Laposta: Gratis Verbeterde versie van MailChimp in het Nederlands!!

Laatste reactie 31/10/2021 02:39 door Barry
· Markeren als ongelezen
Barry de Leeuw 3 maanden geleden geplaatst
Hoi allemaal,

Dit topic open ik naar aanleiding van dit topic: https://link.thehuddle.nl/126/topics/667652
Waarin ik heb gekozen voor Laposta als Email Marketing Software en er achter kwam dat ik niet op een goed uitziende wijze een inschrijfformulier voor mijn mailinglijst kan plaatsen. Wel jammer, want Laposta is waarschijnlijk onbekend bij velen terwijl het een geweldige oplossing is voor velen van ons.

Meestal worden Enormail, MailChimp, MailBlue of ActiveCampaign genoemd. MailChimp biedt net als Laposta voor 2000 mensen op je lijst een gratis account aan. De andere aanbieders hebben dit niet. Nu is mijn ervaring dat veel (vooral beginnende) mensen die affiliate marketing bedrijven graag zo min mogelijk kosten maken. Dat zie je bijv. terug aan de vraag naar gratis zoekwoordentools.
Kies je voor gemak en voor gratis dan kies je voor MailChimp of Laposta.

Waarom zou je dan Laposta verkiezen boven MailChimp? De verschillen kun je hier overzichtelijk bekijken: https://laposta.nl/over-ons/mailchimp-in-het-nederlands.122.html
Voor mij is Laposta overtuigend beter, vooral doordat het compleet Nederlands is en alleen actieve relaties telt en geen beperking kent op het aantal lijsten. Mailchimp telt ook afgemelde relaties en bij het gratis pakket mag maar één lijst gebruikt worden.
Met andere woorden: Heb je 30% op je lijst die niet meer actief mails openen? Verwijder ze uit Laposta en ze tellen niet meer mee. Zo kun je de 2000 inschrijvingen echt besteden aan mensen waar je wat aan hebt. Bij het Engelstalige MailChimp ben je die 30% kwijt, want die tellen ook mee in de 2000 gratis contacten. Dat kost je dus 600 plekken!
En dan noem ik nog niet eens al die andere voordelen.

Er is slechts 1 nadeel op dit moment: Laposta is (nog) niet gekoppeld aan Marketheme. Zo lukt het niet om het inschrijfformulier te verwerken in een block zoals een mailformulier of in een pop-up. Erg jammer.

Waarom open ik dit topic? Om 2 redenen:

Reden 1: ik ben overtuigd van Laposta als beste optie en zou zelf graag het inschrijfformulier netjes kunnen verwerken in Markethemeblocks.
Reden 2: Ik denk dat Laposta hier weinig genoemd wordt, omdat mensen het niet kennen. Ik wil graag helpen om mensen hier een goede gratis optie voor emailmarketing te geven. Dit heb ik ook geprobeerd met gratis zoekwoordentools: https://link.thehuddle.nl/126/topics/445405
Deze gratis zoekwoordentools worden echt gewaardeerd en bespaart veel mensen flink wat geld. Laposta kan dit ook doen, maar dan voor e-mailmarketing.

Nee, ik ben niet van Laposta. Ik ben gewoon dol op het beperken van uitgaven. Met zoekwoordentools én met emailmarketing.

Dus check nog even https://laposta.nl/over-ons/mailchimp-in-het-nederlands.122.html

Het topic is dus geopend om mezelf, maar ook zeker iedereen hier te helpen. Ik ben gewoon benieuwd of Laposta hier weinig genoemd wordt vanwege onbekendheid (,want in mijn ogen kan het niet weinig genoemd worden vanwege beperkte functies)
Michel Roes 3 maanden geleden geplaatst
Ik heb me aangemeld en ga het eens proberen.
reactie op @michelroes:
Barry de Leeuw Hoi Michel, heb je al wat ervaringen die je met ons kunt delen?
3 maanden geleden

Beantwoorden

Barry de Leeuw 3 maanden geleden geplaatst
Op youtube heb ik 2 videos van TTM Communicatie over Laposta gekeken en ik snapte helemaal hoe het werkt.
#1 :
#2 : https://youtu.be/YB1w5MRr-48

Playlist van 5 videos: https://www.youtube.com/playlist?list=PLusjbaOEaSPgQvj6yX0Fpby5CDEKNmrd7

Zelfs voor de absolute beginner zoals ik te begrijpen.
Léon Gotjé 3 maanden geleden geplaatst
@barrydeleeuw​ Ik waardeer je inbreng en de moeite die je steekt in het betogen van deze optie. Ik denk dat een gratis Nederlandse tool voor het vergaren van leads een hele mooie toevoeging kan zijn.

Meer informatie zal ik later delen!
reactie op @leongotje:
Barry de Leeuw Bedankt Léon. Ik kan het best begrijpen wanneer het bij jou overkomt als "Barry de Leeuw wil zijn zin doordrammen met Laposta" of iets dergelijks.

En tuurlijk hoop ik dat Laposta ook net zo goed gebruikt kan worden als Enormail, MailChimp en ActiveCampaign, omdat ik merkte dat Laposta voor iemand zonder kennis zoals ik goed te gebruiken is.

