Feedback website - hoe nu verder?

Laatste reactie 15/04/2019 08:10 door Jacko
· Markeren als ongelezen
Anouk Boer 1 jaar geleden geplaatst
Hi, 

Ik loop een beetje vast met mijn website http://afgestudeerdendan.nl/. Ik verdien nu zo'n 25 euro in de maand door affiliate (bijvoorbeeld kliks naar jobboards of inschrijvingen bij een uitzendbureau).  Ik vraag me af hoe ik verder moet om het naar de paar honderd euro per maand te verhogen. Ideeen die ik had zijn om misschien ook services zoals CV reviews aan te bieden (ik ben werkzaam in recruitment) of toch nog focussen op het schrijven van meer content met affiliate links? Ik ben heel benieuwd wat jullie feedback over mijn website is. Dankjewel!! 
reactie op @anoukk:
Piet Hein Bouwkamp Leuke website. 

Sowieso doorgaan met content produceren! Hoe meer content, hoe meer bezoekers, hoe meer kans op inkomsten. 

Als je 25 euro kan verdienen, kan je ook meer verdienen.

Stond er op paypro ook niet een e-book/training waarmee iemand een CV leerde maken of een baan kon vinden? Meen me zoiets te herinneren. 

Eventueel kun je ook altijd zelf nog een kleine video training of e-book gaan verkopen voor 27 euro. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Jan M 1 jaar geleden geplaatst
Goed bezig!

Op PayPro bij educatie staan inderdaad wel interessante producten die je kunt promoten op je website én aan je mailinglijst. Bijvoorbeeld: 

- Online Wordpress Cursus
- Het curriculum-vitae-handboek 
- Het sollicitatiebriefhandboek
- eCursus Vind Je Ideale Baan 

En natuurlijk gewoon de AMR :P

Ik zou beginnen met reviews schrijven over bovenstaande producten. Vervolgens gerelateerde artikelen schrijven met interne links naar de relevante reviews.Jacko Meijaard 1 jaar geleden geplaatst
Inderdaad, leuke site. Je kunt zien dat je er 'net' dat extra beetje aan doet (eigen logo etc). 

Als je eenmaal de eerste verkoop hebt gedaan, is het veel makkelijker om de tweede, derde, vierde etc te halen. Kwestie van meer content schrijven, en gaan voor zoektermen waar je daadwerkelijk mensen naar krijgt die iets willen kopen.
Anouk Boer 1 jaar geleden geplaatst
Bedankt iedereen voor de reacties! Ik heb inderdaad via PayPro verschillende producten die ik aanbied, bijvoorbeeld het curriculum vitae handboek in de shop: http://afgestudeerdendan.nl/shop/. Ook link ik direct naar het curriculum vitae handboek in verschillende artikelen. Ik heb nog geen sales via PayPro gedaan, maar de tips om reviews te schrijven, meer content en te richten op zoektermen gericht op verkoop brengen daar wellicht verandering in! 
Piet Hein Bouwkamp 1 jaar geleden geplaatst
Ik denk dat meer producten aanbieden dan niet de oplossing is, maar meer content wel. 

Het grappige is dat je (ieder mens) automatisch eerder naar de makkelijke oplossing neigt dan naar de moeilijke. 

Want wat is er makkelijker, een paar linkjes extra op je website plaatsen of uren en energie stoppen in het creëren van content?  

Als ik jou was zou ik het feit dat je in het recruitment werkzaam bent gebruiken om meer content te maken. Ga mensen interviewen, neem deze interviews op als podcast, als youtubevideo's en type ze als artikel uit. 

Schrijf artikelen over problemen die je vaak tegenkomt. Maak persoonlijke artikelen over je werk, hoe je het ervaart, wat je beleeft en waar je tegenaan loopt.

Maak deze content en zoek goede zoekwoorden die je daar in kan verwerken. 

Think BIG!
reactie op @piethein:
Anouk Boer Dankjewel Piet Hein. Dit geeft me veel nieuwe ideeen en inspiratie voor nieuwe content! 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Janniek Bastiaan 1 jaar geleden geplaatst
Leuke website! Misschien een idee om een exit popup toe te voegen aan je website. Je kunt bijvoorbeeld iets weggeven als: De 7 Meeste Originele CV's van 2018! of ''7 TIPS om als starter binnen NO-TIME jouw droombaan te bemachtigen''

reactie op @janniek:
Anouk Boer Dankjewel voor deze tip! Ik ga ermee aan de slag! 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Anouk Boer 5 maanden geleden geplaatst
10 maanden verder en mijn omzet is in ieder geval verdubbeld! 

