Eerste 20 euro en nu kan het hard gaan!

Laatste reactie 25/07/2020 14:58 door Jeffrey
· Markeren als ongelezen
🔥 Jeffrey Keijzer 5 maanden geleden geplaatst
Ondanks dat ik vorige maand nog aan het twijfelen was tussen bol.com en Google Adsense ben ik nu super blij met de adviezen die ik heb gehad om Google Adsense te verwijderen.

Waar ik mij eerst druk maakte over 20 euro bij Google Adsense begint het sinds het wijzigen van de CTA ineens hard te gaan. Zo ben ik sinds de wijzigingen van de CTA ineens van 0 - 3 kliks naar bol.com naar gemiddeld 5+ kliks naar bol.com gegaan.

Doordat er meer bezoekers naar bol.com zijn gegaan beginnen ook de commissies toe te nemen. Waar ik in Januari blij was met 6 organische bezoekers haal ik nu dit aantal aan kliks naar bol.com. Op dit moment lijkt het er zelfs op dat er 1 keervin de 3 dagen een commissie komt. Hierdoor heb ik de eerste 20+ euro van het internet verdient.

Dit maakt het vertrouwen in mijn doel een stuk groter. 

De komende maand zullen jullie mij door prive omstandigheden even iets minder op het forum horen. Ga deze maand 4 teksten blijven publiceren en meer werken voor de baas.

Nu pas besef ik hoe makkelijk affiliate marketing eigenlijk is. Het is alleen een kwestie van consistent aan de website werken en een lange adem hebben. Als je lang genoeg dorzet komen de commissies vanzelf. Op naar de eerste 100 euro
Willem van der Heijden 5 maanden geleden geplaatst
Mooi nieuws Jeffrey. 

... en dus soms niet zo eigenwijs zijn als er goede adviezen gegeven worden op dit forum ;)
Chris Sevenig 5 maanden geleden geplaatst
Nu nog even wat werken voor de baas... En als je adem lang genoeg is zeg je over een tijd: vroeger, toen ik nog voor een baas werkte... 🤪
🔥 Jeffrey Keijzer 5 maanden geleden geplaatst
@chrissevenig​, exact, mijn eerste streven is om in December 2 duizend euro uit de website te halen. Dan weet ik een beetje hoe het spelletje werkt en ga ik vanaf Januari 2021 met 1 of 2 nieuwe websites starten. 

Het licht eraan hoeveel de website tegen die tijd oplevert. In iedere geval wil ik dan zelf 4 teksten blijven schrijven, 3 teksten voor deze website laten schrijven en voor een of twee andere website 3 teksten per week laten schrijven. 

Hoe meer je doet, hoe harder het gaat. Uiteindelijk is het mijn streven om in Mei 2021 (Vakantie geld tijd) ontslag te nemen. 

Dan wordt het een kwestie van lekker rustig doorbouwen door 4 teksten per week te blijven schrijven, de rest lekker als dozenschuif systeem gebruiken. Eerste doel is om in December 2021 op 10K per maand minimaal uit te komen. Meer is altijd beter. 

Als die 10K per maand behaald zijn, dan ga ik 3 duizend euro per maand houden om van te leven. De rest gaat regelrecht mijn business in. Ben benieuwd waar ik dan in December 2022 sta. 
reactie op @jeffreykeijzer:
Boyd van Dongen Mooi streven. Als je op 10k zit, gaat er uiteindelijk wel een hoop naar de belastingdienst haha. BTW en inkomstenbelasting bijvoorbeeld
5 maanden geleden

Beantwoorden

Jeffrey Keijzer @boydvandongen​, absoluut. Maar dat neemt niet weg dat het ondernemen vanaf dat moment pas echt leuk begint te worden. Het ondernemen zelf is een van mijn grootste hobby's. Het grote voordeel van affiliate marketing is dat je dit kunt combineren met werken op tijden wanneer het jouw, uitkomt. Vrijheid is belangrijk voor mij. Op dit moment voel ik mij met het mooie weer gevangen. Daarom nu zoveel mogelijk stappen zetten om zo een goed inkomen te krijgen en er in iedere geval een mooi achterhandje is. 
5 maanden geleden

Beantwoorden

P B Als ik het goed begrijp schrijf je dus ongeveer de helft van je teksten zelf en de andere helft besteed je uit (laten schrijven)?
5 maanden geleden

