Ik heb het idee dat ik de plank volledig mis sla...

Laatste reactie 14/07/2019 08:21 door Chantal van de Ven
· Markeren als ongelezen
Chantal van de Ven van de Ven 3 maanden geleden geplaatst
Hallo allemaal,

Ik ben nu goed een maand bezig. Ik heb een blog pagina gemaakt. Op deze pagina wil ik blogs over allerlei verschillende onderwerpen plaatsen, niet gericht op 1 niche dus.
Sla ik hiermee nu de plank volledig mis?

Is het echt de bedoeling om 1 pagina over 1 onderwerp te hebben om bv beter gevonden te worden in Google?

Ik weet het even niet meer.. De naam van mijn pagina is www.ookleukvoorjou.nl

Ik hoop op feedback zodat ik verder kan gaan of volledig het roer om moet/ga gooien.

Bedankt alvast.

Groetjes,

een even onzekere Chantal 🙈😕

Thijs R 3 maanden geleden geplaatst
De reden waarom een website over een bepaald onderwerp zeker aan te raden is, is dat je een autoriteit kan worden voor een bepaald onderwerp. Als mensen iets willen weten over een bepaalde laptop, op welke website zouden ze eerder klikken? PChulp.nl of Vanalleswat.nl? Of nog sterker: Welke informatie activeert je meer en komt betrouwbaar over?

Als je hier veel waardevolle content over gaat schrijven wordt je hoe langer je bezig bent, steeds meer een autoriteit op jouw gebied. Vanaf hier kun je beginnen met leads verzamelen van mensen die specifiek in jouw onderwerp geinteresseerd zijn. 

Mijn persoonlijke advies: Begin hier ook mee! Je zult merken dat je echt bouwt aan iets waardevols. Dit voelt voor jezelf waarschijnlijk ook als los zand. Je zult zien dat er wel mensen zijn (Bijv: Ppreviews.nl) die over verschillende PayPro producten schrijven. Dit kan omdat hun niche letterlijk reviews is. Vind een niche waar je makkelijk over schrijft, en waar je zelf interesse in hebt. Ga gericht hier content voor maken, zodat je bezoekers gaat trekken, begin daarna pas echt met nadenken over affiliate inkomsten. 
Jacko Meijaard 3 maanden geleden geplaatst
Overal liggen mogelijkheden ;-).

Probeer voor jezelf wel duidelijk te stellen wie je doelgroep precies is en hoe je die gaat bereiken. Ik zou dan ook zeker in verschillende fases gaan werken, bijvoorbeeld 1 maand alleen content over 'afvallen', en de tweede maand over 'geld verdienen' (ik noem maar wat).

Vervolgens wissel je de content ook af met verschillende soorten content. Bijvoorbeeld 'top 10 lijstjes' en de andere dag een review of informatie artikel.
Chantal van de Ven van de Ven 3 maanden geleden geplaatst
Dus opzich is het idee achter mijn website wel goed?

Ik heb niet specifiek 1 ding waarin ik geïnteresseerd ben. Ik vind het leuk om over bv seizoensgebonden dingen te schrijven of over iets wat nu actueel is. Ervaringen die ik zelf opgedaan heb.. Dus echt heel verschillend. 

Deze blogs verdeel ik dan wel weer onder in categorieën. 

Me eerst een tijdje op het ene richten en dan een tijdje op wat anders vind ik wel een goed idee.. Maar als je het dan bv over diëten zou hebben dan zou je over verschillende diëten gaan schrijven.. Dat lijkt me ook weer raar en niet overtuigend.. 

Bedankt voor je reactie
Klaas Koopman 3 maanden geleden geplaatst
Chantal, stel jij bent op zoek naar nieuwe bloempotten en je loopt een winkelcentrum in. Hier zie je twee winkels naast elkaar staan;

1. Verkoopt allerhande producten, van bloempotten tot walnoten en van fietsen tot zolderramen.
2. Verkoopt alleen bloempotten in alle vormen, maten, kleuren en prijzen.

Welke winkel ga jij uiteindelijk naar binnen, als je er maar 1 mocht kiezen? En waar denk jij dat jij het beste geholpen wordt als je vragen hebt mbt het product dat je wil kopen?