Ik verdien nu rond de 50 euro per maand met: 
- Bol.com affialiate (boeken en afstudeercadeaus) 
- Tradetracker (jobboards en reisbureaus) 
- PayPro (sollicitatiehandboek, ideale baan en AMR). Eerste twee sales binnen! 

Qua content ben ik me inderdaad meer gaan richten op het interviewen van mensen (voorbeeld: https://afgestudeerdendan.nl/digital-nomad/) gecombineerd met keyword artikelen die goed scoren in Google. 

Ik had laatst een interview geplaatst die veel werd gedeeld. Ik kreeg op een dag 600 bezoekers op mijn site, maar zonder een verschil in inkomsten te zien. Ik moest denken aan de vraag 'Als er op een dag heel veel mensen op je site komen, ben je dan tevreden met hoe je site is ingericht?'. 

Ik zit deze maand tegen de 8,500 unieke bezoekers aan, waar ik heel blij mee ben maar ik vraag me wel af of ik genoeg uit mijn website haal. 
Jacko Meijaard 5 maanden geleden geplaatst
Wat gaaf dat je deze update plaatst, en tof dat je omzet is verdubbeld!

Uit 8500 bezoekers per maand zou je echt wel veel meer inkomsten moeten halen hoor. Denk dat het inderdaad een goede is om naar je verdienmodel te kijken.
reactie op @jackomeijaard:
Anouk Boer Dankjewel Jacko! Ga ik zeker doen. Is goed om de bevestiging te krijgen dat ik inderdaad meer inkomsten uit m'n site kan halen. 
5 maanden geleden

Beantwoorden

Bas Vd 5 maanden geleden geplaatst
Leuke site, maar idd 50 op 8500 is niet best. Denk vooral belangrijk is om te bedenken met welke intentie bepaalde mensen op bepaalde pagina's komen. Wat zijn hun problemen en hoe kan je deze oplossen (met een product die je promoot via affiliate marketing of je eigen producten maken).

Ook slim om eens te kijken welke pagina's nu het geld opleveren  en kijken of je dat op een manier kan uitbreiden.
reactie op @bas-nl:
Anouk Boer Dankjewel Bas! Ik ga morgen goed kijken naar de best bezochte pagina's en welke oplossing / product ik kan aanbieden. 
5 maanden geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck 5 maanden geleden geplaatst
Gaaf Anouk! Vind dat je echt een leuke site opgezet heb!

Alles hangt natuurlijk van je niche af, maar met 8500 bezoekers zou je echt veel meer dan die 50 euro kunnen verdienen.

Even ter vergelijking, zelf verdien ik meer met toch echt nog minder bezoekers en het product dat ik promoot geeft een hele magere commissie van maar 8,50.

Met de AMR die 27 euro commissie geeft zou je dus echt veel en veel meer moeten verdienen.

Op je website mis ik duidelijke CTA boxen, je geeft aan dat je diverse producten promoot, maar als ik je website bezoek zie ik hier weinig van terug.

Daarnaast zou je kunnen overwegen om e-mail marketing toe te kunnen passen. Als je een mailinglijst van een paar duizend man kan opbouwen kan je misschien eens in de zoveel tijd een paar mailtjes eruit sturen met wat aanbiedingen.

Ook is het misschien het overwegen waard om door je berichten heen CTA boxen te plaatsen naar bijv. de AMR.

Vraag me af hoeveel clicks je per maand op je producten die je promoot heb? 

Ook wil ik toch nog even zeggen dat je echt een hele fijne schrijfstijl heb en je blogs echt super lekker weglezen!

Mocht je nog een soort gelijk interview als die over de digital nomad willen doen, dan hou ik me altijd aanbevolen lijkt me gaaf om aan zo iets mee te doen!
reactie op @patrickwoninck:
Anouk Boer Dankjewel Patrick! Ik ga morgen naar de CTA kijken en hoe ik ze meer kan plaatsen door de artikelen heen. Misschien een domme vraag, maar maak je de CTA zelf of kan je die bij de producten die je promoot opvragen ook? 

Wat betreft de clicks op de producten: PayPro en Bol.com - beide ongeveer 60 kliks per maand. Tradetracker heeft rond de 800/900 kliks per maand, maar dit is voornamelijk omdat ik veel doorverwijs naar banen bij een specifieke banenwebsite. Dit geeft wel constante commissie, maar wel heel laag. 

