Hoe omgaan met negativiteit op het internet

Laatste reactie 10/06/2019 10:58 door Patrick
· Markeren als ongelezen
Roos Marie 1 jaar geleden geplaatst
Naar aanleiding van een topic dat ik, nogal bleu, was gestart op dit forum en een nogal onaardige reactie die ik daarop kreeg start ik dit topic.

Ik heb alles behalve een dikke huid. Dus negatieve of onaardige reacties komen bij mij keihard binnen en daar kan ik echt van slag van raken. Nu dus ook...

Ik ben zelf iemand die dingen positief wil benaderen en vriendelijkheid vind ik erg belangrijk. 

Nou zitten er op het internet natuuurlijk best veel mensen die dat niet zo hebben. Dat is prima, iedereen is anders.

Maar, hoe ga ik daarmee om? 

Ik wil echt een succes maken van mijn internet onderneming dus ik wil dit echt leren.

Hoe gaan jullie ermee om? Tips zijn welkom!

En vooral jij, Jacko, zal er vast veel mee te maken krijgen aangezien jij mega zichtbaar bent. Hoe doe jij dat?

Ik hoor het graag! 
🔥 Léon Gotjé 1 jaar geleden geplaatst
Die dikke huid zou je zeker op het internet toch een beetje moeten kweken. Ik probeer zelf mijn berichten tegenwoordig al met enige nuance te brengen, maar ik heb ook wel eens te horen gekregen dat ik bot over kom. Dus het probleem kent wel 2 kanten, de verzender en ontvanger.

Verder in gaan op communicatie technieken is voor mij niet weggelegd, maar ik kan je wel een aantal andere adviezen meegeven.

Als ik in mijn mailbox kijk is het niet altijd even vrolijk en leuk. Hier probeer ik me heel erg voor af te sluiten, anders kan ik mijn werk inderdaad niet meer doen.

Aan de andere kant heb je waarschijnlijk al gemerkt dat het niet echt gewaardeerd wordt om een affiliatie link op dit forum te plaatsen. Dit heeft er vooral mee te maken dat iedereen hier het "truckje" kent en als wij het allemaal zouden gaan plaatsen het eind zoek is.

Ookal is de tip die je geeft misschien heel waardevol, mensen zien de affiliate link staan en denken dan direct; "Oww, alles voor de kliks".

Gebruik je persoonlijkheid in jouw voordeel en benader je website ook positief en vriendelijk, daar zal je op termijn vast de vruchten van plukken omdat je dicht bij jezelf blijft.

Blijf er voor gaan en blijf zelf positief, want die negatieve reacties zal je altijd blijven houden. Het is aan jou de kunst om de goede dingen te onthouden, in plaats van de kwade dingen. Het noemen van iets negatiefs is altijd makkelijker dan iets positiefs toch?
reactie op @leongotje:
Roos Marie Dank je wel @leongotje

Fijn om zo door jullie antwoorden die dikkerehuid te kweken. Leerzaam om te lezen hoe je ermee omgaat en de tips die je geeft.

Vind dit forum erg handig en waardevol! Zit er nu 2 weken op en al zoveel aan gehad!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Sander . 1 jaar geleden geplaatst
Goed laat ik dan de eerste zijn die reageert door mijn excuus te maken, ik denk dat je het over mijn reactie hebt op dit bericht. https://forum.internetsuccesgids.nl/conversations/makkelijk-wordpress-installeren-tip.

Het was in ieder geval echt niet zo bedoeld, velen affiliate marketeers krijgen te maken met negativiteit. Je zult er achter komen dat de mensen die negatief reageren vooral dicht bij je staan.

Bijvoorbeeld familie, vrienden of kennissen. Zij zullen je regelmatig vertellen dat je met affiliate marketing geen succes kunt behalen. Ga toch voor een baas werken. Dat is iets wat je vaak zult horen.

Probeer om je te focussen op je doel, en trek je van niemand wat aan!

Nogmaals mijn excuus, het kwam inderdaad een beetje rot mijn strot uit.
Maar ik ben echt niet zo vervelend hoor.

Ga ervoor!

Sander
reactie op @sandere:
Roos Marie Hey @sandere​,

Tnx voor je excuses! Dat kan ik erg waarderen. En wat ik vooral heel waardevol en interessant vind om te lezen dat je het eigenlijk helemaal niet zo rot bedoelde. Dat relativeert de boel enorm voor mij.

Nu kan ik, hopelijk :-) , volgende keer als iets me raakt denken: die persoon bedoelt het vast niet zo bot als dat het eruit komt.

