[Handleiding] Eigen domein omzetten naar Marketheme (zonder Neostrada)

Laatste reactie 04/10/2019 10:41 door Elise
· Markeren als ongelezen
Léon Gotjé 4 jaar geleden geplaatst
Hoe zet ik mijn eigen domein om naar Martkeheme (zonder Neostrada)


Zoals vele van jullie weten is het binnen Marketheme heel eenvoudig om zelf een domein toe te voegen als je deze gehost hebt staan bij Neostrada. Nu kan het natuurlijk voor komen dat je al een domein hebt staan bij een andere aanbieder. Voor @alexts , welke mij dit heeft gevraagd, maar ook alle andere mensen die dit graag willen heb ik dit topic geschreven. Als voorbeeld nemen we Versio, maar ook voor andere domeinboeren zou dit werken, alleen moet je iets beter zoeken naar waar je bepaalde aanpassingen kan maken.

Domeinoverzicht


Na het inloggen op Versio kan je links onder "Mijn producten" op "domeinnamen" drukken. Je komt dan in een overzicht met domeinnamen terecht.Op het domein van jouw keuze kan je vervolgens op het > icoontje drukken, in mijn geval "dikafvallen.nl". Dit is de website die ik wil instellen voor gebruik met Marketheme.DNS beheer


Als we op dit icoon hebben gedrukt komen we op een overzicht met meer informatie over het domein zelf. Wat voor ons van belang is, is het instellen van het "DNS beheer". Dit kan je inschakelen door de knop op "aan" te zetten. Je krijgt nog een melding of je zeker weet dat je dit wilt doen, dit kan je bevestigen. Vervolgens kan je op "Beheer DNS records" drukken.Je ziet nu, zoals in de bovenstaande afbeelding een boel velden met verschillende data staan. Het lijkt lastig, maar het valt mee. In het bovestaande voorbeeld zie je veel velden staan die de waarde "195.238.74.69" hebben, deze dien je aan te passen naar het ipadres van Marketheme. Het ipadres van marketheme is 31.186.173.105. Voor jouw eigen domein kan (met grote waarschijnlijkheid) de "195.238.74.69" een andere waarde zijn. Zolang je de waarde aanpast die voor jou het vaakst voorkomt, zit je goed!

Let op: Er is 1 veld waar 127.0.0.1 in staat, deze dient niet aangepast te worden. Het "TXT" veld bevat ook een ipadres (zelfde als de andere velden) deze dient ook aangepast te worden!Als je alles goed hebt aangepast, zoals de bovenstaande afbeelding laat zien, kan je op "Opslaan" drukken.

Wachten, testen en controlleren


Een "fout" die veel mensen maken is dat nadat ze hun DNS hebben gewijzigd, gaan kijken of ze dit goed hebben gedaan. Helaas werkt dat niet altijd zo. Het aanpassen van een DNS (zeker de eerste keer) kan tot maximaal 24 uur duren voordat het is doorgevoerd. Dit heeft er mee te maken dat alle servers het moeten verwerken. Het is dus van belang dat je deze tijd afwacht alvorens je verder wilt gaan met het "live zetten" van je website (meer daarover is in de AMR 3.0 videotraining te volgen).Voor het gemak heb ik een tool opgezet om makkelijk te testen of je DNS goed is aangepast. De link is als volgt: http://elementmedia.nl/marketheme/dnscheckAls jouw domein de zelfde melding krijgt als de bovenstaande afbeelding, kan je er bijna voor 100% van uit gaan dat je website klaar is om live te gaan binnen Marketheme!
reactie op @leongotje:
Alex ts @leongotje ik heb zojuist mijn site omgezet naar marketheme.

Via jouw link dnscheck krijg ik de groene melding ALLEEN als ik www. VOOR mijn domein invul.

Vul ik mijn domein in zonder www dan krijg ik de rode melding: dat ik niet verbonden ben.

Moet ik hier wat wijzigen of eerst gewoon max 24 uur wachten?

Update, nu ben ik ook verbonden met www. of https voor het domein. Het zal wel goed gaan dus, nog even wachten...

