Jeffrey's ISG zoekwoorden content plan

Laatste reactie 11/06/2019 14:49 door Jeffrey
· Markeren als ongelezen
Jeffrey Keijzer 1 jaar geleden geplaatst
Hallo allemaal, zoals afgesproken zou ik vanavond mijn content realisatie plan online zetten. 
Momenteel ben ik zelf bezig met een indeling waarvan ik zelf denk dat het goed is. Maar wanneer er feedback en tips zijn. Sta ik daar altijd voor open. 

Mijn gedachte van de website en de content nu is eigenlijk vrij eenvoudig en heb ik een klein beetje van het topic van @klaaskoopman​ over genomen met de honden niche.  Mijn gedachte is nu om het over gezond afvallen te hebben. 
 Binnen gezond afvallen gezond afvallen met tussendoortjes waardoor ik uit kom op artikelen als popcorn als gezond tussendoortje. Deze heeft een laag zoek volume maar ook een lage concurentie. Ditzelfde principe ben ik toe aan het passen voor noten en zaden waarbinnen dan de zoekwoorden pinda's gezond, pistache noten gezond en macademia noten gezond vallen. Uiteindelijk is het mijn bedoeling om op die manier alle noten en zaden te behandelen en dan een monster artikel ste schrijven over alle sub categorieën en dan naar de pagina's binnen die niche te linken. Nu ben ik op die manier bezig met 

-> gezonde tussendoortjes
-> gezonde groentes
-> Gezond fruit
-> Gezonde noten
->Gezonde zaden
-> gezonde smoothies
-> gezonde alcoholische versnaperingen
-> gezond ontbijt
-> gezonde zuivel producten
-> gezond drinken

Op deze manier kan ik nog wel een hele lange periode heel veel artikelen blijven schrijven. Alleen nu blijven de organische bezoekers wel nog een klein beetje uit. Dus bij deze ben ik wel benieuwd of ik nu goed bezig ben of dat ik beter nog iets dieper op de sub->niches in kan gaan!
Alle feedback is welkom. Wel merk ik dat er ondertussen af en toe geklikt wordt op mijn paypro link. Maar misschien dat ik mijn strategie iets beter kan maken.  

Binnen alle artikelen probeer ik ook nog een stukje over calorie arme leefstijl en koolhydraat arme leefstijl te verwerken en ben daarnaast echt aan het kijken hoe mijn concurentie het aanpakt en wat hun op de website hebben staan
Jan v 1 jaar geleden geplaatst
Kijk los van de strategie ook naar de inhoud. Ik weet niet in hoeverre je zelf echt verstand hebt van wat je schrijft natuurlijk. Of je opleidingen hebt gevolgd over het onderwerp of er veel over hebt gelezen bestudeerd.
Als ik lees 'gezonde alcoholische versnapering' en 'gezond fruit' ben je mij (als iemand met net wat meer kennis over gezondheid) al kwijt. Alcohol is altijd ongezond. En fruit is gezond. Punt.

Als jouw serieuzere doelgroep hier al afhaakt houd je mensen over die er echt helemaal geen verstand van hebben. Kan een doel zijn natuurlijk..

Meer ter info.
Succes!
reactie op @janv:
Jeffrey Keijzer Thanks voor het antwoord. Ik ben zelf voornamelijk enorm geïnteresseerd in voeding. En doe tijdens het schrijven van de artikelen uitgebreid onderzoek naar waarom de producten gezond zijn. En welke positieve effecten ze voor de gezondheid kunnen bieden. En welk effect ze hebben binnen een bepaald dieet. Op dit moment richt ik mij hierbinnen voornamelijk op de koolhydraatarme levensstijl en ben ik aan het bekijken welke gevolgen het heeft voor de gezondheid. Want inderdaad iedereen weet dat alcoholische versnaperingen slecht zijn. Maar de ene drank is de andere niet. Daarnaast zijn er veel verschillende groentes en fruit. 

Maar in welke opzichte ze gezond zijn voor bepaalde kwaaltjes. Hiermee kom ik vaak wel op al zeg ik het zelf wel relatief interessante artikelen uit. Maar daardoor doe ik er wel ongeveer 3 uur over om een tekst te schrijven. Deze website zie ik als leerproces op alle fronten. Om goede artikelen te schrijven ben ik ook altijd aan het kijken naar wat de concurrenten hierover geschreven hebben en of ik hiermee meer informatie kan geven dan de concurrent. Het is een lastige opgave en dat besef ik mij maar al te goed. 

Maar juist omdat het zo'n lastig onderwerp is waarbinnen heel veel concurrentie heerst probeer ik zoveel mogelijk te doen en in de artikelen zoveel mogelijk informatie te geven.
 
Vaak worden mijn artikelen hierdoor uitgebreider dan die van mijn concurrentie. 
Maar aangezien ik op dit moment nog weinig organische bezoekers heb. Vraag ik mij wel een beetje af of ik hiermee alsnog op de goede weg ben

Op dit moment heb ik op social media wel al wat mensen die mijn artikelen interessant vinden en ze liken. Maar op organisch gebied naast organische facebook en linked-in komen er nog niet zoveel mensen op mijn website via google. Hebben jullie een idee hoe ik mijn teksten waardevoller kan krijgen?

