Een succesje waar ik blij mee ben!

Laatste reactie 17/11/2020 15:49 door Maarten
· Markeren als ongelezen
Jessica Gerritsen 3 maanden geleden geplaatst
Hoi hoi,

Ik wilde een succes met jullie delen. Het is dan in dit geval geen commissie maar ben toch blij! Ik ben nu zo'n 6 weken bezig met mijn website en er staan nu 11 blog berichten online.

Het doel is een authentieke website in de niche waarin ik zit. Ik dacht laat ik eens kijken waar mijn website ongeveer staat in google als ik zoek op de zoektermen.

Nu ben ik erachter dat 3 blog berichten scoren op pagina 1 in google! Daar ben ik toch wel heel blij mee! Het motiveert gewoon ff lekker haha! Daarnaast heb ik nu een aantal dagen tussen de 3 en 5 organische bezoekers. Voor vele hier misschien een lachertje, maar zoals Jacko ook zei, het is een begin!!

Ik ga lekker verder met schrijven! Fijne dag allemaal!
🔥 Boyd van Dongen 3 maanden geleden geplaatst
Het begin is gemaakt! 
Maarten   3 maanden geleden geplaatst
Dat is heel goed. Ik zal je nog wat zeggen en proberen het zo simpel mogelijk te vertellen ...

1) Zodra jij op de knop Publish drukt in WordPress gaat er een zogenaamde ping naar de indexering Bots via het Internet. Dus op die manier ziet Google en Bing dat er nieuwe content is.

2) 'Ziet' Google dat deze content nieuw is kom je eerst in hun A/B test process wat sommige de zandbak noemen maar is puur een soort van test fase.

(Duur kan 2 weken of 4 weken zijn maar soms ook totaal geen duur)

Je denkt nu denk ik: Maar iedereen zegt altijd dat ik veel moet bloggen?

Ja, dat zeggen er veel maar is dus geen vaste regel anders zouden sites die gezien worden als brochure zoals een autodealer bijvoorbeeld die gemaakt is in 2001 niet meer op pagina 1 mogen staan.

Het is dus een misverstand dat veel bloggen ook meer doet voor je posities in Google het enige wat veel bloggen een voordeel geeft is dat je op meer zoekwoorden gevonden kan worden en dat is de reden achter het advies van veel bloggen.

Maar nu komt er iets heel simpels en kijken of je het je kunt voorstellen dan hoef je nooit meer iets over SEO te leren. Ja, ik weet dat ik wat radicaal ben in sommige uitspraken maar echt test het uit en je zult zien dat je als een speer gaat in Google.

Dit:

Stel nu dat JIJ de Baas en bedenker van Google was en elke dag kwam er wel een gratis website online die je graag wil indexeren zodat mensen die via Google zoeken die site of een pagina van die site zouden kunnen vinden.

Heb je dat voor je?

Mooi ...

Wat nu als je dit alleen maar gratis mocht doen! Dus iedereen moet via Google instaat zijn om alleen maar gratis te zoeken en zonder account te maken of wat voor financieel voordeel voor Google zelf dan ook (We praten niet over betaalde advertentie maar de gratis zoekmogelijkheid)

Dan denk je nu - Maar dat gaat mij toch geld kosten?

Ik moet Google in de lucht houden, ik moet geld investeren in mijn servers en wat te denken van al die harddiskruimte/databases?

Dan zegt een collega op een dag: Als we nu 2 dezelfde pagina's van nieuwe sites zien, hoe gaan we daar dan mee om en wie geven we plek 1 in Google?

Om het simpel te houden is deze vraag die dus iedereen bezig houdt sinds de dag dat Google bestaat.

En wat we nu weten is dat je in die zandbak komt als je content nog nooit is gevonden is die periode heel kort en kan je inderdaad op plek 1 of pagina 1 in Google staan want je content is nergens gevonden en geeft antwoord op de zoekwoordvraag.

Snap je nu ook dat het verschrikkelijk dom is om back-links te bouwen en dat sommige niet snappen dat ze dan ineens uit de index worden geschopt?

Precies, dat is 1 van de reden van de zandbak wat veel niet weten. Google 'kijkt' hoe je site zich gedraagt en of je geen gekke dingen doet die tegen hun regels ingaan! Uitzondering daar gelaten. Is je site mega populair dan kunnen ze dit ook detecteren.

Veel black-hatters hebben geprobeerd tools te maken om nep bezoekers naar sites te sturen maar elke keer weer worden ze door Google gevonden. Het is heel technisch waarom dit is maar Chrome verzend dus naar Google iets wat bij normale gebruikers bekend is maar bots of tools die doen alsof ze een gebruiker zijn helaas niet kunnen verzenden.