4 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Kan maximaal 24 uur duren ;-).
4 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Alex ts 4 jaar geleden geplaatst
Hartstikke bedankt @leongotje, dit moet gaan lukken. Nog een paar video's kijken, herhalen en dan ga ik mijn domein aanpassen met het theme! Mocht ik vragen hebben dan hoor je me! Bedankt zover!
Jeroen Santing 4 jaar geleden geplaatst
Top @leongotje! En kan dat ook met je site waar al content op staat?
reactie op @jeroensanting:
Léon Gotjé Je moet een website en een domein los zien van elkaar. Een domein is puur een adres om naar een website te laten verwijzen. Waar jij jouw domein naartoe last gaan is jouw keuze.
4 jaar geleden

Beantwoorden

Jeroen Santing 4 jaar geleden geplaatst
Ja helder.
Maar als ik mijn bestaande. Site met content over wil zetten naar marketheme moet ik dan de texten e
D. (Met de hand ) over zetten?
reactie op @jeroensanting:
Léon Gotjé Klopt. Voor nu hebben we nog geen oplossing om bestaande content te kunnen importeren. Dit staat wel op de planning, maar dient nog onderzocht te worden hoe we dit gaan realiseren.
4 jaar geleden

Beantwoorden

Jeroen Santing ThnX @leongotje ! en @jackomeijaard , ga hier morgen mee aan de slag.

Zou me een klap geven als mijn site ineens sneller is en Google dat ook leuk gaat vinden :-)

4 jaar geleden

Beantwoorden

Léon Gotjé Hoi @jeroensanting ik verwijs je graag door naar https://forum.internetsuccesgids.nl/conversations/handleiding-oude-data-importeren-binnen-marketheme

Ik heb zojuist een artikel geplaatst met de mogelijkheid tot overzetten van oude teksten/content. Let er op dat een import op eigen risico is. Controleer dan ook echt goed alvorens je "live" gaat naar je eigen domein.

4 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Alex ts 4 jaar geleden geplaatst
Nu moet je dus van je bestaande site alle berichten en paginas kopieeren en opnieuw aanmaken in het nieuwe theme? Dan blijven de interne links gewoon werken.

Als ik overigens bij de customizer het loge wil aanmaken krijg ik een melding dat ik opnieuw moet inloggen, wanneer ik dit vervolgens doe blijft deze melding terugkomen waardoor ik niet verder kan.

Ik heb je hier een pm over gestuurd @leongotje.
reactie op @alexts:
Jacko Meijaard Tof dat je met het Marketheme aan de slag bent gegaan @alexts :-)!
4 jaar geleden

Beantwoorden

Alex ts Ja vind ik zelf ook! Nu doorpakken..
4 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Yes! Met de juiste mindset zal dit wel goed komen :-).
4 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Alex ts 4 jaar geleden geplaatst
Ik heb mijn eigen domein naar marketing .theme overgezet volgens de bovenstaande handleiding.

Ik heb het nog niet live gezet zoals in module 6 , video 4 is beschreven.

Mijn vraag is nu, kan ik nu nog wel bij mijn oude content of had ik dit eerst allemaal moeten kopieeren? Ik kan nu namelijk niet meer inloggen op mijn bestaande domein aangezien ik de dns heb veranderd.

Hoe kom ik hier alsnog weer bij?

En heeft het geen gevolgen voor je zoekresulaten als je alle berichten en paginas 1 op 1 kopieert naar je marketheme site?
reactie op @alexts:
Jan Vano Ik zit hier ook een beetje mee, wil het marketheme graag toepassen op een bestaande site maar die site heeft ruim 100 blogs/ video's/ cta's hoe kan ik dat het beste aanpakken?
4 jaar geleden

Beantwoorden

Jeroen Santing Alex, je kunt hier beter even mee wachten. @leongotje heeft hier nog geen oplossing voor maar, zoals ik begreep, komt die wel
Als je het goed overzet, heeft het, volgens mij, geen gevolgen voor je zoekresultaten.

4 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Alex ts 4 jaar geleden geplaatst
Je moet je bestaande teksten kunnen kopieeren naar een nieuwe post of bericht in het marketheme volgens Leon.

Ik weet dat @leongotje kijkt naar een oplossing om alles in 1 keer over te zetten maar voor nu moet het even handmatig, het overzetten.

Echter kom ik dus nu niet meer in mijn oude domein en kan ik niet meer bij mijn post en paginas. Ik wil deze kopieeren en plakken in het nieuwe theme. Dus wat bedoel jij precies met "als je het goed overzet", @jeroensanting , ik snap je niet helemaal...
Jeroen Santing 4 jaar geleden geplaatst
Met "als je het goed overzet" bedoel ik dat het geen gevolgen heeft voor je zoekresultaten.

Je hebt waarschijnlijk geen back-up (in Word) van je site. dat had nu handig geweest.

Wat je nu zou kunnen doen ( @leongotje, kan dat? ) je hebt altijd wel een submailadres zoals alex 1233@neostrada.nl Bijvoorbeeld (vaak gelijk aan je inlognaam) en dat je je hosting daaraan koppelt, zodat je weer erbij kan.
Jeroen Santing 4 jaar geleden geplaatst
@alexts , kijk op https://forum.internetsuccesgids.nl/conversations/handleiding-oude-data-importeren-binnen-marketheme
Léon Gotjé 4 jaar geleden geplaatst
Bedankt voor het plaatsen van de bovenstaande link @jeroensanting je was me net voor. Ik wil graag voor iedereen benadrukken dat het Marketheme het meest optimaal te gebruik is met een nieuwe website.

