Hoihoi, Marcel hier

Laatste reactie 14/05/2021 19:13 door Maarten
· Markeren als ongelezen
Marcel van Dam 4 maanden geleden geplaatst
Dag mensen,

Marcel hier... Enigszins zeg ik dit met een gevoel van schaamte. Vorig jaar had ik mij hier voorgesteld en begon ik vol met motivatie aan het affiliate marketing project en investeerde ik in de 10K club.

Helaas twijfelde ik heel veel eraan of het wel zou werken. Een poosje later kreeg ik een fulltime baan waardoor ik het hele project wegdeed en besloot om te stoppen.

In alle openheid vertel ik dit, omdat ik op het punt staan weer te beginnen, maar eigenlijk enorm angstig ben of het wel wat op gaat leveren. Inmiddels woon ik op mezelf, heb vaste lasten en als ik dan geen baan heb, verdien ik dus geen inkomen en kan ik mezelf niet blijven onderhouden op den duur.

Graag hoor ik jullie advies en hulp, hoe ik nou het beste een start kan maken en is het echt mogelijk om hier geld mee te gaan verdienen?

Er zit juist een enorme angst, terwijl ik aan de andere kant ook echt motivatie heb om te starten. Alleen ik worstel met de manier waarop ik dat ga doen, ga ik fulltime hier mee beginnen, of deels een baan ernaast zodat ik in ieder geval een inkomen heb? Waar doe ik goed aan mensen?

Ik wil zeker niet wanhopig overkomen, maar ik ben op zoek naar grond onder mijn voeten om niet weer na een paar maanden alles weg te gooien. Is er iemand bereid om met mij eens te sparren / te babbelen via telefoon bijvoorbeeld, zodat ik eventjes een steuntje in de rug krijg?
Ik ben benieuwd naar de reacties!

Groetjes,

Marcel
Barry de Leeuw 4 maanden geleden geplaatst
Ik vind dat je zeker een baan moet nemen. Hiermee heb je zekerheid en komt er niet zo'n druk te staan op je affiliate marketing bezigheden. Daarnaast zou ik zeker wel serieus aan de slag gaan met een website over een onderwerp waar je veel artikelen over zou kunnen maken.

Als je geen baan neemt ga je vast ongeduldig zijn wat betreft inkomsten uit affiliate marketing. Wanneer dit maanden duurt is dat een flinke deuk in je motivatie gok ik. Wanneer je volledig met een baan bezig bent en geen tijd/energie meer hebt voor affiliate marketing gooi je de kans weg om je leven financieel een stuk makkelijker te maken. Ik werk zelf 4 dagen en geen 5 ook al ben ik kostwinner. Zo heb ik ook tijd voor mijn website.
reactie op @barrydeleeuw:
Marcel van Dam Dank voor je bericht en eerlijke reactie! Ik neem dit advies zeker mee.
4 maanden geleden

Beantwoorden

Susanne S 4 maanden geleden geplaatst
Hi Marcel, 

Eerlijke post! Soms lopen dingen nou eenmaal anders dan je ze gepland had. 

Ik herken dit wel. Begin dit jaar begonnen met AM en in feb de 10k club ingestapt met als doel als een speer te gaan. Helaas een dochter waar het niet goed mee gaat, nam al mijn energie weg en daardoor ben ik nu nog veel minder ver dan ik zou willen zijn.
Zo zie je, iedereen heeft zo zijn eigen dingen, het gaat erom dat je er weer bent. 

Ik heb dus niet veel ervaring om met je te delen, maar eerlijk gezegd geloof ik wel in dit model. Het klinkt nog als ver van mijn bed, dat wel, maar daar ben ik zelf bij geweest.

Ik zou zeker ook een baan nemen. Scheelt behoorlijk in de geldzorgen, want het kan natuurlijk best even duren voordat je hiervan kan leven. Daardoor zal je met name moeten investeren in tijd en dat moet je willen en kunnen natuurlijk. Kwestie van prioriteiten denk ik, maar dan zal je wel eerlijk tegenover je zelf moeten zijn of dit ook prioriteit heeft voor je. 

Wat je ook doet, veel succes!
reactie op @susannes:
Marcel van Dam Hoi Suzanne,

Bedankt voor je bericht en ook voor jouw openheid! Ik hoop dat het inmiddels weer iets beter met je dochter mag gaan. 