Simpel gezegd: Traffic/Verkeer manipuleren is heel erg moeilijk. Weet ook dat bij Google zelf de beste programmeurs ter wereld werken (Letterlijk) Daar verdienen ze dan ook wel naar daarom willen zo veel mensen voor Google werken o.a.

Nu je dit weet, kan je zelf wel bedenken wat je het beste kunt doen. Inderdaad gewoon door bloggen dus!

Ok, nu is de vraag: Hoe behoudt ik die plek in Google want het kan wel zijn dat je na 1 week ineens op pagina 2 staat en kan ook naar pagina 3 gaan in Google.

Hoe kan dat?!

Om een lang verhaal kort te maken -> Traffic / Verkeer / Bezoekers dus.

Als Google 'merkt' dat een zoekwoord gebruikt is in Google en iemand klikt op die pagina (Van jezelf dus) En nog het belangrijkste -> Doet een conversie. Dat is dus een inschrijving voor je nieuwsbrief, het kopen van je product of het reageren op je blog = Rank positie bevestiging.

1 + 1 = 2.


Zoekwoord in Google => Google kijkt welke pagina op plek 1 komt maar ook welke pagina (die mag zelfs een dag oud zijn) de kans krijgt om in hun test op plek 1 te komen (Die heb jij nu dus!) en dan kijkt Google wie er klikt op welke titel.

Zie je nu hoe belangrijk je titel en meta omschrijving van je artikel is?

Hopelijk heb je wat aan mijn antwoord en weet je nu wat je vooral niet moet doen en wat je vooral wel moet doen en dat je je ook geen zorgen moet maken als je morgen een plek lager staat. Dat is geen straf van Google of wat voor onzin men ook beweerd, dit is puur omdat het landschap elke minuut kan veranderen. Je zou bijna kunnen zeggen dat je concurrentie bepaald waar je in Google komt te staan.

Dan denk je nu misschien hoeveel bezoekers moet ik hebben om die plek vast te houden?

Dat ligt aan de concurrentie en hoeveel bezoekers die ontvangen.

Natuurlijk kun je ook betaalde bezoekers sturen via Facebook. Maar zoals ik al schreef is je titel goed en je content helpt je bezoeker naar waar hij naar zocht is dat misschien het enige wat je hoeft te doen en vooral moet blijven doen.

Heel veel succes!
🔥 Marc van den B 3 maanden geleden geplaatst
Lekker bezig hoor! merk inderdaad hoe specifieker je schrijft hoe hoger je scoort. 

Hier heb ik 3 algemene websites en sinds enkele maanden een geld verdienen niche website en die website scoort nu ook al 1e pagina google artikelen. 

Dus kwaliteit hoog houden en dan komt het helemaal goed :)
Martijn M 3 maanden geleden geplaatst
Top @jessicagerritsen​! Lekker door blijven gaan en de bezoekers zullen blijven toenemen.
Jeffrey Keijzer 3 maanden geleden geplaatst
@jessicagerritsen​, goed bezig. Wat @maartn​ beschrijft kan ik volledig beamen. De sandbox / testperiode kan soms echt eventjes duren. 

Wat ik zelf bij mijn website merk is dat alles na 1 jaar ineens heel hard kan groeien. Waar jij nu staat stond ik in Januari van dit jaar. Ook al was ik toen al 3 maanden bezig. 

Gisteren heb ik zelfs de 223 organische bezoekers op een dag bereikt. Dit terwijl ik in April nog blij was als er 20 organische bezoekers waren.

Het enige wat je hoeft te doen is content publiceren en de kwaliteit van de content zo hoog mogelijk houden. Door de content hoog te houden word je vanzelf beloond. 

Onthoud dat affiliate-marketing een lange termijn business is. Als je hier enkele jaren mee bezig bent kunnen er hele mooie dingen gebeuren! 
🔥 Jeroen Santing 3 maanden geleden geplaatst
Goed bezig @jessicagerritsen​!
Michel Roes 3 maanden geleden geplaatst
Grote successen beginnen klein. Goed bezig @jessicagerritsen
Jacko Meijaard 3 maanden geleden geplaatst
Elk succes is er één Jessica, kun je trots op zijn!
Bart Verlaan 3 maanden geleden geplaatst
Leuk Jessica,

Lekker blijven knallen hoor, straks komen de muntjes wel binnen.
Wim van der Kruijk 3 maanden geleden geplaatst
Gefeliciteerd Jessica,

als je na 6 weken al dagelijks meerdere bezoekers krijgt vanuit google, ben je zeker op de goede weg.
Hier duurde het maanden voordat ik regelmatig bezoekers kreeg.

Zoals Jeffrey al zegt, na een jaar kun je een flinke boost verwachten als je blijft bloggen. Bij mij was dit in ieder geval ook zo. 