Beantwoorden

Jeffrey Keijzer Nee, op dit moment schrijf ik alles zelf. Het streven is om als de website een klein beetje begint te lopen om dan een tekstschrijver ernaast te nemen. Op deze manier kan de website een stuk sneller groeien. Nu eerst zelf leren wat het beste werkt om zo te weten waar een goede tekst aan voldoet voordat ik er geld aan uit ga geven!
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Sieto vd 5 maanden geleden geplaatst
Qua 10K en BTW en IB; met de BTW moet je geen rekening houden aangezien Bol je een creditfactuur stuurt met je commissie plus de BTW. De BTW draag je daarna direct af, waardoor je gewoon je commissie overhoudt.

Qua IB moet je je ook niet teveel druk maken. Als je 10K per maand OMZET draait, en 7K terug investeert, dan zijn die 7K kosten - die je van je winst mag aftrekken. Dan heb je nog 3K per maand, dus 36K per jaar belastbare winst, waar je belasting over moet betalen.

Maar, zeker als starter, betaal je over 36K maar heel weinig belasting - ik verwacht dat je van die 36K bruto, 32K netto overhoudt.
Remon van Veldhuizen 5 maanden geleden geplaatst
@jeffreykeijzer​ goed om te horen dat het vertrouwen in je doel groeit! Mag ik vragen welke wijzigingen je hebt doorgevoerd in je CTA?
reactie op @remonvanveldhuizen:
Jeffrey Keijzer Ik had eerst een algemene Call to action waarbij ik probeerde om een product te promoten. Nu maak ik per zoekwoord een andere CTA die aansluit op het probleem waarvoor de bezoeker naar de website komt. Deze ene trick doet echt wonderen. 
5 maanden geleden

Beantwoorden

Remon van Veldhuizen 5 maanden geleden geplaatst
Bedankt voor het (snelle) antwoord! CTA is iets wat ik echt nog moet gaan verwerken in mijn artikelen. Voorlopig bezig met content schrijven zodat de site "gevuld" wordt. Maar wellichti beter om er direct CTA's in te zetten zodat ik dat niet achteraf nog eens moet doen per artikel.

reactie op @remonvanveldhuizen:
Kris - Dit is inderdaad ook iets wat ik me af vraag, of ik ze er nu al in moeten zetten, of pas zodra mijn website (meer) bezoekers krijgt.

5 maanden geleden

Beantwoorden

Bas Vd Tja het kost niet amper extra moeite om een gerichte CTA te schrijven toch?
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Pim Schnater 5 maanden geleden geplaatst
Even voor mijn beeld want anders denk ik redelijk in de war te raken. Iedereen bedoelt toch met CTA Call To Action?
Mocht dit de gehanteerde definitie zijn van iedereen, dan begrijp ik echter niet dat sommigen geen Call To Action in een blog hebben. De hele reden om een artikel te schrijven is (tuurlijk, los van het informatieve)  dat men via jou een product koopt?
Mocht ik dit verkeerd zien, dan hoor ik dat uiteraard graag

@jeffreykeijzer​ Bedankt voor het delen van jouw inzichten omtrent een CTA. Op mijn website heb ik dit nu ook vrij algemeen staan en zal dit ook wijzigen naar een specifiekere CTA gericht op de problemen die je oplost
🔥 Jeffrey Keijzer 5 maanden geleden geplaatst
@pim​, het klopt dat de CTA call to action is. 
Bij affiliate marketing is het inderdaad de bedoeling om bezoekers naar de website te krijgen en deze vervolgens doormiddel van goede content lekker te maken om naar het aangeboden product te gaan. Bij ieder artikel is het de bedoeling om zoveel mogelijk waarde te geven. Deze waarde kun je alleen geven door te bedenken waarover de bezoeker meer wilt weten. 

Om een voorbeeld te nemen, ik heb een website in de tech niche. Als ik naar mijn concurrenten kijk, zie ik dat zij een hele andere aanpak hanteren als dat wat voor mij werkt. 

Zo hebben de concurrenten vaak alleen de specificaties van een product vermeld, dit terwijl ik zelf probeer een hele uitgebreide review te schrijven waarbij de klant direct duidelijk krijgt wat het product is en hoe het werkt. Hierdoor lijkt een review van mij bijna op een handleiding. Hiermee heb ik nu al 2 laptops verkocht, dus het lijkt te werken. De overige commissies zijn van producten die ik zelf niet heb gepromoot. 