En wat jij zegt, ik probeer mijn teksten voor iedereen begrijpbaar te maken. Iemand die al meer ervaring en verstand van voeding heeft. Weet vaak zelf ook wel welke producten er het beste gegeten kunnen worden om er mee af te vallen. En ze weten hoe hun dit in hun levensstijl toe moeten passen. Maar met mijn blog wil ik mij juist focussen op de mensen die er meer over willen weten. Want dat zullen de mensen zijn die ook eerder een kookboek zullen kopen die hun kunnen helpen bij het succesvol afvallen.
Althans, dat is mijn gedachtegang erover. Hoe denken jullie hierover?

Daarnaast is het mijn bedoeling hier een soort van encyclopedie website over voeding op te zetten. Zodat er veel info op 1 website te vinden is en mensen ook eerder geneigd zijn om terug te komen. Is dit een goede strategie?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Klinkt wat mij betreft prima.

Probeer niet alles te 'overdenken' en constant naar bevestiging te zoeken.

Lukt het niet of loopt een bepaald iets niet lekker? Dan kom je hier snel genoeg achter. Wat voor ons werkt of goed is hoeft voor jou natuurlijk niet zo te zijn.

Wat je doet is echt wel goed kerel, je bent echt super goed bezig;-)
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
🔥 Sieto vd 1 jaar geleden geplaatst
Dat bezoekers uitblijven hoeft niet alleen met content te maken te hebben, maar zonder content weet je zeker dat ze niet komen. Blijven schrijven dus en optimaliseren.

Als je zegt geen bezoekers, aan hoeveel (of weinig) moeten we denken? Hoeveel organische bezoekers per dag (of week)(of maand)?
Jeffrey Keijzer 1 jaar geleden geplaatst
In de Maand februari had ik in totaal 11 bezoekers. Maar in Maart had ik 23 organische bezoekers.

Het schrijven voelt voor mij als een drug om te ontvluchten uit de realiteit
Jeffrey Keijzer 1 jaar geleden geplaatst
@coenoldebijvank​, thanks voor dit antwoord. Dit motiveert mij enorm. Hetgeen ik mij meer afvraag is juist meer of de kwaliteit van mijn artikelen goed genoeg is. En of het genoeg motiveert om op de paypro link te klikken. Natuurlijk begrijp ik dat dit een enorm lastige niche is om goed in te ranken. Maar juist daarom probeer ik juist zoveel mogelijk teksten te schrijven. Als er na een jaar pak hem beet ongeveer 400 artikelen staan waarvan er steeds meer gaan ranken. Wat misschien wel niet de eerste, tweede of derde positie zal zijn. Maar in iedere geval in de top 10. Zal dit een enorme boost tot bezoekers gaan geven als je op de lange termijn gaat kijken.

Wat voor mij wel een enorme motivatie geeft is de website van mijn vriendin. Zij heeft zelf eigenlijk helemaal geen verstand van zoekmachine optimalisatie en heeft zich hierover ook helemaal niet druk gemaakt. Maar heeft de website nu ongeveer een jaar online staan met +/- 26 artikelen wat ik als vrij weinig zie. Toch ineens een mega groei in organische bezoekers gekregen. En zelfs zonder zich druk te maken over seo heeft zij het voor elkaar gekregen om meerdere pagina's op de eerste plek te krijgen.  

Nu kreeg ik al op mijn kop dat ik te weinig werk omdat ik niet aan de afgesproken 10 artikelen per week kom. Maar het is wel kick om te zien dat zij zonder dat ze er nu effectief mee bezig is toch gemiddeld 10 organische bezoekers per dag krijgt. Aangezien zij mijn artikelen verbeterd en ik mij wel echt probeer te focussen op zoekmachine optimalisatie en zo goed mogelijke content te schrijven. Ben ik benieuwd of ik haar website volgend jaar in het aantal organische bezoekers voorbij kan gaan.  
Jeffrey Keijzer 1 jaar geleden geplaatst
Hoe kom je aan goede backlinks? 
reactie op @jeffreykeijzer:
Sieto vd inkopen, uitruilen, gastbloggen, etc.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck 1 jaar geleden geplaatst
Erg benieuwd naar het antwoord van Klaas op dit topic, kan denk ik een mooie casestudie worden.

@klaaskoopman
reactie op @patrickwoninck:
Sieto vd eens, ben ook benieuwd!

Zou ook mooi zijn voor Jeffrey als de site écht van de grond komt.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Jeffrey Keijzer We gaan er keihard voor knokken. Ik heb een klein beetje doorzettingsvermogen en als iets niet lukt hoe ik had verwacht dat het iets kan gaan doen. Motiveert. Mij dat juist om net dat stapje harder te werken en er meer tijd mee bezig te zijn. Je moet toch iets voor een financiëel vrij leven over hebben.
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Klaas Koopman 1 jaar geleden geplaatst
@jeffreykeijzer​ heb b je voor mij ook even een url? En kun je een overzichtje maken van 3 belangrijke pagina's met bijbehorende zoektermen?

