Hoe beveilig je je website

Laatste reactie 04/04/2020 18:12 door Aron
· Markeren als ongelezen
erik 2 maanden geleden geplaatst
Beste leden ik heb een vraag wat betreft beveiliging, er zit een klein icoontje linksboven wat gaat over de beveiliging. Ik heb een screenshot onder gezet. Hoe kun je dit goed maken en heeft het iets met https te maken.

alvast bedankt,
Sieto vd 2 maanden geleden geplaatst
Ja, die melding heeft met https/SSL te maken. Als je site geen SSL heeft, en dus niet benaderd wordt via https://, dan is de verbinding waarover de data gaat niet beveiligd.

Het zegt dus niet zoveel over de beveiliging van je site zelf, maar over hoe veilig de data van/naar je site verstuurd word.
reactie op @sieto:
erik Aah zo dus bedankt voor je reactie,

Ik zie dit namelijk bij meerdere mensen op hun website hier. En ik vroeg me af of dit nadelige gevolgen heeft.

2 maanden geleden

Beantwoorden

Aron Verhoeven 2 maanden geleden geplaatst
Hi Erik,

Ik kan zo snel even niet een linkje vinden, maar op August 6, 2014 heeft Google gezegd dat websites met een SSL certificaat een voordeel hebben in de SERPs (in de zoekresultaten), ten opzichte van websites die dat niet hebben. Dus het is zeker van belang!

Fijn weekend!
Aron Verhoeven 2 maanden geleden geplaatst
Ps. Mocht je dit zelf willen realiseren voor je website: kijk even bij je webhosting. Vaak kunnen zij dit voor je regelen (tegen een paar eurootjes).

Ps. Ps. Als je er meer over wilt lezen: https://seositecheckup.com/articles/how-does-an-ssl-certificate-affect-search-engine-rankings.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 04 April 2020 om 16:27
Aantal lezers 38
Aantal reacties 5