Voor je het weet beginnen de commissies binnen te druppelen! En dat is toch het mooiste van alles?
reactie op @wimpie:
Jessica Gerritsen Ja fijn vooruit zicht hoor! En ja.. dat is denk is zeker het mooiste wat er is😉
3 maanden geleden

Beantwoorden

Harm van Wijk 3 maanden geleden geplaatst
Zonder te veel op de commissie te focussen is het belangrijk dat je consistent en consequent blijft doen wat werkt. Je hebt nu ontdekt wat werkt. 

Geef niet op en blijf dit doen...ook of zeker wanneer het soms even tegen zit!

En vergeet niet je succes te vieren!

Dit geeft een signaal aan je onderbewuste dat je dit moet blijven herhalen :-D
reactie op @harmvanwijk:
Jessica Gerritsen Helemaal mee eens! Ik merk dat ik die mindset heb ontwikkeld. Juist de mensen om mijn heen die weten dat ik dit doe kunnen haast niet wachten op de eerste commissie haha.

Terwijl ik heel goed besef dat dit echt wel op zich kan laten wachten. Ik focus me volledig op de content, de onderwerpen etc. Elke keer weer een mooi blog af geeft energie en maakt me eigenlijk al wel trots.

Ik zie het groeien naar iets moois waarbij ik erop vertrouw dat dat zich gaat terugbetalen! Die signalen maken dat ik nog meer drive voel!
3 maanden geleden

Beantwoorden

Maarten   Mooie mindset! Net zo mooi als je krullen... haha! Maar effen serieus, houd die instelling vast en weet dat Internet toch niet meer weg te denken is. Ik baal van elke toespraak van onze president maar als hij zegt thuiswerken krijg ik toch weer een glimlach.

Is natuurlijk anders als je een winkel hebt of kapper bent of een bakker. Maar ook dan kan je mega veel dingen online doen.

Als je eens wist hoeveel YouTube video's ik wel niet elke dag heb gezien sinds 2001 dan schik je je dood. Maar zo leerzaam allemaal. Als je Engels goed is kom je ook aan veel waardevolle informatie aanzien de meeste goede content toch echt in het Engels is.

Daarom is ook je domeinnaam belangrijk want het is letterlijk je eigen domein waar niemand je de toegang van kan ontzeggen anders dan dat je een plekje op een website leent van een ander bedrijf zoals Facebook of Twitter en ook wel YouTube.

Je kunt een keuze maken om je site groter te maken dan simpel wat reviews. Ik denk als je kennis van zaken hebt dat het wie weet meer inspiratie aan je geeft om je kennis met de wereld te delen.

Ben je bakker?
Maak een site over je tips en een apart YouTube kanaal die voor besloten leden is waar je tips geeft.

Ben je kapster?
Maak een site met tips hoe je als kapper het beste kunt beginnen en welke schaar (ik noem maar wat) het beste is voor beginners. Waar je op moet letten. Wat je vooral wel en niet moet leren en hoe je het beste met je klanten kunt omgaan.

Kapster zijn is bijna een psychologisch vak want je staat de hele dag op je voeten en praat met je klanten en daar moet je wel als persoon tegen kunnen.

Heb je een hobby en wil je daar alles over kwijt, volg dan de zelfde tactiek.
Wil je juist je naam bekend maken? Koop dan zeker je naam.nl en naam.com ook al zou je er nu niets mee doen dan heb je die vast tot je beschikking.

Zet er WHOIS Privacy op zodat men geen spam naar je thuis adres kan sturen. Kost maar 5 euro per jaar extra volgens mij.

Heel veel succes!
3 maanden geleden

Beantwoorden

Jessica Gerritsen Hoi Maarten,

Dank voor je reactie, en je compliment haha! Grappig om te weten is dat ik kapster ben😅 Zo 11 jaar in het vak nu. Erg leuk gezien de content die je erover schrijft. 

Voor mijn eerste website heb ik dit niet gekozen omdat dit nog mijn huidige werk is. Uiteraard vind ik het leuk om te doen en heb ik er plezier in. Toch merk ik door de andere niche die ik heb gekozen ik lekker die afwisseling heb. 

De niche waar ik nu in zit ligt ook zeker een passie dus dat zit goed! Ik word ook heel blij van het woordje thuiswerken haha. Momenteel in mijn huidige baan heb ik daar niks aan, maar daardoor voelt het extra lekker te zijn begonnen met affiliate. 

Wat de tijd ook gaat brengen, ik heb dit nu binnen mijn macht en dat voelt heerlijk! 

Bedankt voor je ideeën Maarten! Iets met youtube staat zeker op de lijst als optie!


3 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 12 November 2020 om 10:20
Aantal lezers 195
Aantal reacties 16