Weer wat geleerd! Tnx dus! En ik heb geleerd dat je dus best een toffe kerel bent haha! 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Sieto vd 👍👍
1 jaar geleden

Beantwoorden

Sander . Je moet je het in ieder geval niet zo aantrekken wat andere denken of schrijven. Ik denk dat als Jacko dat zou doen dat hij de deuren wel kon sluiten.

Ik heb wel eens gelezen dat Jacko honderden mails per dag krijgt, en geloof me daar zitten echt niet altijd vriendelijke mensen tussen.

Als je actief de AMR promoot zul je er ook achter komen dat je veel negativiteit tegen komt. Dit is vaak in de vorm van reacties. Mensen geloven er niet in dat er ook nog iets anders bestaat dan een 9 tot 17 baan.

Zij willen graag in hun 9 tot 17 uur cirkeltje blijven geloven. Maar goed trek het je niet zo aan.

Jij hebt een doel en daar moet je voor gaan.

Succes!
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
🔥 Sieto vd 1 jaar geleden geplaatst
"Je zult er achter komen dat de mensen die negatief reageren vooral dicht bij je staan."

Dat is wel een ding inderdaad, @sandere​. En het is ook erg tricky als je niet weet wat of hoe je moet filteren, en van wie.

reactie op @sieto:
Sander . Klopt, ik heb bijvoorbeeld een vriend die al jaren beweerd dat het onmogelijk is om veel geld te verdienen via het net.

Het maakt hierbij niet uit wat ik vertel. Hij gelooft er niet in. Wat mensen vaak niet weten is dat als je goede content maakt je dit jaren geld kan opleveren en ik er maar één keer voor gewerkt heb.

Maar goed heb inmiddels met hem een doel afgesproken, als ik dit haal trakteert hij! Dus hij is al een beetje bijgedraaid 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Roos Marie Ha tof!
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Mark de Vries 1 jaar geleden geplaatst
Roos, het enige goede antwoord hier op is: NIET. Schouders ophalen en weer door. Negativiteit komt vooral voort uit onzekerheid, jaloezie en frustratie over de eigen situatie. Zodra jij je dit realiseert kun je eigenlijk alleen maar medelijden hebben met de afzender.

Daarnaast is internet een ideaal medium voor mensen die in real life sociaal onhandig zijn, om toch hun gevoelens te kunnen uiten. In plaats van iemand aan te kijken kun je gewoon boos wat op je keyboard rammen vanaf je zolderkamertje. 

Dus mensen die introvert zijn van zichzelf, veel opkroppen, boos zijn op de wereld en dus vaak negatieve gevoelens hebben, kunnen op deze manier toch de beerput opentrekken en wat er dan uitkomt is meestal niet zo mooi.

Wat ik trouwens wel heb gemerkt is dat Nederlanders over het algemeen wat zuurder zijn dan de rest van de wereld. Ik weet niet hoe dat komt.

Gewoon zorgen dat jij jezelf omringt met mensen waar je wat van kunt leren en die positief in het leven staan. De zuurpruimpjes lekker gaar laten koken in hun eigen soep.
reactie op @tradermark:
Jan M Ik ervaar veel negativiteit in deze reactie. Komt een beetje over als een middelvinger naar het internet, introverte mensen en Nederlanders ;-)

Volgens mij is "negativiteit" dus vooral een kwestie van PERCEPTIE ofwel hoe je iets interpreteert. Subjectief, niet voor iedereen hetzelfde. Je kant er dus ook geen lijn in trekken.


1 jaar geleden

Beantwoorden

Mark de Vries Ja klopt Jan, het is een hele dikke middelvinger naar negativiteit op internet, negatieve introverts en negatieve Nederlanders. 😉 

Bij deze dan ook een hele dikke kus voor alle positiviteit op internet, positieve introverts en positieve Nederlanders, waar er natuurlijk veel meer van zijn! ❤️
1 jaar geleden

Beantwoorden

Roos Marie Haha ik heb jullie berichten met een grote glimlach zitten lezen en bij sommige stukken hardop gelachen. Top, tnx! 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Mark de Vries Dat was EXACT de bedoeling! 😊
1 jaar geleden

Beantwoorden

Thijs R Deze reactie, goud! Goeie vent ben jij zeker, Mark ;)
1 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck 'Wat ik trouwens wel heb gemerkt is dat Nederlanders over het algemeen wat zuurder zijn dan de rest van de wereld. Ik weet niet hoe dat komt.'

