Hoe geld verdienen met Facebook Ads

Laatste reactie 01/11/2016 10:01 door Sven
· Markeren als ongelezen
Sven Overdijk 3 jaar geleden geplaatst
Kennis over Facebook advertentie
Sven Overdijk 3 jaar geleden geplaatst
Beste leden,

Ik ben mijn eigen kledingmerk begonnen genaamd Dutch Dash. (merk gebaseerd op de Nederlandse cultuur)


De site staat al :) deze is gebouwd met Shopify, technisch werkt het allemaal.


Marketing technisch schommelt het hier en daar.

Mond op Mond reclame is de enige manier tot nu toe hoe ik verkoop.


Ik wil natuurlijk uitbreiden op Facebook. Ik post iedere dag een foto en zo nu en dan een korte video of een onderwerp wat te maken heeft met Nederland, een voorbeeld hier van is "Rotterdam in 50 seconds"


hier haal ik "best" een hoog bereik mee met bijvoorbeeld 2,- haal ik 3 a 4K bereik maar dan toch 9 Likes?! Betekent het gewoon dat er meer geld tegen aan moet of pak ik het gewoon helemaal verkeerd aan?

Mijn vraag is natuurlijk hoe krijg je meer conversies via Facebook advertenties, en niet persé Sales, maar ook interactie binnen je "Fanbase"

Ben ik de enige die hier mee worstelt? Laat een reactie achter als je ook moeite hebt met Facebook ads.

Groet,


Sven
Bas Vd 3 jaar geleden geplaatst
Uhm tja 2 euro zegt natuurlijk vrij weinig, dus zou zeker wat meer testen. Kan ook zijn dat bepaalde leeftijdgroepen voor meer interactie zorgen dan andere. Dus zou je hier meer budget op kunnen zetten, maar met 2 euro weet je niet veel.

Een fanbase is leuk, maar uiteindelijk wil je toch sales maken?

Werk zelf (nog) niet veel met Facebook ads.

Maar heb wel kleding verkocht via FB (icm Teespring) en dat ging redelijk, door direct de shirts te adverteren aan een gerichte doelgroep. Hier kan je zien hoe ik dit deed:


http://www.cpamarketing.nl/teespring-case-study-71-shirts-verkocht/

Maar goed het is altijd beetje uitvogelen in het begin wat werkt. Kost altijd geld.
Jacko Meijaard 3 jaar geleden geplaatst
Geld verdienen met Facebook betekent veel testen @svenoverdijk


Je zult er best wat geld tegenaan moeten gooien, maar als je dat dan eenmaal hebt gedaan, en je een 'winning campagne' hebt, is het een kwestie van opschalen.

Je wilt dus echt een merk gaan opbouwen. Hiervoor wil je uiteraard meer likes, maar nog beter is meer verkopen. Ik zou zelf niet zomaar adverteren op een video, maar meer om mailadressen te verzamelen. Maak een FB ad en stuur mensen naar een landingspagina waar mensen bijvoorbeeld een kortingscode kunnen krijgen.

Je hebt dan ten eerste een targeted mailinglijst, en ten tweede een groep van mensen die wel interesse hebben. Zijn wel mensen die uit zijn op koopjes, maar je begint ergens.

Daarnaast is het ook veel testen met wat jouw doelgroep leuk vind om te zien op Facebook. Als je een bereik hebt van 4K, en je haalt er maar 9 likes uit, dan is dat niet gek veel. Misschien kun je eens wat anders proberen, zoals andere video's, of andere afbeeldingen waarmee je oproept tot inspiratie "Wie van jouw vrienden zou dit absoluut willen hebben?" doet het altijd goed :-).
Sven Overdijk 3 jaar geleden geplaatst
Ontzettend bedankt heren, ik ga er mee aan de slag :-) !!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 01 November 2016 om 01:55
Aantal lezers 26
Aantal reacties 5