Hoe te overtuigen?

Laatste reactie 30/11/2018 10:03 door Sieto
· Markeren als ongelezen
Sjors Voort 1 jaar geleden geplaatst
Hey vraagje;
Ik ben nu 19 jaar oud doe momenteel een HBO opleiding die ik niet erg leuk vind en overweeg dus om te stoppen..
Natuurlijk heb ik ook twee lieve ouders die wel het beste voor mij willen:) 
Iemand een idee hoe ik mijn ouders kan overtuigen om door te gaan met AMR en dat dit een goede manier is om (weliswaar op lange termijn) geld te verdienen?

School is natuurlijk ook belangrijk, het papiertje dat je uiteindelijk gaat halen.
Is er iemand die hier ook mee heeft lopen stoeien? Wellicht kan diegene mij wat advies geven:)

Hoor graag hoe andere mensen hiermee zijn omgegaan!
Groet Sjors
reactie op @sjors:
Jasha Berkenbosch Hey Sjors,

Ik kan mezelf erg goed vinden in jouw situatie. Ik ben zelf 18 en studeer nu Commerciële Economie aan de HvA. Als je geïnteresseerd bent in (online)marketing, sales of ondernemerschap, is dit een studie die zeker goed bij je zou passen!

Ik zou jou als advies geven om eventueel een andere studie te kiezen. Of om door te blijven gaan met je huidige studie en affiliate marketing gewoon in het weekend uit te oefenen. Dit doe ik nu ook, en voor mij werkt dit prima.

Eerst waren mijn ouders niet echt onder de indruk; maar nu ik liet zien dat ik afgelopen week 100 euro had verdient zijn ze toch wel enthousiast😜

Veel succes!

PS: Wat voor studie volg je nu?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard 1 jaar geleden geplaatst
Moeilijk om zo te zeggen, ik/wij weten natuurlijk niet alles over jouw situatie en kunnen je moeilijk aansporen om te gaan stoppen met school, dat zijn grote beslissingen. 

Jij weet het beste wat je wilt. Ik denk dat je voor jezelf goed duidelijk moet hebben wat je wilt, al is dat op jouw leeftijd nog best moeilijk. 

Voor mij was het zo dat ik me in geen enkele opleiding kon plaatsen. Ik kon simpelweg niets vinden wat me leuk leek, en voelde me daarom een beetje een buitenbeentje qua studie.

Iedereen lijkt zijn pad te vinden, er zijn zoveel opleidingen, en dan vind je er niets voor jou tussen.

Dat kan, en je bent niet alleen, geloof me.

Is internet/affiliate marketing echt iets wat je graag zou willen? Of ben je nog wat zoekende? Wat zie je jezelf over 40 jaar nog steeds doen en wat zijn je dromen/doelen?
Patrick Woninck 1 jaar geleden geplaatst
Lastig, zelf heb ik wel gewoon mijn studie afgemaakt.

Als je nog niets met affiliate marketing heb staan zou denk ik het beste zijn om gewoon je school af te maken en affiliate marketing ernaast te doen.

Hoe lang duurt je studie nog?

Kan erg verleidelijk zijn aangezien je iedereen om je heen ziet stoppen en vooral op social media dit heel erg een ding is, maar besef goed dat, ook al heb je misschien niets met je studie het straks wel gewoon een flink salaris oplevert.

Je zou dan voor een half jaar kunnen gaan werken en thuis kunnen blijven wonen.

Met een afgeronde HBO zit je algauw aan de 2400 euro per maand.

Je zou dan makkelijk 2000 kunnen sparen elke maand en als je dan na een half jaar meer dan tienduizend euro heb gespaard kan je veel makkelijker besluiten om bijvoorbeeld een jaar je volledig op je bussines, affiliate markering of wat dan ook te richten.

Zou het nu wel alvast opbouwen, met een studie heb je vaak het weekend wel gewoon vrij.

Kan je makkelijk een blogbericht per week publiceren!

Alles op zijn tijd, dit wordt wat mij betreft zo onderschat!

Als je dan een plan voor ogen heb, zal ook het werken voor een baas minder vervelend voelen.