Bijv.
Pagina 1 (url); zoekterm 1, zoekterm 2 etc
reactie op @klaaskoopman:
Jeffrey Keijzer @klaaskoopman​, ik kom hier vanavond op terug
1 jaar geleden

Beantwoorden

Jeffrey Keijzer 1 jaar geleden geplaatst
OK, de avond is iets eerder dan verwacht haha :d
Maar goed, mijn belangrijkste pagina's welke ik ook nog wil optimaliseren zijn:

De link naar de hoofdpagina is www.bewustengezondleven.nl

Pagina 1 
Een gezonde verhouding van vet, eiwit en koolhydraten 
 https://www.bewustengezondleven.nl/een-gezonde-verhouding-van-vet-eiwit-en-koolhydraten/
Zoekwoord: verhouding vet eiwit koolhydraten

Pagina 2 
 Top 9 lekkere en gezonde koolhydraatarm tussendoortjes
 https://www.bewustengezondleven.nl/koolhydraatarm-tussendoortjes/
Zoekwoord: Koolhydraatarm tussendoortjes

Pagina 3 
 Waarom een gezond ontbijt belangrijk is
https://www.bewustengezondleven.nl/waarom-een-gezond-ontbijt-belangrijk-is/
 gezond ontbijt

Nu heb ik even gekeken naar de eerdere berichten die ik heb gepost. En het is mij opgevallen dat nu ik er langer mee bezig ben. Mijn idee over wat ik met de website wil doen gaande weg iets veranderd is. Nu heb ik het idee dat dit ook van invloed is op de rankings. Ondertussen staan er al 104 artikelen online. Maar ik ben nu mega blij. Vanaf Aankomende Maandag kan ik eindelijk het streven van 10 artikelen per week gaan halen. En heb ik daarnaast enorm veel tijd om mij bezig te houden met randzaken om de website te verbeteren. Ben benieuwd wat dit met de organische groei gaat doen.

Verder begin ik wel al steeds vaker een like te krijgen op mijn social media accounts. Ook van wild vreemden. Ondanks dat het geen organische bezoekers zijn dus dat ik zelf actie onderneem.

Nu hopen dat de organische bezoekers vanuit google ook komen. En dat de eerste verkoop snel mag volgen

Maargoed, nu de verkopen nog :d maar dat is de volgende stap
Klaas Koopman 1 jaar geleden geplaatst
Beste @jeffreykeijzer​,

Hierbij mijn bevindingen en vraagstukken/opmerkingen:

1. Homepagina; waarom zet je hier geen zoektermen voor in? De homepagina is meestal de pagina met de meeste (interne) backlinks, dus die krijgt de meeste waarde mee. Zet ook hier een goede zoektermengroep voor in. (pas daarbij je titel en omschrijving en de content op die pagina goed aan).

2. USG (User Generated Content); waarom heb je de reactie mogelijkheden uitgezet op jouw site. Wil je niet dat de pagina's meer content krijgen, zonder dat je daar heel veel voor hoeft te doen? Als men namelijk vragen stelt en jij beantwoord deze weer, krijg je kwalitatieve content, waar ook jouw pagina weer kan scoren (evt op longtail). 

3. Zoektermen; hoe ben je bij deze zoektermen gekomen, wat is jouw langetermijnstrategie voor zowel de url opbouw als de zoektermen waar op jij je wil richten?

4. Titels; probeer jouw zoektermen meer in de voorgang te krijgen, bijv: Gezond Ontbijt? Leer hier waarom dit belangrijk is!

5. User intent; wat denk je dat mensen willen zien als ze Googlen op 'gezond ontbijt'? Momenteel laat je op de pagina alleen zien waarom het belangrijk is. Is het niet logisch dat men op 'gezond ontbijt' googled om daar recepten tegen te komen? 

6. Url structuur; je gebruikt hele lange url's die niet te onthouden zijn. Waarom niet bewustengezondleven.nl/gezond-ontbijt/. Kun je dit later mooi uitbouwen naar /gezond-ontbijt/recepten/ en /gezond-ontbijt/recepten/wafels-met-avocado/ 

7. Kijk qua content eens naar jouw concurrenten; Google op een zoekterm waarvoor je wil scoren en kijk naar hun content. Wat hebben zij geplaatst, wat kun jij beter en zorg dat jij DE beste content hebt. Momenteel is de content vrij mager (korte alinea's, weinig informatie, geen diepte in de informatie). 

8. Ga aan de slag met jouw titels en omschrijvingen. Vaak zijn jouw titels te lang en niet interessant genoeg om aan te klikken. Vergeet niet dat je hierbij moet werken aan de zoektermen en de CTR (dus het aantal mensen dat doorklikken op jouw resultaat).

9. Multimedia; waar zijn de relevante foto's, video's, infographics etc. Het zijn vrij droge stukken content momenteel. 

10. Ga de diepte in met jouw zoektermen. De zoekterm 'gezond ontbijt' is vrij algemeen. De zoekterm 'gezond ontbijt recepten' (zoekvolume van 500+) is alweer meer richting longtail, hetzelfde als de zoekterm 'gezond ontbijt afvallen'.

Tot slot wil ik je het volgende meegeven:
Denk niet alleen aan; ik moet x aantal pagina's per x aantal dagen publiceren. Steek liever een hele week in 1 kwalitatief artikel van 1000 - 2000 woorden waarin je echt de diepte in gaat en er een kwalitatieve pagina van maakt die (vele malen?) beter is dan die van jouw concurrent. 

