Iedere dag een beetje

Laatste reactie 15/09/2019 14:53 door Robert
· Markeren als ongelezen
Robert Jansen 5 maanden geleden geplaatst
Het is misschien heel logisch, maar ik kreeg laatst een geweldig inzicht van John (Lifestyle of Business).

Het is mijn nieuwe mantra geworden:

"Iedere dag een beetje wint het altijd van af en toe heel veel."

Hij zei: de reden dat mensen vaak hun dromen/doelen niet behalen is doordat ze niet consistent zijn.

Veel mensen willen bijvoorbeeld graag afvallen. Maar doen er pas wat aan als het in hun ogen echt niet meer zo verder kan.

Ze doen dan ineens HEEL VEEL. Om gauw weer gedemotiveerd te raken en terug te vallen in oude gewoontes. 

Terwijl als ze elke dag iets doen, het dan veel effectiever is en ze blijvend succes krijgen (en houden).

"Iedere dag een beetje wint het van af en toe heel veel."

Dit kun je natuurlijk op allerlei andere gebieden van je leven toepassen. Ik vind het geweldig en deel het met zoveel mogelijk mensen omdat ik er heilig in geloof.

Cheers!
Bas Vd 5 maanden geleden geplaatst
Klopt zeker. 1 van betere boeken die ik dit jaar heb gelezen gaat hier wat dieper op in:

https://www.bol.com/nl/f/atomic-habits/9200000072474783/
Robert Jansen 5 maanden geleden geplaatst
@bas-nl​ goeie aanrader
🔥 Jacko Meijaard 5 maanden geleden geplaatst
Helemaal waar en roep het al zo vaak: consistentie is key.

Zie ook zo vaak dat mensen in het begin helemaal hard van stapel gaan met internet/affiliate marketing, en me constant mailen of aanwezig zijn op het forum. Dan na een paar weken stopt het omdat ze geen zin meer hebben of gedemotiveerd raken.

Al jaren doe ik elke dag iets, elke dag een beetje, elke dag een stapje, elke dag een steentje, en je ziet dat op de lange termijn dat voor super mooie resultaten kan zorgen.
Mark de Vries 5 maanden geleden geplaatst
Bij mij is het net andersom. Als ik in de zone zit kan ik uren knallen en ook dagen achter elkaar. Bij het obsessieve af. Maar er zijn ook dagen dat ik geen ene flikker uitvoer online. Telefoon uit, laptop weg en back to basics. Beetje vissen en surfen. Hangt ook van je persoonlijkheid af denk ik. Ik ben vrij manisch als het om werk gaat.
Wim van der Kruijk 5 maanden geleden geplaatst
Ik heb daar ook 'last' van Mark.

Elke dag een beetje is ideaal, maar ik merk aan mezelf dat ik daar soms moeite mee hebt. Begin van de week weet ik niet altijd goed waar ik over moet schrijven, maar als ik er eenmaal mee  begonnen ben, ben ik er zo mee klaar.

Ik doe liever elke dag een beetje maar dan moet ik wel van tevoren weten waarover ik wil schrijven. Consistentie is best lastig!

Valt dus niet mee om elke dag een beetje te doen LOL
Klaas Koopman 5 maanden geleden geplaatst
Mark en Wim, dit is heel herkenbaar voor velen denk ik. Maar probeer toch eens te kijken of je 'elke dag een beetje' zou kunnen toepassen. Ik doe dit ook namelijk, al is het maar 1 artikel schrijven, of 1 backlink regelen of 1 onderzoekje uitvoeren. Vooruit willen! :) Goed weekend verder!
Mark de Vries 5 maanden geleden geplaatst
@klaaskoopman​ Heb ik geprobeerd, maar het past niet bij me. Voelt teveel als "werk". Ieder zn ding denk ik. Denkwerk stopt echter nooit, ben altijd aan het broeden.

Feliz weekend ruman!
reactie op @tradermark:
Klaas Koopman Oh maar ook denkwerk behoort tot de taken he! Even een avondje de lokale kroeg induiken of ergens het terras op, kan voor informatie en andere denkwijze zorgen. Er even uit kan dus heel positief werken! 
5 maanden geleden

Beantwoorden

Mark de Vries Wij snappen elkaar Klaas!
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
🔥 Sieto vd 5 maanden geleden geplaatst
voor de grotere dingen ga ik meestal pas echt harder lopen als ik een deadline heb gekregen of gezet. Kleine dingetjes (onderhoud bv.) probeer ik redelijk over de week te verdelen.

🔥 Sieto vd 5 maanden geleden geplaatst
En het is natuurlijk allemaal relatief.

"Iedere dag een beetje wint het van af en toe heel veel." - klinkt natuurlijk aannemelijk.

Maar wat als je heel regelmatig 'af en toe heel veel' doet? Dat gaat het waarschijnlijk weer winnen van 'iedere dag een klein beetje'.
🔥 Jeffrey Keijzer 5 maanden geleden geplaatst
@sieto​, zo is het maar net. Op dit moment ben ook ik weer back to business. Ik ken mijn eigen persoonlijkheid. Het is bij mij alles of niets. Ondertussen ben ik dan ook echt volle bak aan het gaan. Om mijn dromen te kunnen verwezenlijken. Het streven is om vanaf vandaag 1 tekst per dag online te zetten welke allemaal tussen de 1400 en 2000 woorden bevatten. Zodat er in Maart 200 teksten online staan. In al deze artikelen ga ik zoveel mogelijk waarde bieden waardoor ik gemiddeld 6 tot 8 uur per tekst bezig ben met onderzoek tot aan het publiceren van de teksten. 

Het is niet belangrijk hoeveel je aan de website doet. Wanneer je maar doet wat goed voelt en zoals @klaaskoopman​ eerder al zei. Het gaat erom dat jij doet wat je zelf kunt doen en niet naar anderen kijkt wat zij doen. Mijn grote voorbeeld welke een aantal jaar geleden is opgezet is Dronewatch. Deze website is binnen 1 jaar opgezet tot een echte authoriteit binnen de drone wereld. Ben enorm benieuwd wat er gebeurd als je een jaar lang knokt wat er dan in een jaar tijd kan gebeuren. Er is maar een manier om daar achter te komen en dat is DOEN!  
reactie op @jeffreykeijzer:
Robert Jansen En dan denk ik dat iedere dag een beetje het wint van af en toe heel veel 😄
5 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 12 September 2019 om 12:00
Aantal lezers 71
Aantal reacties 14