Het zal dan meer als opbouwen voelen
Sjors Voort 1 jaar geleden geplaatst
@jackomeijaard​ ik vind het ook lastig om echt iets te kiezen, ik weet nog niet zo goed wat ik leuk vindt en ben dus wel zoekende, vandaar dat ik affiliate marketing ook een kans wil geven.
Qua toekomstdoelen heb ik eerlijk gezegd ook niet echt iets voor ogen..

@patrickwoninck​ mijn studie duurt nog 3,5 jaar, dit is namelijk mijn eerste jaar, dan wordt het voor mij ook lastig om motivatie te vinden om deze opleiding helemaal af te maken.
Ben het wel met je eens dat school, en content maken voor je website, goed te doen is.

Wou even horen wat andere mensen ervaren hebben en wat zij doen of hebben gedaan, wellicht maakt dat mijn keuze wat eenvoudiger:)
Mark de Vries 1 jaar geleden geplaatst
Ik vind school in z'n huidige vorm een zwaar achterhaald systeem, vooral als het gaat om feitenkennis aangezien je dit tegenwoordig net zo snel op je telefoon (of ander device) tevoorschijn kunt toveren als uit je geheugen opgraven.

Ik denk dat scholen in de toekomst zich vooral moeten focussen op sociale vaardigheden, taalbeheersing en begeleiding in de zoektocht naar kennis die tegenwoordig overal vrij verkrijgbaar is.

De samenleving zal alleen nog maar verder en sneller digitaliseren en het onderwijssysteem blijft hopeloos achter. Waarom is een programmeertaal bijvoorbeeld nog niet nodig, maar wel een minimaal 1 buitenlandse taal?

Een goed voorbeeld zijn de durfinvesteerders in silicon valley, die (als ze keus hebben) liever voor een startup kiezen waarvan de ceo een college dropout is dan iemand met allerlei diploma's. Puur omdat die statistisch gezien succesvoller zijn, meer open minded en beschikken over een betere ondernemersgeest.
Bas Vd 1 jaar geleden geplaatst
Kan ook een studie kiezen die wat meer gerelateerd is aan internet marketing. Geen idee wat je nu doet.

Maar je post komt meer over dat we jou nog moeten overtuigen om te stoppen.

Als je echt zeker wist dat dit is wat je wou doen had je heel deze topic niet eens aangemaakt. Om die reden zou ik dan ook aanraden om gewoon op school te blijven en daarnaast wat op te starten. 

In de schooltijd heb je super veel tijd om wat moois op te bouwen. 

Wanneer het dan een beetje loopt, komt er vanzelf een punt waar je weet het is slim om te stoppen daar heb je geen topic voor nodig. Je twijfelt zelf nog ergens.

Ik heb zelf mijn hbo afgemaakt als " backup " . Nooit nodig gehad maar nooit verkeerd om het achter de hand te hebben. Heb daarna jaren fulltime gepokerd, ook niet wat mijn ouders wouden, maar uiteindelijk kies je toch wat je wilt.

Daar heb je geen toestemming van je ouders voor nodig, je bent volwassen. Maar als ik je bericht zo leest zoek je bevestiging van buiten af en die kan niemand jou geven.

Ben met mark eens het hele school gebeuren dus zwaar achterhaald is. Geef er zelf ook geen waarde aan. Maar stoppen is prima, maar moet je wel een goed plan hebben. Lijkt me nu het nog allemaal te vaag is, geen idee of je al wat online verdiend? Maar je kan het prima naast een studie opstarten.
reactie op @bas-nl:
Patrick Woninck Eens!

Nooit verkeerd om een studie als backup te hebben.

Ook eens met Mark, maar je wordt toch betaald naar je papieren en zeker als je geen behoefte heb aan een 9 tot 5 job en voor jezelf wat op wilt zetten kan het juist handig zijn om goede papieren als back up te hebben.

Als je het eenmaal hebt is het voor altijd. 3,5 lijkt misschien veel maar als je klaar ben, ben je dus 22 of net 23 niks mis mee.

Wat je wel zou kunnen overwegen is om van studie te switchen als je wat je nu doet echt helemaal niks aan vind.