Vanaf 30 April heeft de website de eerste commissie gehad. Door het schrijven van reviews kan het ineens harder gaan. Daarnaast heb ik voor de CTA een tekst gemaakt die aanspoort om te klikken. Hierdoor zijn er bij mijn website van de 50 bezoekers per dag die mijn website bezoeken gemiddeld 5 tot 10  die op mijn link naar bol.com klikken. En van de 30 bezoekers die naar bol.com gaan haal ik ongeveer 1 verkoop. 

Wat het beste werkt, is voor iedere website en iedere niche anders. Voor mij lijkt dit goed te werken. 
Remon van Veldhuizen 5 maanden geleden geplaatst
Ja zeker is dat de essentie van AM. Maar er zijn ook artikelen die je (ik) schijf om waarde te creëren voor de bezoeker en waarbij je meer bezoekers hoopt te trekken naar jouw website. Maar waarbij niet een duidelijk artikel is om te promoten. Dan kies ik er voor om dit niet te doen.

Daarnaast was mijn gedachte om niet te veel met CTA bezig te zijn en daar dus tijd aan te verliezen maar om waarde op mijn website te creëren zodat er bezoeker komen.

Ben nu 2 maanden bezig en er staan 20 artikelen (wat kortere en langere) online. Dit had mijn voorkeur boven bijvoorbeeld 12/15 artikelen waar ook CTA's in staan.

Iemand die hier feedback op wil geven aub? Ben benieuwd of dit een goede tactiek is om te doen namelijk.
reactie op @remonvanveldhuizen:
Sander Eshuis Hey Remon. 

Ook ik zal in het begin niet al teveel focussen met op CTA. Zorg dat eerst voor dat je bezoekers krijgt en pas dan eventueel je CTA toe. 

Qua informatieve artikelen zal er niet altijd een goede CTA tussen passen. Dat wil niet zeggen dat er mogelijkheden zijn om te linken naar je "money artikel" 

P.S Het is ook goed voor je interne linkbuilding! 

Succes! 
5 maanden geleden

Beantwoorden

Sander Eshuis Sorry voor het gebrekkig Nederlands. Maar dat komt door de woordenboek van mijn telefoon! 

Gr
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Remon van Veldhuizen 5 maanden geleden geplaatst
Dank je wel voor de uitleg sander, dat is inderdaad hoe ik het doe. In die informatieve artikelen zitten wel interne links.
Jeffrey Smith 5 maanden geleden geplaatst
Gefeliciteerd met je mooie succes!

Ontslag nemen in 2021 is een risicovolle doel en zal je scherp houden in de maanden dat je hier naartoe werkt, knap dat je dit voor jezelf uitgestippeld hebt.  Houd ons op de hoogte!
🔥 Jeffrey Keijzer 5 maanden geleden geplaatst
@jeffreysmith​, zeker. Ik weet dat er nog een lange weg te gaan is. Maar als ik kijk hoe hard het nu gaat weet ik 100% zeker dat deze mogelijkheid er is. Zo was ik in Januari nog blij als er een bezoeker naar de website kwam. Op dit moment haal ik bijna iedere 3 dagen een commissie. Vandaag ook weer een commissie te pakken. 

Vanaf April tot en met Juni heb ik 11 euro bij bol.com verdiend. Dat bedrag heb ik nu deze maand al behaald. Gok dat het vanaf nu echt ineens hard kan gaan. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren. 
mike Schonewille 5 maanden geleden geplaatst
Hey Jeffrey! Lees dat jij steeds een stap verder komt! Goed bezig! Zoals ik en vele anderen al die tijd al zeiden, als je maar doorgaat man! Goed gedaan. 
reactie op @writgo:
Jeffrey Keijzer @writgo​ ik stop nooit meer. Nu ik er een tijdje mee bezig ben voelt het zelfs als een routine. Als ik ermee stop zou het voelen alsof ik iets gemist heb die dag. Heb alleen spijt dat ik alles in het begin verkeerd heb aangepakt. Maar ook dat komt gelukkig wel goed. 

Helaas ben ik iemand die eerst hard op zijn plaat moet gaan om daarna te beseffen hoe het wel werkt.
5 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 22 July 2020 om 17:38
Aantal lezers 150
Aantal reacties 24