bij Paypro aan laten staan! Kost te veel geld voor weinig actie en service. Afrekenen en eventueel in het affiliate overzicht staan is voldoende. Vooral de module facturatie moet je niet gaan gebruiken, is een rommeltje bij Paypro.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Leendert Nauta 2 jaar geleden geplaatst
@patrickwoninck, even een dikke pluim in uw achterwerk steken hoor! Wat ben jij enorm goed bezig de afgelopen weken! Hier kunnen een hoop forumleden een voorbeeld aan nemen. Daarbij is dit een van de meest leerzame topics op dit forum, alles wat er toe doet komt voorbij!

Ook @jackomeijaard en @tjalling, erg goed bezig in dit topic! Dit is waarom dit forum momenteel de beste in zijn soort is! Super goede en eerlijke adviezen waar alle lezers wat aan kunnen hebben!
reactie op @leendertnauta:
Patrick Woninck Thanks @leendertnauta!

En sluit me volledig bij je aan qua goede adviezen en goede info. Heb er echt veel aan!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Moet ik trouwens voor het verkopen van een product (in dit geval e-book) ingeschrven staan bij de KVK

En hoe moet ik het aangeven bij de belastingdienst?

Gewoon 'overige inkomsten'?
Jacko Meijaard 2 jaar geleden geplaatst
Ja, als je een eigen product wilt gaan verkopen moet je - geloof ik - wel een KvK nummer hebben.
Hoe dit precies qua belasting zit: pak het serieus aan en ga met een boekhouder om te tafel. Scheelt je een hoop zorgen.
reactie op @jackomeijaard:
Patrick Woninck Hmm okè ik ga het uitzoeken dan. Wel zonde als er nu nog niet heel veel binnenkomt dat ik wel al KVK en boekhouder moet hebben..
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Je hoeft natuurlijk niks (behalve een KvK nummer dan als je producten gaat verkopen ;p), maar je komt dan wel gelijk in de juiste mindset en neemt alles daardoor een stuk meer serieus.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Piet Hein Bouwkamp KvK nummer stelt niets voor en boekhouder kun je eind dit jaar/ begin volgend jaar ook nog wel regelen. Start eerst maar gewoon met geld verdienen!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Dit was precies wat ik op dat moment nodig had, Thanks @klaasjan!
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Jacko Meijaard 2 jaar geleden geplaatst
Nice man! Gefeliciteerd!

Heb je 'm al naar je mailinglijst gemaild?
Kun je mooi een aantal eerste verkopen uithalen.

Ga op zoek naar andere sites in je niche, en stel ze het idee voor om je product te promoten, zo krijg je gelijk wat traffic.

Een kortingscode kun je gewoon bij de instellingen van het product in PayPro aanmaken ;-).
reactie op @jackomeijaard:
Patrick Woninck Ooh heb het, zag het er niet bij staan lol.

Heb hem net verstuurd!

Dat van die andere sites in mijn niche is inderdaad een goede tip Jacko.

Bij deze dan: Zou jij op fitplek als het product eenmaal geaccepteerd is mijn product willen promoten'-)?

Het hoeft natuurlijk niet, maar je zou me er wel erg mee helpen.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Ik wacht eerst altijd totdat producten zichzelf bewezen hebben. Krijg dagelijks dit soort vragen, dus moet ik een beetje voorzichtig mee zijn. Als je een PP score hebt van minimaal 100, kan ik 'm zeker promoten!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Oke deal!
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Staat trouwens ook gelijk een nieuwe layout en denk dat dit mijn definitieve homepage gaat worden (het heeft even geduurd inderdaad)

Zelfde layout heb ik ingesteld voor alleenbackpacken
Tjalling - 2 jaar geleden geplaatst
Vervelend voor de mensen die het hebben (laat ik dat eerst zeggen).

Maar dit op je sales page:

''Je dagelijks last heb van schommelingen in de bloedsuiker

Je soms angstige of vervelende momenten beleeft met trillende handen en bevende benen aan toe naar aanleiding van schommelingen in de bloedsuiker

Je je niet goed raadt weet met situaties als een verjaardags feestje waar de tafel rijkelijk gedekt is met gebak en overige lekkernijen

Je van tijd tot tijd een glaasje alcohol lust en je jouw leven gewoon weer NORMAAL wil leiden en niet onder de zware lust van eventuele schommelingen in de bloedsuiker''

Erg goed gedaan!
Mits dit natuurlijk de hoofd belemmeringen/pijnpunten zijn die jouw doelgroep ervaart.

Houd ons op de hoogte wat er nu gaat gebeuren en wat de resultaten zijn!
reactie op @tjalling:
Patrick Woninck Zal ik zeker doen Tjallings, thanks!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Hoi Jongens,

Hierbij drie grote updates:

Update 1: Nieuw thema voor alleenbackpacken.nl. Alleen het logo moet nog even gefixt worden en dan ben ik helemaal tevreden. Ga hem dan ook op social media etcetera delen.

Jullie zouden me erg helpen als jullie mij een duimpje omhoog op Facebook zouden willen geven:

https://www.facebook.com/Alleenbackpacken.nl

Update 2: Gisteren officieel ingeschreven bij de Kvk:-)

Ik mag mezelf nu dan ook een echte internet ondernemer noemen haha.

Snap alleen nog niks van al die administratie wat ik er een beetje van begrijp is dat ik mijn aantal uren, de inkomsten en de uitgaven bij moet houden.

Sowieso zit ik nog onder het urencriterium van 1225 uur per jaar. Betekend dit dat ik ook niks terug mag vragen over de uitgaven die ik maak?

Wellicht dat een van jullie hier al wat ervaring mee heeft.

Update 3:

Dit is de grootste update en precies degene waar ik het een tijdje geleden over had

Daar komt tie....

*tromgeroffel*

Afgelopen woensdag heb ik ontslag genomen en ga voor een lange periode door Thailand en Zuid-oost Azië reizen.

31 augustus is mijn laatste werkdag en 1 september vertrekt mijn vliegtuig richting Bangkok.

Ik heb er dan ook erg veel zin in. Dit geeft mij precies de mogelijkheid en vrijheid om de focus volledig op alleenbackpacken.nl te gooien en om te doen wat ik het liefste doe: namelijk rondreizen.
reactie op @patrickwoninck:
Terezia Takacs Jij heb een paar "duimpjes omhoog" van me!
Succes!!!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Super bedankt!!
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Piet Hein Bouwkamp 2 jaar geleden geplaatst
Vette updates kerel!

Lekker bezig, ik hoop van harte dat je tijdens het rondreizen ook aan je websites toe komt ;)
Jacko Meijaard 2 jaar geleden geplaatst
Inderdaad een hele toffe update! Site ziet er prima uit, alleen nog even je logo aanpassen inderdaad.

Het belangrijkste is dat je nu de keuze hebt gemaakt om hier volledig voor te gaan. Dit doet enorm veel met je mindset; je gaat het veel serieuzer aanpakken en ook als je business zien (hoop ik dan :-)).

Heel tof ook dat je door Thailand en Azië gaat reizen man. Een echte digital nomad ;-).

Je hebt nog een paar maanden om je site te laten groeien, zodat als je op reis bent je een mooie constante stroom aan inkomsten krijgt.
Eveline Koole 2 jaar geleden geplaatst
Goed bezig @patrickwoninck , goeie beslissing:)

Je kan gewoon ook al kom je nog niet aan die 1225 uur alles wat je aanschaft voor je business volgend jaar aftrekken van de belasting als kosten.

Ook kan je zolang je nog niet veel verdiend als internetondernemer een kleine ondernemersregeling aanvragen bij de belastingdienst dan hoef je nog geen btw af te dragen. Check het even met een boekhouder anders..voordat je weg gaat ;)


Je site ziet er goed uit! Wat is het thema als ik dat mag vragen?

Succes!
reactie op @evelinekoole:
Patrick Woninck Heey Eveline,

Het thema dat ik gebruik is Rise van Thrivethemes:-)

Thanks voor de tips!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Tjalling - 2 jaar geleden geplaatst
@evelinekoole

Jep, over de eerste 24k (per jaar) hoef je niets af te dragen door de ZZP/belasting regelingen.

Check ook nu.nl --> artikel van 2 dagen geleden
http://www.nu.nl/zzp/4761564/groot-deel-zzpers-betaalt-geen-inkomstenbelasting.html
Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Thanks allemaal voor de positieve reacties weer!

@jackomeijaard Zie het zeker als mijn bussines, deze gaat dan ook ongelofelijk groeien de komende tijd!

@evelinekoole thanks voor de tips.

Volgens mij zie ik het weer moeilijker en complexer dan het is. Het altijd alles maar 100% willen controleren is iets dat ik moet leren om los te laten

Volgens mij hoef ik alleen de aangifte btw elke kwartaal en een keer per jaar de inkomstenbelasting te doen.

Gewoon even goed alle bonnetjes en facturen enzo bewaren en dan straks allemaal invullen.
Eveline Koole 2 jaar geleden geplaatst
Lees dit maar even..;)


Het bespaart je een hoop gedoe, natuurlijk begrijp ik dat je inkomen onwijs gaat groeien maar tot die tijd is dit wel handig:
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/hoe_werkt_de_btw/kleineondernemersregeling/kleineondernemersregeling
reactie op @evelinekoole:
Patrick Woninck Hey Eveline,

Thanks, mijn hoofd begint zo rustig aan he-le-maal rond te tollen van al die belasting zooi.

Wat ik er van begrijp is dat ik dit sowieso pas na een jaar kan doorvoeren/aanvragen.

Ik moet even voor mezelf op een rijtje krijgen wat ik nu op dit moment moet doen/bijhouden.

Pff het is dat ik nog net begin anders had ik zo een boekhouder in de hand genomen, wat een gezeik lol.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Sowieso een boekhouder nemen; gewoon voor je jaarverslag.

Neem in de tussentijd een abonnement op Moneybird, zet daar al je inkomsten/uitgaven in en hou dat bij, en geef aan het begin van het jaar je inlogcodes aan een boekhouder uit de buurt. Kost je ongeveer 300,- euro en ben je klaar.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Thanks voor de tip @jackomeijaard Heb Moneybird aangemaakt inderdaad, handige software.

Heb nu in ieder geval in een overzichtje wat er uitgegeven is en bijkomt straks.

Zal het nu even op zijn beloop laten gaan en als de tijd daar is om de aangiftes te doen een boekhouder in de arm nemen dan.