Zodra je dat onder de knie hebt en daar je eigen draai in hebt gevonden (of formule), dan kun je kijken of je dat kunt versnellen en er meerdere per week kunt publiceren. 

Laten we afspreken dat je 1 monsterartikel gaat maken, die (vele malen) beter is dan jouw concurrenten op die zoekterm en die hier linkt. Kijk ik er weer naar wat er eventueel beter kan. Je zult zien dat je op die manier veel meer resultaat behaald.

Succes gewenst!
Jeffrey Keijzer 1 jaar geleden geplaatst
@klaaskoopman​, thanks voor dit uitgebreide antwoord. Hier heb ik echt enorm veel aan.  

1
In het begin heb ik mijn homepagina tekst laten schrijven en was zelf te lui, of moest er nog aan wennen om ergens volle bak voor te gaan. En heb mij dan ook niet bemoeit met de tekst. Nu ben ik zelf zoveel mogelijk actie aan het ondernemen. Dus ga de homepagina ook nog een keertje onder de loep nemen. 

2
Ik had niet nagekeken of de comment wel of niet aan staan. En bij mijn vriendin zie ik dat er op haar Nederlandse teksten allemaal engelse reacties zijn. Dus ik twijfelde of de reacties nu wel een goede zet is. 

3
In het begin wilde ik mij volledig focussen op afvallen. Maar nu ik enige tijd bezig ben, heb ik mijn idee hierin omgezet. Zo wil ik de gehele website nu laten richten op alles wat met iedere voeding te maken heeft en hierover vertellen waarom het goed/ gezond is en welke positieve effecten het geeft op de gezondheid. En waarom het wel / niet helpt bij het afvallen. .
 
Ik vindt het echt tof dat jij nu met deze vraag komt want ik had net eindelijk eens een momentje rust gepakt voor mezelf en deze vraag schoot ook in mijn hoofd. 

Voorheen had ik hier gewoon helemaal niet over nagedacht. Wat ik nu van plan ben om te doen is de website onder te verdelen in eten en drinken. Onder eten komt dan de sub categorie 
 -> groente
-> fruit
-> noten 
-> zaden
-> Vlees
-> Vis 

en dan in fruit ook weer onder verdelen in soorten fruit. Denk hierbij aan welk seizoen. Nu begint de zomer eraan te komen, dus ben ik eigenlijk van plan een monster artikel van +/- 2duizend a 3000 woorden te schrijven die te maken heeft met alle vruchten die in de zomer gegeten worden. En daarin weer doorlinken naar de teksten die over die betreffende fruitsoort gaan en die ook zoveel mogelijk aanvullen. Maar het grote nadeel wat ik nu met de website heb, is dat ik nu pas echt weet welke kant ik op wil. En dat er nu al 104 artikelen online staan. Hoop echt dat ik hiermee niet gefaald heb omdat de website nu een andere omwenteling gaat krijgen. 

En naast het eten dan ook drinken

Onder drinken komt dan 
 -> fruit smoothie
-> groente smoothie
-> vruchtensap

Over drinken moet ik verder nog even na gaan denken. Maar ik denk dat als ik bezig ga met alles wat met eten te maken heeft, dat dit al genoeg tijd kost. 

De echte longtail zoektermen vindt ik soms nog wel een beetje lastig. Maar net als jouw post hierboven al beschrijft. Gewoon echt even mijn focus richten op betere kwaliteit en beter onderzoek naar zoekwoorden.  

4
Oh, kijk dit is een hele andere manier van hoe ik naar de titels heb gekeken. Zelf was ik mij volledig aan het richten om een goede samenwerking te creëren tussen de titel en de meta description. Had het idee dat dit al kon helpen. 

5
Thanks, Dan denk ik dat ik op de verkeerde manier hier toe nog naar gekeken heb. In mijn laatste artikelen ben ik mij hier wel veel meer op aan het richten. Om echt informatie te geven over waar ik zelf naar op zoek zou zijn als ik naar dat zoekwoord kijk. Zo ben ik zelf wel tevreden over het artikel 
 https://www.bewustengezondleven.nl/de-gezondheidsvoordelen-van-avocado/

6
De url structuur is iets waar ik tot nu eigenlijk niet over nagedacht heb. Maar hier ga ik vandaag mega veel tijd in investeren. Had ineens het idee van, oh, maar dadelijk weet ik niet meer waarover ik moet schrijven. Dus ondanks dat het een heel goed idee is, vraag ik mijzelf wel af wat jullie doen om het overzicht te behouden met de zoektermen die jullie ooit gebruikt hebben? Gebruiken jullie hier een excel bestandje voor?

7
Van nature ben ik echt totaal geen schrijver, maar nu ik er al enige tijd mee bezig ben begin ik het steeds leuker te vinden. Dan gaat het mij nog niet zo zeer om het schrijven zelf, maar het delen van informatie met de wereld in plaats van alleen maar consumeren. 

Daarnaast had ik eigenlijk de teksten ernaast gehouden die ik in het verleden heb laten schrijven. En had het idee door deze qua inhoud te evenaren dat deze al goed waren. Maar ik ben mega blij met deze feedback. Dan weet ik waarop ik mij moet focussen. 

