[Handleiding] Oude data importeren binnen Marketheme

Laatste reactie 03/06/2017 08:52 door Jacko
· Markeren als ongelezen
Léon Gotjé 4 jaar geleden geplaatst
Op veler verzoek hebben we het mogelijk gemaakt om data te importeren. Hou er rekening mee dat het importeren van data geen garantie geeft tot daadwerkelijk 1 op 1 overdracht. Echter zal deze functie erg veel tijd besparen en zullen we werken naar een nog betere functie om bestaande website teksten te importeren.

Wat kan ik importeren
Sommige thema's bieden mogelijkheden voor shortcodes die je in de tekst kan gebruiken, of hebben zogenaame "post types" (zoals binnen Marketheme bijv. pop-ups). Deze zaken zijn niet te importeren binnen Marketheme, omdat Marketheme niet weet wat het met deze teksten moet doen. Al met al kan je deze zaken importeren:
  • Berichten

  • Pagina's


De media die aan bovenstaande gekoppeld zit, kan vaak ook meegenomen worden door middel van een export.

Hoe voer ik een export van mijn oude website uit?Op je huidige (oude) website, waar dus al je teksten al staan. Kan je via het admingedeelte naar "Extra" gaan. Dit is het menu-item met de steeksleutel er voor. Vervolgens kan je kiezen voor "exporteren" zoals je in de bovenstaande afbeelding kan zien.Je krijgt vervolgens een lijst met opties, voor welke type inhoud je wilt exporteren. Zoals je in mijn overzicht kan zien, staan daar al een aantal in die thema specifiek zijn, die kan ik niet gebruiken. Ik raad aan om per inhoudstype dat je wilt gaan overzetten een exportbestand te maken. Gebruik dus niet de "Gehele inhoud" export. Op deze manier hou je zelf meer controle over wat je precies gaat importeren in de volgende stap en kan je dit tussendoor ook controlleren.

In mijn bovenstaande voorbeeld zou ik een export bestand kunnen maken van:
  • Berichten

  • Pagina's

  • Media

Let op! Vergeet niet dat je eigenlijk gewoon met een nieuwe website begint. Het is dan ook aan te raden om de website zo te behandelen. Mocht je alsnog je huidige site (teksten) over willen zetten, ga dan zorgvuldig te werk. Importeren is volledig op eigen risico.

Hoe voer ik een import van mijn oude website uit binnen Marketheme
Nu we 1 of meerdere zogenaamde xml bestanden van onze data hebben, is het tijd om deze binnen de nieuwe Marketheme website te importeren. Je gaat hiervoor binnen je Marketheme website weer naar "Extra" maar drukt dan niet op exporteren, maar op "importeren". Je kan dan vervolgens aan de rechterkant drukken op "Voer de importeerfunctie uit".Je kunt nu door op de knop "Browse" te klikken, jouw exportbestand kiezen. Wanneer je dit hebt gedaan kan je op "Bestand uploaden en importeren" klikken.Je krijg nu de vraag wat je met de auteur wilt doen. Deze koppel je aan jouw gebruikersnaam binnen Marketheme en zal er voor zorgen dat de berichten netjes aan jouw gebruikersnaam zijn gekoppeld. Vervolgens kan je de checkbox bij "import attachments" aanvinken om de afbeeldingen in dit bericht mee te nemen. Als laatste stap druk je op "Submit". Je data is nu geimporteerd. Controleer alles alvorens je nog een import gaat doen.
Dave VG 4 jaar geleden geplaatst
Hi Leon,

Is het niet zo dat als je een nieuw thema installeert in Wordpress dat de pagina's en berichten automatisch meegaan? Of heeft dit te maken met het feit dat je overstapt naar een nieuwe hosting?

grt,

Dave
Léon Gotjé 4 jaar geleden geplaatst
Hallo @dave,

Marketheme is inderdaad meer dan een thema alleen. Je krijgt er een webhostingruimte bij, waarbij Wordpress al draait en ons thema actief is. Dat is onze kracht en ook gelijk het antwoord op jouw vraag!
reactie op @leongotje:
Dave VG dank je helder!
4 jaar geleden

Beantwoorden

Jan Vano 4 jaar geleden geplaatst
Ik ben bezig met het aanpassen en goedzetten van mijn blog berichten in marketheme, heb er nu een stuk of 30 klaar.