Kent er iemand een goede boekhouder die ervaring heeft met internetmarketing diensten?
Tjalling - 2 jaar geleden geplaatst
Voor je andere website:

Hoeveel leads heb je nu op je lijst @patrickwoninck?

Heb je al een sale op je e-book?

Kan niet missen met 10k bezoekers p/m lijkt me!

Verder nog een tip voor je e-mail marketing: vraag niet té snel om de sale.
Ik sta op je lijst, en merkte dat je goed begon met persoonlijke verhalen.
Hierin herkent je doelgroep zich waarschijnlijk.

Maar nogmaals: focus eerst op die relatie, en vraag dan om de sale!

Moet je eens opletten wat er dan gaat gebeuren :)

Over alleenbackpacken:

Vind die opt-in mogelijkheid vrij groot bovenin. Kan compacter denk ik.
Helemaal onderin heb je hem nog een keer. Zou het beperken tot één.

Mooi template! Thrive = epic
Die opt-in boxes naast je blogposts vind ik strak.
reactie op @tjalling:
Patrick Woninck Heey Tjallings,

Helaas nog geen sale. Inmiddels iets van 100 subscribers.

Hmm een goed punt, waar suggereer je precies naar? heb in de 3de mail nu een linkje naar het boek eigenlijk net als in het boek dotcom secrets beschreven wordt.

Voor abp:

Ja, die opt-in bovenin is ook vrij groot. Probleem is alleen dat hij er mooi uitkomt als ik het e-book weglaat maar dan hebben mensen weer zo iets van: Waarom zou ik aanmelden?

Wat ik ook kan doen is een soort korte intro geven op de website, maar dan mis ik de opt-in mogelijkheid weer....

Heb hem nu zonder erop staan zodat je kan zien wat ik bedoel opzich is die zo wel een stuk mooier inderdaad....
2 jaar geleden

Beantwoorden

Tjalling - Yes, ik vind hem een stuk strakker zoals je hem nu hebt eerlijk gezegd!
Maar houd je opt-in rate wel in de gaten (levert het ook een verhoging in % op)

Nou: ik kan me nog herinneren dat ik 3 semi push mailtjes kreeg vlak nadat je het boek af had.
Daarbij had ik niet echt het gevoel dat je aan het ''pullen'' was.

Probeer misschien nog iets meer in verhaalvorm te schrijven in die mailtjes, als deze onderdeel waren van de 'soap'-sequence.

Tool --> http://s3content.s3.amazonaws.com/dotcomsecrets/SoapEmailSequence.pdf
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Hmm ja daar heb je wel gelijk in die waren extreem pusherig.

Heb nu 5 mailtjes met de soap sequence die er elke dag uitgaan en daarna ga ik om de 2 dagen iets sturen.

Heb nu voor 9 dagen klaarstaan met 81 contacten.

Ben benieuwd het is natuurlijk ook gewoon nog even afwachten totdat iedereen die mailtjes doorlopen heeft.

Heb wel ook nog adsense op deze site erbij opgegooid. Merk toch dat dit een constante inkomstenbron is en zolang het niet interfert met mijn mailinglist, waarom niet?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Tjalling - Zou geen adsense doen lol.

20 cent om je bezoeker weer van je website te jagen.. jeujj
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Vandaag een nieuw blogbericht gepost:

https://alleenbackpacken.nl/bezienswaardigheden-bangkok/

Dit is ook gelijk de start van mijn youtube account:

https://www.youtube.com/channel/UCCXTRSCjI_BjFqtb-HXDD-Q

Zou het waarderen als jullie je hierop zouden willen Abonneren!

Heb vandaag officieel het blog op al mijn social media kanalen gedeeld en de reacties zijn over het algemeen heel erg positief!

Dit doet me wel echt goed, Zelf ben ik een beetje een binnenvetter met betrekking tot dingen waar ik heel erg mee bezig ben. Ik hou het het liefst voor me totdat ik er 100% voor mezelf uit ben.

Dit geeft mij ook gelijk weer de motivatie om door te gaan en te gaan knallen met alle blogberichten!

Voor nu ben ik tevreden over de lay-out, we gaan dus nu alleen nog maar content pompen!
Jelle Damen 2 jaar geleden geplaatst
Tof zeg! Gelijk geabonneerd!
reactie op @jelledamen:
Patrick Woninck Heey Jelle,

Tof zeg, Harstikke bedankt!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard 2 jaar geleden geplaatst
Heel goed bezig Patrick!
reactie op @jackomeijaard:
Patrick Woninck Thanks Jacko!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
2 maanden geleden ben ik dit topic begonnen en inmdidels mag ik nu met trots zeggen dat ik op het punt van het adverteren ben aangekomen;-)

Voor mijn mailinglist heb ik een autoresponder neergezet waar elk blogbericht die ik tot nu toe heb gepost steeds aan bod komt met 2-3 dagen ertussen.

In de onderste lijn refereer ik dan met een PS naar de pagina's over een backpack kopen en vliegtickets etc. (Met afiliate link)

Wellicht kan ik dit nog vervangen met de backpack kit die @alexts op tradetracker zag staan.

Voor nu gaat het me eigenlijk om meer naamsbekendheid op te bouwen, heb op facebook tot 7 Juli ongeveer berichten gepland. Elke 2-3 dagen zullen blogberichten die ik al reeds gelubliceerd heb voorbij komen.

Is dit te kort? Moet ik van die stomme plaatjes gaan posten elke dag? Verloochen mezelf liever niet... ik lever liever waarde dan het uitroepen van reacties, maar wellicht is dit iets waar ik me overheen moet zetten....

Mijn instagram heb ik ook veranderd, hier wil ik dan reisfoto's gaan delen als ik dan daadwerkelijk aan het rondreizen ben en deze dan weer linken met mijn facebookpagina zodat mijn reisfoto hier dan direct ook op komt. Op deze manier lever ik nog steeds waarde, maar op mijn eigen manier.

Heeft er iemand ervaring met het adverteren op facebook hiertot? Ik zit te twijfelen of ik ze naar mijn landingspagina zal doorsturen voor de lead of meer likes voor mijn facebook pagina moet krijgen en later pas voor de lead moet gaan... Aangezien ik nu toch nog geen product heb.

Het gaat voor nu voornamelijk om het opbouwen van naamsbekendheid, uiteindelijk zal ik mijn eigen product gaan lanceren (e-book) maar tot dusver wil ik een goede fanbase op gaan bouwen die ook daadwerkelijk geinteresseerd zijn in het backpacken door Thailand en zuid-oost Azië.

Zijn weer heel wat vragen, hoor het graag van jullie:-)
Jacko Meijaard 2 jaar geleden geplaatst
Een FB pagina onderhouden is meer dan links naar je blog plaatsen; dit moet je afwisselen.

Dus op maandag (bijvoorbeeld) een motiverende afbeelding, of een meme of wat dan ook. Op dinsdag een video, op woensdag een link naar je blog, op donderdag een serieuze post etc. etc.

Alleen als je je content goed afwisselt, en dus ook toffe content op FB creëert, krijg je een toffe page waar mensen ook graag updates van krijgen.

Betreft het adverteren zou ik altijd naar je optin page doen, of een enkele keer als je een toffe post hebt waar veel interactie op is, dit bericht boosten. Je krijgt ook likes als je naar een opt-in pagina linkt trouwens; sommige mensen klikken door naar je FB page en liken die.
reactie op @jackomeijaard:
Patrick Woninck Heey Jacko, Thanks! Yess ga vanaf nu elke dag iets plaatsen de ene keer iets schijtlolligs zoals bijvoorbeeld (welke biertje is het lekkerst) de andere keer iets wat serieuzer zoals: Binnkort bij Stad of gebied X in de buurt ga dan zeker langs deze bezienswaardigheid en dan met foto's erbij.

Verder natuurlijk gewoon de blogberichten. Zal ook even een pagina aanmaken die doorlinkt naar de opt-in inderdaad en deze zet ik dan vast bovenaan de pagina.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Het heeft even geduurd, maar dan toch vandaag de eerste sale met mijn andere website!

Geeft lekkere motivatie om door te gaan:-)

@jackomeijaard Hoe boek ik Adsense en paypro in in mijn adminsitratie in Moneybird?

Moet ik dan eerst een offerte sturen of een factuur maken?
Terezia Takacs 2 jaar geleden geplaatst
@patrickwoninck
Gefeliciteerd!
reactie op @tereziatakacs:
Patrick Woninck Dankjewel!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
2de sale is binnen, damn voelt goed lol
reactie op @patrickwoninck:
Piet Hein Bouwkamp Top man! Met welke website en puur op SEO of met adverteren?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Heey klaasjan is met SEO voor de website kan je naar boven scrollen in dit topic=p
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Jeroen Santing 2 jaar geleden geplaatst
Gefeliciteerd!!!
reactie op @jeroensanting:
Patrick Woninck Thanks Jeroen;-)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard 2 jaar geleden geplaatst
@patrickwoninck je eerste bericht was me even ontschoten.

Super tof man dat je al twee verkopen hebt, klasse & gefeliciteerd!! Dit gaat een hit worden :-).
Is het inderdaad puur via SEO traffic?

Hoe je AdSense/PayPro in moet boeken zou ik echt even in aan een boekhouder vragen, anders ga ik dingen roepen die niet waar zijn ;-).
reactie op @jackomeijaard:
Patrick Woninck Haha thanks Jacko nee is inderdaad allemaal via SEO deze;-)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Vet man!
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Oke binnenkort de kwartaal aangifte doen iemand enig idee hoe ik de inkomsten van Paypro moet inboeken? Moet ik dit pas doen op het moment dat ik daadwerkelijk de uitbetalingsdrempel heb bereikt? Of moet ik elke verkoop in moneybird gaan registreren? @jackomeijaard
Jeroen Santing 2 jaar geleden geplaatst
Ik denk dat je dat het beste aan een boekhouder of acountant kan vragen :-)
reactie op @jeroensanting:
Patrick Woninck Het probleem is een beetje dat die ook niet heel veel in aanraking komen met paypro en internetmarketing, Jacko heeft zelf de ervaring die kan die informatie zo doorspelen leek me zo:-)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard 2 jaar geleden geplaatst
Niet elke verkoop in Moneybird gaan registreren, want daar word je gek van (tenminste, dat is de bedoeling). Ik boek één keer een opname in, en dat houdt dus in dat ik één keer per maand een opname van PayPro doe ;-).
reactie op @jackomeijaard:
Patrick Woninck Heey Jacko,

Thanks hier heb ik wat aan!