Kan ik alleen maar beamen, grappig om te zien dat ik niet de enige ben die er zo over denkt.

Maar natuurlijk zoals Mark ook al aangaf geen reden om flink te lopen haten op negatieve Nederlands, want er zijn ook zat positieve!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Mark de Vries @patrickwoninck​ Je merkt het ook pas als je er een jaartje niet woont en dan terugkomt. Als je ertussen zit zie je het niet.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Thijs Blankestijn Ik woon ertussen @tradermark​ en ik heb het dagelijks in de gaten. Nederlander zijn idd bestwel zuurpruimen, maar hetgene wat mij het meest stoort is dat heel weinig respect hebben voor andere volkeren (een nette manier om te zeggen dat ze racistisch zijn). 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck True, ben zelf nu weer terug in NL na bijna 2 jaar in het buitenland binnen 45 minuten na landen stond ik met mijn bek vol tanden toen een jonge meid van een jaar of 27 niet haar hotspot met mij wou delen zodat ik contact op kon nemen met mijn pa, zodat die mij even op kon pikken.

En de komende dagen daarop viel ik nog van de ene in de andere verbazing hoe iedereen in zijn eigen wereld leeft...

Misschien dat dit ook een beetje te maken heeft met het leven in de stad, heb voor mijzelf in iedergeval al besloten dat als ik ooit een huis koop in Nederland het ergens veraf in een dorp is waar de mensen elkaar kennen en 'gewoon' vriendelijk tegen elkaar zijn.

Vind het maar niets eigenlijk die 'ieder voor zich' mentaliteit. In Azië is dat toch echt een heel stuk minder...

Iedereen is bereid om elkaar te helpen.

Maar goed, Nederland is zo slecht nog niet en ook hier zijn zat vriendelijke mensen te vinden, maar zoals Mark zegt het valt inderdaad heel erg op als je eenmaal wat anders ervaren hebt.
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 8 overige reactie(s)
Esther Bahnerth 1 jaar geleden geplaatst
Negativiteit van een ander richting jou, vooral op het internet, zegt inderdaad veel meer over de ander dan over jou. 

En dat kan helemaal per ongeluk zijn of gewoon niet zo handig van een ander, maar JUIST op internet, hoe persoonlijk KAN het zijn? Wie kent jou goed genoeg om met recht iets over jou persoontje te beweren?

In mijn geval niet al te veel mensen. En dat vind ik helemaal niet zo erg, gezien ik toch wel wat persoonlijke content heb hier en daar. Maar dit helpt mij heel erg te relativeren. Dus het probleem bij de ander laten en het gewoon NIET AANNEMEN als iets voor jou om mee te dealen.

Jij bepaalt je eigen kwaliteit, niet anderen en hun feedback op jou.

You got this!💪
reactie op @esther4:
Roos Marie Tof! Tnx!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Thijs Blankestijn 1 jaar geleden geplaatst
Ik heb mij heel erg lang (6 jaar) beziggehouden, met wat je Facebook activisme zou kunnen noemen. Als je je met dat soort dingen bezighoudt en in die kringen omgaat, dan stuit je met zeer grote regelmaat op zeer negatieve (ronduit bedreigende) opmerkingen in aanraking (meestal een bepaalt soort type). Ik leerde al snel dat geschreven tekst nauwelijks emotie overbrengt, in die zin dat de nuance van een uitgesproken woord ontbreekt. Dingen als sarcasme en humor vervallen vaak in een geschreven tekst, omdat de schrijver zich bedient van een oneliner of gewoon niet de de skill heeft een goed onderbouwde comment te schrijven.

Mijn advies zou dan ook zijn lees comments en mails die ontvangt altijd, met zakelijke afstandelijkheid. Geschreven woorden komen vaak rotter of aardiger over dan ze bedoelt zij, door het ontbreken van emoties. Jij bent dan vervolgens zelf degene, die een bepaalde emotie toekent aan hetgeen je leest. Als je leert om die emotie niet toe te kennen, aan datgeen je leest, dan zul je heel gauw merken, dat zulke opmerkingen je niet meer raken. 

Tevens is het ook heel goed, om te onthouden, dat de meeste mensen, die op je reageren jou niet kennen. Ze hebben geen idee wie je bent of wat je doet. Daarom zijn ze bijvoorbaat niet in de positie om enige opmerking over jou te maken, geloof in je zelf. 