Het onderzoekende werk in combinatie met het schrijven kost voor mij nog wel enorm veel tijd. Maar wat ook lastig is, ik probeer veel informatie van het internet af te halen. Maar hoe weet je dat hetgeen je op internet ook al staat het op de eerste positie in google de juiste informatie is. Dus ik probeer hier zo uitgebreid mogelijk op te zoeken. Maar dan zal ik dit ook meer in mijn teksten verwerken.

8 Thanks voor dit antwoord. Nu heb ik hierover wel een vraagje. Ben van plan om mij hier vandaag op te gaan foucssen. Maar nu vraag ik mij wel af, hoe lang duurt het voordat de titel wordt bijgewerkt na een aanpassing? Vandaag ga ik hier veel mee doen. 

9) 
 Ik had het idee dat afbeeldingen en media misschien teveel af zou lijden. En hetgeen belangrijk is, is dat de bezoeker uiteindelijk bij de cta terecht komt en hierop klikt. Maar hier zal ik mij meer mee bezig gaan houden. Laatst stond er hier op het forum een mooi topic met ideetjes waarvandaan je plaatjes en afbeeldingen vandaan kan krijgen.

10. Ik vindt het soms nog lastig om te weten wat een goed zoekwoord is. Zelf had ik het idee dat als je 2 woorden had, dat dit al als longtail gezien werd. Als ik het goed begrijp kan je hier dus beter kiezen voor 3 of 4 termen. Ben benieuwd wat dit met bezoekers aantallen gaat doen.

@klaaskoopman​, dit uitgebreide antwoord heeft mij met veel dingen na laten denken. Juist hierdoor begin ik echt te beseffen dat het aantal niet relevant is. Ook al is dat al vrij vaak gezegd. Misschien ben ik wel een beetje hard leers. Nu ga ik niet beloven dat ik het bij 1 artikel per week ga houden. Want dat zou ik echt niet cool vinden. Maar wel dat ik een artikel afsluit en denk damnt, dat is weer iets waarop ik trots mag zijn. 

11
@klaaskoopman​, thanks dat je mij wakker geschud hebt. Nu besef ik mij wat er echt belangrijk is. Wel ben ik benieuwd hoelang het duurt voordat al deze wijzigingen doorgevoerd zijn. Want ben van plan om vandaag eerst een monster artikel over noten en zaden te gaan schrijven en hier dan dus ook diep op in te gaan. 

Het ergens diep op in gaan, zal voor mij echt een leerproces moeten worden. Want van nature leef ik altijd al een week tot half jaar vooruit en ben ik niet betrokken bij de dingen waarmee ik op dat moment bezig ben. Wat dat betreft is deze business echt iets wat bij mijn mindset past. Alleen nu moet ik het tegenover gestelde doen van mijn mindset, door mijzelf meer te betrekken bij hetgeen waar ik op dat moment mee bezig ben. Denk dat dit niet alleen een hele goede zet gaat zijn voor mijn business. Maar ook voor mijzelf op persoonlijk vlak.  


Klaas Koopman 1 jaar geleden geplaatst
@jeffreykeijzer​ hier even in het kort mijn reactie:

1. Een keertje? Dit is de pagina die de meeste waarde krijgt van de andere pagina's binnen jouw site. Zou dus prio 1 moeten/kunnen zijn.
2. Akismet activeren (zit standaard in WP) en desnoods ReCaptcha tegen de spam.
3. Klasse. Maak een plan voor de gehele website, hoe groot dat ook wordt. Ik heb bijv. een plan hier liggen voor een site met meer dan 3000 pagina's, ingedeeld in prioriteiten; waar ga ik eerst mee aan de slag, wat is er eerst nodig. En ga dit stap voor stap langs. Komt er geld uit, steek ik dat in het versnellen van dit proces.
4. Wat je wil doen is je CTR verhogen binnen Google, en uiteraard je positie.
5. Kijk ook naar wat Google momenteel toont, dat geeft de user intent al aan van een bepaalde zoekterm.
6. Excel inderdaad. Wat ik ook al eens heb gedaan is per pagina een a4'tje pakken en alle ideeen opschrijven voor de content. En erbij zetten waar deze naar linkt. Spreid je dit uit in je kamer zie je heel duidelijk wat voor web het wordt en welke pagina's waarde krijgen. Dit is uiteraard ook simpelweg in Excel te maken.
7. Alles kost tijd, zorg daarom voor zo snel mogelijk resultaat > geld. Zodat je dit weer kunt investeren in je proces.
8. Afhankelijk van Google. Soms wel nooit (omdat ze zelf een beter/ander resultaat willen tonen). Ik kijk vaak na 2 maand weer voor de commerciele/belangrijke pagina's.
9. Media helpt je pagina scoren en moet eigenlijk ook de bezoeker helpen met de informatie te vinden.
10. Longtail houdt in; hoe dieper je op het onderwerp in gaat, hoe meer longtail het wordt.
11. Zorg in dat geval eerst voor 1 kwalitatief artikel, ofwel een monsterartikel. Ter info: mijn laatste monsterartikel scoort nu op meer dan 200 zoektermen, waarvan vele positie 1. Dus 1 monsterartikel kan meer bereik halen, dan hetgeen je nu momenteel online zet.

