Mindset is alles bepalend

Laatste reactie 06/07/2017 20:09 door Terezia
· Markeren als ongelezen
Jacko Meijaard 2 jaar geleden geplaatst
Een onderwerp wat ik enorm fascinerend vind (en tof om over te praten) is mindset.

Je succes is compleet afhankelijk van jouw mindset, en die heb je volledig zelf in de hand.

Je kunt nog zoveel informatie lezen, zoveel video's checken en ik kan je alles stap voor stap voordoen: jij moet een bepaalde mindset hebben, en dat is de mindset om te winnen.

Een goede quote die hierbij past is:

"Nothing can stop the man with the right mental attitude from achieving his goal; nothing on earth can help the man with the wrong mental attitude." - Thomas Jefferson

Wanneer jij resultaten wilt boeken die je nog nooit eerder hebt gehaald, dan zul je ook bereid moeten zijn om dingen te doen die je nog nooit eerder hebt gedaan.

Ben jij altijd arm geweest, dan heb je zeer waarschijnlijk ook een arme mindset (geld is slecht, ik kan geen geld verdienen, ik wil snel geld verdienen, ik wil er niks voor doen etc etc).

Rijke mensen hebben een compleet andere mindset, en weten dat ze geld voor hun kunnen laten werken, in plaats van andersom.

Dit zie je bijvoorbeeld ook in het investeren van geld in goede teksten, goede software, het lezen van boeken etc etc. Mensen met de juiste mindset weten dat dit op de lange termijn zal uitbetalen. Mensen met een arme mindset zien het als geldverspilling, en vinden dat ze dit geld beter konden uitgeven aan vakanties, alcohol, sigaretten of whatever (iets wat op de korte termijn plezier oplevert).

Ik (en de andere deelnemers op dit forum) kunnen jou nog zoveel informatie geven over geld verdienen op internet, en ik kan je alles voordoen in de video's, maar jij moet het groter geheel kunnen en ook willen zien. Je moet in plaats van korte termijn, lange termijn gaan denken.

De meeste sites die ik opzet verdienen pas geld na 2-3 maanden. Veel mensen stoppen al in de eerste week omdat ze nog geen resultaten zien. Ze stoppen dan, en gaan weer verder met wat ze altijd aan het doen waren: geld verspillen of op zoek naar iets anders wat hun 'wel' snelle resultaten zal brengen. Ze gaan van het één naar het ander, en zijn ondertussen maanden/jaren bezig om van het één naar het ander te gaan.

Weetje: ik handel ook al wat jaren in aandelen, maar doe dit altijd op de lange termijn. Geen daytrading. Als ik een aandeel koop, doe ik dit met het idee dat dit me over tien jaar geld gaat opleveren. Stel dat als ik een aandeel koop en de volgende dag daalt die. Ik verkoop 'm snel om m'n verlies te beperken. Vervolgens koop ik van het geld wat ik overhou aandelen van een ander bedrijf. Hier doe ik precies hetzelfde en zo blijf ik dit doen.

Grote kans dat de waarde van het aandeel van het eerste bedrijf wat ik kocht na een jaar +10% is gegaan. Als ik er een jaar niet naar had gekeken zag ik na een jaar dat mijn geld 10% meer waard was geworden.

Ook dan laat ik dat geld staan.

Anyway, wat ik met dit topic probeer te zeggen is dat je niet alleen internet marketing moet leren, maar ook aan je mindset moet werken. Ga van die arme mindset, naar een rijke mindset. Twee boeken die ik aanraad om te lezen zijn Think and Grow Rich en Rijke Pa, Arme Pa.

Werk aan je mindset. Werk aan jezelf. Bouw assets.

Ben overigens heel benieuwd hoe jij hier over denkt :-).
Jan Vano 2 jaar geleden geplaatst
80% van succes is mindset.

Je kunt inderdaad alles leren en honderden .pdf's of videotrainingen volgen, als dingen tegen zitten of anders lopen dan verwacht moet je hier mee om kunnen gaan, je moet bijstellen totdat je het juiste pad hebt gevonden.

Maar het is en blijft soms een dingetje, je gaat er gewoon tegenaan lopen.. Daarom is het erg belangrijk om hier ook mee bezig te zijn.
Julian A 2 jaar geleden geplaatst
100% mee eens alleen een goede mindset zorgt voor actie en dat leidt tot resultaat. Twee goede boeken die ik heb gelezen zijn think and grow rich en master your mindset van Michael Pilarczyk. Afgelopen zondag nog op een event van hem geweest erg interessant en leerzaam.
reactie op @juliana:
Jacko Meijaard Heb ook zijn boek gelezen (en volg 'm ook), maar moet eerlijk zeggen dat ik hem een beetje te 'zweverig' vind. Uiteindelijk zijn de dingen die hij zegt wel waar, maar brengt het naar mijn idee een beetje te zweverig over ;-).