Heel leuk om een interview te doen! Ik stuur je een berichtje! 
5 maanden geleden

Beantwoorden

Patrick Woninck Top! volgens mij zijn privéberichten via het ISG forum wel uitgeschakeld zou je mij willen mailen via: info@alleenbackpacken.nl ?

Wat betreft de CTA je kan bij sommige aanbieders wel banners opvragen inderdaad, maar CTA’s maak je meestal zelf.

Hiervoor gebruik ik zelf Thrive leads, maar dit is per persoon verschillend.
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Sieto vd Heide 5 maanden geleden geplaatst
Beetje opbouwende kritiek:

Mijn eerste indruk als ik op je site kom is dat ik niet weet waar ik moet beginnen.

Je menu heeft (naar mijn smaak) veel te veel opties, die bovendien niet congruent zijn met de drie knoppen die je daaronder laat zien. Dat roept de vraag op waar je site over gaat. Kun je ook wat delen over je bouncerate?

Waarom heb je eigenlijk een Engelstalige variant van je site? Haal je daar veel uit? Bezoek dan wel omzet? Zo niet, dan zou ik overwegen dat weg te halen. Het engelstalige deel van je site is ook niet niet zo nice als de NL versie. 'als je het doet, doe het dan goed'

Als je een artikel leest, dan irriteert die sidebar aan de linkerkant. Het menselijk brein kijkt van linksboven naar rechtsonder. Als je dan als eerste die bol.com links ziet, die waarschijnlijk niks met het artikel te maken hebben, dan kan dat leiden tot een hogere bouncerate en dus lage conversie.

Anyway, een paar willekeurige dingen. Ik hoop dat je er wat aan hebt.
reactie op @sieto:
Anouk Boer Dankjewel Sieto, opbouwende kritiek is goed! 

De drie knoppen 'ondernemen' 'werken' 'reizen' heb ik toevallig gisteren op mijn homepage toegevoegd. Ik had als een idee om een ook een knop 'shop' daarbij te zetten. In de shop kan ik dan bijvoorbeeld CV templates verkopen of affiliate producten. Maar inderdaad ik struggle een beetje met mijn homepagina nog. 

Mijn bouncerate is vrij hoog, meer dan 80%. Maar daartegenover staat wel dat mensen rond de 3 minuten gemiddeld op mijn site / pagina's blijven. Ik heb veel artikelen over hoe je bepaalde dingen op je CV moet vermelden. Het kan dus ook zijn dat mensen het antwoord vinden en weer weggaan. Ik weet dus niet zeker of ik me moet richten op het verlagen van de bouncerate. 

De Engelse versie van mijn site is ook een aandachtspuntje haha! Toevallig is een van mijn meest bekeken artikelen in het Engels. Ik verdien niks aan mijn Engelse site, omdat ik nog niet goed weet welk product ik hierbij kan aanbieden. De doelgroep van de Engelse site zijn mensen die in Nederland werk willen vinden. Ik heb als idee om in de sidebar vacatures in Nederland te plaatsen. Of om samen te werken met recruitment agencies op basis van no cure no pay. 

Ik ga morgen goed naar de sidebar kijken en wat ik daar wil aanbieden. 

Dankjewel voor je input! 
5 maanden geleden

Beantwoorden

Anouk Boer 5 maanden geleden geplaatst
Dankjewel allemaal voor de reacties en de moeite die jullie hebben genomen om naar m'n site te kijken! Ga zo alles even een voor een antwoorden. 

Ik ga morgen de hele dag zitten aan mijn verdienmodel en mijn site goed analyseren: 
- Welke problemen los ik op? + Welk producten kan ik hierbij aanbieden 
- CTA buttons 
- Sidebars en menu aanpassen 

Als jullie het leuk vinden kan ik over een aantal weken weer een update plaatsen! Nogmaals bedankt voor de input! 
reactie op @anoukk:
Sieto vd Heide zeker leuk om een beetje te volgen wat je doet en welk effect dat heeft, dus updates? graag! 👍
5 maanden geleden

Beantwoorden

Quincy blue 5 maanden geleden geplaatst
Dag Anouk,

Ik zie dat je net wat extra inspanningen hebt gedaan om je website aantrekkelijker te maken. Deze ziet er goed uit.

Het bedrag wat je nu binnensleept is daar nu nog geen reflectie van. 

