newbee in de groep met vragen over Marketheme

Laatste reactie 10/07/2017 15:05 door Jacko
· Markeren als ongelezen
Monique Pasker 3 jaar geleden geplaatst
Hoi! Ik ben een newbee in de groep en heb net de videotraining afgerond. Het is een enorme hoeveel informatie en ik wil graag mijn complimenten geven aan Jacko voor de video's. Heel duidelijk allemaal!

Tijdens de training heb ik een aantal vragen opgeschreven waar ik hoop hier een antwoord op te krijgen.

1. Kan ik in Marketheme ook andere thema's kiezen? Als iedere affiliate met dezelfde layout komt lijkt me dat wel snel saai worden.
2. Is het mogelijk om in de standaardsite ook een ander font te kiezen?
3. De achtergrond van de standaard website is wit, is het ook mogelijk om hier een andere kleur te kiezen?
4. Zijn er nog meer instellingen die gewijzigd kunnen worden?
Jacko Meijaard 3 jaar geleden geplaatst
Hi Monique!

Thanks voor de complimenten! Dat hoor ik graag :-). Ik zal je vragen even puntje voor puntje beantwoorden.

1: Je kunt niet uit verschillende thema's kiezen, maar je kunt wel de kleuren aanpassen. Zie bijvoorbeeld het verschil tussen fitplek.nl en hartenleed.nl.
2: Nope, we hebben een heerlijk font uitgekozen, welke écht lekker leest en bij het gehele thema past.
3: Achtergrond is ook niet aan te passen, omdat we van mening zijn dat je altijd zwarte tekst op een witte achtergrond moet hebben. Dit leest het lekkerste en is een (ongeschreven) internet marketing regel.
4: We hebben het Marketheme opgezet met een duidelijke visie: een bepaalde vorm van vrijheid ontnemen om zo meer resultaten te krijgen, en meer resultaten te krijgen. Wat ik zag toen het Marketheme er nog niet was, is dat veel mensen gingen 'klooien' met de layout en instellingen van hun WordPress website en thema, en dat hier echt monsters uitkwamen. Dit willen we niet, en hierdoor hebben we het Marketheme ietwat gesloten gehouden, zodat je je maar met één ding bezig hoeft te houden, en dat is content maken - dat is het enige wat telt.

Het Marketheme is gebouwd met kennis van iets meer dan zeven jaar affiliate marketing ervaring, en met het oog op de toekomst: waar wil Google heen? Dat is naar kwalitatieve content en de focus hierop. Geen afleiding, puur content en call to actions.

Hopelijk kun je hier wat mee :-).
Youri Klijn 3 jaar geleden geplaatst
Waarom ondersteunen jullie niet een paar fonts waar uit gekozen kan worden? Dan geef je toch wat vrijheid zonder iedereen tot disco manager te benoemen.

Roboto is bijv. hét ideale font, ontwikkeld door Google na veel research en leest voor de meeste mensen fijner dan dit font. :-)

Verder is Noto Sans (ook van Google) of Montserrat een perfect font voor kopjes (icm Roboto).
Jacko Meijaard 3 jaar geleden geplaatst
We willen niet dat een gebruiker zich bezig hoeft te houden met het font. Misschien dat we de keuze voor een lettertype in de toekomst gaan integreren, maar voorlopig nog niet ;-).
Monique Pasker 3 jaar geleden geplaatst
Hoi Jacko, ik snap heel goed dat een aantal dingen vastliggen, geen probleem.
Het marketheme is zeker een heel mooi pakket om het ons zo makkelijk mogelijk te maken en ik ben ook erg geinteresserd hierin.
Echter, ik zou het wel mooier vinden als je op de homepage de blauwe/groene/rode balk zou kunnen wijzigen in een mooi plaatje (nu zie je dat plaatje alleen heel vaag in de achtergrond), dan kan je je toch wat meer onderscheiden en meer sfeer meegeven aan de site. Ik hoop echt dat jullie dat willen programmeren.
Jacko Meijaard 3 jaar geleden geplaatst
Mooier is niet altijd even gebruiksvriendelijk of conversie gericht ;-).
We zijn heel select in welke dingen we wel laten aanpassen, en welke dingen niet. Een balk veranderen in een plaatje is niet echt handig. Ik weet niet precies welke balk je bedoeld, maar de afbeelding onder de blauwe balk (featured image) kun je uiteraard wel gewoon aanpassen.

Zie bijvoorbeeld http://fitplek.nl en https://hartenleed.nl welke door het aanpassen van het kleurenpalet toch een andere uitstraling hebben.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 03 July 2017 om 14:54
Aantal lezers 40
Aantal reacties 6