Informatie voor je blog

Laatste reactie 15/01/2020 10:49 door Mark
· Markeren als ongelezen
Astrid E 7 maanden geleden geplaatst
Hoi, ik ben ontzettend aan het nadenken waar ik over wil bloggen. Nu heb ik iets in gedachte wat mij ontzettend aanspreekt. Wat ik echt interessant vind. En ik kan en moet er nog zoveel over leren. Maar hoe doen jullie dat? Hebben jullie veel verstand van het onderwerp waar jullie over bloggen? Of zoeken jullie dat op op internet? Lezen jullie veel? Ja logisch. Is wel belangrijk lijkt mij. Ik vond het ook zo raar. Je kan een tekstschrijver inschakelen. Je geeft hem een onderwerp en hup 2 of 3 dagen later heb je een goede tekst. En wat staat er in de tekst..... ik heb het boek gelezen..... huh? Druk baantje heeft die tekstschrijver haha. Waar halen jullie de informatie vandaan? Je kan toch niet zomaar een tekst pikken van een site? Foto’s mag je ook niet zomaar plaatsen. Ik ben heel benieuwd en misschien is er een verwijzing naar een link maar ik heb hier op dit forum nog niets er over gelezen. Ik hoor graag van jullie. Dan kan ik weer even verder puzzelen. 😁
Jeske Heijmans 7 maanden geleden geplaatst
Hoi Astrid, 

Heb je toevallig de (nieuwe) AMR video's al gezien. Wellicht geeft dit je dat al enige info die je zoekt :-) Hierin wordt ontzettend veel uitgelegd om te kunnen starten. 

Succes ermee! En mocht je vragen hebben, er zijn genoeg mensen die er verstand van hebben.
Ik ben pas begonnen, maar naar mijn idee aardig op weg :-)
Astrid E 7 maanden geleden geplaatst
Hm. Ik ga ze maar weer eens vanaf het begin bekijken. Zoveel filmpjes. En met al die feestdagen zit je ook vaak even met je kop ergens anders haha. Bedankt voor de tip. 
Astrid E 6 maanden geleden geplaatst
Helaas wordt mijn vraag niet beantwoord in de video’s. 
Danielle Roof 6 maanden geleden geplaatst
Het is makkelijker dat je iets kiest wat bij je past. Waar je interesse voor hebt en al iets van af weet. Hier hou je het ook langer vol. 

De meeste van ons weten iets van onze branche af en de rest van de informatie halen we gaan internet. De teksten die we schrijven komen deels uit onze eigen ervaring/kennis en deels uit informatie die we opzoeken op internet of in boeken. 

Als ik een tekst moet schrijven voor iets wat ik nog niet zo goed ken ga ik op verschillende sites mij inlezen. Ik heb dan altijd een kladblok naast mij liggen waarop ik steekwoorden zet. Aan de hand daarvan schrijf ik een nieuwe blog. In mijn eigen woorden met mijn eigen opbouw. Ik zorg er voor dat ik geen copycat ben. 

Kijk op youtube eens naar video's over blog ideeen en blog inspiratie, misschien helpt dat je nog iets. 
Jeffrey Keijzer 6 maanden geleden geplaatst
@astriderica​, Ik kijk altijd naar waar andere mensen over schrijven. En doe onderzoek naar de onderwerpen waarover ik kan schrijven. Voordat je aan een website begint is het tevens belangrijk om te weten of je interesse er echt naar uit gaat. Er zijn mensen die nog nieuw waren met een onderwerp, maar door er veel mee bezig te zijn een super goed blog wisten te bouwen. Het is voornamelijk belangrijk dat je genoeg passie hebt en er goede producten aan kan koppelen. 

Hoe meer je interesse ernaar uit gaat, hoe makkelijker het is om een blog boeiend te maken waardoor het blog mega waardevol kan worden. 

Voordat je een blog gaat schrijven is het tevens raadzaam om zoals @jackomeijaard​ in de video aangeeft zoekwoordonderzoek te doen. 

Door vervolgens te kijken naar de top 10 resultaten in google weet je waar de concurrentie over schrijft zodat je een blog met waarde kan maken.  Wanneer je een review gaat schrijven. Kan je het boek/product het beste zelf in huis halen. Hierdoor kan je een eerlijke review schrijven. Als je inspiratie nodig hebt voor reviews kan je heel goed naar @roberteros​ zijn video's op youtube kijken. Hij is een kei in het maken van reviews. 