Dit neemt niet weg dat het niet mogelijk is met een bestaande site, maar vereist wel iets meer werk/controle.

- Controlleer na het importeren van data goed checkt of alles goed is overgekomen.
- Controlleer na het importeren de urls/permalinks gelijk zijn.
- Controlleer na het importeren of alles nog werkt zoals het zou moeten
-Zet je DNS nog niet om als je nog bezig bent met het inrichten van Marketheme!!!!

Bij een nieuwe site, zoals in Jacko zijn training te volgen is, maakt het niet uit of je de DNS van jouw domeinnaam om zet, sterker nog, je wilt dit al van te voren doen, zodat hij om is op het moment dat jij er klaar voor bent.

Met een bestaande website zit dit natuurlijk wel iets anders. Als je voor een bestaande website de DNS instellingen gaat wijzigen kan je oude website NIET MEER benaderen. Zorg er dus voor dat je voor die tijd alle data die je van je oude website wilde gebruiken, op Marketheme klaar hebt staan.

Toch perongeluk je DNS al gewijzigd? Als jouw domein op dezelfde plek als je hosting staan kan je hun even contacten, zij kunnen dit wel voor je terugzetten.

Ik wil het toch nog 1 keer benadrukken:

Verander de DNS wijzingen van een live bestaande website niet, alvorens je Marketheme helemaal klaar hebt staan om te gebruiken!

Dave VG 4 jaar geleden geplaatst
Even een praktische vraag:

-Ik heb de data van mijn bestaande url/wordpress omgeving gedownload
- Deze data heb ik geupload in mijn Marketheme omgeving en is goed over gekomen
- De basis van de site staat nu, de blogberichten dien ik nog een voor een aan te passen

Wat is nu het slimste om te doen? Eerst alle blogberichten goed zetten en publiceren (met het risico dat Google dit ziet als kopie van de andere site) Of de DNS instellingen aanpassen en live gaan en de blogberichten één voor één live zetten?

Graag jullie advies hierin.
Jacko Meijaard 4 jaar geleden geplaatst
Fijn om te horen dat het overzetten goed is gegaan.
Ik zou eerst alles goed zetten in je Marketheme website, en als dit allemaal goed is, dan pas live gaan. Dan is er geen content verloren, en blijft alles gewoon werken.

Als Google namelijk ziet dat er pagina's verdwenen zijn (doordat je nu live gaat en daarna pas je berichten live gaat zetten), ziet Google dit als 'verdwenen' content, en dat is niet goed.
reactie op @jackomeijaard:
Dave VG okay thanks, dan ga ik eerst alle blogberichten aanpassen. Laat ze nog even in concept staan tot alles klaar is en dan bij de omschakeling gaat alles weer live ;-)
4 jaar geleden

Beantwoorden

Jan Vano 4 jaar geleden geplaatst
Mijn website (bestaande website overgezet op marketheme) staat sinds gister online op het marketheme, heb er nog een paar vragen over:

-Ik kan gewoon de tracking code van mijn huidige analytics in mijn nieuwe marketheme site implementeren?
-Ik kan in mijn webmaster tools gewoon een extra sitemap toevoegen in bestaande omgeving?
Jacko Meijaard 4 jaar geleden geplaatst
Tof dat je website online staat op Marketheme @janvanoo :-)

- Yes, je kunt gewoon je huidige Google Analytics code gebruiken. In de video's laat ik je zien hoe en waar je die kunt implementeren.
- Ik zou je 'oude' sitemap voor de zekerheid even verwijderen uit Analytics, en de sitemap van Yoast (zoals ik in de video's doe) verzenden.
Jan Vano 4 jaar geleden geplaatst
Thanks! Mooie snelle reactie;-)
Dave VG 4 jaar geleden geplaatst
Ok ik heb even hulp nodig:

-Mijn domeinnaam heb ik lopen bij Transip.nl
-De bestaande website wordt vervolgens gehost bij Neostrada (dmv een nameserver doorgezet vanuit Transip)
- In het overzicht van Transip zie ik maar 1x een IP adres.

Wat dien ik nu te doen?

Nameservers verwijderen en IP adres aanpassen aan IP van Marketheme?

Grt,
Jacko Meijaard 4 jaar geleden geplaatst
Hi Dave,

Je dient dus bij TransIp het IP adres aan te passen naar het IP van Marketheme. Voor de zekerheid zou ik even vragen waar je dit in TransIP kunt doen (ze hebben daar echt mega snelle support).

