Eigen producten onder een alias

Laatste reactie 31/10/2016 08:53 door Jacko
· Markeren als ongelezen
Alaric Vonk 2 jaar geleden geplaatst
Ik ben benieuwd naar de ervaringen van mensen die eigen producten (lees; ebooks) die dit aanbieden. Een aantal maanden terug had ik een aantal webinars gevolgd van Amerikanen Mark Ling en John Rhodes. Mark Ling gaf aan ebooks (producten en dus assets) onder aliassen uit te brengen vanwege privacyredenen. Nu heb ik hier twijfels over ivm steeds meer groeiende online transparantie. Is het daarom raadzaam ebooks uit te brengen onder een alias? Zijn er mensen die dit doen? Ik heb een beetje een 'liegen' gevoel als ik een nep-naam en nep-foto gebruik namelijk, maar wellicht ben ik nog een noob met ebooks. Onlangs m'n eerste uitgebracht namelijk, maar gewoon onder eigen naam.

Hoor graag jullie meningen en ervaringen!
Bas Vd 2 jaar geleden geplaatst
Ligt er een beetje aan. Ik heb meerdere boeken (ebooks & paperbacks) uitgebracht op Amazon. Hiervoor heb ik wel een alias gebruikt. Ook deels omdat ik verwachte dat misschien een Nederlandse naam wat minder zou werken.

Maar grootste reden is dat ik de boeken niet zelf heb geschreven, dus vond ik een alias beter.

Als ik een product zelf maak en zelf schrijf zou ik er wel mijn eigen naam achterhangen.

Heb trouwens wel mijn eigen foto gebruikt, op de auteurs pagina.
Alaric Vonk 2 jaar geleden geplaatst
Dus je eigen foto met een andere naam. Dat kan inderdaad ook nog. Teksten voor een aantal nieuwe ebooks wil ik inderdaad ook uitbesteden en mijn eigen naam eronder voelde ook niet goed. Dus een alias gebruiken lijkt heel normaal en geen enkel probleem zo te lezen. Ik ga er dan even vanuit dat je niet een hele online identiteit voor de alias hoeft te maken (lees; linkedin pagina, facebook pagina etc.).
Bas Vd 2 jaar geleden geplaatst
Zou ik idd niet doen. Een pen naam/alias gebruiken gebeurd best vaak en hoeft niet perse slecht te zijn.
Coen Olde Bijvank 2 jaar geleden geplaatst
@basvandijk mooi verwoord en helemaal waar! Ik doe precies hetzelfde :)
Coen Olde Bijvank 2 jaar geleden geplaatst
@basvandijk welke transactie naam gebruik jij bij het afrekenen van klanten? Je eigen bedrijfsnaam of een andere eenmanszaak?
reactie op @coenoldebijvank:
Bas Vd @coenoldebijvank Ik heb deze uitgebracht op Amazon, hun regelen ook de betalingen, dus je ziet geen naam van mij bij de betalingen.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacko Meijaard 2 jaar geleden geplaatst
Het is maar net wat jij wilt @alaricvonk

Waar wil jij je op richten? Het uitbrengen van 'anonieme' producten? Zoals bijvoorbeeld de NL Katja Callens, of wil je echt goede producten uitbrengen waar je trots op bent om je eigen naam er aan te koppelen? Voor mij is het (een combinatie) van beiden, maar de meeste voldoening haal ik uit Internet Succes Gids.nl.
Leendert Nauta 2 jaar geleden geplaatst
Voor wat cheap ebookjes is het prima om een alias te gebruiken. Voor licentie producten of vertaalde producten een tikje sneaky maar wel een optie. (Zie Fredje en het Mentale Dieet Plan op Paypro als voorbeeld)

Zodra er video in het spel komt kun je het beste gewoon jezelf blijven ;-)

Ik heb zelf in het verleden ook wel wat dieet en mmo ebookjes uitgegeven onder andere namen, voornamelijk omdat ik mijn eigen naam daar niet aan wou verbinden.

Als je echt iets gevonden hebt wat je passie is is het gewoon beter je eigen naam te gebruiken.
Alaric Vonk 2 jaar geleden geplaatst
Bedankt voor jullie reactie @jackomeijaard en @leendertnauta !


Sowieso zal ik nooit iets uitbrengen waar ik niet achter sta, ongeacht ik mijn naam eronder wil of niet. Maar het is dus puur product afhankelijk en dat is goed te weten.
Coen Olde Bijvank 2 jaar geleden geplaatst
@basvandijk juist dat bedoel ik :)

Ik ben bezig met een datingebook en wil absoluut mijn bedrijf Clarity Media daar niet aan koppelen..

Hoe kan ik dit eventueel omleiden?
Jacko Meijaard 2 jaar geleden geplaatst
Ander bedrijfje oprichten, eenmanszaak, noem het COB Digitale Producten of Uitgeverij oid en koppel daar je product aan ;-).
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 29 October 2016 om 11:30
Aantal lezers 26
Aantal reacties 12