Featured image op mijn marketheme website.

Laatste reactie 27/03/2018 17:42 door Léon
· Markeren als ongelezen
Wende Swagerman 2 jaar geleden geplaatst
Haiiii ?

Vraagje: Is het mogelijk om de featured image gewoon als foto te plaatsen zónder de gekleurde laag (filter?)  er overheen? Dus gewoon zoals het origineel? Ik heb nl een foto uitgezocht met een bepaalde sfeer, maar die sfeer is dus verdwenen doordat er die gekleurde laag (onderdeel van het thema/template) overheen ligt. 

Voor de rest werkt marketheme héél lekker. 

Warme groet, 

Wendy
🔥 Léon Gotjé 2 jaar geleden geplaatst
Dit is nu helaas niet mogelijk. Het heeft er mee te maken dat niet iedere afbeelding zich direct loont als goede featured image. Door er een laag overheen te leggen maakt de kwaliteit (scherpte) van de afbeelding al minder uit en sluit het beter aan bij de rest van de website omdat het qua kleur netjes door loopt. Ik ga er eens over nadenken. Bedankt voor je compliment! 
reactie op @leongotje:
Wende Swagerman Hai Léon,

Bedankt voor je reactie. Ik begrijp je reden om dit zo te doen, en de bedoeling om een nieuwe site owner/admin tegen zichzelf te beschermen is heel sympathiek van je. 

Echter zul je begrijpen dat wanneer iemand zich abonneert  op een (nogmaals práchtige-), all in one oplossing voor affiliate marketeers, dat die iemand heel graag zélf een eigen gezicht aan zijn of haar website wil geven.
Een eigen gezicht in de vorm van de featured image die een sfeer herbergt die naast de content staat voor de unieke identiteit van de website. Niet "zomaar" een leuk plaatje dus.
Nu hebben alle marketheme gebruikers een uniform aangezicht van hun website. Geen "eigen smoel" zoals we dat hier zeggen.
De filosofie dat content belangrijker is dan "het plaatje", daar ben ik het volledig mee eens. Maar om nou, ook al is het nóg zo goed bedoeld, een volwassen site owner als een kind bij de hand te nemen en een mening als feit te presenteren, gaat ver. (Het is immers een mening, oftewel subjectief) Temeer die site owner elke maand betaald, ook al is het een relatief laag bedrag. (wat evengoed op dit moment veel geld kan zijn voor iemand die op het moment heel krap bij kas zit) 
Je begrijpt natuurlijk dat de meeste mensen -visueel- ingesteld zijn. Voorbeeld: Je hebt op de markt kooplui die hun kraam of stal doelbewust een aangezicht geven (het plaatje), waardoor kopers zich snel thuisvoelen en de tijd nemen om eens verder te kijken in de kraam. Je hebt ook markt kooplui die alles uit hun wagen (content) gewoon op de kraam deponeren; daar loop ik in de regel meteen voorbij. 
Zo heb je ook winkeliers die om het winkelend publiek op voorhand al een goed gevoel te geven, een sfeer impressie van de inhoud van hun winkel (content) "showen" in een prachtige etalage. Je stapt er graag naar binnen om een kijkje te nemen. De etalage trekt je doelgroep (mét genoeg geld) aan, die vervolgens goedgehumeurd je winkel binnenstappen. De prijsvechters en andere koopjeswinkels, daar kom je niet graag om begrijpelijke redenen.

Vandaar mijn goedbedoelde feedback Léon. Ik wil heel graag een eigen gezicht, een unieke identiteit geven aan mijn website. Dat content daarvoor super belangrijk is, is een feit, maar graag completeer ik dat met een eigen gezicht, een unieke herkenbare identiteit ipv een uniform template waardoor mijn site visueel op heel veel andere sites lijkt. 

Sowieso zou keuze uit een klein aantal (3 á 5) templates heel fijn zijn. Maar ik weet dat dat in de toekomst ligt ;-) 
Nógmaals: Marketheme werkt voor een totale leek zoals ik verrassend eenvoudig, soepel en fijn! Ik zit met een big smile via de amr instructies (die ook zo fijn direct te begrijpen zijn) m'n site op marketheme vorm te geven. Ik heb er zin in! :-) Je zou me er écht mee helpen als ik zelf m'n plaatje mag kiezen. Maar los daarvan: Wauw! :-)

Warme groet,

Wendy
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Kijk Wendy, daar kunnen we wat mee :-).
We zijn natuurlijk continu bezig het Marketheme te verbeteren, en nemen je feedback zeker mee. Er gaan toffe dingen waar je ongetwijfeld erg blij mee gaat zijn ;-).

In de tussentijd zou je wellicht je primaire en secundaire kleur(en) kunnen aanpassen om er meer een eigen look en feel aan te geven (dit kan in de Customizer).