Hoe doe je het dan, doe je dan de uitbetaling van paypro noteren onder het kopje bank in Moneybird en koppel je hier als bijlage een excel exportje van alle bij en afschrijvingen van je paypro account bij?

Volgens mij is alleen niet de btw genoteerd in moneybird dan..

Hmm begin het een beetje te begrijpen we komen dichterbij haha;-)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Ik heb zelf geen Moneybird, en besteed dit uit, maar weet wel wat er gebeurd ;-).
Anyway, ik boek gewoon een factuur naar PayPro in. Het bedrag wat ik opneem is inclusief BTW. Boekhouder doet de rest.

Verder geen Excel bestand of iets dergelijks, maar gewoon één opname. Volgens mij als je het helemaal goed zou willen doen zou je PayPro als een tussenrekening moeten instellen in je boekhoudprogramma, en dan elke transactie inboeken, en dan het bedrag intern overboeken naar je bank.

Maar again, ik ben geen boekhouder en kan hier ook verkeerde adviezen in geven. Als je het zeker wilt weten, raad ik je echt aan dit uit te besteden. Kost je misschien 100 euro op een maand, maar weet je wel zeker dat het goed gaat.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Hey Jacko, thanks een boekhouder is wel iets dat ik overweeg met de tijd, maar voor nu vindt ik dit nog zonde..

Buiten dat wil ik zelf natuurlijk gewoon weten wat er gebeurd en is het interessant om het een beetje te leren;-)

Thanks voor je adviezen je maakt dus zelf gewoon een factuur aan op de naam van Paypro op het moment dat je jouw betalingsdrempel bereikt hebt en noteert de overboeking in. Ik denk dat ik het een beetje probeer te begrijpen:-)
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Bas Vd 2 jaar geleden geplaatst
Uhm iedereen moet natuurlijk zelf weten hoe ze hun boekhouding doen.

Maar de factuurdatum bepaald in welk kwartaal je BTW moet betalen.

Een opname van Paypro is gewoon een overboeking, daar zit verder geen BTW op. En heeft dus ook geen invloed op het kwartaal dat je moet betalen.

De datum van de verkoop bepaald dat.

Wat ik zelf doe is per maand een verzamelfactuur maken met alle verkopen van die maand. Ik ga dus niet alles lost inboeken. Maar zo staat het wel in het goede kwartaal.
reactie op @bas-nl:
Patrick Woninck Aha dus je maakt voor alle verkopen van een bepaalde maand een factuur aan en die zet je op de naam van paypro

Dus op het moment dat je de factuur aanmaakt en de deur uitdoet is het moment dat de btw betaald moet worden of is dit het moment dat je succesvol een verkoop gerealiseerd hebt?

Als ik het als volgt doe:

Bijv:

Alle verkopen maand juni 2017

Aan: Paypro

Totaalbedrag €38,90
Btw: €2,00

En ik boek dit in met als bijlage de 2 betalingsmailtjes die na een verkoop door paypro worden gestuurd moet het toch goed gaan lijkt me?

Probleem is dan wel: wat doe je met terugstortingen die je gedaan hebt?

Als ik het anders doe en gewoon bij mijn betalingsdrempel (zeg €200,-) een factuur op de naam van Paypro uitschrijf (neem aan dat je deze trouwens niet echt verstuurd maar gewoon voor de show voor de boekhouding maakt?)

En al mijn verkopen van een bepaalde periode erin noteer zou ook niet verkeerd zijn toch?

Dan krijg je:

Verkopen periode x tot periode y 2017

Aan: Paypro

Totaalbedrag: €100,-
Btw: €10.-

Grappig om te zien dat er zoveel informatie beschikbaar is op het internet omtrent geld verdienen op het internet, maar dat nergens info te vinden is hoe je de boekhoudig goed kan bijhouden.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Bas Vd Ik verstuur de factuur niet echt maar zo boek ik het in. Dus op 1 augustus zal ik 1 factuur aanmaken met alle verkopen van juli.

Ik heb een extra rekening binnen mijn boekhoudprogramma genaamd Paypro.

Totaalbedrag €38,90
Btw: €2,00

Uh ? Neem aan dat deze bedragen niet kloppen. BTW is 21% in Nederland.

Terugstortingen zijn gewoon creditfacturen en kan je ook maandelijks 1 factuur van maken.

Ik denk dat je het te complex probeert te maken.

Ik doe zelf 1x per maand mijn boekhouding het liefst de eerste van de maand. Voor Paypro is dit:

- 1 factuur met alle verkopen van de vorige maand (datum kies ik dan de laatste dag van vorige maand)
- 1 factuur met ale credits (terugstortingen) van vorige maand.

Als je dit juist doet zou je bedrag overeen moeten komen met wat je in Paypro ziet. Daarnaast staat je BTW ook in het juiste tijdvlak.

Als je alleen je uitbetalingen gaat verwerken klopt je BTW niet en hier kan je voordeel uithalen, wat de belastingdienst natuurlijk niet wilt. Kan sowieso nog wel op meerdere manieren, maar goed. Nu weet ik niet hoe moeilijk ed belastingdienst er over zal doen.

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/btw_aangifte_doen_en_betalen/bereken_het_bedrag/hoe_berekent_u_het_btw_bedrag/factuurstelsel


De datum van de factuur bepaalt in welk tijdvak u de btw moet aangeven. Stuur uw factuur uiterlijk op de 15e dag na de maand waarin u de goederen of diensten hebt geleverd. Als u een factuur later hebt verstuurd, moet u de btw aangeven in het tijdvak waarin u de factuur uiterlijk had moeten versturen.Er is ook genoeg te vinden volgens mij over boekhouding maar niet specifiek voor internet marketing maar de meeste regels zijn gewoon overal hetzelfde. Als leek kan het best lastig zijn, zeker als je internationaal aan de slag gaat.

Heb geluk ik een maat heb die veel van internationale BTW weet dus heb hier mijn vragen neer kunnen leggen. Ik doe mijn boekhouding (nog) zelf maar moet dit ook zeker gaan uitbesteden. Laat het wel jaarlijks compleet controleren en mijn IB aangifte doen.

Disclaimer: ik ben geen boekhouder/accountant :P
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Thanks Bas, hier kan ik wat mee zal er vanavond mee aan de slag gaan!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Hey Bas,

Ik heb nu een factuur aangemaakt in moneybird op naam van Paypro.

Ik heb over de maand juni 2 verkopen à in totaal: 38,40

Wat ik niet snap is: Op welk bedrag zet ik deze factuur dan? als ik €38,40 invoer pakt hij automatisch 21% btw en wordt het dus: €46,46

Als ik via paypro een exportje maken krijg ik het volgende: (zie screenshot) Waar staat de btw op deze afbeelding dan weer voor?

edit: of moet ik 38,40 inclusief btw inboeken?

Dan krijg ik volgend overzicht:

Subtotaal € 31,74
21% btw € 6,66
Totaal € 38,40
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Kwam dit tegen trouwens, ziet er interessant uit: https://www.acconline.nl/

Iemand ervaring met zo iets dergelijks?
reactie op @patrickwoninck:
Jacko Meijaard Ik niet, maar je kunt een gratis demo aanvragen, dus waarom niet ;-).

Hoe is het verder met je site(s)?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Ja lijkt me misschien wel wat beter als ze dan alles regelen

Sites gaan prima draai nu zo €100-€150,- per maand.

Ben begonnen met een e-book voor alleenbackpacken.nl hier wil ik echt alle informatie omtrent Thailand in gaan stoppen. Gaat dus even duren, maar ik verwacht dat als hij eenmaal af is, hij als warme broodjes over de toonbank gaat. Ga echt het perfecte product neerzetten:-)

Verwacht ook dat dit straks als ik eenmaal wegben binnen een maand of twee wel af is. Nu wordt ik nog extreem veel opgeslokt door mijn baan.

Kan me echt niet voorstellen dat mensen gelukkig zijn met een 40 uur durende werkweek. En dan nog van die opmerkingen: 'zou niet zonder mijn baan kunnen' Heb voor mezelf echt de beslissing gemaakt dat ik hierna nooit meer fulltime ga werken.

Desnoods naast internetmarketing nog een baantje in de horeca voor 20 uurtjes in de week of iets dergelijks. Ben echt tot het inzicht gekomen dat ik liever met minder leef dan meer moeten werken.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Je hebt in ieder geval de juiste mindset, dus gaat je zeker lukken :-)!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Thanks Jacko!
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Kleine update:

Sites gaan beter voor ABP mijn give away helemaal opnieuw gemaakt (mooiere lay-out etc.) ga deze van het weekend live gooien en ook een nieuwe homepagina live gooien. Daarnaast ben ik van Adsense afgestapt en gaat de volledige focus op het geven van mijn giveaway en ga ik gebruik maken van Double-optin zoals aangeraden door @tjalling​ en zoals vermeld in het boek: Dotcom secrets. De resultaten hiervan zal ik uiteraard hier vermelden. het was toch een lekkere €60,- die 'extra' via Adsense binnenkwam. Ben benieuwd of ik dit er nu uithaal met extra verkopen.

Voor mijn site telagebloedsuiker.nl heb ik nu een tijdje mijn product live en het loopt best goed:-) Mijn product is nu ook te vinden onder affiliate marketing in het paypro overzicht en mede hierom heb ik dit topic geopend: https://forum.internetsuccesgids.nl/conversations/de-makkelijkste-10-die-je-ooit-verdiend-hebt-en-kans-op-50-cash

Dit is om te kijken hoe het hele proces verloopt en om direct te leren en verder te groeien als internet marketeer. Uiteindelijk komt er een absoluut top Ebook voor alleenbackpacken.nl uit die ik op het moment helemaal zelf aan het schijven ben, maar hier ben ik nog wel even mee bezig:-) 

En verder vertrek ik over precies 16 dagen naar Zuid-Oost Azië en kan ik me daar naast het rondreizen volledig storten op internet marketing. 
Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst

Hey all,

Even een update:

Naast het bloggen, waar ik nu steeds meer reacties & bezoekers op krijg heb ik besloten om ook reis video's te gaan maken!

Om te beginnen heb ik een avondje uitgaan gefilmd in misschien wel de bekendste straat van Bangkok en Thailand: Khao san road!

Een complete gestoorde straat waar volop gedronken wordt en iedereen compleet uit zijn plaat gaat!

Dit  is mijn eerste echte reisvideo die ik gemaakt hebt en ik ben dan ook zeer benieuwd wat jullie hier van vinden.

Dit is de video:

Feedback is natuurlijk altijd welkom, omdat ook dit voor mij weer een nieuwe stap in het onbekende is:-)

PS: Daarnaast zou ik het natuurlijk erg waarderen als jullie een like op de video achter zouden willen laten en je abonneert op mijn YouTube kanaal!

