Hoeveel geld moet je ongeveer hebben als startkapitaal

Laatste reactie 07/05/2022 19:26 door Karin
· Markeren als ongelezen
pieter koers 1 week geleden geplaatst
Hoeveel geld moet je ongeveer hebben als startkapitaal.
Beste antwoord — gekozen door Jacko Meijaard
Léon Gotjé 1 week geleden geplaatst
Dat hangt er heel erg van af hoeveel tools je wil nemen en hoeveel je zelf wil gaan doen (zelf website bouwen, zelf website maken). Wanneer je veel zelf wil doen, dan heb je met een budget van 200 euro per jaar ruim voldoende om je hosting + email marketing software af te kunnen nemen. Vergeet echter niet dat je wel veel tijd investeert in deze optie. Stel dat je meer uit wil geven, zodat je zelf tijd hebt voor andere dingen kan je bijv. kiezen voor Marketheme of het laten maken van een website. In het geval van Marketheme kan kost dit ~800 euro per jaar, waarbij een website laten maken waarschijnlijk iets duurder is en geupdate moet blijven worden. In deze optie wil je ook gebruik maken van email marketing, dat kost je al met al ~20 per maand, wat je net boven de 1000 euro brengt voor je basis. Als je ook teksten wil laten schrijven moet je rekenen op 50 euro per tekst. Elke maand 4 nieuwe teksten (elke week 1) kost je dus pakweg 200 euro per maand. Al met al kom je voor deze optie op een bedrag van 3000 euro per jaar om behoorlijk royaal bezig te zijn met affiliate marketing.  Een belangrijke afsluiting welke ik wil toevoegen is het volgende: De eerste optie lijkt een stuk goedkoper en op financieel gebied is dat natuurlijk ook zo. Vergeet echter niet dat net zoals geld, je tijd ook maar 1 keer kunt uitgeven (spenderen).  Één van de belangrijkste inzichten die ik met ondernemen heb gekregen is de rekensom maken of het zin heeft om zelf iets opnieuw te maken, als hier al een oplossing voor bestaat welke minder kost dan wanneer ik mijzelf zou moeten inhuren het te maken.
Janna Schouten 1 week geleden geplaatst
Hangt van je wensen af. Het kan al voor een paar tientjes, maar ben zelf met marketheme wel 70 euro per maand kwijt. 
Barry de Leeuw 1 week geleden geplaatst
Ik heb Marketheme voor 67 euro per maand = 804 euro per jaar. Logo laten maken via Fiverr voor 5 euro Email software: Gratis --> Laposta En de domeinnaam voor iets van 12 euro denk ik. Daarvoor terug krijg je een jaar lang gemakkelijk en snel je site op niveau hebben en goed kunnen ranken in Google zonder dat je daar veel kennis voor nodig hebt.
Marc van den B 1 week geleden geplaatst
Hier was ik voor mijn hosting 260,27 kwijt voor een periode van 3 jaar (is dus 86,75 per jaar) en onbeperkt websites en een domein kost 12,04 per jaar.  Daaruit gaande dat ik het beste pakket gekocht hebt voor hosting kan je dus een stuk goedkoper uit zijn als je maar 1 website wilt.  Hier liet ik pas teksten schrijven na 1 jaar toen ik genoeg inkomsten begon te krijgen. Nu laat ik voor 1500-2000 aan teksten schrijven per maand, Laat het altijd afhangen van de inkomsten de maand ervoor. Van mijn inkomsten gaat momenteel 75% weer terug het bedrijf in. 
Karin H 1 week geleden geplaatst
Ligt eraan wat je belangrijk vindt. Heb je weinig tijd en 'veel' geld, dan zou ik gaan voor het uitbesteden van teksten en Marketheme (gebruik ik zelf overigens niet, maar ik begrijp dat het minder tijd kost). Heb je daarentegen veel tijd en weinig geld, dan kun je goedkoop starten en later eventueel een deel van je inkomsten weer investeren om sneller te kunnen groeien. Zelf ben ik ook op die manier begonnen en persoonlijk vind ik dat ook de beste manier. Je krijgt allerlei skills onder de knie en kunt tzt ook veel beter en gerichter uitbesteden. Bij o.a. Vimexx kun je goedkoop je domeinnaam en (WordPress) hosting afnemen voor nog geen 40 euro per jaar. E-mail marketing zou ik nog even mee wachten totdat je bezoekersaantallen een stijgende lijn vormen en je nog steeds enthousiast bent over je site. Veel succes!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 06 May 2022 om 20:40
Aantal lezers 49
Aantal reacties 6