Probeer wat te doen dat je leuk vind of wat je makkelijk afgaat. Daarnaast keihard aan je business werken. Met school heb je hier zat genoeg tijd voor!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Sjors Voort Ik was gewoon benieuwd hoe jullie hierover denken en hoe jullie hiermee zijn omgegaan!
Thanks voor al jullie meningen, hier kan ik zeker wat mee!


1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
🔥 Sieto vd 1 jaar geleden geplaatst
om maar weer eens een Gary Vee wijsheid te kopiëren; als je 30 bent, ben je nog steeds young as f*ck.

Doe lekker wat je wilt als je 20-er (of tiener) bent. Probeer zoveel mogelijk dingen.

Daarmee zeg ik niet dat school niet belangrijk is. Ik had sommige banen niet gekregen als ik m'n studie niet had afgemaakt. Sommige dingen kun je niet doen zonder diploma. Maar genoeg dingen kun je ook doen zonder.

Uiteindelijk kun je alleen zelf de keuze maken, maar laat je niet beperken door 'de toekomst'. Je hebt nog zat tijd.

.../ouwe lul
M 1 jaar geleden geplaatst
Ik zou wel een opleiding afmaken er word nog steeds veel naar papiertjes gekeken en in de tussentijd je business uitbouwen.

leer zo veel als je kan als je jong bent want als je ouder word zal het alleen maar moeilijker worden.
Gerrald d 1 jaar geleden geplaatst
Hey Sjors,

Ik ben hier niet heel actief, maar op deze moest ik even reageren. 

Ben zelf nu 21 en heb voor hetzelfde dilemma gestaan. 

Vooral het eerste jaar is het vaak heel veel leren en veel toetsen maken.
Wat de anderen al aangeven, tijdens je studie heb je vaak veel tijd over (vaak min. 1 dag in de week en de andere dagen ga je waarschijnlijk niet volledig naar school).
Deze tijd heb ik gebruikt om verschillende websites op te zetten en te ontdekken wat ik nu precies leuk vond.
Ik heb/had er het doel van gemaakt om voor het einde van m'n studie net zoveel met affiliate marketing te verdienen als ik met mijn eerste baan zou doen.
Als je dat red heb je op je 22/23ste nog alle tijd om te bepalen wat je precies wilt doen.

Daarnaast zag ik school ook altijd als nutteloos en leek het me veel leuker en nuttiger om alleen maar aan mijn eigen zaken te bouwen. 
Achteraf zie ik dit wel anders. Vergeleken met de studenten die een mbo-opleiding hebben gedaan of helemaal geen vervolgopleiding hebben gedaan merk ik dat je manier van denken anders wordt. 
In combinatie met de websites die ik heb opgebouwd merk ik nu dat als er een probleem of uitdaging is, ik makkelijk kan nadenken. 
Oke ik heb een probleem, welke stappen moet ik nu nemen om van dat probleem af te komen?

Daarnaast kenmerkt een HBO-opleiding zich door de vele projecten. Hierbij zit je vaak bij verschillende soorten mensen in de groep. Ik heb projecten gehad die totaal niet leuk waren, mede door de verdeling die altijd zo is dat één of twee mensen niets doen etc. Maar waar ik achteraf wel superveel van heb geleerd. 
Je maakt kennis met verschillende soorten mensen (dominant, sociaal en rationeel) en leert hoe je het beste met deze verschillende mensen kan omgaan.

Ook krijg je te maken met stages en een minoren, dit zijn unieke kansen om bij verschillende bedrijven binnen te kijken. 
Zo kom je erachter hoe belangrijk een bedrijfscultuur is, hoe processen wel of juist niet efficiënt zijn etc. 
Een uniek kijkje in de keuken van andere ondernemers wat ik niet had willen missen. 

Natuurlijk kan je nu ook bij een bedrijf gaan werken, maar dat is toch vaak anders dan een stage. Als je bij een bedrijf werkt blijf je al snel hangen omdat dat het minste energie kost.

Tot slot heb ik gewoon heel veel geleerd over wat de verschillende eigenschappen en benodigdheden van een goed bedrijf zijn.

Ik heb dus geen manier om je ouders te overtuigen om te stoppen met school. Wel raad ik je aan om goed te kijken of de opleiding wel bij je interesses past, anders wordt het een extra zware tijd. 