Maar het is ook echt bedoeld om iedereen op het forum hiermee te helpen. Gebruiksgemak, het compleet Nederlands zijn, het gratis zijn en het grote voordeel ten opzichte van MailChimp wat betreft de 2000 mensen op de lijst waarbij je niet actieve kunt verwijderen en dat die ook niet meetellen.... Ik kom dan echt tot de conclusie dat dit echt een waardevolle toevoeging is voor iedereen hier.

Leuk dat je hier serieus naar wilt kijken of het nou lukt of niet ??

3 maanden geleden

Beantwoorden

Léon Gotjé 3 maanden geleden geplaatst
Je moet je voorstellen dat ik veel aanvragen binnen krijg. Om efficiënt te blijven werken moet ik mijn enthousiasme soms aan de kant zetten en afwachten of dit enkel een trend is, of dat het een belang begint te krijgen.

In sommige gevallen kan ik dit zelf ook zonder behoefte van de klant vaststellen. Je aanvraag viel nu op, dus in een aantal vrije minuutjes besloot ik er zelf wat verder in te duiken.

Laposta heeft een redelijk goede API documentatie welke vrij uitgebreid te implementeren is.

Ik zie een aanvraag nooit als "doordrammen". In elke vraag zit een bepaalde behoefte, die ik binnen Marketheme (dan wel met een nieuwe feature, goed advies of passend alternatief) wil kunnen vervullen.
Léon Gotjé 3 maanden geleden geplaatst
@barrydeleeuw​ In plaats van een nieuw topic te openen wil ik graag die van jou hier voor blijven gebruiken. Het volgende wil ik graag even met jullie delen. Ik denk dat jij er in het bijzonder wel iets aan hebt :)
Barry de Leeuw 3 maanden geleden geplaatst
Fantastisch Léon! Morgenavond heb ik gelukkig een aantal uurtjes tijd en die ga ik natuurlijk meteen besteden aan het opzetten van email marketing van Laposta!
Dat betekent dat 1 van de 2 redenen om het topic te openen al geslaagd is: Ik ben zeer blij.
Ik hoop dat (de nog belangrijkere reden) reden 2 ook spoedig volgt: Dat heel veel Marketheme gebruikers het heel erg waarderen dat Laposta nu beschikbaar is. ??
Barry de Leeuw 3 maanden geleden geplaatst
Het ziet er prima uit Léon. Ik ga vanavond nog wat bezig met een automation die begint te lopen na de inschrijving via het Laposta formulier en dat ze ik het morgenavond live!

Ik heb nog 1 vraag: Laposta werkt nu via het block 'mailformulier'. Via een pop-up (ik had graag via een exit pop-up op elke pagina op mijn website) het aantal inschrijvingen een boost willen geven. Wanneer ik het block 'pop-up' gebruik staat Enormail en de anderen er wel bij , maar Laposta niet. Is het nog mogelijk Laposta ook bij de pop-up toe te voegen?

Nogmaals bedankt voor het toevoegen van Laposta!
reactie op @barrydeleeuw:
Léon Gotjé Dat voor die pop-up moet ik nog doorvoeren, kwam mij gisteren ook ten aandacht.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Barry de Leeuw Top! Ik heb in een artikel een mailformulier gezet en alles werkt prima met Laposta. Een automation is ook makkelijk gemaakt.
3 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Barry de Leeuw 3 maanden geleden geplaatst
Hoi @leongotje​  lukt het om laposta ook in een (exit) pop-up te krijgen?
reactie op @barrydeleeuw:
Léon Gotjé Wanneer dit doorgevoerd is zal ik het zeker communiceren. Momenteel staan er meer ontwikkelingsprojecten voor Marketheme op de agenda. 
3 maanden geleden

Beantwoorden

Barry de Leeuw Helemaal top, was alleen even nieuwsgierig of je het nog een keer wilde doorvoeren of dat je er niet meer aan had gedacht/andere prioriteiten had. Maar dan weet ik dat het ooit komt, super fijn ?
3 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Barry de Leeuw 3 maanden geleden geplaatst
Ondertussen heb ik Laposta nu 2 weken in gebruik. Het is super gemakkelijk in gebruik. Hier kan echt iedereen mee uit de voeten. De mailinglijst groeit nog niet zo hard (0,75 aanmeldingen per dag gemiddeld), maar ik verwacht dat dit met de exit pop-up gaat toenemen. Ik kan met de details precies zien wie de mails ontvangt, opent en klikt op de links in de mail.

De automation, waarmee je een keten van e-mails instelt (funnel), werkt ook zo makkelijk. Alles in het Nederlands is ook erg fijn. Ik heb alleen nog geen inzicht of de mails in de inbox belanden of tussen de spam.
Barry de Leeuw 2 maanden geleden geplaatst
Helaas ook wat afmeldingen gehad, maar alles verloopt nog steeds vlekkeloos. In Google Analytics kan ik ook zien dat een artikel wordt bezocht na een klik uit een e-mail. Werkt allemaal vlekkeloos! ?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
67
Topic gestart 25 September 2021 om 10:50
Aantal lezers
Aantal reacties 11