Verder: stay tuned en als je nog vragen hebt, let us know.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Klaas Koopman Wendy, ik weet niet of jullie css kunnen aanpassen/toevoegen? Anders kun je dit proberen:

header.topbar, section.featured-image.archive, .button, button, input[type="submit"], .btn, footer#main, form.search-form, nav#footer-nav, section.featured-image .overlay, article.short.sticky div.featured-image .overlay {
    background: none;
}

Dat haalt de 'overlay' eraf als het goed is.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard Je kunt inderdaad een eigen css toevoegen, ook via de Customizer.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Wende Swagerman @jackomeijaard​ De kleuren had ik idd aangepast, fijne optie.


@klaaskoopman​ Wat je schrijft zal werken, en gesneden koek zijn voor iemand met ervaring. Ik begin net, en ga ff googlen wat CSS is? Bedankt voor je input?
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
🔥 Léon Gotjé 2 jaar geleden geplaatst
Bedankt voor je feedback Wendy. Ik snap zeker wat je bedoelt. Er is veel onderzoek gedaan naar alles wat er in Marketheme zit (welke kleuren werken er, de beste lettertypes om maar wat voorbeelden te noemen).

Als bijlage heb ik een voorbeeld toegevoegd van jouw homepage zonder filter. Zoals je kan zien is de tekst nu slecht leesbaar, omdat het een witte tekst op een lichte afbeelding is.

Een voor de hand liggende opmerking is om de titels ook beheerbaar te maken en daar zelf een kleur voor op te geven, maar dan komt er al snel een poppenkast website.

Ookal zie je het misschien niet, zit er een hele filosofie achter het gebruik van verschillende elementen binnen het Marketheme. Ik ben samen met @jackomeijaard​ veel aan het sparren wat betreft beheerbaarheid/vast gestelde zaken. Het blijft een lastig iets.

Je woorden worden in ieder geval enorm gewaardeerd en worden zeker meegenomen in overweging betreft mogelijkheden!
reactie op @leongotje:
Klaas Koopman En wat dacht je van een class geven aan de titel met daar een bepaalde 'doorschijnende' achtergrond aan te geven? 

Ik snap je gedachte, maar ik begrijp ook dat het lastig is om het thema nu een eigen look en feel mee te geven.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Léon Gotjé Ik begrijp de techniek en daar ligt ook zeker het probleem niet. Het zit hem in het gedachtegoed en werking voor de leek. 

Met Marketheme is het nooit het idee geweest om 1001 opties in te bouwen om de website er anders uit te laten zien. Die thema's zijn er al genoeg te vinden en ik kan uit ervaring spreken dat deze vaker slecht dan goed worden ingericht.

Ik wil voorkomen dat mensen denken dat bepaalde naar het oog makkelijke opties niet in het Marketheme zitten omwille van kunnen, maar dat is soms lastig uit te leggen.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Klaas Koopman Helemaal duidelijk. En uiteindelijk gaat het natuurlijk ook om:
- Content
- Conversie
- Inkomsten

Bedankt voor je uitleg Léon!
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Wende Swagerman 2 jaar geleden geplaatst
Bedankt weer voor je reactie Léon, fijn te zien dat mijn woorden goed opgevat worden. Natuurlijk vertrouw ik op jullie expertise en goede wil, want anders was ik hier niet (ondanks dat ik na veel wikken en wegen in ben gegaan op jullie prachtige aanbod, doe ik dat niet zomaar want ook ik kijk verder vooruit en ontdek steeds meer voordelen).

Wat de featured image betreft: Nu zie ik idd waar de haken en ogen zitten. Bedankt voor de uitleg.

Het is boeiend, interessant, bijna verslavend (ik wil meer en meer wéten!). En wat content betreft: Ik denk dat 'm daar de crux zit wbt mensen die vroegtijdig afhaken. Je creativiteit en schrijverstalent worden uitgedaagd, evenals je doorzettingsvermogen en inventiviteit. Maar Jacko ondersteund de bij de mensen aanwezige competenties maximaal. Het is alleen een kwestie van de verleiding weerstaan om versneld door de video's te racen. Het zit 'm namelijk ook in de kleine opmerkingen tussendoor; goed luisteren is belangrijk.

En wat schrijverstalent betreft: Uitbesteden kan ook, maar dat is voor mij pas interessant op het moment dat m'n site(s) uit hun krachten groeien. Ik vind het juist leuk om onderwerpen uit te diepen, research te doen, verder te kijken dan targets en veel te leren. Op die manier ontwikkel ik mijn eigen basis tot een stevige fundament. Daarna uitbesteden is om zelf meer vrije tijd te hebben? Jullie hebben gelijk; rustig groeien is essentieel voor de lange termijn, want dat gaat een relaxtere grafiek geven met de piek op hetzelfde moment maar met minder moeite?

reactie op @wendy-s:
Léon Gotjé Goed bezig! Hou je enthousiasme vast en put ze in je teksten, dan komt alles goed :)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 26 March 2018 om 04:18
Aantal lezers 19
Aantal reacties 13