Dus zolang je je schooltijd inzet om: 
- erachter te komen waar je nu echt blij van wordt, 
- in de vele vrije tijd boeken te lezen + je eigen business/websites op te bouwen,
- te leren hoe bedrijven nu precies werken en daarbij tijdens stages en minoren in de keuken van ondernemers kijkt
- kennis te maken en leert omgaan met verschillende soorten mensen
- een bepaald denkniveau aan te leren en te ontwikkelen

vind ik achteraf dat mijn schooltijd nuttiger is geweest dan ik tijdens de eerste drie jaar had gedacht. 

Hoewel ik het er ook weer volledig mee eens ben dat een afgeronde HBO-opleiding geen garantie is voor succes. 
reactie op @gerrald:
Thijs Blankestijn Top advies, echt waar
1 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Mooie reactie!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Willem van der Heijden 100% ja!
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Thijs Blankestijn 1 jaar geleden geplaatst
 Ik werd vroeger op school zeer extreem getreiterd, hierdoor heb ik een fobie ontwikkeld voor school. Toen ik niet meer leerplichtig was ben ik direct gestopt met school en gaan werken. De eerste jaren ging dat wel, maar in de loop van de tijd, kreeg ik steeds meer spijt van mijn beslissing. Nu ben ik glazenwasser en specialistisch reiniger, ik heb mij ontwikkeld tot het beste wat in dit vak haalbaar is. Ik zal echter als medewerker in de schoonmaakbranche, nooit een heel hoog salaris verdienen en altijd zwaar werk verrichten (als het me lukt een succesvolle site op te zetten niet meer).
Als ik je vanuit mijn ervaring een tip mag geven, zorg dat je een diploma op zak hebt. Hoe saai die opleiding ook is, het geeft je iets waar je op terug kan vallen. Dan hoef je niet zoals ik 20 jaar lang je rug te vernaggelen in een zwaar beroep, om er op latere leeftijd achter te komen, dat je misschien een paar verkeerde keuze hebt gemaakt in je leven. 
Sjors Voort 1 jaar geleden geplaatst
@gerralddokter​ thanks voor jouw verhaal man! Dit geeft mij weer motivatie:)

Ik ga een andere (leukere) opleiding kiezen wat beter bij mij past en daarnaast ga ik zeker door met affiliate marketing, ook wat je zegt een doelstelling voor ogen hebben.
Wat weet ik nog niet maar ik ga er over na denken!!

Thijs ook bedankt voor je tip! ;)
reactie op @sjors:
Gerrald d Graag gedaan!


1 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard 1 jaar geleden geplaatst
@thijsblankestijn​ hier in de buurt zit een reinigingsbedrijf wat echt zeer goed boert. Denk dat er zeker wel mogelijkheden zijn om je branche veel geld te verdienen. Misschien, als je je werk leuk vind (wat ik wel merk, kan het mis hebben), kijken naar mogelijkheden om hier anders in te werken.
Thijs Blankestijn 1 jaar geleden geplaatst
Er zit zeker geld in de branche, maar vraag je dan ook af hoe hard en hoe lang je daar voor moet werken. Een oud collega van mij is een paar jaar geleden voor zichzelf begonnen en die maakt dagen van 12 tot 13 uur en dan moet ie in het weekend ook nog aan de bak om de administratie en de facturen te doen. Da's nou niet bepaald een passief inkomen zou ik zo zeggen. 
reactie op @thijsblankestijn:
Willem van der Heijden Ik weet niet of het interessant is om een website te beginnen met tips voor bijvoorbeeld (beginnende) reinigingsbedrijven. 

Op die site zou je kunnen bloggen over de technieken, gereedschappen etc. wat er allemaal bij komt kijken. 


1 jaar geleden

Beantwoorden

Gerrald d Ja en misschien ook juist de andere kant meenemen? 