Sanders opmerking kwam idd best lullig over, maar zoals je hierboven kunt zien is het best een toffe peer, die ook nog zijn excuus maakt voor zijn opmerking. En zo zal dat zijn met vele mensen die je online gaat tegenkomen. 
reactie op @thijsblankestijn:
Roos Marie Je hebt helemaal gelijk! Ik heb er veel van geleerd. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Wim Klaassen 1 jaar geleden geplaatst
Ik heb ergens een keer een quote, uitspraak of iets als een tweet gelezen, wat op het volgende neer kwam:

"Iedereen is druk en heeft weinig tijd. Haters zijn bijvoorbeeld druk met het leven van een ander, terwijl zij hier vrijwel geen invloed op hebben."

Deze sprak mij erg aan. Laat dit ook zo zijn, laat hen lekker druk zijn met haten en 'roddels verspreiden'. Focus je op je business en maak grote stappen om je van hen te distantiëren.

Hier denk ik vrijwel iedere dag aan. Ik heb bijna al mn vriendschappen opgegeven omdat mensen zeiden dat ik niet zo serieus moest doen en alles met een korreltjes zout moest nemen.

"Die Wim met zijn waanideeën, het slaat echt nergens op" en iedereen lacht je uit. 

Ik ben benieuwd naar hun reactie over bijvoorbeeld 5 jaar...
reactie op @wimklaassen:
Roos Marie Mooi gezegd!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Robert Jansen 1 jaar geleden geplaatst
Mooi gezegd @wimklaassen
En erg herkenbaar.

Heb nog maar een fractie over van de vrienden van 3 jaar terug.
Ik weet nog goed dat een zogenaamde vriend destijds zei

"Robert, ik had respect voor je, maar je bent nu werkeloos en dan ga je BLOGGEN?!" 

Een andere "vriend" zei: "heel leuk en aardig en sommigen kunnen wel met hun blog 100 euro per maand verdienen, maar meer zit er voor jou toch niet in." 

Nu zit ik op 2k+ 

Van mij mogen ze.
En het is niet om haat te zaaien, helemaal niet.
Uiteindelijk gaat toch iedereen zijn eigen weg. 

There is only one road. It's the road AHEAD.

Cheers.
reactie op @roberteros:
Roos Marie Respect, heel tof!!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Thijs Blankestijn 1 jaar geleden geplaatst
Dan heb ik mazzel met mijn vrienden @roberteros​ en @wimklaassen​. Ze vinden het allemaal juist heel tof, dat ik dit wil gaan doen. Een van mijn oudste vrienden ken ik al 35 jaar en die vind het helemaal te gek. Een ander die ken ik al 23 jaar en die zei direct ga ervoor man. Mijn familie zijn bijna allemaal ondernemers, dus daar krijg ik sowieso veel steun. En het allerbelangrijkst is mijn vrouw met wie ik al 17 jaar samen ben, die vind het heel goed dat ik dit doe. 
reactie op @thijsblankestijn:
Wim Klaassen Ach, aan de andere kant ben ik wel gaan beseffen dat het erg belangrijk is welke vrienden je hebt, en dat dit echte vrienden zijn.

Zoals ik zei, heb bijna alle vriendschappen opgegeven. Er zijn er echt maar 5 overgebleven, maar ze steunen me wel echt.

Laatst las ik op LinkedIn de volgende quote, en wilde hem hier delen: " Show me your friends, and I'll show you your future. "

Deze sloeg wel redelijk op mij, geloof ik.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Thijs Blankestijn Wim ik durf rustig te beweren, dat elke mens maar 2/3 (en met wat mazzel 4) echte vrienden heeft. In mij ogen zijn dat mensen, die jou net zoveel energie geven, als dat je van ze krijgt. Mensen die jou onvoorwaardelijk accepteren zoals je bent.

Ik weet van mezelf, dat ik in de ogen van vele, als zeer irritant word ervaren. Het interesseert me geen bal, omdat ik weet dat er sowieso 4 mensen zijn bij wie ik onvoorwaardelijk respect krijg en die krijgen dat ook van mij. 
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Robert Jansen 1 jaar geleden geplaatst
Super @thijsblankestijn​ :) koester dat!
Thijs Blankestijn 1 jaar geleden geplaatst
Ik heb in mijn vroege jeugd al geleerd, dat je zuinig moet zijn op je vrienden. Ik heb maar 4 mensen die ik mijn vrienden noem en ik ken ze allemaal al heel erg lang en ben heel zuinig op ze. Alle andere mensen met wie om ga noem ik kennissen. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 03 June 2019 om 06:53
Aantal lezers 65
Aantal reacties 33