Hoeveel uur ben je bezig met je site en hoe houd je het leuk?

Laatste reactie 23/07/2021 14:18 door Marc
· Markeren als ongelezen
Bernd . 2 dagen geleden geplaatst
Hallo allemaal, 

Ik ben erg benieuwd hoeveel uur per week de gemiddelde persoon op dit forum met zijn affiliate project(en) bezig is. Met name ben ik benieuwd naar hoeveel uren aan welke werkzaamheden worden besteed. Ik zelf besteedt 15 tot 20 uur per week aan mijn (enige) affilate website (in de fitnessbranche).

90% van deze tijd besteed ik aan het schrijven van nieuwe blog artikelen en de overige 10% bestaat uit zoekwoordenonderzoek. Iedere week plaats ik 2 tot 3 nieuwe blogartikelen. Echter nu merk ik dat ik het schrijven en zoekwoordenonderzoek doen steeds minder leuk ga vinden en dat het me op dit moment eigenlijk alleen maar heel veel energie kost.

En dan ben je misschien benieuwd naar wat dat dan precies oplevert? Deze website, met ongeveer 140 artikelen, is op dit moment goed voor circa €200,- aan inkomsten per maand (en circa 150 tot 230 dagelijkse bezoekers). Zelf vind ik dit nogal mager, zeker met in het achterhoofd de 15 tot 20 uur die ik per week besteed aan mijn website.

Ik ben vanaf december 2019 bezig met deze website (en ook al een tijd 10K club member), maar ik vraag me eigenlijk af of ik hier nog wel verder mee wil. Wil ik helemaal iets anders gaan doen (dan affiliate marketing) of kan ik me beter gaan focussen op andere (wellicht meer rendabele) niches?

Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties of motiverende woorden!

Thanks!
Nick van Asperen 1 dag geleden geplaatst
Hey Bernd, 

Dit is zeker een veel voorkomend probleem en zelf heb ik hier ook wel last van. Zo ben ik na een half jaar er achter gekomen dat mijn eerste website niet zo goed liep en daarom ben ik begonnen met een tweede website. Ik kwam er namelijk achter dat ik veel te weinig verstand van de niche waarin ik zat en zo maakte ik content die al bestond. 

Nu ik daar achter ben gekomen ben ik voor mijn tweede website mijn eigen verhaal aan het opschrijven. Wat veel leuker is en waar ik dus veel meer energie van krijg. 

Misschien is het voor jou handig om je focus te leggen op de conversie in plaats van nieuwe content maken. Je heb namelijk al 140 artikelen staan, deze zou je misschien beter allemaal een kunnen verbeteren/herschrijven. 

Aangezien je al wel redelijk wat bezoekers trekt elke dag, kan je zoals ik net al zij meer focussen om de bezoekers die je al hebt te laten converteren ipv meer bezoekers naar je website trekken. 

Zelf herken ik het maar al te goed dat je het schrijven van content steeds minder leuk gaat vinden, dus misschien iets minder blogs schrijven en je focus op iets anders leggen. 

Als het schrijven van de content je te veel energie gaat kosten, zou ik daar persoonlijk niet meer mee door gaan. Je kan dan een nieuwe website beginnen waar je wel weer energie van krijgt, misschien ook meer een eigen verhaal. Wees hier vooral creatief in. Of je besteed het schrijven content uit en gaat de bestaande artikelen verbeteren/herschrijven 


Ik hoop dat je hier iets aan hebt! 

Groet, 
Nick
reactie op @nlvanasperen:
Bernd . Hey Nick,

Dank voor de uitgebreide terugkoppeling! Wordt zeker gewaardeerd. Ik merk aan mezelf dat ik nu te lang bezig ben met iets wat ik niet leuk (meer) vind en wat me in ieder geval veel meer energie kost dan oplevert.

Wellicht is het slim om me inderdaad eens te gaan verdiepen in een andere niche. Wel heb ik de keuze voor de fitnessbranche destijds bewust gemaakt omdat ik het zelf leuk vind om te sporten en er meer over te leren.

En wat bedoel je precies met je ‘’eigen verhaal opschrijven’’? Een meer persoonlijke blog vanuit jou als persoon geschreven?

Maar wanneer ik me volledig zou gaan focussen op het verbeteren van de huidige content en (nagenoeg) geen nieuwe artikelen meer schrijf, is dat dan niet nadelig mbt het algoritme van Google?

En ja, ik zou het schrijven van teksten graag uitbesteden, maar op basis van de huidige verdiensten vanuit deze website gaat dat helaas (nog) niet lukken.

In ieder geval stof tot nadenken, thanks!

1 dag geleden

Beantwoorden

🔥 Marc van den B 1 dag geleden geplaatst
Neem aan dat je met 2 jaar blogs en 140 artikelen wellicht ook een leuke DA waarde hebt opgebouwd en een zijstapje kan maken.

Hier had ik ook een fitness blog en dit is sinds 6 maanden omgezet naar een blog over gezondheid, mindset en financiële vrijheid. Nu heb ik bijvoorbeeld ook wat reviews geschreven over financiële vrijheid producten zoals crypto en beleggen en die komen zelfs op de 1e pagina van google en daardoor ook al commissies gekregen van 300-500 per stuk. 

Nu weet ik uiteraard niet wat je domeinnaam is, maar je kan altijd kijken of je een zijstapje kunt maken. 