Terezia Takacs 2 jaar geleden geplaatst

Leuk Patrick, Vanuit je video blijkt precies wat men daar te doen heeft. Ik vind het super dat je ook het verschil met dag en nacht toont. Zo is daar een markt en ook een uitgaansleven te treffen. Even een vraagje: met welk programma bewerk je je video's?

reactie op @tereziatakacs:
Patrick Woninck

Hoi Tereza,

Wow bedankt voor je leuke reactie:-)

De software die ik gebruik om mijn video's te bewerken is: Sony vegas pro 13

Maar ik moet hier wel eerlijk bij zeggen dat het in het begin even wennen is.

Zo heb ik aan deze video ongeveer 2 dagen besteed en toen was hij klaar haha!

Nu zal het vast in het vervolg net als bij het bloggen vanzelf sneller & soepeler gaan. Voor alsnog vindt ik het in ieder geval erg leuk om te doen!


2 jaar geleden

Beantwoorden

Terezia Takacs

@patrickwoninck​ bedankt voor je reactie. Ik heb ook sinds kort een filmpje gemaakt en op YouTube gezet. Ik gebruikte hiervoor Pinneacle Studio. Het was echt zweten om erachter te komen hoe het in elkaar zit. Ik ben weken bezig geweest. Maar als je het eenmaal weet dan is het makkelijk. Net als alles... haha


2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck

Dat is inderdaad zeker waar!


2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Jacko Meijaard 2 jaar geleden geplaatst

Gaaf zeg!

Bas Vd 2 jaar geleden geplaatst

Haha ook mooie avonden in die straat gehad.

Leuk filmpje, Ik zou wel ff naar je geluid gaan kijken qua afmixen van je geluiden loopt het niet helemaal niet lekker. Sommige geluiden staan veelste hard tov van andere.

Maar dit is altijd 10x  beter dan geen filmpje :) Goed filmpje.

reactie op @bas-nl:
Patrick Woninck

Thanks bas!

Ja dat geluid inderdaad sowieso als ik aan het praten hen staat de achtergrond muziek veelste hard.

Misschien dat ik alles voortaan op een volume zet, maar dit is in het begin natuurlijk even uitproberen en kijken hoe die het beste staat!


2 jaar geleden

Beantwoorden

Zulema Gilliot van Gimst 2 jaar geleden geplaatst

zo even je hele log gelezen super leuk om je te zien groeien. Leuke site en grappig filmpje. Wat betreft je video geluid probeer een microfoon. Weet niet met wat je filmt maar dat scheelt op straat echt. En anders ga gewoon dichter bij de camera staan.

reactie op @zulema2:
Patrick Woninck

Heey Zulema, Thanks voor de tip!

Gebruik nu een gopro, een externe microfoon is inderdaad wel iets waar ik aan zit te denken.

Heb jij hier ervaring mee?


2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst

Inmiddels heb ik ook een tweede video gemaakt en online gezet, ben benieuwd wat jullie er van vinden!

De volgende filmpjes worden wel wat langer

reactie op @patrickwoninck:
Jacko Meijaard Had 'm al gezien, tof!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Heey gasten, is een tijdje geleden, maar ik ben inmiddels op een vaste plek belandt.

Ongeveer weer 5 weken rondgereisd in het prachtige Thailand en gelukkig heb ik hier veel content kunnen schieten!

Niet alleen dat, want ook het blog gedeelte ben ik niet vergeten ik heb weer ongelofelijk veel inspiratie opgedaan!

Voor nu heb ik weer een YouTube filmpje geüpload op mijn kanaal:Ben benieuwd wat jullie er van vinden?

Ik heb nog veel meer content waar ik filmpjes van ga maken en verder ga ik op mijn blog overzichtspagina's per stad maken!

Buiten dat ben ik achter de schermen ook al bezig met mijn eigen e-book genoeg te doen dus!!  

Heb nu me nu aangemeld voor een taalcursus zodat ik de komende tijd kei en keihard kan gaan knallen voor mijn website en YouTube kanaal
Jacko Meijaard 2 jaar geleden geplaatst
Toffe video Patrick!

Probeer echt zo stabiel (en regelmatig) mogelijk content te posten. Af en toe iets posten zal je niet (snel) genoeg brengen waar jij wilt zijn.

Kijk maar naar grote YouTubers/bloggers - ze posten allemaal op vaste tijdstippen en zeer regelmatig nieuwe content. Juist dan groei je.
Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Helemaal mee eens Jacko @jackomeijaard

Vandaar dat ik vandaag nog een video heb geüpload: Zal hier snel een blogbericht over publiceren en dan het filmpje weer daarin linken!!
reactie op @patrickwoninck:
Jacko Meijaard Nice!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Willem van der Heijden Toffe video Patrick!


2 jaar geleden

Beantwoorden

Terezia Takacs Leuk @patrickwoninck​. Jij hebt de smaak te pakken met video's maken. Het ziet er interessant uit! Ga zo door. Succes!
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Thanks guys, doet me goed om dit te lezen!!
Jacko Meijaard 2 jaar geleden geplaatst
Vind reis video's altijd vet om te zien. 
Probeer het vol te houden en zo regelmatig mogelijk video's toe te voegen, en breid het uit met Instagram. Mensen vinden dat helemaal geweldig.

Verschijn ook zelf meer op beeld en praat naar de kijkers. Zo bouw je een band op met je volgers.
reactie op @jackomeijaard:
Patrick Woninck Yess ga ik doen ik heb heel wat content liggen!

Probeer voor nu het uploaden voor het uploaden te vermijden, wil wel echt goede reiscontent gaan knallen.

Later kan ik altijd nog van die wekelijkse filmpjes maken

Instagram doe ik al en merk inderdaad dat ik daar veel reactie's op krijg! wat natuurlijk enorm gaaf is om te lezen!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
Hey allemaal!

Het heeft even geduurd, maar ik heb weer een nieuw blogbericht gepubliceerd.

Tegen de 3000 woorden aan. Het schrijven gaat steeds soepeler en vindt het ook met de dag leuker!

Anyway,

Het nieuwe blogbericht kunnen jullie hier lezen:

https://alleenbackpacken.nl/ed-visum-thailand-aanvragen/

reactie op @patrickwoninck:
Jacko Meijaard Probeer echt constant te zijn. Niet zulke lange pauzes er tussen, maar constant nieuwe content. 

Wel goeie content trouwens :-).
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Hey Jacko, Thanks probeer het inderdaad goed bij te houden!

Vindt het tegelijkertijd wel belangrijk dat er kwalitatief goede content op de website komt te staan.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Willem van der Heijden 2 jaar geleden geplaatst
Flink artikel Patrick! 

Netjes! 

Leuk om je verhaal te lezen! 
reactie op @willemvanderheijden:
Patrick Woninck Dankjewel Willem!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck 2 jaar geleden geplaatst
In de tussentijd heb ik weer een nieuw filmpje geüpload:Deze gaat over mijn avonturen in de hoofdstad van Laos, Vientiane.

Verder heb ik mijn homepagina een stukje aangepast. Wat minder recente blogberichten en meer de focus op de affiliatie artikelen.

Dit is iets dat ik voor al mijn website's door ga voeren. Verder ga ik voor me andere websites dit even goed opzetten en dan verder bloggen. Nog een blogbericht en dan kan ik de eerste bestemmingspagina over Bangkok gaan publiceren.

Merk dat het organische zoekverkeer nu binnen begint te komen. Op enkele zoekwoorden sta ik zelfs op nummer 1! Vindt dit echt tof dit geeft me een lichtelijk gevoel van 'achievement' en is natuurlijk een enorme boost!
reactie op @patrickwoninck:
Piet Hein Bouwkamp Top man, gebruik die energie die je er van krijgt en hou dat vast! Gewoon door blijven gaan met content produceren!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Lekker bezig ja!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Willem van der Heijden Netjes Patrick! 

Het harde werkt begint zich af te betalen.
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Jeroen N 1 jaar geleden geplaatst
Hahaha, minuut 14:45 ongeveer had je ook wel even om kunnen draaien en een gesprekje aan kunnen knopen met die blondinie achter je. Hahaha zit de hele tijd in je camera te kijken :P
reactie op @jeroenn:
Jan M Goed gezien. Gemiste kans imo :P

1 jaar geleden

Beantwoorden

Jeroen N ?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Hahaha dat had ik kunnen doen inderdaad:-p goed gespot! Helaas pindakaas!:-(

Volgende keer beter dan maar!:-p
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Patrick Woninck 1 jaar geleden geplaatst
Afgelopen tijd veel gedaan voor de site.

Inmiddels staat de eerste bestemmingspagina over Bangkok live en kan ik binnenkort de tweede bestemmingspagina gaan publiceren.

Ook de homepage geoptimaliseerd.

Verder veel blogberichten gepubliceerd en een nieuwe rubriek in het leven geroepen genaamd wonen in Thailand, aangezien ik er nu alweer een dikke maand of 5 zit.

Deze is hier te lezen: https://alleenbackpacken.nl/wonen-in-thailand-februari/

De progressie zit er dus zeker in en ook het organische zoekverkeer neemt toe:-)
Jeroen Santing 1 jaar geleden geplaatst
Goed bezig Patrick!
Ziet er goed uit! Ga zo door!
Janniek Bastiaan 1 jaar geleden geplaatst
Goed bezig man! 

Fijn dat er een stijgende lijn in zit! :-)

Krijg je inmiddels al wat sales?
Jacko Meijaard 1 jaar geleden geplaatst
Mooie content!
Patrick Woninck 1 jaar geleden geplaatst
Een paar kleine @janniek Dus als je nog suplementen nodig heb?

Heb nu een paar artikelen met affiliate links erin staan en met meer bezoekers moet dit zich vanzelf uit gaan betalen:-)
Patrick Woninck 1 jaar geleden geplaatst
Inmiddels weer een paar nieuwe blogberichten live gegooid en een nieuwe bestemmingspagina af gemaakt!

We gaan er vol voor!

Nu weer bezig met een nieuwe bestemmingspagina en de video hiervoor staat inmiddels online.

Deze kunnen jullie hier bekijken:PS: Mochten jullie nog niet geabonneerd zijn, zouden jullie dat dan misschien willen doen?