Maar een blog hoeft niet alleen uit reviews te bestaan. Je kan ook informatie schrijven waarbij je de bezoeker trigert om naar meer informatie nieuwsgierig te zijn. Hierdoor wil de lezer uiteindelijk het boek/product kopen!
🔥 Pieter Dijkshoorn 6 maanden geleden geplaatst
Hoi Astrid,

@klaaskoopman​ heeft hieromtrent ook nog een goed artikel geschreven: Zoekwoorden Onderzoek + Content Realisatie.
Zeer lezenswaardig! Wellicht dat je dat ook nog wat verder helpt.
Succes!
Astrid E 6 maanden geleden geplaatst
Dank jullie wel voor de tips. Ik snap dat je het beste een blog kan starten waar je passie in zit maar jeetje daar is nog zoveel in te leren. Zomaar een blog uit mijn hoofd neerzetten is echt niet waardevol. 🙈 ik zit nog helemaal in de beginfase. Heb de video’s al 2 keer bekeken. En heel veel op het internet. Nu de praktijk en weer de videos bekijken. Alle begin is moeilijk zullen we maar denken. Nogmaals bedankt.
🔥 Jeroen Santing 6 maanden geleden geplaatst
Kijk eens op https://www.internetsuccesgids.nl/inspiratie-onderwerpen-content-affiliate-site/
Mark de Vries 6 maanden geleden geplaatst
En ik kan en moet er nog zoveel over leren. Maar hoe doen jullie dat?
Maak een planning voor jezelf. Schrijf de hoofddoelen op en splits deze op in mini doelen. Schrijf daarna alle acties uit die je moet voltooien om die doelen te bereiken en maak daar een agenda voor met deadlines. Ik gebruik hier Trello.com voor.

Hebben jullie veel verstand van het onderwerp waar jullie over bloggen?
Ja. Maar ik kan me ook voortellen dat je voor iets kiest waar je (nog) geen kennis over hebt, maar waar wel potentieel zit. Bijvoorbeeld omdat het er nog niet is, of omdat de concurrentie makkelijk te verslaan is. Houd er dan wel rekening mee dat je aan de studie moet om alles over je niche te weten te komen.

Of zoeken jullie dat op op internet? Lezen jullie veel? Waar halen jullie de informatie vandaan?
Ja internet is wel de makkelijkste bron om kennis te vergaren. Maar als er goede boeken zijn over jouw niche, dan ben je eigenlijk ook wel verplicht om die te lezen.

Je kan toch niet zomaar een tekst pikken van een site?
Nee en Google hangt geen waarde aan gekopieerde teksten, dus dan gaat het verdienmodel niet van organische traffic niet op.

Dus schrijf originele content die beter is dan wat er al is, met in het achterhoofd de problemen waar jouw toekomstige publiek antwoord op wil hebben. Hierbij houd je uiteraard rekening met de zoekwoorden die zij gebruiken waar jij op wil scoren.

Foto’s mag je ook niet zomaar plaatsen?
https://forum.internetsuccesgids.nl/conversations/ultieme-lijst-voor-gratis-afbeeldingen-en-stockfotos


Om alvast een voorzetje te geven, zijn dit chronologisch de hoofddoelen en stappen die je moet zetten:

- Kies een markt
- Kies een niche binnen die markt
- Koop domein
- koop hosting
- Installeer een CMS
- Bouw je website/blog
- Voeg content toe
- Voeg affiliate links toe
- Voeg nog meer content toe
- Zet social media op
- Voeg ook daar content toe
- Krijg traffic via Google
- Krijg kliks op affiliate links
- Verdien geld

- Investeer je geld in outsourcing
- Investeer je geld in paid traffic
- Verdien meer geld

- Maak je eigen product
- Verkoop het aan je publiek
- Vind affiliates voor je product
- Verdien nog meer geld

- Ga internationaal
- Investeer je geld in outsourcing
- Investeer je geld in paid traffic
- Verdien ... etc.
reactie op @tradermark:
Jacko Meijaard Goud, @tradermark​!
6 maanden geleden

Beantwoorden

Astrid E Wauw, dit is supergoeie info. Thanks mark. Ja iedereen die een reactie heeft geplaats. Alle hulp is welkom. 😁
6 maanden geleden

Beantwoorden

Mark de Vries YW Astrid, delen is vermenigvuldigen! 😊
6 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Marc van den Brink 6 maanden geleden geplaatst
Ik zou in de eerste instantie een onderwerp kiezen waar je passie al ligt, anders ga je het nooit volhouden om er over een paar jaar nog over te schrijven. 

Daarnaast kan je inderdaad over elk onderwerp lezen online en dat uiteindelijk in je eigen woorden een blog van maken, zo kan je dus ook best ergens over schrijven waar je zelf niet heel veel van weet maar wat wel binnen je website ligt. 

Doe ik zelf ook regelmatig, net als mijn kennisbank waar ik echt even in moet duiken om er volgens in eigen woorden over te schrijven en zo alsnog lezers te informeren. 

Succes!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 09 January 2020 om 18:27
Aantal lezers 87
Aantal reacties 15