Langzaam maar zeker (deel 2)

Laatste reactie 09/10/2021 15:40 door Jorik
· Markeren als ongelezen
Paco V. 2 weken geleden geplaatst
Ongeveer 3 maanden geleden deelde ik de Search Console cijfers van een website die op dat moment 5 maanden oud was. Ik ben deze website samen met een vriend van me begonnen. Bij deze wilde ik een update delen, om te laten zien wat het effect van tijd en geduld is bij het opbouwen van een nieuwe website.

Dit is de originele post: https://link.thehuddle.nl/126/topics/632940

- We zijn nu ruim 8 maanden bezig en hebben sinds de vorige update maar enkele nieuwe artikelen geplaatst. In totaal zijn het nu 30 artikelen van 1000-1500 woorden. Wel hebben we de afgelopen tijd gespendeerd aan optimalisatie van bestaande content en keyword research. We hebben er minder actief aan gewerkt dan de eerste paar maanden. Nu pakken we de draad weer op en gaan weer nieuwe artikelen publiceren.
- In de eerste 5 maanden hadden we in totaal 286 clicks en 11.2K vertoningen in Google. Nu 3 maanden later zijn dat 1760 clicks en 106K vertoningen. De versnelling is er de afgelopen tijd dus behoorlijk in gekomen. Vooral als resultaat van geduld en het optimaliseren van content zodat het aantal zoekwoorden waarop we gevonden worden steeds verder blijft stijgen (en daardoor de vertoningen en clicks).
- Met deze website hebben we nog steeds geen cent verdiend, we promoten ook nog niets.

Ik wilde dit even delen omdat ik denk dat dit soort cijfers een realistisch beeld geven van Google indexatie, het geduld wat daarvoor nodig is, en de versnelling die je gaat zien zodra je nieuwe website de "Google sandbox" verlaat.

De komende tijd gaan we weer verder met content publiceren. We gaan daarnaast starten met een interview-serie (dat wordt voorlopig de backlink-strategie) en zijn bezig met het aanmaken van een kennisbank om "featured snippets" in onze niche te gaan kapen.

Als de tijd rijp is, zal ik een deel 3 update plaatsen over de site!

Jan Van Schijndel 1 week geleden geplaatst
interessante update Paco
Jorik Bik 1 week geleden geplaatst
Mooi om te zien! Geeft een beeld van waar je op kan rekenen maar misschien ook wel juist waar je niet op moet rekenen tijdens de eerste maanden!

Bedankt, en zoals Jacko al wel is eerder heeft gezegd de eerste maanden schrijf je voor jezelf. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 29 September 2021 om 12:59
Aantal lezers 60
Aantal reacties 3