Succes gewenst verder Jeffrey. Probeer zoveel mogelijk aan je proces te werken, ipv alleen content. 
Jeffrey Keijzer 1 jaar geleden geplaatst
@klaaskoopman​, ik zie dat ik zelf askimet niet kan gebruiken. Want dan moet je via visa card gaan betalen. Zijn er ook andere mogelijkheden?
reactie op @jeffreykeijzer:
Klaas Koopman Nee, voor Akismet is geen betaling nodig, is gratis namelijk.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Jeffrey Keijzer Als ik in log zag ik dat je dan op de website geen commerciële activiteiten plaats mag laten vinden of mag promoten. Dus hier ontstaat dan wel verwarring. Over met een affiliate marketing website
1 jaar geleden

Beantwoorden

Klaas Koopman Het lijkt me dat je gewoon dit abonnement kunt instellen: Akismet Basic (Free)
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Jeffrey Keijzer 1 jaar geleden geplaatst
@klaaskoopman​, hoe zit het eigenlijk met zoekwoorden bij de media? Ik had weleens begrepen dat je dat zoekwoord (long tail zoekwoord) bij de foto moet plaatsen om er op die manier op gevonden te kunnen worden? Ik ga er nu mee aan de slag. Denk jij dat het mogelijk is als ik dit op deze manier aan ga pakken dat er binnen 2 maanden al een klein beetje bezoekers gaan komen?
reactie op @jeffreykeijzer:
Klaas Koopman Zoektermen bij media. Je bedoelt alt tags bij foto's/plaatjes. Ja, het bevordert het wel, maar betekent niet gelijk dat je dan gevonden wordt. SEO betreft een uitgebreide werkwijze. 

Als je met een aantal kwalitatieve monsterartikelen komt, dan zul je vast en zeker meer bezoekers binnenhalen. Al ga ik altijd uit van een duur van 3 maanden, aangezien Google je site ook moet vinden, lezen en indexeren. 

Succes, het is nu de tijd om het te doen Jeffrey!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Sieto vd Gebruik je Yoast eigenlijk wel? Daar zit standaard een check in op keyword-related alt-tags van images :-)
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Jeffrey Keijzer 1 jaar geleden geplaatst
@klaaskoopman​, ik ben nu bezig met mijn monster artikel, alleen nog een laatste vraagje. Jij gaf aan dat je op verschillende zoekwoorden binnen 1 artikel op positie 1 rankt. Wat is de percentage van de overige zoekwoorden naast de zoekwoorden die je in de tekst verwerkt? Bij een hoofdzoekwoord, wordt er vaak verwacht dat je 1% van de woorden op die manier erin hebt staan. Nu snap ik meteen het nut van een langer zoekwoord. Als je dan een tekst van 3 duizend woorden hebt, lijkt een tekst ook niet gerobotiseerd. Terwijl je dat wel hebt als je teveel focust op 1 zoekwoord. Dit maakt een lange tekst eigenlijk altijd beter
reactie op @jeffreykeijzer:
Klaas Koopman "ik ben nu bezig met mijn monster artikel, alleen nog een laatste vraagje."
Nog eentje dan!

"Jij gaf aan dat je op verschillende zoekwoorden binnen 1 artikel op positie 1 rankt. Wat is de percentage van de overige zoekwoorden naast de zoekwoorden die je in de tekst verwerkt? Bij een hoofdzoekwoord, wordt er vaak verwacht dat je 1% van de woorden op die manier erin hebt staan."
Nee, niet met percentages gaan werken, gewoon natuurlijk schrijven. Schrijf voor de bezoeker en zorg dat de zoektermen er tenminste eenmaal in voorkomen, mits natuurlijk.

"Nu snap ik meteen het nut van een langer zoekwoord. Als je dan een tekst van 3 duizend woorden hebt, lijkt een tekst ook niet gerobotiseerd. Terwijl je dat wel hebt als je teveel focust op 1 zoekwoord. Dit maakt een lange tekst eigenlijk altijd beter"
Nee, een lange tekst is niet altijd beter, kijk hiervoor weer naar de user intent van de zoekterm (en Google's top 10 voor die zoekterm).

Nu is het toch echt tijd om aan de slag te gaan @jeffreykeijzer​, knallen. Kom maar op met dat monsterartikel van je, ben erg benieuwd!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Jeffrey Keijzer 1 jaar geleden geplaatst
@klaaskoopman​, thanks. Ik ben hem nu aan het schrijven. Dan laat ik hem even corrigeren en verbeteren. Zodat het niet alleen qua inhoud een goede tekst is, maar dat hij ook lekker leest. Dan zal ik dit artikel hoogst waarschijnlijk of morgen of Woensdag Online zetten. Ben namelijk ook afhankelijk van derden. Maar komt er zo snel mogelijk aan. I will battle for the best results
reactie op @jeffreykeijzer:
Sieto vd Ondanks dat het schrijven van monsterartikels goed advies is, leg je alles aan de kant om er nu een te schrijven. Probeer ook eens in de tijd al je acties te plannen, zo heb je ook beter overzicht...
1 jaar geleden

Beantwoorden

Jeffrey Keijzer 1 jaar geleden geplaatst
Alhoewel ik helaas nog steeds niet klaar ben met mijn monster artikel en ik er vandaag wel weer mee verder ga, heb ik wel een ander artikel die ik al geschreven had en geprobeerd heb om zoveel mogelijk waarde te geven. Nu ben ik dan ook wel benieuwd of deze tekst goed is, of dat ik er nog veel dieper op in moet gaan. De link is: 

https://www.bewustengezondleven.nl/is-honing-gezond-als-suikervervanger-ontdek-het-hier/ Hier had ik alleen nog geen goede longtail zoekterm gebruikt. De zoekterm die ik hier gebruikt heb is [honing gezond].