Voor jullie is het misschien maar een simpele klik, maar mij helpt dit echt enorm, aangezien het bij YouTube natuurlijk allemaal om abonnees draait.
reactie op @patrickwoninck:
Rene Knops Tegekke video Patrick!  @patrickwoninck​  brings back memories.  Ik was daar op huwelijksreis (ook backpacken)  Pas op voor bedbugs hihi!  op zulke plekjes, soms wel echte pareltjes maar we hadden wel eens pech.  :-)  ENJOY!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Thanks Rene, 

Haha ja bedbugs komen wel eens voor gelukkig zelf nog geen last van gehad! Gewoon geluk denk ik want ik ben op aardig wat jungle achtige plekken verbleven:-) 

Gaaf om te horen dat je er met je huwelijksreis naartoe ben geweest!
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Jacko Meijaard 1 jaar geleden geplaatst
Had 'm al gezien!

Probeer echt zo consistent mogelijk nieuwe video's te uploaden. Alleen zo gaat je kanaal groeien. YouTube houdt van YouTubers die regelmatig nieuwe content toevoegen ;-).
Klaas Koopman 1 jaar geleden geplaatst
Ik heb het filmpje niet kunnen afkijken wegens jaloezie, wellicht probeer ik het later vanavond nog eens. 

En om Jacko's reactie goed te gebruiken:
Probeer echt zo consistent mogelijk nieuwe blogs te uploaden. Alleen zo gaat je traffic groeien. Google houdt van bloggers die regelmatig nieuwe content toevoegen ;-).
Patrick Woninck 1 jaar geleden geplaatst
Haha thanks guys! @jackomeijaard@klaaskoopman

Bloggen gaat inderdaad echt goed en consistent filmpjes wat minder aangezien ik het in stappen wil doen en ook door gebrek aan content. Toch komt er wel nog elke maand een filmpje op. Heb nu nog twee filmpjes die ik nog moet bewerken en nog iets van 6 bestemmingspagina's die ik moet afmaken. Hierna zal ik weer door gaan reizen en nieuwe bestemmingen op gaan zoeken en ook meer filmpjes gaan maken.

Zag net toevallig op jouw youtubekanaal een filmpje over YouTube en groei, goede content Jacko!
Patrick Woninck 1 jaar geleden geplaatst
Even een update van mijn eigen logje:

Net weer een blogbericht gepubliceerd over mijn avonturen in Thailand die ik maandelijks in een vaste rubriek genaamd wonen in Thailand publiceer.

Je kunt deze hier lezen:

https://alleenbackpacken.nl/wonen-in-thailand-maart/

Verder ben ik druk bezig, heb ik veel blogberichten gepubliceerd en heb ik de volgende bestemmingspagina alweer bijna af.

Daarnaast wil ik nog een blogbericht met een product review op de homepagina zetten en dan is ook deze wat mij betreft af.

De focus ligt de komende tijd op diverse bestemmingspagina's maken van alle plekken waar ik tot nu toe ben geweest tijdens mijn reizen. Een zo'n bestemmingspagina linkt dan ook weer door naar diverse blogberichten. Ik heb de komende tijd in ieder geval genoeg om over te schrijven:-)
reactie op @patrickwoninck:
Louis Sterkte met je voet!

Ik ben nog nooit in Thailand geweest, maar benieuwd naar je verhalen. Heb je site bij mijn favorieten gezet om eens rustig te bekijken en ik ga zo je e-book downloaden!

Happy songkran al vast! :)
1 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Thanks Louis! zal zeker goedkomen met of zonder lopen. De laatste weken heb ik zoveel gedaan aan mijn websites dat ik het eigenlijk gewoon niet als iets negatiefs kan zien:-)
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Jacko Meijaard 1 jaar geleden geplaatst
Heftig verhaal Patrick. 

Beterschap ;-).
Zie je al een stijging ook in organische bezoekers? En misschien ook leuk om er een video over te maken.
reactie op @jackomeijaard:
Patrick Woninck Ja zeker bezoekers beginnen te komen en vooral organisch zit nu op zo’n 6-700 organische bezoekers per maand, maar verwacht dat dit binnen nu en drie maanden ongelofelijk gaat stijgen. Heb veel berichten gepubliceerd de laatste tijd die komen vanzelf een keer in Google terecht.

Filmpje heb ik ook aan zitten denken inderdaad, maar voor nu hou ik het bij het beeldmateriaal dat ik nog heb liggen en ga daarna doorpakken met meer filmpjes.

Er is in iedergeval genoeg te doen en ik heb de tijd er nu voor:-p
1 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Zo zie je maar, elk nadeel heeft zijn voordeel ?
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Jan M 1 jaar geleden geplaatst
Lijkt me niet zo chill, zo'n Thais ziekenhuis ? Komt vast allemaal weer goed met de voet. 

Misschien handig om eerste focus te leggen op stoten en blocks, daarna kicks. Heb zelf veel Karate gedaan, ging daar ook vaak genoeg mis, hehe (mij m'n tegenstanders dan ;)). 


Ik zie dat je alleen een mooie slide in hebt gemaakt op je site. Ik heb je even een PM gestuurd @patrickwoninck
reactie op @janm:
Patrick Woninck Haha ja boksen kan ik wel alleen nog nooit met trappen, knieën en ellebogen. Inderdaad voortaan iets rustiger aan;-)

Thanks voor je PM, ga er mee aan de slag!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck 1 jaar geleden geplaatst
Even een update:

Heb met dank aan @janm​ de homepage helemaal aangepast, daarvoor nogmaals mij dank Jan, topper!

Verder heb ik zojuist weer een nieuw filmpje op mijn Youtube kanaal geplaatstEn een nieuwe bestemmingspagina geüpload

https://alleenbackpacken.nl/pai/

Even een korte vraag hierover: Is voor jullie op de bestemmingspagina's duidelijk dat je de bezienswaardigheden aan kan klikken en hierdoor dan naar de bijbehorende blogberichten word doorgestuurd?

Kreeg een opmerking hierover, maar die persoon wel echt een leek met pc's heb er verder nog niemand over gehoord...
reactie op @patrickwoninck:
Louis Leuk filmpje man!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Thanks Louis!
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Jan M 1 jaar geleden geplaatst
Tof filmpje! Lekker hoor @ 7:37 ?

Je zou het ook gewoon "Bestemmingen" kunnen noemen. Of misschien "Bezochte Plekken" of "Plaatsen". 

Zoiets als menu:

BLOG | BESTEMMINGEN | ALLEEN BACKPACKEN | WONEN & WERKEN

reactie op @janm:
Patrick Woninck Haha thanks, Ja dit is inderdaad wel een goede heb het aangepast.

Is het voor jou duidelijk dat je door kan klikken op de bezienswaardigheden?

Dus de bezienswaardigheden staan genummerd van 1 tot 7 en elke bezienswaardigheid bevat een link naar bijbehorend blogbericht. Dit is natuurlijk al vet gedrukt en blauw dus lijkt me wel duidelijk toch?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Piet Hein Bouwkamp Niet echt duidelijk, ik vind het ook een lelijke kleur blauw (op mijn beeldscherm) trouwens...

Ik zou er gewoon telkens een zinnetje onder plaatsen 'Klik hier voor meer informatie over....' 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Ooh gebruik de standaard link kleur #0000FF dacht dat dit het duidelijkst over zou komen Thema standaard is donkerblauw bijna zwartachtig.

Heb het even aangepast, welke komt er het beste uit?

De eerste is met link text en de tweede is met buttons gemaakt met Thrivethemes. Ze zijn wel vrij groot die buttons en vallen lekker op, maar op mobiel zijn ze misschien weer te groot...

https://alleenbackpacken.nl/bangkok

Of

https://alleenbackpacken.nl/chiang-mai/

Zag trouwens dat ik super weinig witregels gebruikte, heb dat aangepast bij die van Chiang Mai merken jullie het verschil? Lees het makkelijker weg?

Moet erg aan de gebruikerservaring gaan werken
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Patrick Woninck 1 jaar geleden geplaatst
Tijdje geleden dat ik dit topic geupdate heb, maar staan wel gewoon weer flink wat nieuwe blogberichten op de website:-)

Het laatste blogbericht gaat over Bier in Thailand:

https://alleenbackpacken.nl/bier-in-thailand/

Verder ben ik nu helemaal tevreden over mijn lay-out en CTA onderaan elk blogbericht. 

De organische bezoekers beginnen ook steeds meer te worden dus het gaat zeker de goede kant op:-)
reactie op @patrickwoninck:
Bas Vd Lekker, niks over de beertowers? 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Piet Hein Bouwkamp Goed zo, rustig doorgaan, de versnelling komt er vanzelf een keer in qua bezoekers. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Haha wou ik nog doen, maar zo uniek is het nou ook weer niet natuurlijk. Misschien dat ik het nog toevoeg thanks voor  het idee man:-)
1 jaar geleden

Beantwoorden

Bas Vd Hier zie ik ze nooit. Heb volgens mij niks anders gedronken op khao san road maar had ook wel veel dorst altijd. ;)
1 jaar geleden

Beantwoorden

Rene Knops Mijn favoriete bier was het beer met die Olifant erop..    Lekker!   Geniet ervan Patrick.   
1 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Haha ja dan zit je bij de Khao san road wel goed bas;-)

Zal ik doen Rene bedankt voor de leuke reacties:-)
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 5 overige reactie(s)
Patrick Woninck 1 jaar geleden geplaatst
Hey gasten,

Een tijdje dit topic niet meer geupdate, maar wel gewoon elke week een nieuw blogbericht op mijn website geplaatst. 

Organische bezoekers beginnen steeds meer te worden en ook de commissies beginnen te komen.

Heb besloten om al mijn websites de deur uit te doen en mijn volledige focus alleen op deze website te storten.

Wat wel een leuke is om te delen is het volgende blogbericht:

https://alleenbackpacken.nl/wang-saen-suk-hell-garden/

Dit gaat over het verschil tussen de boeddhistische hemel en hel. Heb hier ook een filmpje voor opgenomen voor op mijn Youtube kanaal.

reactie op @patrickwoninck:
Jan M Top! ik zou al je ervaringen die je daar nu opdoet dagelijks opschrijven. Heb je zo een boekje vol. 
Vervolgens geef je dit boekje volgend jaar aan een pro tekstschrijver voor het maken van een e-book. - >PayPro product!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Hoi Jan,

Dat is zeker een top idee waar ik ook geregeld aan denk.