Groet,
Marcel
4 maanden geleden

Beantwoorden

Huub Roose 4 maanden geleden geplaatst
Beste Marcel,

Ik denk dat dit niet iets is waarvoor je je hoeft te schamen. Je mag trots zijn dat je er nog eens aan begint!
Daarnaast zou ik als ik jou was beginnen met affiliate marketing naast je baan te doen. Hierdoor heb je minder zorgen als het gaat om kosten en of je deze maand wel rond kunt komen. Buiten dat brengt het je ook geld op dat je zou kunnen investeren in je affiliate marketing business.

Heel veel succes
reactie op @huubroose:
Marcel van Dam Dank je wel voor je reactie, leuk!
4 maanden geleden

Beantwoorden

dani van klaveren 4 maanden geleden geplaatst
Hee Marcel,

Ik zal je iets vertellen over Ghengis khan, een van de grootste veroveraars van onze geschiedenis.

Altijd nadat hij met zijn vloot op een nieuw land kwam om te veroveren, gaf hij het bevel om al zijn schepen te verbranden! 

Dit jaagde veel angst in de vijand maar vooral motivatie in zijn eigen leger. Omdat er nou geen weg terug is MOET je wel overwinnen.

wat jij nu doet is eigenlijk een beetje het zelfde. 

je wilt je eigen schepen verbranden door je baan op te zeggen maar je weet het nog niet helemaal zeker.

Ik zeg niet dat je je baan op moet zeggen. maar als je ervoor gaat ga er dan de volle 100% voor! En geef niet op voordat jij je doel heb bereikt!

Good luck!🍀

Dani 
reactie op @danivanklaveren:
Marcel van Dam Hey Dani,

Dat is het leuke aan geschiedenis, zelfs in deze tijd kunnen we er lessen uit trekken.
Bedankt voor je motivatie :).

Groet,
Marcel


4 maanden geleden

Beantwoorden

Karin H 4 maanden geleden geplaatst
Wat goed dat je er opnieuw voor wilt gaan Marcel, welkom terug!

Een baan is wat je kent en waarvan je zeker weet dat het je inkomen oplevert. Bij affiliate marketing heb je nog geen succeservaring gehad, dus het is niet zo gek dat je angstig bent of het je wel wat op gaat leveren.

Dit zijn echt keuzes die je zelf moet maken...

Uit je berichtje maak ik op dat je er deze keer écht voor wilt gaan. Ik sluit me helemaal aan bij wat Dani hierboven zegt: ga er voor de volle 100% voor!

Wat je zou kunnen doen is een baan nemen voor zo min mogelijk uren, waarbij je nog nèt in je basale levensonderhoud kunt voorzien.

Op die manier heb je zo veel mogelijk tijd vrij om te bouwen aan je website. Terwijl je de zekerheid hebt van een dak boven je hoofd en brood op de plank.

Als je binnen 1-2 jaar net zoveel verdient als je baan, dan kun je deze opzeggen en heb je nog meer tijd om aan je website te werken en deze groter te laten groeien!

En mocht je er binnen 1-2 jaar achter komen dat het niks voor jou is, dan kun je het loslaten in de wetenschap dat je het écht hebt geprobeerd.

Affiliate marketing werkt. Ik kan er inmiddels 15 jaar van leven. De vraag is alleen of het bij jou past. En er is maar één manier om daar achter te komen ;)

Ik wens je heel veel succes!
reactie op @karinh:
Marcel van Dam Hoi Karin,

Dank je wel voor je eerlijke advies. Gaaf om te horen dat jij erachter bent gekomen dat je er al 15 jaar van kan leven. 

Er zit inderdaad een angst, maar het is een kwestie van DOEN en ervoor gaan... Die stap moet ik even over.

Groet,
Marcel
4 maanden geleden

Beantwoorden

Davida Wulfsen 4 maanden geleden geplaatst
Hee Marcel,

Goed om te horen dat je er de volle 100% voor wilt gaan!

Zoals je zelf al zegt is het wel belangrijk dat je je huur kunt betalen dus ik zou zeggen werk nog even door en geef daarnaast je volle 100% aan affiliate marketing zodat je kan toe werken naar het moment dat je je baan kunt opzeggen!!

Je dromen realiseren gaat je zeker lukken maar wanneer je het financieel nog niet breed hebt is een portie realiteit ook belangrijk :)
reactie op @davida:
Marcel van Dam Hoi Davida,

Leuk dat je reageert! Zeker goed om dat in m'n achterhoofd te houden.