Het artikel wat ik eigenlijk over noten en zaden wilde laten gaan, heb ik nu besloten om alleen over noten te laten gaan. met als zoekwoord [noten gezond afvallen] Hierbij heb ik nu nog maar 1500 woorden. Kijken of ik mijn concurentie met kwaliteit voorbij kan gaan. Het is echt een tof leer proces. Ik ga vandaag dat monster artikel af maken
reactie op @jeffreykeijzer:
Klaas Koopman Heb je gekeken naar de concurrenten, wat hebben zij geschreven, heb jij dat ook in jouw stuk staan. Geef jij meer inzichten, data, grafische samenstellingen, wellicht video, dan jouw concurrenten? Ik heb het idee dat je vast zit op het feit dat een tekst x aantal woorden moet zijn en dat dit genoeg moet zijn. Je moet puur kijken naar je concurrenten en hoe je beter zou kunnen zijn. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Jeffrey Keijzer 1 jaar geleden geplaatst
@klaaskoopman​, thanks voor dit heldere advies. Ah, ik gok dat dit inderdaad mijn struikelblok is. Wat dat betreft vindt ik dat ik met het artikel over honing al goed bezig ben. Ondanks dat ik nog niet het allerbeste zoekwoord heb gekozen. Zou ik als bezoeker echt naar die informatie op zoek zijn. Hoe denk jij over dat artikel? Misschien juist omdat ik al enige tijd bezig ben, en dat ik nog weinig bezoekers heb en geen verkopen. Vraag ik mij af of mijn teksten wel waardevol genoeg zijn om dit uiteindelijk wel te realiseren. Nu gaf jij al de tip over de titels, welke ik ook aan het veranderen ben. Maar dan blijf ik het lastig vinden om te weten of een tekst wel waardevol is, of dat er meer en dieper op in gegaan moet worden. Ik denk dat ik mijn teksten vanaf nu doormiddel van een andere strategie ga schrijven. Dat ik eerst een tekst schrijf, dan een dagje laten liggen om vervolgens met een frisse blik te kijken naar de inhoud en of dat uitgebreid kan worden. Hoe pakken jullie dit aan? Dan kan ik alsnog veel blijven schrijven, maar zijn de artikelen ook meteen beter. Is dit een slimme zet?
reactie op @jeffreykeijzer:
Klaas Koopman Jeffrey, gewoonweg simpel nadenken; wat kan ik nog meer schrijven over dit onderwerp zodat het relevant is en wat de bezoeker graag zou willen weten. Is er niet meer te vertellen, dan houdt het op.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Jeffrey Keijzer 1 jaar geleden geplaatst
@klaaskoopman​, thanks. Dan ga ik voortaan op een andere manier schrijven. In plaats van de afronding in een keer zonder echt na te denken. Even de tekst weg leggen en bedenken waarover ik ga schrijven. Dat gaat een hoop met de kwaliteit doen. Maar denk jij dat de teksten die ik tot nu toe geschreven heb wel ooit nog iets gaan doen? Of is dat verspilde tijd en moeite? Het maakt mij niet uit. Ik ga door totdat het een succes is. Maar ben wel benieuwd 
reactie op @jeffreykeijzer:
Klaas Koopman Je kunt je teksten altijd aanpassen/versterken, als ze 'niets doen'. Nu is het tijd voor actie Jeffrey! Succes!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Jeffrey Keijzer 1 jaar geleden geplaatst
@klaaskoopman​, Het monster artikel is nu af. Het is een tekst geworden van +/- 2100 woorden.
Hij ligt nu klaar om verbeterd te worden. Hoop dat ik hem vanavond of morgen online kan zetten. Dan ga ik daarna verder en dieper op de teksten in. Ben wel enorm benieuwd hoe jij deze tekst gaat vinden. Wat vondt jij trouwens van het artikel over honing?

Het valt mij tevens op dat er sommige pagina's op dit moment op positie 224 tot hoger staan. Deze waarde krijg ik uit google search consol. Dit zijn natuurlijk hele lage/slechte scores. Nu vraag ik mij 2 dingen af.

Heeft dit te maken met de tijd hoelang het artikel online staat. of is het meer de kwaliteit van dat artikel. Daarnaast hoor ik ook vaker dat het tijd kost voordat een artikel gaat ranken. Dus wat is nu het beste om te doen? En hoe weet je of je goed bezig bent?
 
reactie op @jeffreykeijzer:
Klaas Koopman "En hoe weet je of je goed bezig bent?"
Als je mijn vorige berichten goed hebt gelezen kun je zien dat er gehamerd wordt op concurrentie en kwaliteit. Zorg dat je betere kwaliteit hebt dan de concurrentie.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Jeffrey Keijzer 1 jaar geleden geplaatst
@klaaskoopman​, ondanks dat ik even het idee had dat ik slecht bezig was en dat mijn teksten misschien nooit iets zouden gaan doen. Vandaag toch weer 1 klik op paypro gehad en een organische bezoeker erbij. Nu is het een kwestie van doorgaan en meer focus leggen op echte kwalitatieve teksten om zo uiteindelijk een commissie te kunnen pakken. 
reactie op @jeffreykeijzer:
Klaas Koopman Probeer wat minder bezig te zijn met de randzaken zoals traffic, kliks etc. Jouw prioriteit zou dit moeten zijn:

1. Kwalitatieve artikelen
2. Rankings in Google
3. Traffic
4. Clicks
5. Sales
1 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck 1 jaar geleden geplaatst
Jeffrey hoe zijn je links? dus je exacte urls? Haal woorden als ontdek het hier uit je urls!