Echter denk ik dat mijn doelgroep meer heeft aan het paypro product dat ik nu promoot (Heel erg goed en de meest uitgebreide informatie op een rij)

Mocht ik zoiets gaan doen veranderd mijn doelgroep natuurlijk en ik denk dat deze niet groot genoeg is. Daarnaast ben ik zelf nog lang niet uigereisd, maar wellicht is het iets om zo’n boekje ernaast te gaan verkopen, ik zal is wat opkrabbelen;-)

Thanks voor het meedenken in iedergeval:-)
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Jacko Meijaard 1 jaar geleden geplaatst
Lekker bezig man, dit is nou winnende content!
En je ziet het ook; hier word je vanzelf voor beloond.
reactie op @jackomeijaard:
Patrick Woninck Thanks Jacko!:-)
1 jaar geleden

Beantwoorden

Louis 1 jaar geleden geplaatst
Ik had hem al gezien via de mailinglist. Heel leuk om te lezen, ook al heb je niet direct plannen (of de mogelijkheid) voor de reis. Ik denk dat als ik begin 20 zou zijn dat ik zeker een half jaar of een jaar naar Thailand zou gaan. 600 euro per maand om te leven moet te doen zijn, zeker met wat steun van ouders. Alleen bezorgde ouders overtuigen dat het veilig is. Misschien iets voor een artikel, of heb je daar al over geschreven?
reactie op @louis3:
Patrick Woninck Hey Louis,

Gaaf dat je hem al gelezen had! 600 euro per maand is zeker te doen en inderdaad, het is natuurlijk altijd fijn als jouw ouders achter je staan.

Wat betreft de veiligheid en bezorgde ouders heb ik hier inderdaad onlangs al een blogbericht overgeschreven haha:

https://alleenbackpacken.nl/thailand-veilig/

Vind het tof dat je meedenkt, bedankt daarvoor:-)

Rest mij alleen nog de vraag: Hoe oud ben je nu en wat houdt je precies tegen om het nu niet alsnog te doen?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Louis Vaste baan, hypotheek, relatie, dat soort dingen ;)
1 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Oei ja dat zijn zeker wat verplichtingen , maar in principe is alles mogelijk Louis! :-)

Nou gaf je zelf al aan niet echt concrete plannen te hebben, maar mocht je deze ooit wel hebben om bijvoorbeeld rond te gaan reizen wil ik je alleen op het hart drukken dat je je absoluut niet door zulke zaken tegen moet laten houden!

Misschien verdien je over een X aantal jaar wel genoeg met internetmarketing om je volledige hypotheek (en nog wat extra's) ervan te betalen.

Je zou dan natuurlijk goed met je vriendin samen op reis kunnen gaan voor een paar maanden of een half jaar en je huis eventueel kunnen onderverhuren of wat dan ook.
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Piet Hein Bouwkamp 1 jaar geleden geplaatst
Goed bezig Patrick. Goed besluit om te focussen! Begint een beetje levenswerk te worden zo.
reactie op @piethein:
Patrick Woninck Hey Piethein!

Thanks! Ja dat is eigenlijk ook een beetje de bedoeling. Dat was een van de eerste reacties van Jacko op dit topic waarin hij aangaf dat internetsuccesgids zijn levensproject was.

Sinds die dag heb ik deze gedachte overgenomen en zie ik alleenbackpacken als mijn levensproject en gelukkig gaat dit goed samen met een van mijn grootste hobby's haha!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Bas Vd 1 jaar geleden geplaatst
Idd beter focussen, reizen niche is groot genoeg om met 1 site lekker te kunnen leven.
Patrick Woninck 1 jaar geleden geplaatst
Er staat een nieuwe bestemmingspagina online, namelijk over Bangsaen de plek waar ik zelf al geruime tijd woon.

https://alleenbackpacken.nl/bangsaen/

Buiten dat ook weer wat nieuwe blogberichten geüpload.

Kortom, het gaat lekker met de site! 
reactie op @patrickwoninck:
Sieto vd Hi Patrick,

een klein stukje feedback: super dat je eigen beeld gebruikt, maar je foto's verdienen wel een beetje meer liefde - let vooral op: horizon (recht), compositie (wat laat je zien), kleuren (niet te donker of te fel).

Door een app als snapseed te gebruiken en je foto's wat te bewerken, al is het maar een klein beetje, verhoog je de kwaliteit enorm.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Hi Sito, thanks voor de tips.

Fotografie is inderdaad niet me sterkste punt en ik weet dat de foto’s kwalitatief minder zijn, maar zoals jouw favoriete guru vaak zegt:

‘Get your f... content out there!’

Haha;-)

Maar zonder dollen, thanks voor de tip. Ik zal zeker naar snapseed kijken, als de kwaliteit daardoor al enigszins omhoog gaat, is natuurlijk al super!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Jeroen Santing Goed stuk Patrick! Informatief en compleet lijkt me! Ga zo door!

Groet, Jeroen
1 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Thanks Jeroen:-)
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Mark de Vries 1 jaar geleden geplaatst
@patrickwoninck​ informatief stuk thanks! Wel jammer dat ik niet kan reageren, dus stel mijn vragen hier dan maar. Ben zelf veel (en ook voor langere tijd in Thailand geweest, maar nog nooit in Bangsaen

Is het strand/zeewater een beetje schoon? (op de foto's ziet het er vrij nasty uit)
Hoe is het internet in je appartement?
Wat betaal je per maand voor je appartement incl.?
Hoe is de luchtkwaliteit?
Is er een beetje nachtleven qua clubs etc?

Thanks!
reactie op @tradermark:
Patrick Woninck Hoi Mark,

Heb express op mijn pagina’s de reacties uitgezet op elk blogbericht kan je wel reageren.

Hoe denken jullie hier trouwens over?

Of zal ik gewoon op alles reacties toelaten, probeer met die pagina’s een soort Evergreen pagina’s neer te zetten.

Strand is inderdaad vrij nasty, maar er zijn genoeg plekken waar je kan zwemmen (zwembaden)

Luchtkwaliteit is goed! (Zit aan de zee)

Meeste over het nachtleven staat in het artikel! Er is maar een club en deze is matig, maar er zijn zat leuke barretjes te vinden!

Buiten dat zit je zo in Bangkok:-)

Voor de kosten over wonen in Thailand heb ik alles oogechreven in onderstaand blogbericht (inclusief foto’s)

https://alleenbackpacken.nl/wonen-in-thailand-kosten/

1 jaar geleden

Beantwoorden

Mark de Vries 1 jaar geleden geplaatst
ik zou hier ook de reacties aanzetten. als ik vragen heb, zullen anderen dat vast ook hebben. Hoe meer interactie hoe beter lijkt me.
reactie op @tradermark:
Patrick Woninck Top, ga de reacties aanzetten, kijken wat het brengt!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Jan M 1 jaar geleden geplaatst
Super lekker bezig Patrick. Leuk om dit topic te volgen. 

Nog een tip: Haal de titels uit je Widgets. Het zijn namelijk al banners met tekst. Die van airbnb, reisgids Azië, en booking. com. Lijkt het net allemaal wat strakker!
Die van YouTube zou ik bovenaan zetten met een titel zoals: Check meer video's hier:

De banners centreren in de Widget doe je door align="center" toe te voegen.
reactie op @janm:
Patrick Woninck Thanks Jan ga ik doorvoeren!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Louis 1 jaar geleden geplaatst
Leuke blogpost weer! Ik vind het nog steeds superstoer dat je daar gewoon woont.
reactie op @louis3:
Patrick Woninck Thanks Louis!:-)
1 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck 1 jaar geleden geplaatst
De afgelopen maand elke week weer netjes een blogpost gepubliceerd.

Merk dat de organische bezoekers ook geleidelijk aan meer en meer worden.

Onderstaand bericht is misschien wel even leuk om eruit te pikken.

Hierin worden de verschillende fases van een expat beschreven.

Oftewel, waar ga je doorheen als je besluit om voor een langere tijd naar het buitenland te gaan.

Misschien interessant voor een ieder op het forum die ook een buitenlands avontuur overweegt.

https://alleenbackpacken.nl/verschillende-fases-expat/
reactie op @patrickwoninck:
Piet Hein Bouwkamp Velly nice!

Leuk om te  lezen en goed dat je rustig aan doorzet!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Vet man!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Jeroen Santing Goed bezig man!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Thanks guys:-)
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Sherwin 1 jaar geleden geplaatst
Beste Patrick,

Ik heb net je website bekeken, en ook een paar blogs gelezen (waaronder: verschillende fases expat). Mooie (professionele) site! De layout, opbouw, content allemaal top. Het is leuk en interessant om te lezen (toegevoegde waarde van de content zit dus zeker wel goed in mijn ogen). Hopelijk kun je hiermee ook mensen bewegen om een dergelijk avontuur aan te gaan (of inderdaad eerst te starten met een backpackreis).

Waarom zeg ik dit: ik ben ook een expat .. ik heb in 2012 de hele rotzooi verkocht en ben naar Indonesie vertrokken zonder dat ik ook maar wist hoe het allemaal zou gaan lopen. Echter ben ik alleen geen backpacker, aangezien ik gewoon fulltime voor mezelf werk (applicatie developer) - echter heb ik qua tijd wel veel meer vrijheden dan in NL.

Btw, ik kan mezelf helemaal vinden in die blog van jou, zowat op alle punten raakvlakken!

Groetjes,
Sherwin
reactie op @sherwin:
Patrick Woninck Hoi Sherwin,

Wat gaaf om te lezen!

Een mede expat hier op het forum. Hoe bevalt het leven in Indonesië? Gaaf om te horen dat je al zo lang in het buitenland zit en je het met je werk voor jezelf zo goed voor elkaar heb!

Ook tof dat je je enigszins in mijn verhalen kan herkennen. Blijkt dan toch dat ik niet de enige gek ben=p
1 jaar geleden

Beantwoorden

Sherwin Hoi Patrick,

Het leven bevalt hier opzich goed, echter is het allemaal een beetje afwegen zeg maar (met name zaken zoals jij in jouw blog hebt beschreven). Om terug te komen op die blog, je bent zeker niet de enige! Nu moet ik wel bekennen dat waar ik nu woon de medische standaard prima is, en ik zelfs over een glasvezel internet verbinding beschik .. maar dat was voorheen niet! Daarnaast woon ik ook niet in een toeristisch gebied (beetje toeristisch gebied is pakweg 120km rijden voor mij). Expat community ook vrij klein hier, maargoed .. je leert mensen kennen (verschillende landen/culturen) en je vermaakt je wel. 