In de bouwwereld wordt er veel gedaan met offertes/leads. Misschien is dat in jouw branche ook mogelijk?
Ik heb zo geen idee wat de doelgroep is, maar als je die weet te bereiken zullen er interessante advertentiemogelijkheden zijn voor die bedrijven. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Thijs Blankestijn @gerralddokter​ daar heb ik ook weleens over gedacht, in de schoonmaak noemt men dat hoofdaannemer. Je neemt een klus aan op basis van offerte en zet dat weg bij onderaannemers, maar de markt is behoorlijk verzadigd. Het aantal bedrijven in Nederland is (ondanks de crisis) toegenomen, waardoor de marges enorm onder druk zijn komen te staan. Concurreren op kwaliteit kan allang niet meer, want klanten willen alleen nog maar goedkoop.

Daarnaast @jackomeijaard​, is het voor mij een principe kwestie. Ik heb altijd geroepen (en nog steeds), als ik stop met schoonmaken, stop ik helemaal en ga ik iets nieuws doen. Tijdens de borrel en tijdens het seminar is een aantal keer geopperd om mijn kennis over het vak op een website te zetten en daar een verdienmodel aante plakken. Dat is iets waar ik nu over aan het nadenken ben. Vooral over hoe je er een verdienmodel aan kunt plakken. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Piet Hein Bouwkamp Ik weet zeker dat je in ieder geval hogedruk reinigers als affiliatie kan verkopen. En zo zullen er nog wel veel meer schoonmaakproducten zijn die je kan promoten.

Waarschijnlijk denk je veel te 'smal' (moeilijk) omdat je 'te diep' in je niche zit.  

Als het niet simpel is, dan er niet aan beginnen. Maar het is wél simpel, je moet het alleen wel zien. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Thijs Blankestijn Hoge druk reinigers en dan meteen een paar artikelen schrijven over hoe die apparaten gebruikt kunnen worden en hoe die verschillende werkzaamheden op een veilige en juiste uitgevoerd kunnen worden.

En ik ben er ook vrij zeker van, dat er meer producten zijn die je kunt promoten. Maar volgens mij begint het dan nog steeds met een website met goede content. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Piet Hein Bouwkamp Haha, waar wacht je nog op?? Stuk betere niche voor jou dan afvallen ;)

Schoonmetthijs.nl
CleanKoning.nl

Yesss!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Thijs Blankestijn Ik zit er over te denken om die fit site aan mijn vrouw te geven. Die is helemaal into that. En dan ga ik verder met zo'n site. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

M schoonspuitenmetthijs.nl 😂😂
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 7 overige reactie(s)
Youri Klijn 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben gestopt met mijn management opleiding, 3 maanden voordat ik zou afstuderen, toen ik jouw leeftijd had; beste keus ooit.

Ik ken je situatie niet maar vraag je ouders of ze je 1/2 jaar willen ondersteunen in je keuze om niet te studeren en dit te proberen; op je 21/22 kun je altijd nog gaan studeren als het écht nodig is/het niet lukt.

Laat ze zien wat mogelijk is, waarom jij hiervoor wilt kiezen en hoe jij dit in je toekomst ziet.

Mijn ouders stonden destijds totaal NIET achter mij en ik had hun steun niet; inmiddels is dat anders en zeggen ze er zelfs enige spijt van te hebben mij niet direct gesteund te hebben destijds.

Dus als je hen hier op een manier comfortabel mee kunt maken verwacht ik dat ze je wel willen steunen, zeker omdat je nog zo jong bent en er voldoende alternatieven zijn mocht het niet lukken.

Ik wens je in elk geval alle succes 😃
Thijs Blankestijn 1 jaar geleden geplaatst
M ik kan door puur schoonmaak termen te gebruiken een heleboel schuinige metthijs.nl adressen bedenken. 
reactie op @thijsblankestijn:
Sieto vd vieze grapjes met schoonmaaktermen, beetje dubbel ;-)
1 jaar geleden

Beantwoorden

Thijs Blankestijn Lol, beetje wel ja. Maar ja, ik heb dan ook een beroep met vreemde vaktermen zoals, je hebt een lekker of je hebt een druiper (en dat zijn nog niet eens de gekste).
1 jaar geleden

Beantwoorden

Sieto vd 😂
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
M 1 jaar geleden geplaatst
misschien een idee voor een volgende site 🙊🙊🙊
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 26 November 2018 om 11:55
Aantal lezers 51
Aantal reacties 34