ISG Huisregels

Laatste reactie 25/03/2020 23:02 door Trudy
· Markeren als ongelezen
🔥 Jacko Meijaard 2 weken geleden geplaatst
Hallo iedereen!

Omdat het ISG Leden-gedeelte flink aan het groeien is en we de kwaliteit van het hoog willen houden, lijkt het ons een goed idee om een aantal ISG Huisregels op te stellen:

1 - stel goeie vragen (en doe eerst zelf onderzoek)
2 - doe normaal (wees vriendelijk en respectvol)
3 - blijf relevant (1 topic = 1 onderwerp)

We willen dat het ISG Leden-gedeelte voor iedereen een gezellige, inspirerende en motiverende plek blijft, waar iedereen met zijn of haar vragen terecht moet kunnen. Hiervoor zijn wel een aantal regels aan verbonden waar je bij het plaatsen van een nieuw topic of een reactie op moet letten.

1: Het belangrijkste is dat er enigszins verwacht word dat je vooraf onderzoek doet. Vragen als 'wat is WordPress' of 'wat is SEO' zijn vragen die je makkelijk zelf op kunt zoeken, op zowel Google, als op het ISG Leden-gedeelte zelf. Onthoud dat het hier geen chatbox is, maar een forum. Hoe meer tijd en energie er word gestoken in het opstellen van een topic/vraag, hoe meer waarde er in een reactie gegeven kan worden. Wanneer je een nieuw topic opent, geef dan altijd zoveel mogelijk informatie. Gebruik een duidelijke, beschrijvende, titel. Net als dat je een reactie plaatst. Dit houdt het topic interessant voor iedereen.

2: Fatsoen en vriendelijkheid zijn natuurlijk ook enorm belangrijk, en het is dan ook ten alle tijde belangrijk om fatsoenlijk en normaal tegen iemand te doen. Als iemand reageert op je topic, is het belangrijk om te weten dat iemand daadwerkelijk de tijd heeft gestoken in het typen van een reactie - wees daar dankbaar voor, en reageer ten alle tijden netjes en fatsoenlijk. Net zoals je dat offline (hopelijk) zou doen.

3: Hou het relevant. Wat ik veel zie gebeuren is dat een topic als het ware 'gekaapt' word. Iemand start een topic met een vraag over onderwerp A, hier word op gereageerd, en langzamerhand drijven de antwoorden af van de originele vraag. Hier heeft de topic starter dan niet meer veel aan (uitzonderingen daargelaten natuurlijk); zorg er voor dat het topic relevant blijft. Heb je vragen die niet met het onderwerp te maken heeft, of wil je het ergens anders over hebben, open daar dan een nieuw topic voor, zodat alles netjes op 1 plaats blijft. 

Waardeer elkaar, ga met elkaar om als dat je offline ook zou doen. Het ISG Leden-gedeelte is uitgegroeid tot één van de, zoniet hét, belangrijkste plek van ISG. Dit is super gaaf om te zien, en hier ben ik dan ook enorm dankbaar en blij voor. 

Daarnaast nog enkele losse puntjes die ik wil benoemen:

- Plaats geen spam/affiliate links om eigen producten te promoten
- Scheld geen mensen uit
- Links plaatsen naar verboden websites of strafbare feiten mag natuurlijk niet
- Wangedrag wordt niet gewaardeerd 
- Heb geduld. Als iemand niet binnen een uur reageert op je topic, betekent niet dat je direct een nieuw topic aan moet maken. Patience.

Laten we er voor gaan om dit zo te houden, en hier één van de meest waardevolste internet marketing communities van het web van maken!

Thanks!

- Jacko
Jan van de Ven 2 weken geleden geplaatst
Over punt 2 geef ik dikke complimenten aan de leden van AMR. Ik heb nog nooit een vriendelijker forum meegemaakt dan deze. Iedereen waardeert elkaar openlijk en niemand kraakt elkaar af - waardevolle tough love preken daargelaten uiteraard.
Jeffrey Keijzer 2 weken geleden geplaatst
@jackomeijaard​, lekker bezig man. Van je droom bedrijf een mega succes maken. Ik denk dat er velen van dit forum dat willen bereiken. Zo zie je maar wat hard werken kan doen!

Tevens is het inderdaad een super goed idee om mensen eerst op google te laten zoeken naar een antwoord en vervolgens de vraag op het forum te kunnen stellen. Het forum is handig voor de vele vragen. Maar als iedereen klakkeloos zonder te googlen een vraag op het forum zet bied dit nauwelijks meerwaarde. Dus denk dat je hiermee een heel goed punt hebt. !
Michel Roes 2 weken geleden geplaatst
Vanzelfsprekend Jacko. Ik weet nog dat ik een jaar of 2 geleden me aanmeldde voor dit forum. Toen was het nog lange niet van zo'n hoog niveau als nu. Lekker doorgaan zo om het geheel naar een nog hoger niveau te tillen😁👍
Trudy van den Heuvel 2 weken geleden geplaatst
Heel mooi forum houden zo
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 24 March 2020 om 11:09
Aantal lezers 114
Aantal reacties 5