Loonheffing in combinatie met belasting betalen voor de onderneming

Laatste reactie 14/12/2020 10:01 door Bas
· Markeren als ongelezen
Jeffrey Keijzer 2 maanden geleden geplaatst
Hi all, 
Januari gaat de eerste maand zijn waarin ik mijn belasting aangifte ga doen. 
Op dit moment werk ik 32 uur per week voor de baas (loondienst). Daarnaast begint de website langzaam aan steeds meer geld op te leveren. 

Nu vroeg ik mij alleen af hoe het zit met de kwartaalbelasting. Als je voor de baas werkt moet je 1 keer per jaar een belastingaangifte doen. Deze belasting aangifte hoef je normaal alleen in April / Mei te doen.

Nu ben ik sinds November 2020 bij de KVK ingeschreven en was benieuwd of je de inkomsten uit loondienst ook mee kan berekenen voor de inkomsten die je hebt gemaakt of is dit puur en alleen voor de winst die je uit de onderneming hebt behaald. 

Het kan zijn dat dit een domme vraag is. Alleen omdat ik nieuw ben met belastingaangifte voor de onderneming / KVK ben ik benieuwd hoe dit precies in zijn werk gaat. Heeft iemand hier tips / adviezen voor?
Martijn M 2 maanden geleden geplaatst
Per kwartaal draag je Omzet Belasting (OB) af en jaarlijks doe je aangifte Inkomsten Belasting (IB).

IB is een combinatie van je inkomsten uit loondienst en andere inkomsten / bezittingen.
Boyd van Dongen 2 maanden geleden geplaatst
De website van de belastingdienst doornemen? Je btw aangifte is een kwestie van inkomsten en kosten en de bijbehorende btw verrekenen.

Je jaarlijkse aangifte zou ik (persoonlijk) uitbesteden. Je hebt allerlei aftrekposten en andere kosten die je kan aftrekken van je inkomen, als je bijvoorbeeld een huis gekocht hebt. Een accountant weet dit soort dingen dus je kan daar al snel geld op besparen
Jeffrey Keijzer 2 maanden geleden geplaatst
@martijn1988​, thanks voor het antwoord. Ik heb deze vraag eigenlijk voornamelijk neergezet om erachter te komen of het handig is om direct vanaf het begin een boekhouder erbij te nemen.

Persoonlijk heb ik nog geen ervaring met boekhouden. Is het aan te raden om zelfs met kleine winst al meteen een boekhouder in te schakelen? 
reactie op @jeffreykeijzer:
Bas Vd Dat zou ik je wel aanraden ja.
2 maanden geleden

Beantwoorden

Martijn M 2 maanden geleden geplaatst
Ik gebruik zelf Tellow als boekhoudsoftware. De OB per kwartaal wordt hiermee heel gemakkelijk en gaat bijna automatisch.

IB is voor 2020 weer voor het eerst sinds een aantal jaren dat ik naast inkomsten uit salaris ook andere inkomsten heb. In dit geval affiliate inkomsten.
Overigens heb ik dit jaar ook veel investeringen gedaan waardoor de winst minimaal is.

Voor 2020 verwacht ik IB zelf te doen met advies van verschillende websites. Voor 2021 zal de winst veel groter zijn en verwacht ik dat een boekhouder geld kan opleveren ipv kosten.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 13 December 2020 om 22:09
Aantal lezers 72
Aantal reacties 6