Overigens vond ik vooral het eerste gedeelte boek van zijn boek erg inspirerend - zijn verhaal.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Youri Klijn Wat is zweverig in jouw ogen Jacko? Zijn boeken heb ik n.l. op m'n lijstje, wellicht dat ik ze naar boven of onder plaats :P
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard "Kracht van het Universum" etc etc ;-).
2 jaar geleden

Beantwoorden

Youri Klijn Ligt eraan in welke mate en context dat is. Ik geloof n.l. ook in kracht van het universum als een groter geheel (ik ben niet gelovig als in religies maar geloof wel in iets groters). Ik kan (nog) niet oordelen over zijn visie en context in het boek. Dingen als "vraag het universum en je ontvangt" heeft een te hoog zweefgehalte en zorgt voor uitstel van actie.

Als je overigens naar de echte grote namen/ondernemers gaat kijken zul je zien dat ze allemaal gelovig en/of spiritueel ontwikkeld zijn wat dus deels neerkomt op de kracht van het universum (energie).

Ga je eens in "Gedachtenkracht" verdiepen @jackomeijaard, het scheppend vermogen van onze gedachten. Dat maakt het een stuk minder zweverig (hele andere context) en interessante inzichten op psychologisch niveau.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Bas Vd Zoals the secret? Pff dat boek kwam ik echt niet door dat gezever :D maar zijn er wel veel fan van.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard "vraag het universum en je ontvangt" dat soort dingen lees je veel in zijn boek, maar goed, ik ben zelf een nuchtere Zeeuw ;-). Overigens geloof ik zeker in de 'whatever the mind can conceive and believe the mind can achieve"-'filosofie'.

Trouwens, ik zeg niet dat ik Master Your Mindset niet interessant/goed vind, want ik heb er mega interessante inzichten aan over gehouden.

Thanks over je tip van Gedachtenkracht. Altijd interessant.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Julian A Ik snap wat je bedoeld, ik heb en had dat ook met betrekking tot het zweverige. Alleen wat veel mensen denk ik onderschatten is de kracht van je mindset, onderbewustzijn en daardoor ook de dingen die je naar je toe trekt of juist afstoot (law of attraction).

Welke benaming (kracht van het universum) een ieder daar aan geeft is natuurlijk afhankelijk van de persoon. Ben zelf een nuchtere Twentenaar en ook niet gelovig, maar een positieve mindset gaat je positieve dingen brengen en net zo met een negatieve mindset.

Door die mindset te hanteren ben ik in maart dit jaar afgestudeerd (met een studie die ik niet geheel leuk vond), in december gestopt met roken en richt me nu op de groei van mijn online bedrijf. Dus het werkt denk ik voor ieder op zijn manier.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Youri Klijn Oke dat gaat idd te ver, die prul verkondigt m'n schoonmoeder ook ;-)
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 7 overige reactie(s)
Jan M 2 jaar geleden geplaatst
Iedereen moet gewoon leren pokeren en vervolgens "The Poker Mindset" lezen. Eén van de beste mindset boeken ter wereld imo.

Je kunt het woordje poker ook gewoon vervangen met wat je maar wilt. Het leert je bijvoorbeeld om geen stress/ emotie te hebben van gebeurtenissen die je niet kan controleren. (Je website die opeens crashed oid).

Ook een goed voorbeeld is het verkeer. Sommige mensen worden helemaal emotioneel in het verkeer door acties die ze niet in de hand hebben. Waardoor ze zichzelf en anderen vervolgens in gevaar brengen.

Iedereen die een rijbewijs wil, eerst een stuk of 5 mindset boeken moet lezen! Zou denk ik 30% van de ongelukken voorkomen ...
Bas Vd 2 jaar geleden geplaatst
Ja, vond ik ook wel goed boek. Maar Mental Game of Poker vond ik zelfs nog beter.

Dacht al HM graph te zien hehe
Julian A 2 jaar geleden geplaatst
Heb ook jarenlang gepokerd, je leert goed omgaan met verliezen/winnen (swings) inderdaad.
Jeroen Santing 2 jaar geleden geplaatst
Ik ben het er ook mee eens.
Ik heb vooral vorig jaar verl tegenslagen gehad. Maar gooi het bijltje er niet bij neer :-)
Op een gegeven moment weet je hoe het werkt en zorg je dat je bezoekers aantal gaat groeien. Als dan je eerste commissie binnen is ga je de boel verder uitbouwen. Dit kan alleen met een goede mindset.
Terezia Takacs 2 jaar geleden geplaatst
Goede tips allemaal!

Think and Grow Rich heb ik al 2 keer gelezen.
Master your mindset zit al in mijn vakantie koffer.

Ik ben benieuwd.
reactie op @tereziatakacs:
Jacko Meijaard Griekenland, nice! Ik ga volgende week ook naar Griekenland. Welk eiland ga je :-)?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Terezia Takacs Zakyntos Jacko voor het eerst!
En jij?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Ah nice! Lijkt me ook tof om heen te gaan.
Ik ga naar Kos :-)!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Terezia Takacs Fijne vakantie Jacko!
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Jeroen Santing 2 jaar geleden geplaatst
Alvast een fijne vakantie @jackomeijaard !
reactie op @jeroensanting:
Jacko Meijaard Thanks :-).
2 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 05 July 2017 om 18:41
Aantal lezers 44
Aantal reacties 22