Het is een goed idee om de site te analyseren om te kijken wat de best bezochte pagina's zijn. 
Neem ook een kijkje op de websites in jou niche die groter zijn en beter scoren in de zoekmachines. Dit laat vaak sporen na waar je wat van opsteekt.

Als ik op de homepagina van je site kom is het niet direct helder waar ik moet beginnen. Ik zie iets te veel opties. Dit geeft keuzestress.

Ik zou een survey doen onder de bezoekers. De vraag zou zijn...wat is je grootste angst/struikelblok waar je tegenop ziet na het afstuderen. Dit is een open vraag waar de bezoeker je direct verteld wat hun problemen en angsten zijn.

De antwoorden/feedback hiervan kan je direct verwerken in je website.

De feedback van deze bezoekers geeft je ook een indicatie van welke verdienmodellen je kan toepassen. 

Je geeft zelf aan dat je wilt werken met eventuele recruitment agencies op basis van no cure no pay. Je begrijpt dat de commissies hiervoor vele malen hoger zullen liggen dan de huidige verdienmodellen.

Ik kijk uit naar de updates en keep up the good work.
reactie op @quincyblue:
Anouk Boer Hi Quincy, 

Dankjewel voor je reactie en de feedback! 

Klopt inderdaad van de homepagina. Ik ben ermee bezig dit duidelijker te maken. Ik moet zeggen dat m'n meeste bezoekers via andere pagina's binnenkomen en de homepagina niet bezoeken. Vandaar dat m'n focus nu ook ligt op het optimaliseren van andere pagina's, maar de homepagina is zeker een aandachtspunt! 

Goed idee van de survey! Ik kijk ook vaak op Quora of op fora om te achterhalen wat er speelt onder mijn doelgroep. 

Klopt. Ik heb zelf lang in recruitment gewerkt en de commissies daar zijn zeker hoger dan wat ik nu verdien! Heb een paar mailtjes naar bedrijven / vacaturesites eruit gestuurd om te kijken hoe we samen kunnen werken! Ik houd jullie op de hoogte! 


5 maanden geleden

Beantwoorden

Anouk Boer 2 maanden geleden geplaatst
In 2 maanden van 50 euro naar 200 euro per maand! 

Bedankt voor alle feedback en reacties op m'n afgelopen post. Ik ben ermee aan de slag gegaan en heb onder andere de homepage aangepast, CTA banners geplaatst en @patrickwoninck​ van het forum geïnterviewd! https://afgestudeerdendan.nl/wonen-in-thailand/

Banners 
De groei in inkomsten komt doordat ik een vaste banner positie heb verkocht aan een bedrijf voor een vaste prijs per maand! Als ik boven een bepaald aantal bezoekers uitkom zit ik te denken om misschien met een media-bureau te werken die banners inkoopt voor terugkerende inkomsten. 

Optimaliseren van publishers affiliate kanalen 
Ik werk zelf veel met TradeTracker en Daisycon. Nu werkt Daisycon met een publisher samen die me 3,50 betaalt per sollicitatie dat iemand via mijn site doet. Dit past supergoed bij m'n website en heeft dan ook een hoge conversie. Voor mij loont het om te blijven checken welk publishers erbij komen, welke wijzigen er zijn hun voorwaarden etc. Met de CTA banners van PayPro producten heb ik nog niet heel veel succes gehad. Het is zeker m'n doel om hier snel verandering in te brengen, door bijvoorbeeld deze pagina's meer te promoten! 

Je eigen branding 
Wat ik heel leuk vind om te zien is dat je website ook echt je eigen visitekaartje is. Je laat zien wat je zelf kan, of dit nu het schrijven van teksten is, het maken van video's en foto's etc. Automatisch zal je ook steeds meer als expert op je gebied worden gezien. Ik kan nu bijvoorbeeld ook artikelen schrijven voor de carriere website Intermediair. Mijn eerste artikel is ook overgenomen door het AD! Iets wat ik niet gelijk terugzie in mijn inkomsten, maar wat zeker goed is voor toekomstige mogelijkheden! 

What's next 
Ik ben begonnen met het schrijven van een eigen e-book dat ik op mijn website wil aanbieden. En natuurlijk het blijven schrijven van artikelen en het goed laten ranken van pagina's waar m'n affiliates opstaan. Keep you updated!! 
reactie op @anoukk:
Sieto vd Heide super leuk! gefeliciteerd met je succes :-)
2 maanden geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Inderdaad om deze update te lezen, goed bezig!
2 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 27 February 2018 om 19:57
Aantal lezers 121
Aantal reacties 26