En je kan er altijd een website naast gaan maken waar je passie in kan liggen, hier momenteel meerdere websites en werk elke dag 3 a 4 uur op de websites met ongeveer 30 uur per week.

Hier schrijf ik overigens 75% reviews om mijn websites en daardoor verdien ik momenteel elke maand tussen de 2k-5k. Mocht je teveel informatieve blogs doen, dan zal je inderdaad niet voorbij die 200 euro gaan of heel langzaam en zou ik echt gaan kijken naar het schrijven van meer reviews. 
reactie op @marcvdb:
Bernd . Hey Marc,

Ook jij bedankt voor de terugkoppeling en tof dat je de moeite neemt! Ik heb op dit moment een DA van 13, maar een zijstap maken met de huidige website naam wordt denk ik lastig.

Hier zal ik eens goed over nadenken. Crypto en beleggen kan ik in elk geval niet linken met mijn huidige website ;) En lekker hoor die commissies. Dat moet je flink energie geven!

Maar zijn crypto en beleggen ook passies van je en dingen waar je zelf mee bezig bent? Ik kan me voorstellen dat het anders vrij lastig is om kwalitatief hoogwaardige (en betrouwbare) stukken te schrijven.

Ik leg sinds een aantal weken inderdaad meer de focus op het schrijven van reviews en link daar vervolgens meerdere kleine informatieve artikelen. 95% van mijn omzet is afkomstig van Bol.com. Dan praat je wel over 50 tot 80 bestellingen per maand, maar de gemiddelde commissie bedragen daarvan liggen helaas niet hoog.

Thanks voor het meedenken in ieder geval!

1 dag geleden

Beantwoorden

Marc van den B Geen probleem hoor, voel me soort van nog een beginner maar vind het altijd leuk om hier en daar te helpen. 

DA waarde kan je in elke geval al veel mee! Mijn oorspronkelijke fitness blog heeft een DA waarde van 6 en scoort al met veel hoge commissie producten op de 1e pagina. 

Hier ben ik ooit begonnen met de fitness blog en daarmee kreeg ik toegang tot producten en vanuit daar ontstond de review website en toen begon ik grote commissies binnen te krijgen en kreeg ik nog meer toegang tot producten en leerde ik heel veel over crypto en beleggen en vanuit daar ontstonden nog meer websites die meer niche specifiek zijn. Dus elke website die ik ben begonnen heb ik inderdaad de nodige kennis. 

Maar verdien momenteel al goed zodat ik ook een tekstschrijver heb, dus hoef ook niet meer overal verstand van te hebben gelukkig. 

Ja mijn fitness blog draaide goed op bol.com en body en fit en nog een paar, maar het zijn gewoon allemaal kleinere bedragen en geen vetpot, hier een algemene domeinnaam dus het zijstapje was makkelijk gemaakt. 

Maar als dat lastig is, dan kan je inderdaad echt focus leggen op reviews. Hier laatst een monster energy review geschreven en pakte daar gelijk nummer 1. Nu kopen ze bijna elke dag wel die blikken en pak dan steeds 4 tot 9 euro per keer. Heel veel kleine beetjes maken veel. 
1 dag geleden

Beantwoorden

Martijn M Tijd om je linkprofiel wat op te krikken met linkbuilding @marcvdb​ :)
15 uur geleden

Beantwoorden

Marc van den B @martijn1988

haha, yesss ben met dezelfde partij als jouw in zee gegaan. Sinds juni zijn ze al met 2 websites bezig en daar zelfs van een DA1 + DA3 naar Da10 + DA11 gegaan en mijn hoofdwebsite gaat vanaf 1 augustus van start en daar heb ik de urls ook al aangeleverd. Die begint met DA6 dus denk dat die ook al vrij snel gelijk staat met de rest. 

Daar heb ik ook al veel pagina 1 plekken nu al, dus verwacht echt straks meerdere top 3 posities te pakken. Ben echt super tevreden en heb echt al flink wat hogere plekken gekregen in 2 maanden tijd. Wil vanaf november a december ook een 4e website gaan beginnen. 

Doel is einde jaar toch wel 3 a 4 websites tussen de DA15-Da20 te hebben. 

Jij bent met DA16 een mooi voorbeeld waar ik ook heen aan het werken ben ;)

Conclusie: blijf het affiliate marketing spelletje steeds leuker en leuker vinden :)
13 uur geleden

Beantwoorden

Martijn M Wat goed @marcvdb​ en leuk om te horen dat je tevreden bent!

Welk pakket neem je bij ze af per website?

Succes met groeien!
12 uur geleden

Beantwoorden

Marc van den B @martijn1988

Ja echt een leuke partij en leuk persoonlijk contact met de dame die ik als contactpersoon heb. Krijg elke begin maand een uitgebreide persoonlijke update en uiteraard de pdf's. 

Ben begonnen met Basic voor alle websites. Verwacht nog steeds einde jaar uit loondienst te gaan en dan ga ik toch weer verder kijken waar uit te breiden en verdere stappen. 

Hangt allemaal beetje af wat er binnen komt straks. Hogere posities verwacht ik na de vakantie nog meer commissies en dus nog meer uitbesteed ruimte. 

Jij uiteraard ook succes! op naar een mooie toekomst met heel veel vrijheid :)
12 uur geleden

Beantwoorden


toon 5 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 21 July 2021 om 20:01
Aantal lezers 75
Aantal reacties 10