Qua werk, zit een beetje in een linksom/rechtsom situatie .. als geluk een beetje aan mijn zijde staat dan is alles dik pluis, anders word het wat schakelen.
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Mark de Vries 1 jaar geleden geplaatst
Thanks Patrick. Ik herken mezelf zeker in bepaalde punten. Wat ik heb gemerkt is dat ik toch minimaal een maand op een plek wil zijn. Vooral omdat het reizen, plannen, etc. veel tijd en energie kost. En dat gaat weer ten koste van mijn productiviteit.

Keep it up! Saludos fo'i korsou! 😉
reactie op @tradermark:
Patrick Woninck Hey Mark,

Gaaf dat je je in bepaalde punten herkent.

Snap precies wat je bedoelt vooral het plannen en transport van en naar bepaald plekken kan veel tijd kosten en daarnaast ook nog eens in de papieren gaan zitten!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck 11 maanden geleden geplaatst
Hi jongens,

Een tijdje geleden dat ik hier gepost heb (sorry!)

In de meantime toch super veel gedaan weer met om te beginnen het ISG seminar waar ik het super tof vond om sommige van jullie persoonlijk te leren kennen!

Verder gewoon lekker door blijven bloggen en binnenkort komt er ook weer een nieuwe video aan.

Inmiddels ben ik weer thuis in Nederland en slaap ik bij mijn moeder in de gastenkamer, een hele omschakeling en ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik geen problemen had met me weer aanpassen aan Nederland, rekening houden met anderen, de kou en gewoon eigenlijk de hele Nederlandse manier van doen.

Dat klinkt nu net of ik een super egoïstisch persoon ben, maar dat is absoluut niet zo. Rekening houden met anderen kan ik echt wel en dit vindt ik ook helemaal niet erg, maar het is gewoon weer 'even wennen'. Zeker omdat je zolang op jezelf geweest bent.

Ook begint het toch weer te kriebelen en sluit ik niet uit dat ik straks gewoon weer lekker weg ga alhoewel het einde van mijn spaarcenten toch wel in zicht begint te komen, maar een paar maanden moet zeker nog wel lukken.

Voor kerst heb ik voornamelijk veel nieuwe boeken gekregen en heb dan ook genoeg leesvoer deze maand.

Enkele titels:

-Subtle art of not giving a fuck
-Think and grow rich (2018 editie)
-De monnik die zijn Ferrari verkocht
-Gesprekken met god ( de strip) Heb alle drie de volledige boeken al een keer gelezen en dit is puur als samenvatting.
-Rust in uitvoering

Voor mezelf heb ik besloten om mijn gebruikelijke 1 a 2 uur per dag aan mijn website werken op te schroeven naar minimaal 4 uur. Kijken of dit het nodige verschil gaat opleveren.

Om af te sluiten misschien nog een leuk blogbericht over overwinteren in Thailand:

https://alleenbackpacken.nl/goedkoop-overwinteren-thailand/

En daarnaast wens ik jullie natuurlijk allemaal een fantastisch en geweldig 2019 toe!❤️
Jacko Meijaard 11 maanden geleden geplaatst
Leuke update Patrick!

Kan me voorstellen dat het inderdaad even aanpassen is ;-).

Zomaar benieuwd: wat is je 'gameplan'? 

Is het je bedoeling om met AlleenBackPacken een full time inkomen te realiseren, of draai je nog meerdere sites er naast?
Sieto vd 11 maanden geleden geplaatst
Heel verschil, van een appartement in Thailand naar de gastenkamer! Maar als ik die boeken zo zie, dan zit het wel goed met de focus om je huidige situatie de kant op te sturen die je wilt :-)
Patrick Woninck 11 maanden geleden geplaatst
Hi Jacko, Gameplan is inderdaad om een fulltime inkomen met Alleenbackpacken te realiseren.

Had voorheen wel meedere websites, maar deze heb ik allemaal de deur uit gedaan om de focus alleen op Alleenbackpacken te richten.

Nu is het verdienmodel voornamelijk een combinatie van Paypro, Adsense en Bol.com daarnaast ook booking.com, maar die laatste loopt nog niet heel erg.
reactie op @patrickwoninck:
Sieto vd is die AdSense nog wat de moeite waard?
11 maanden geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Een beetje, het is wel meestal hetzefde bedrag aangezien het zich afzet aan het aantal bezoekers, wat een fijn zekerheidje is.
11 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Jacko Meijaard 11 maanden geleden geplaatst
Ben erg benieuwd hoe groot die markt is, en hoe je het precies kunt en wilt gaan monetizen. Denk niet dat je er met affiliate producten gaat komen (om een full time inkomen te realiseren), maar kan het fout hebben. 

Misschien eens kijken hoeveel traffic je concurrenten krijgen en wat hun best bezochte pagina's zijn - en welk verdienmodel ze daarop hebben geplaatst.
reactie op @jackomeijaard:
Patrick Woninck Heb ik reeds gedaan qua verdienmodel hebben de meeste wel een eigen product of een eigen webshop. Dit is ook wel iets dat ik overweeg, maar vooralsnog houdt ik het op affiliate producten gewoon weg, omdat ik nog zoveel over te schrijven heb. Mijn bereik is (nog niet) dermate dat ik hier een realistich oordeel over kan vellen.

Er zijn best wat blogs die een mega groot bereik hebben en die ook alleen affiliate producten doen. Natuurlijk kan ik dan weer niet zien wat ze daarmee binnenhalen.

Inkomsten realiseer ik wel alleen inderdaad nog geen fulltime inkomen.

Meer of een ander verdienmodel toepassen is zeker iets waar ik over nadenk!
11 maanden geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Ik weet niet of dit je ambitie is, maar denk dat je op zo'n manier als influencer best wat kunt verdienen. Dus echt actief met Insta en YouTube. Misschien meer persoonlijker maken en jezelf als 'merk' (dus influencer) in gaan zetten.

Punt is alleen dat je dan zoveel vast moet gaan leggen, is net aan jou of je dat wilt.
11 maanden geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Hmm misschien iets voor in de toekomst, maar voor nu leg ik mijn volledige focus hierop.
11 maanden geleden

Beantwoorden

Sieto vd ik heb hier wel eens wat mee gespeeld. 'echt' YouTuber worden, als in: een YT personality worden, is veel werk.  Leuk, dat wel, maar veel ook. En in het begin (met Patricks huidige kanaal-omvang) doe je het bijna voor niks. Dat gezegd hebbende wordt je ook nooit écht groot als je niet eerst er hard voor werkt...
11 maanden geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Patrick Woninck 11 maanden geleden geplaatst
Zojuist een 'jaaroverzicht' (maar misschien is het meer een soort samenvatting) over 2018 online gezet en wat mijn doelen voor 2019 zijn.

Ook ga ik toch meer de persoonlijke kant op en sommige dingen gewoon wegtikken die me dwars zitten of waarover ik denk dat ik wat te melden heb.

Ga de komende maanden voltijd knallen aan de website en dagelijks posten.

Verwacht dat het bereik hierdoor nog meer gaat groeien (voorheen deed ik 1 keer per week)

Anyway,

Het blogbericht kan je hier lezen:

https://alleenbackpacken.nl/afsluiting-2018-doelen-2019/
Sieto vd 11 maanden geleden geplaatst
Topper!

Mag ik je advies geven? Stel dagelijks posten niet als keihard doel. De kans bestaat dat je 't niet volhoudt en dan voel je je slecht... van 1 keer per week naar 3 of 4 keer zou (voor mij als lezer) ook echt al dikke prima zijn!
reactie op @sieto:
Patrick Woninck Thanks Sieto,

Ik denk dat dat inderdaad zo is haha!!

Neem ik mee, het gaat er ook meer om dat ik er nou vol voor ga i.p.v. die paar uurtjes per dag.
11 maanden geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck 11 maanden geleden geplaatst
Weer een nieuwe video geüpload!

Patrick Woninck 10 maanden geleden geplaatst
Ook gelijk een nieuwe blog.

https://alleenbackpacken.nl/elke-reiziger-last-hoogmoed/
Jacko Meijaard 10 maanden geleden geplaatst
Goed bezig!
Patrick Woninck 10 maanden geleden geplaatst
Zojuist is er een super gaaf interview met @anoukboer​ op haar website afgestudeerdendan.nl online gekomen.

Je kunt hem hieronder lezen!

https://afgestudeerdendan.nl/wonen-in-thailand/
reactie op @patrickwoninck:
Sieto vd Leuk man!

Ga jij ook een interview met haar op jouw site doen?
10 maanden geleden

Beantwoorden

Anouk Boer Bedankt voor het interview Patrick!! 
10 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Piet Hein Bouwkamp 10 maanden geleden geplaatst
Nice
Sieto vd 10 maanden geleden geplaatst
in het kader van de public accountability;
het is alweer 2 weken geleden dat je een nieuwe post op je site had - ?que pasa?
reactie op @sieto:
Patrick Woninck Je hebt helemaal gelijk Sieto! Deze zitten er weer aan te komen!:-) Dagelijks gaat misschien toch niet helemaal lukken... Verval weer in wekelijks en waar 't kan paar keer per week.
10 maanden geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Waar een wil is, is een weg Patrick ;-).
10 maanden geleden

Beantwoorden

Jeroen Santing Mindset! Zet het stemmetje in je hoofd uit die je vertelt dat je wat anders moet doen!
10 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Patrick Woninck 10 maanden geleden geplaatst
Jullie hebben natuurlijk helemaal gelijk jongens!

https://alleenbackpacken.nl/grab-taxi/
reactie op @patrickwoninck:
Jeroen Santing Netjes!
10 maanden geleden

Beantwoorden

Sieto vd we know ;-)

Leuk artikel! Ik maak in Azië veelvuldig gebruike van Grab.
10 maanden geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Klasse!
10 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Patrick Woninck 9 maanden geleden geplaatst
Waarom is backpacken op het moment zo hip en lijkt iedereen dit maar te gaan doen?

In onderstaand artikel heb ik geprobeerd om hier een duidelijk antwoord op te geven. 

De volgende in de reeks 'persoonlijk'

https://alleenbackpacken.nl/iedereen-gaat-maar-backpacken/

Benieuwd wat jullie ervan vinden:-)
reactie op @patrickwoninck:
Piet Hein Bouwkamp Leuk, maar als je snel wilt groeien met organische bezoekers en bijbehorende inkomsten is het slimmer om te schrijven op basis van zoekwoorden denk ik? Of zitten die hier in verwerkt?

Zit zelf momenteel ook in een soort van transitie van 'doen wat ik leuk vind' naar 'keiharde pegels verdienen' want dat laatste blijkt ook gewoon heel leuk te zijn...
9 maanden geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Zeker, je hebt gelijk, maar ik doe het nu beiden.

