Het verschil tussen een bericht en pagina; wanneer je gebruik je wat?

Laatste reactie 01/03/2021 20:10 door Sjaak
· Markeren als ongelezen
Danique Nueboer 1 maand geleden geplaatst
Als je net begint met het (op)bouwen van een website is het misschien nog niet helemaal duidelijk wanneer je nou een bericht of een pagina gebruikt. Daarom hieronder even een korte uitleg met waar je het best voor kunt gaan! 

Een bericht (of post) gebruik je in WordPress voor alle blogs en nieuwsberichten. Afhankelijk van wat voor soort website je hebt. Berichten komen in elk geval altijd in het blogoverzicht te staan op je website. Vaak is dit de homepage of anders de blogpagina die je hebt ingesteld. Daardoor heb je altijd een actueel overzicht van nieuwe artikelen en daar hoef je zelf verder vrij weinig voor te doen. Afhankelijk van het thema dat je gebruikt, hoef je ook niets op te maken aan je artikel. De tekst wordt namelijk automatisch in het format gegoten dat je jij hebt ingesteld. Het is dus echt een kwestie van schrijven, vullen met afbeeldingen, aanvullen met SEO-input en opslaan. 

Pagina’s gebruik je daarentegen voor pagina’s als contact, over mij, algemene voorwaarden en dat soort dingen. Evergreen informatie met een speciale opmaak, zoals bijvoorbeeld voor dienstpagina's (als je die aanbiedt) zijn hiervoor uitermate geschikt. Het grote verschil met een bericht is dat een pagina niet direct zichtbaar is. Jij moet hem bereikbaar maken via een menu, sidebar, link of via een andere widget. 

De meeste affiliate websites zijn gebouwd van alleen maar berichten, maar het is zeker waardevol om een pagina aan te maken voor de overige informatie. Berichten hebben (tenzij je anders instelt) ook altijd een datum en auteur erbij weergegeven. Bij een pagina is dat weer niet zo. Daardoor is een bericht eigenlijk altijd bedoeld voor actuele content, en is het voor een pagina niet belangrijk. 

Een ander verschil is dat je onder een bericht reacties kunt toestaan. Bij een pagina is dat dan weer niet gebruikelijk. Met berichten kun je daardoor ook discussies aangaan, terwijl dat bij een pagina dan weer niet relevant is. 

Hopelijk heb je nu weer wat meer input om makkelijker een website op te bouwen en weet je welke informatie waar thuishoort! 
🔥 Léon Gotjé 1 maand geleden geplaatst
Mooie tip. De volgende technische verschillen heb ik al eens op digitaal papier gezet, wellicht nuttig om hier even te melden:
https://wpstartpagina.nl/wat-is-een-bericht/
https://wpstartpagina.nl/wat-is-een-pagina/
Jimmy T. 1 maand geleden geplaatst
Prachtig geschreven! 👍
Maarten   1 maand geleden geplaatst
Mooie uitleg weer Danique!
Lisa Freriks 1 maand geleden geplaatst
Dankje Danique voor de uitleg! Daar heb ik wat aan :)
Sjaak V 1 maand geleden geplaatst
Goed artikel voor de beginners onder ons!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 28 February 2021 om 18:04
Aantal lezers 62
Aantal reacties 6