Wellicht helpt dit je enigszins. 
Chantal van de Ven van de Ven 3 maanden geleden geplaatst
Hoi Klaas,

Bedankt voor je bericht! Ik begrijp je punt. Nu vraag ik me af of het wel nut heeft om met deze site door te gaan. Ookleukvoorjou.nl is dan eigenlijk een domein waarvan ik niet weet welke kant ik op kan gaan. 

reactie op @chantalvandevenvandeven:
Danielle Roof Waar ligt je passie? Waren er categorieën op ookleukvoorjou.nl waar je makkelijk voor kon schrijven? 
3 maanden geleden

Beantwoorden

Klaas Koopman Chantal, er leiden vele wegen naar Rome. Natuurlijk kun je ook scoren met een site zoals 'ookleukvoorjou.nl', echter ben ik van mening dat je dan weer 'van alles' probeert te 'verkopen'. Zo zul je nooit de autoriteit worden in een bepaalde markt (bijv. bloempotten). 

Nu weet ik dat @jackomeijaard​ dit wel heeft aangeraden bij een lid hier dus misschien kan hij meer vertellen waarom je eventueel wel voor een 'algemene' site zou moeten gaan.
3 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Maarten   3 maanden geleden geplaatst
Net even je site bezocht.. en me brein aan het denken gezet!

Je had al advies voor je doelgroep.....  het is gewoon echt fijn om te zien dat meer marketeers daar hier in adviseren...

Het is gewoon zo zonde van je tijd joh.. als je 1000 blogs heb geschreven die over alles gaan maar je bezoeker geen idee heeft waar hij op moet klikken of waarom hij/zij op je site is!

Weet dat jij als website-eigenaar de taak hebt je bezoeker te begeleiden. Het klinkt gek ja, maar heb altijd in je hoofd alsof een bezoeker een kind van 9 is waar je letterlijk stap voor stap tegen zegt wat ze moeten doen.

Mensen die op het net zitten hebben elke seconde afleiding.. of dat nu weer Facebook is of wat anders.. de meeste bezoekers hebben ook maar 3 a 4 seconden de tijd om te bepalen of ze op je site blijven of weer weg gaan.

Maak van die 4 seconden dus gebruik!

Je domein? Hm.. even denken.......... denk......    denk...... denk.....

YES! -> Ik heb iets voor je haha

Een vraag aan je:

Waar denk je aan als iemand je zegt... IK weet iets LEUKS voor je!!

Wat is dan wat je daarop wil antwoorden?

Meestal -> Oh ja wat dan?????

Mooi!

Kijk nu eens naar je domein en website titel?

Hoe vet zou het zijn om voor je - Ook Leuk Voor Jou site... iets van beste cadeaus aan te bieden voor Moederdag / Vaderdag.

Of als iemand inspiratie zoekt omdat hun dag even tegen zit?

Laat je brein aan het werk.. en zet op papier wat jij op een site met de naam: Ook Leuk Voor Jou - Te binnen schiet : )

Wedden dat je met wel 20 ideeën kan komen?

Als je daar mee klaar bent, ga je brainstormen over je onderwerpen en zet je die dus op je hoofdpagina neer.

Maximaal 5 categorieën voor 5 hoofdonderwerpen die leuk zijn om te:

-Doen
-Krijgen
-Geven
-Weten

Gebruik die woorden en maak ze af.. voor je site! Zo kom je op een leuke manier aan dingen die je kunt doen met dit leuke domein! :)

Als dat klaar is ga daarna pas denken aan Google en SEO en al die zaken...  belangrijker is wat van je site maken en er een creatieve draai aan geven.

Hopelijk kon me tips je wat helpen.

Succes!
Chantal van de Ven van de Ven 3 maanden geleden geplaatst
Wat ontzettend fijn dat je op deze manier met me mee denkt. Ik ga er mee aan de slag en er verder eens goed over na denken.

Ik stop dan denk ik voorlopig maar even met dit idee. Het is inderdaad zonde om daar heel veel tijd aan te besteden en dat het dan eigenlijk allemaal net niet is. 

Ondertussen heb ik nog een domein gericht op cryptocurrency. Ik ga daar mee verder tot ik inspiratie heb voor dit domein. 

Heel erg bedankt voor je input 
reactie op @chantalvandevenvandeven:
Jacko Meijaard Is crypto ook echt iets waar je feeling mee hebt en het idee hebt dat je er mee door kan? Besef goed dat crypto erg trendgevoelig is. In een bull markt valt er veel geld te verdienen, maar in een bear markt zakt de interesse snel in.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Chantal van de Ven van de Ven 3 maanden geleden geplaatst
Hoi Jacko,

Ja crypto is wel iets waar ik me momenteel best veel mee bezig ben. Ik besef dat het trendgevoelig is... Voorlopige gaat het de goede kant op. Als de site dan eenmaal loopt een draait leg ik weer de focus op ook leuk voor jou
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 11 July 2019 om 11:55
Aantal lezers 69
Aantal reacties 12