Gewoon omdat ik het leuk vind inderdaad:-)

Heb afgelopen week zes blogberichten gepubliceerd waarvan 2 meer persoonlijk waren en de overige 4 wel gewoon op zoekwoorden gericht waren. 

Het is dus niet dat ik het ene verzaak om het andere te doen. 

Snap wel echt wat je bedoelt, maar als je het kan combineren schuilt er weinig kwaad in toch lijkt mij?
9 maanden geleden

Beantwoorden

Klaas Koopman @patrickwoninck​ Om antwoord te geven op je laatste vraag; Ja en nee. Google heeft wel een zogeheten crawlbudget, oftewel hoeveel tijd Google besteed om jouw website te crawlen. Als die tijd gaat zitten in pagina's die je eigenlijk helemaal niet gecrawld hoeft te hebben, dan kan dat ten koste gaan van een andere wel belangrijke pagina. 

Daarnaast zou ik te allen tijde links plaatsen in dit soort artikelen, naar de artikelen die wel belangrijk voor je zijn!
9 maanden geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Thanks klaas, supertip!
9 maanden geleden

Beantwoorden

Piet Hein Bouwkamp Ok, dan was ik te snel met mijn veronderstelling. Lekker bezig met zoveel posten!

Ik heb de Aeroflot review gelezen en misschien is het handig om daarin linkjes te zetten naar de goedkoopste vluchten naar de eindbestemming waar je het over hebt? 

9 maanden geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Inderdaad een goede thanks Piet Hein!
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 5 overige reactie(s)
Sieto vd 9 maanden geleden geplaatst
nog een tip: eticketnummer tonen kun je beter niet doen. Als je de vlucht al gevlogen hebt is het geen ramp, maar met ticketnummer en achternaam kunnen mensen die weten wat ze doen redelijk wat info achterhalen!
reactie op @sieto:
Jacko Meijaard Zomaar benieuwd, wat kunnen mensen hiermee doen?
9 maanden geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Dacht ik al, maar hij was inderdaad al gevlogen haha!
9 maanden geleden

Beantwoorden

Sieto vd aantal mogelijkheden, afhankelijk van hoeveel gegevens achterhaald kunnen worden:

- persoonlijke gegevens achterhalen die kunnen leiden tot identity-theft
- wijzigingen in de boeking doorvoeren, in geval van retourtje mogelijk niet retour kunnen vliegen
- miles van het loyaltyprogramma ge/mis-bruiken

Zet ook nooit een foto van een boardingpass op Insta bijvoorbeeld.
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Sieto vd 7 maanden geleden geplaatst
Ha @patrickwoninck​, je site lijkt vandaag wat issues te hebben? Kom er niet op.
Hoe gaat 't verder met schrijven? (en Pinterest?)

reactie op @sieto:
Patrick Woninck Zou je eens een screenshot willen maken of wat voor melding krijg je? Heb even de uptime nagekeken, maar die geeft aan dat de site gewoon up was.

Inderdaad Pinterest, wat is dat een werk zeg! Ben er denk ik over een paar dagen helemaal doorheen ga dan weer nieuwe content erop zetten.

Denk wel dat het iets is dat mooie dingen gaat opleveren.

Zal jullie natuurlijk up to date houden. 

Zal sowieso even een grote update neerpennen over een paar weken:-)
7 maanden geleden

Beantwoorden

Sieto vd ik krijg op dit moment nog steeds: (in Firefox)

"Hmm. We kunnen die website niet vinden.
We kunnen geen verbinding maken met de server op alleenbackpacken.nl."
7 maanden geleden

Beantwoorden

Mark de Vries Bij mij werkt ie, zowel op Curaçao IP als NL (via VPN)
7 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Patrick Woninck 7 maanden geleden geplaatst
Hmm en via je mobiel?  @sieto

Iemand anders die even een testje uit zou willen voeren? haha

Maar volgens mij is die gewoon live.

Kan er zelf gewoon bij en volgens Analytics komen er nog steeds bezoekers.  Waar zit je op dit moment ergens? Gewoon in Nederland of?
reactie op @patrickwoninck:
Willem van der Heijden Werkt hier. 
6 maanden geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard 7 maanden geleden geplaatst
Werkt hier!
Robert Eros 6 maanden geleden geplaatst
@patrickwoninck​ 

Je hebt een goeie en interessante website waar ik meer van wil zien. 
Alleen waardoor ik eigenlijk direct wegklik is de optin box links onderin voor jouw weggever.

Check de screenshot.

Het zit letterlijk de content in de weg en er is geen optie om het weg te klikken.

Hopelijk heb je iets aan de feedback :)
reactie op @roberteros:
Patrick Woninck Thanks Robert,

Misschien toch iets aan passen inderdaad.

Is het een grote frustratie factor? Wat ik juist gelezen heb is dat een dergelijke opt-in (wegklikken kan wel, maar het wordt dan iets kleiner en blijft inderdaad aanwezig) super goed converteren.


6 maanden geleden

Beantwoorden

Jan M Ja converteren goed. Alleen moet de wegklik versie wel veel kleiner. Alleen eigenlijk het icoontje. Zoals die standaard versie van Thrive.
6 maanden geleden

Beantwoorden

Bas Vd Zou mij ook storen zou er iig een duidelijke sluitknop bijdoen. 
6 maanden geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Ja zal het voor de toekomst aanpassen, voor nu even naar de rechterkant verplaatsen. Dan komt het ook al gelijk minder door de tekst heen.
6 maanden geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Coen Olde Bijvank 6 maanden geleden geplaatst
@patrickwoninck​ topper, ik keek even naar je video's nog nieuwe aan het uploaden of ben je bezig met andere dingen? Goed bezig in ieder geval!
reactie op @coenoldebijvank2:
Patrick Woninck Thanks Coen! Op het moment even niet druk mer pinterest maar ook video’s komen er zeker weer aan:-)
6 maanden geleden

Beantwoorden

Jan M 6 maanden geleden geplaatst
Ik kwam dit artikel tegen tijdens wat studie. Moest aan dit topic denken.

https://thirstyaffiliates.com/optimizing-results/how-to-monetize-a-travel-blog

Misschien heb je d´r wat aan @patrickwoninck​ !
reactie op @janm:
Patrick Woninck Thanks Jan:-) is inderdaad een mooi artikel!
6 maanden geleden

Beantwoorden

Sieto vd 6 maanden geleden geplaatst
Grappig dat je Booking vaak terug ziet komen als voorgesteld affiliate programma. Ik las laatst alleen dat de cookie-duur bij hun 'on browser close' is, dus de kans dat je er veel commissies mee pakt is tegenwoordig niet zo groot meer, of je moet super warme leads hebben.
reactie op @sieto:
Patrick Woninck Ja vond het al zo vreemd dat er zo weinig uitkwam... dan moet het daardoor komen.

Sowieso al die dingen als skyscanner enzo zijn nice en ik gebruik ze zelf ook dus raad ik ze aan, maar qua affiliates haal je er inderdaad vrij weinig.

Terwijl ze toch allemaal pretenderen de ‘grootste en beste’ te zijn.

Tot nu toe gaat Bol.com hier vrij lekker:-) wil bij de 10k bezoekers overstappen op een soort premium Adsense (Ezoic) kijken wat dat gaat brengen.
6 maanden geleden

Beantwoorden

Sieto vd Ja, omdát Booking nu de grootste is, kunnen ze het maken om die cookie-duur zo achterlijk kort te maken; iedereen wil toch wel zo'n Booking-widget op de site hebben...

Ben benieuwd wanneer/of het ze op enig moment teveel gaat kosten aan verkeer/leads en het dan weer aanpassen.

Bol programma is wel lekker inderdaad, ik doe er nog niet zoveel mee maar het is wel heel envoudig in gebruik en ook redelijk eenvoudig mee te converteren.

10K is uniek/maand zeker?
6 maanden geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Ja misschien met de tijd. Als ze het niet doen kan ik me voorstellen dat veel mensen naar Agoda of iets dergelijks gaan overstappen.


Ja dat is 10k/uniek per maand en dan nog gaan ze eerst bekijken of jouw website wel binnen het netwerk van hun past.

Ze zijn voornamelijk toegespitst op de Amerikaanse markt, weet dus niet of ze ook Nederlandse websites accepteren, maar dat zien we tegen die tijd wel weer:-)
6 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Rianne   3 maanden geleden geplaatst
Hey @patrickwoninck​ hoe gaat het met je site?
reactie op @rianne:
Patrick Woninck Hi Rianne,

Hij draait in principe prima zo'n 10k bezoekers per maand.

Weet dat ik er veel meer uit kan halen. Ben nu bezig om alles een beetje structuur te geven en laatste tijd veel met Pinterest gedaan.  Tijd om weer volop te gaan knallen met artikelen:-) 
3 maanden geleden

Beantwoorden

Rianne   Ah goed om te horen! En werkt Pinterest? Krijg je bezoekers via dit kanaal?
3 maanden geleden

Beantwoorden

Danielle Roof Ik krijg via pinterest soms 20% van mijn bezoekers. Zeker het overwegen waard. 
3 maanden geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Hoe lang duurde het voordat Pinterest bij jou begon te draaien Danielle?
3 maanden geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Hi rianne,

Heb het idee dat het zeker wel werkt alleen dat het nog moet loskomen, ben er pas sinds kort mee begonnen.

Verwacht dat het over een paar maanden voor leuke bezoekers gaat zorgen!
3 maanden geleden

Beantwoorden

Danielle Roof Ik werk al langer met Pinterest. Mijn blog bestaat 10 jaar en plaats denk ik al vijf jaar.

Een jaar geleden ontdekte ik dat ik meer bezoekers uit pinterst haal dan uit facebook. Ik gebruik wel een goede mix. Want ik plaats dagelijks een pinterest plaatje op mijn facebook.  Deze linkt weer gewoon naar pinterest. Zo krijg ik ook volgers. Ik heb natuurlijk geluk dat mijn niche (interieur) erg geschrikt voor pinterest is.  
3 maanden geleden

Beantwoorden


toon 5 overige reactie(s)
Jeroen Santing 3 maanden geleden geplaatst
Ja ik ben ook benieuwd:-)
reactie op @jeroensanting:
Patrick Woninck Hi Jeroen,

Zie bovenstaande reactie op Rianne!

Draait dus in principe lekker, maar kan veel beter!

En hoe is het bij jou? Alles lekker? 
3 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 07 April 2017 om 21:27
Aantal lezers 346
Aantal reacties 399