Hoe vind je die ene interessante niche?

Laatste reactie 23/05/2020 22:27 door Danielle
· Markeren als ongelezen
Peter H 5 maanden geleden geplaatst
* Hoe vind je die ene interessante niche? *

Hi all

Ik ben een redelijk ervaren online ondernemer. Sinds januari ben ik actief bezig met affiliate marketing. Dit gaat me prima af - alle basics (website bouwen, seo, content marketing, etcetera) ken ik immers al relatief goed.

Nu wil ik bij wijze van seo experiment 3 verschillende affiliate websites live zetten, naast de huidige die ik al heb. Ik heb de ruimte om een groot gedeelte van dit proces uit te besteden. 

Nu loop ik tegen het volgende aan. Waar ik het online marketing gedeelte prima in de vingers heb, lukt het me niet om die ene lekkere niche te vinden. Ik kom niet verder dan de standaard niches. Natuurlijk begrijp ik dat het een beetje het geheim van de smid is, maar ik was benieuwd of jullie handige tips of inzichten hebben op dit vlak. Hoe vinden jullie nou die o zo interessante niche voor jullie affiliate projecten?

Ik ben blij met al jullie ideeën en inzichten. Thanks in advance! 
🔥 Sieto vd 5 maanden geleden geplaatst
Hi Peter,

misschien helpt dit:

Schrijf het volgende op: 7 passies of dingen waar je warm van wordt, 7 problemen die jij dagelijks ervaart en 7 dingen waar je je zorgen over maakt of bang voor bent.

Van die 21 dingen kies je er 5 uit waar je met meeste bij voelt. Doe daar wat meer onderzoek naar. Ten slotte kies je de niche (of 3) waar je de meeste potentie in ziet.
Dirk vS 5 maanden geleden geplaatst
Mijn eerste niche kwam ik tegen door op Bol rond te struinen naar producten met een mooie aanschafwaarde, weinig tot niet bekend waren maar waar toch vraag naar kon zijn

Soms is je suf Googlen voor inspiratie de oplossing ;-).
Peter H 5 maanden geleden geplaatst
Dank voor jullie input. Ik kick hem even omhoog. Iemand anders nog inzichten?
Rudolf V 5 maanden geleden geplaatst
De bovenstaande adviezen zijn prima om mee te beginnen. Die van Sieto vind ik best goed. Zo krijg je een niche waar je affiniteit mee hebt. En wat Dirk zegt; veel Googlen en je komt vanzelf een niche tegen.

Maar het kan zijn dat je ergens anders tegen aanloopt, een welbekend probleem - je wilt de 'perfecte' niche vinden. Die bestaat dus niet. Net zoals een perfecte wereld, een perfecte mens, etc. 

Dus; gewoon een handvol niches selecteren aan de hand van criteria. Die van mij zijn bijvoorbeeld: Een kleine markt, zodat ik sneller resultaten behaal, meerdere producten promootbaar in dezelfde niche, en kies een onderwerp waar je enige affiniteit mee hebt. Zo schrijf je makkelijker en heb je meer gevoel bij het ontwerp van je website, met je potentiële klanten etc. Natuurlijk kun je zelf andere criteria stellen.

Dus niet blijven zoeken naar die perfecte niche (en het perfecte antwoord om die te vinden). Actie is belangrijker dan blijven denken!
Danielle Roof 5 maanden geleden geplaatst
Kijk ook eens rond op startpagina en op forums. En vraag ook eens in je omgeving waar mensen op zoeken of vraag naar hebben. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 21 May 2020 om 18:14
Aantal lezers 91
Aantal reacties 6