Groet,
Marcel
4 maanden geleden

Beantwoorden

Maarten   4 maanden geleden geplaatst
Oke, kijk, al het advies is aardig en leuk en zo zijn de meeste mensen nu eenmaal op dit forum, positief dus, maar....

Ik lees tussen de zinnen door dat je nog steeds twijfels hebt en ik denk dat het ligt aan 2 dingen.

1) Je focus zit te veel op inkomsten en dit kan je dus belemmeren, beetje zoals als je te veel angst hebt dat je dan niet goed nadenkt bij belangrijke beslissingen.

2) Dit verdienmodel gaat niet werken voor je.

Laat ik het zo zeggen, je moet MEGA veel kennis hebben om überhaupt al in Google op plek 33 te komen.

Laat dat even inzinken.

Nu zeg ik niet dat je op pagina 33 geen traffic krijgt of via Facebook maar dit gaat allemaal veel te lang duren.

Ik zei dit ook al tegen Laura, als je snel een stabiel inkomen wil uit je online business zijn er op dit moment maar 2 opties.

1) Betaalde advertenties omdat je dan direct bezoekers op je site hebt en ook meteen weet of wat je doet aanslaat bij die doelgroep.

(Gaat je wel een tijd duren om dit te leren maar 99,9% garantie als je een goede cursus zou volgen je dit meer gaat opleveren dan afnemen plus het voordeel het is snel! Je ziet dus snel resultaat.)

2) Zet per dag minimaal 4 uur apart en werk in die 4 uur door en neem hooguit 30 minuten pauze. Ik maak geen grap.

Er zijn simpel weg maar 2 verdienmodellen die ook daadwerkelijk werken:

1) Affiliate Marketing
2) Eigen Product, eigenaar zijn

Als jij dus iets in je leven hebt meegemaakt waar anderen mensen in Google een oplossing voor zoeken en jij kan dit beter aan die doelgroep verwoorden dan je concurrenten, dan ga je gewoon winnen.

(Lees die zin nog een keer!) : )

Dus waar ben je goed in?

Past of valt waar je goed in bent onder 1 van de 3 grote markten?
(Financiën, Gezondheid, Relaties)

Ja?

Mooi, dan is dus geld met je kennis te verdienen.

Nee?

Kijk dan wat dieper en zoek via Wikipedia een niche binnen de 3 grote markten en kijk of je kennis toch onder 1 van die markten zou kunnen vallen.

Als je dat hebt gevonden...

Kom dan achter de problemen van je doelgroep door te zoeken in Google en bekijk je concurrentie.

Denk jij dat je het beter kunt dan wat er al in Google te vinden is bij de concurrenten?

Doe het zelfde in YouTube, ja, zeker ook in het Engels kijken! Niet alleen in Nederland, problemen zijn vrij universeel en niet echt gebonden aan land of taal.

Kijk dan of je een product kan vinden waar je minimaal 60 euro mee kan verdienen per verkoop.

Vergeet AMR, te lage commissie plus veel te veel concurrenten en als je nog geen inkomsten hebt via Internet is het schrijven van die blogs ook een stuk moeilijker omdat je niet je eigen draai en toon in je berichten kan laten overkomen (die ook nog eens betrouwbaar overkomt)

En denk na of je zelf iets kan maken, PDF met 10 tips of laat een boek maken.
Spreek audio in als dat makkelijker is, en betaal iemand om een boek te laten maken.

Wil je snel succesvol zijn, zul je geld moeten uitgeven.

Anders moet je of mega veel mazzel hebben met je niche of gewoon echt de tijd voor de AMR nemen zoals iedereen hier doet.

Maar snel? in 2021? Binnen een jaar zeker, maar binnen 2 maanden je baan vervangen raad ik 100% af.

Succes!
reactie op @maartn:
Marcel van Dam Hoi Maarten,

In eerste plaats bedankt voor de moeite die je in dit bericht heb gestoken!

Fijn dat je hiervan een beeld laat zien.

Ik ben al veel aan 't nadenken over mijn niche en heb ik een idee bedacht. Mijn start is nu al heel anders dan de vorige x toen ik begon, mede dankzij het boek van Jacko en reflecteren op mezelf waarom ik stopte.

Super bedankt, hier kan ik zeker wat mee!

Groet,

Marcel
4 maanden geleden

Beantwoorden

Maarten   Graag gedaan :)
Succes met wat je gaat doen.
4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 11 May 2021 om 19:53
Aantal lezers 79
Aantal reacties 16