Dus niet:

https://www.bewustengezondleven.nl/is-honing-gezond-als-suikervervanger-ontdek-het-hier/

Maar

https://www.bewustengezondleven.nl/is-honing-gezond-als-suikervervanger

Verder niet teveel nadenken.

Dit is volgens mij best een prima artikel en voor deze exacte zoekterm: 'is honing gezond als suikervervanger' sta je bij mij al op plek 4.

Mijn punt? Ga inderdaad voor de longtail, maar probeer ook voor de exacte zoektermen te gaan hier zit juist weinig concurrentie op. 

Zo kan je steeds meer bezoekers krijgen door waarde te leveren aan jouw bezoeker (ze zochten tenminste op die term, dus dat willen ze weten)
Jacko Meijaard 1 jaar geleden geplaatst
@jeffreykeijzer​ heb je een update?
Jeffrey Keijzer 1 jaar geleden geplaatst
@jackomeijaard​, op dit moment staat mijn blog helaas een klein beetje stil. Ben druk bezig om mijn huis in te richten zodat ik veel beter kan concentreren.
reactie op @jeffreykeijzer:
Sieto vd nieuw huis?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Jeffrey Keijzer Ja, was van plan om te verhuizen. Maar de verhuizing is er eerder aangekomen dan verwacht. Dus super blij mee want alles is nu verbeterd. Maar nu even druk bezig met opruimen
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Patrick Woninck 1 jaar geleden geplaatst
Probeer een routine voor jezelf te maken. 

Je gaat nu echt of super hardcore of je doet helemaal niets.

2 uurtjes per dag, lekker na het opstaan gelijk.

Dan kan je verder heel de dag lekker doen wat je zelf wilt. 

Misschien krijg je dan op een dag niet veel gedaan, maar in een week wel en als het goed vol te houden is dan heb je er op het lange termijn veel meer aan.

Succes Jeffrey!  Je ben echt goed bezig kerel ga zo door man weet zeker dat het je gaat lukken!
Jeffrey Keijzer 1 jaar geleden geplaatst
@patrickwoninck​, dat is voor mij de reden dat ik altijd hardcore er voor ga. Zelfkennis is belangrijk voor mij. Maar ik ga er vanaf Maandag weer hardcore voor
🔥 Sieto vd 1 jaar geleden geplaatst
@jeffreykeijzer​ hoe is het de afgelopen maand gegaan?
Jeffrey Keijzer 1 jaar geleden geplaatst
Slecht, ik was even terug gevallen in mijn oude verslaving en heb mezelf daardoor een klein beetje de verkeerde kant op geholpen. Vanaf nu ga ik weer vol gas voor de website

Soms maak je fouten in het leven waar dit er weer een van was

Ik had een andere manier geprobeerd om snel geld te verdienen maar daarna alles verloren. Poker is en blijft gokken. Nu wee back to hardcore bloggen.

Het motto van het verhaal, soms wil je vluchten uit de realiteit en ga je stomme dingen doen. Dus nu weer terug naar het blog
reactie op @jeffreykeijzer:
Bas Vd Of poker gokken is ligt meer aan de persoon die het speelt.

Maar er is maar klein % die goed winnend is op lange termijn, is goed mogelijk maar dan moet je er ook veel tijd in stoppen om je spel te verbeteren.

Met wat ik over jou weet, lijkt het me geen goede keuze voor je.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Sieto vd Ha Jeffrey,

kan gebeuren, helaas. Ik hoop dat je jezelf helemaal los kunt maken van dat soort dingen (apps van je telefoon, sites uit je bookmarks, pasje van Holland Casino doormidden knippen) en focussen op iets anders. Zoals je site. :-)

1 jaar geleden

Beantwoorden

Jeffrey Keijzer Thanks beiden, Ik ben op dit moment volledig gestopt met het spel. Nu ga ik nog vele malen harder dan voorheen aan mijn bussiness werken. Vandaag alweer een nieuw artikel online gezet. Kijken of het mogelijk is om er nu snel meer bezoekers mee te trekken door te focussen op kwaliteit in plaats van kwantiteit. 
Zouden jullie feedback kunnen geven over het artikel over aardbeien?

https://www.bewustengezondleven.nl/zo-gezond-zijn-aardbeien-als-tussendoortje/

Hierin heb ik nu ook een stukje over zelf aardbeien jam maken. Nu ben ik van plan hier ook een recept van te maken, zodat je precies ziet hoe je die jam moet maken!
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 04 April 2019 om 23:06
Aantal lezers 101
Aantal reacties 51