Mijn vraag is: de blog berichten die ik in het begin op deze website heb geplaatst zijn niet echt sterk, het waren mijn eerste artikelen.
Kan ik deze ook later aanpassen met uitgelichte afbeeldingen en inhoudsopgave etc? Dat ik al mijn artikelen die bezoekers trekken goed heb staan en de minder sterke artikelen later aanpas terwijl ze live staan?
Jacko Meijaard 4 jaar geleden geplaatst
Jep, je kunt altijd je berichten aanpassen. Ik zou wel gewoon alles online zetten (geen berichten verwijderen oid).
reactie op @jackomeijaard:
Jan Vano Oké dus je zegt eigenlijk als je al je top berichten goed hebt staan kun je gewoon live gaan en later de minder goede berichten aanpassen. Wil namelijk zsm live;-)
4 jaar geleden

Beantwoorden

Léon Gotjé Tuurlijk. Niks is nooit klaar. Zorg dat je je berichten altijd bijwerkt. Is alles beter dan je huidige situatie? Gewoon doen :)
4 jaar geleden

Beantwoorden

Jan Vano Weet ik genoeg, Thanks:-)
4 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Aad nolten 4 jaar geleden geplaatst
Hoi @jackomeijaard

Ik heb me site afvallen met nathalie een afbeelding staan die ik op deze site wil gaan gebruiken

Kan en mag dit of ziet google dat ook als dubbele content

Raad je me aan om een andere afbeelding te gaan gebruiken

Of gewoon importeren net als hierboven word om schreven
Jacko Meijaard 4 jaar geleden geplaatst
Afbeeldingen kunnen zeker. Ik zou alleen voor de zekerheid wel even op je 'oude' site een redirect zetten, zodat je oude site redirect naar je nieuwe site. Doe dit pas als je de nieuwe site live hebt gezet op Marketheme.
Aad nolten 4 jaar geleden geplaatst
Hoi @leongotje en of @jackomeijaard

Ik heb een aantal berichten overgezet van me ene site naar deze ook aangevinkt zodat me media mee gaat nu zie ik alleen op me site de Alt tekst van me afbeelding
Hoe krijg ik de afbeelding zichtbaar
Jacko Meijaard 4 jaar geleden geplaatst
Hoi @aadnolten

Heb je bij het exporteren wel 'gehele inhoud' aangevinkt?
Dan zouden je afbeeldingen ook mee moeten gaan.

Je maakt gebruik van een Phoenix site, dus misschien dat het daar anders gaat/of beschermd is.

Mocht je dus wel 'gehele inhoud' hebben aangevinkt, neem dan even contact op met de support van Phoenix, want het zou moeten werken en je afbeeldingen zouden geïmporteerd moeten worden.

Mocht dit niet werken, dan raad ik je aan om even handmatig je afbeelding(en) te uploaden. Dan kun je gelijk de pagina goed opmaken.
Aad nolten 4 jaar geleden geplaatst
Hoi @jackomeijaard

Begrijp het nu niet helemaal meer @leongotje zegt boven aan dit topic dat je het beter stapie voor stapie ken doen

Wat is nou het beste om te doen
Jacko Meijaard 4 jaar geleden geplaatst
@aadnolten ik heb even wat dingen door elkaar gehaald; ik dacht dat je de stappen zoals hierboven beschreven had toegepast (dus met het exporteren/importeren).

Als je het handmatig doet, dus je content gewoon kopieert, dan gaan je afbeeldingen inderdaad niet mee, en moet je deze handmatig uploaden en in je content plaatsen.
Maik Kroeze 4 jaar geleden geplaatst
hallo,

de eerste stap heb ik goed gedaan?

http://zelfbedmaken.marketheme.nl/

deze url
reactie op @maikkroeze:
Léon Gotjé De website doet het. Goed begin! Check vooral de video's van Jacko straks goed en verken Marketheme zelf een beetje. Ik weet zeker dat het je een boel vragen scheelt en je er zelf heel goed uit kan komen!
4 jaar geleden

Beantwoorden

Maik Kroeze 4 jaar geleden geplaatst
ohh oke de uitleg komt nog?
wou al vragen hoe ik in de admin kom
reactie op @maikkroeze:
Léon Gotjé Als je nog geen toegang tot de video training hebt, zal je deze morgen van Jacko ontvangen. Hij neemt je in de video's mee op reis door Marketheme :) gaat helemaal goed komen!
4 jaar geleden

Beantwoorden

Maik Kroeze 4 jaar geleden geplaatst
oke dank je wel
reactie op @maikkroeze:
Jacko Meijaard Hi Maik,

Heb je net al gemaild. Je hebt al toegang tot de video's, deze vind je onder Trainingen hierboven.

Let er goed op dat je vragen in het juiste topic stelt, nu zit je in her "importeren" topic.

Check eerst goed alle video's, dan word je een hoop duidelijk en ga daarna pas zelf aan de slag.

4 jaar geleden

Beantwoorden

Maik Kroeze 4 jaar geleden geplaatst
Oke Jacko sorry hiervoor
reactie op @maikkroeze2:
Jacko Meijaard Haha, geen probleem hoor!
4 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 15 May 2017 om 09:14