Dat zou voldoende moeten zijn.
Karel Klinker 4 jaar geleden geplaatst
VRKORTE HANDLEIDING

Zet je DNS A record voor je domein en voor www naar 31.186.173.105
De server heeft geen IPv6 dus verwijder je AAAA records voor het domein en voor www

(Mail instellingen worden hier niet besproken. Gebruik je mail via je domeinnaam, laat dan de andere records zoals, mail, sept, pop, imap met rust. Je mail zou gewoon moeten blijven werken)

Met ping commando kijken waneer de wijziging is doen gekomen.
(Dit kan tot 24 uur duren)

Pas als dat gelukt is:
Nieuwe domein naam in WordPress dashboard invoeren onder tab "Domain mappen"
Nieuwe domein als primair kiezen en op "Set Primary" Klikken.

Daarna wordt je doorverwezen naar je nieuwe domein

Let op: Je kunt certificaat waarschuwing krijgen.
Er wordt automatisch een nieuw certificaat geïnstalleerd. Dit kan een aantal minuten duren.
Je kunt kiezen om het *.marktheme.nl certificaat te accepteren of even te wachten tot je nieuwe certificaat is geïnstalleerd.

Vanaf nu is je website te bereiken via je nieuwe domina naam!
Raymond Kanbier 4 jaar geleden geplaatst

Hallo

Ik heb gister mijn versio omgezet naar marketheme kan iemand zien of ik het goed het gedaan, heb al 15 uur dit staan op mijn site.

Https://directafvallen.com

reactie op @raymondkanbier:
Jacko Meijaard

Ik tag @leongotje​ hier even.


4 jaar geleden

Beantwoorden

Léon Gotjé 4 jaar geleden geplaatst

Je bent een belangrijke stap vergeten in het proces en dat is binnen Marketheme (domain mapping, zie video's) aangeven wat de nieuwe url voor je website is. Dit is nodig omdat de website anders geen idee heeft waar of wat hij aan content moet laten zien.

Ik heb het voor je aangepast en alvast doorgevoerd. Je website is dan al benaderbaar op je nieuwe domein, maar wacht nog op een SSL certificaat. Ik zal hier reageren als SSL en https:// volledig draaien.

Léon Gotjé 4 jaar geleden geplaatst

https://directafvallen.com is live! Veel plezier @raymondkanbier

Raymond Kanbier 4 jaar geleden geplaatst

Bedankt

Patrick van Iersel 2 jaar geleden geplaatst
@Leon: ik probeer mijn website te activeren en eerst te koppelen met Marketheme maar kom er met bovenstaande uitleg niet helemaal uit. Zou je kunnen helpen?
De site staat nu bij mijndomein en in onderstaand screenshot zie je de DNS gegevens. Moet ik die nu bij alle items naar het nieuwe ip adres aanpassen (dus bij A, AAAA en TXT)? Want volgens mij werkt AAAA nog niet, toch?
En in jouw bovenstaande uitleg zeg je dat er één adres niet moet worden aangepast..
Kun je hier wijs uit?
Dank alvast,
Groeten Patrick
Patrick van Iersel 2 jaar geleden geplaatst
Link werkte niet, hier het screenshot:
reactie op @patrick-van-i:
Léon Gotjé De AAAA records mag je verwijderen. De andere 2 op adressen aanpassen naar 31.186.173.105

Let er op dat een DNS wijziging even kan duren. 

2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick van Iersel Dank je Leon,
ik ga het proberen!
En hoe maak ik in Marketheme een koppeling naar Mijndomein? Ik zie bij "koppelingen" geen kopje "nieuwe koppeling maken"...

2 jaar geleden

Beantwoorden

Léon Gotjé Ik adviseer je om dan de training even goed door te nemen. Wat domeinnamen en DNS betreft is er alleen een koppeling met Neostrada beschikbaar. 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Patrick van Iersel Ok, ik was daar nog niets over tegen gekomen in de training, enkel neostrada. En dus ook niets over het (zelf) maken van koppelingen.
Waarschijnlijk zal ik dan nog wel wat hulp nodig gaan hebben van mensen die iets meer van dit soort zaken afweet dan ik...

2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Elise VH 2 jaar geleden geplaatst
Geen idee waarom, maar de DNS werd niet automatisch gewijzigd bij Neostrada. Nu een dag later heb ik met behulp van dit bericht zelf het IP adres aangepast in de DNS settings van mijn domein bij Neostrada en nu staat het goed.

@leongotje​, bedankt voor de heldere uitleg. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
255
Topic gestart 13 May 2017 om 19:19
Aantal lezers
Aantal reacties 25