Downloadbare content

Laatste reactie 25/11/2021 19:39 door Tim
· Markeren als ongelezen
Tim Hoekzema 1 week geleden geplaatst
Goedenmorgen allemaal!

Ik heb van mijn affiliate partner wat gratis content gekregen om weg te geven op mijn site. Dit lijkt me een goed idee, alleen hoe zet ik nou een downloadlink onder mijn artikel zodat bezoekers dit gelijk kunnen downloaden? En is het slim om dat gelijk onder mijn artikel te zetten? of is het slimmer om dit te laten downloaden via een landingspagina zodat ik gelijk een mailinglijst opbouw? Ik ben net begonnen en ik heb nog geen bezoekers op mijn site daarom de vraag of het al slim is om dat via een landingspagina te doen.

Alvast bedankt gr Tim?
Jari Dohmen 1 week geleden geplaatst
Hoi Tim!

Altijd handig! Zoals je in de cursus leert is "the money in the list". Direct gebruik van maken dus. Zelf gebruik ik graag van pop-ups die opkomen na een click. Daarvoor heb je goedkope opties. Ik gebruik bijvoorbeeld https://wppopupmaker.com/. Fijne gratis en uitgebreide tool. Als je Market Theme van Jacko en Leon gebruikt weet ik niet hoe dit werkt. Misschien hebben zij een goede oplossing voor pop-ups o.i.d.

Een duurder alternatief is https://optinmonster.com. Die gebruik ik op een andere website. Ook erg blij mee.

In ieder geval moet je voor je site gaan analyseren wat de beste plek is voor zo'n link of knop. Ik bekijk het meestal vanuit de bezoeker. Komt iemand op mijn website dan wil ik hem eerst warm maken en informatie geven die hij nodig heeft. Veel knoppen, vervelende pop-ups en nietszeggende linkjes kunnen averechts werken. Mijn ervaring is dat dat in iedere niche anders is.

Hoop dat je hier wat aan hebt. Succes!
🔥 Nick van Asperen 1 week geleden geplaatst
Binnen Marketheme kan je een 'pop-up blok' aanmaken wat op verschillende manieren naar voren kan komen. 

- na een x aantal seconden
- na het scrollen van content
- bij het sluiten van venster 
- na het klikken van op een knop

Uiteraard is het slim om hier een mailinglijst van te maken, zodat je deze bezoekers behoud. Hier kan je bij Mailchimp of Mailblue gratis mee starten. 

Wel heb je hier bezoekers voor nodig, dus dat zou je eerste prioriteit moeten zijn. Anders kan niemand hem downloaden!
Tim Hoekzema 1 week geleden geplaatst
Super hier kan ik wat mee! Ja ik hoop bezoekers naar mijn site krijgen via die eerste gratis downloads en ze zo vervolgens om te krijgen om het hele product te kopen. Ik wil inderdaad niet al te veel met pop-ups werken omdat ik dit zelf ook vaak irritant vind. Ik begreep ook dat google het teveel gebruiken van pop-ups afstraft. Daarom vroeg ik me af of het ook mogelijk is een linkje in mijn artikel te zetten die gelijk verwijst naar mijn pdf. En is er ergens een stappenplan of uitleg hoe ik die pop-ups binnen marketheme moet maken?

Mark de Vries 1 week geleden geplaatst
Materiaal uploaden naar Google Drive zodat het geen data slurpt bij je hosting, deelbare link maken van het bestand in Drive: https://support.google.com/drive/answer/2494822

Die deelbare link hier invoeren: https://www.gdirect.link/ en de link die gegenereerd wordt gebruiken als link in je artikel. Als een bezoeker nu klikt wordt het bestand direct gedownload.
reactie op @tradermark:
Tim Hoekzema Ja dat is precies wat ik zocht!!

Thnx man?
1 week geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 25 November 2021 om 11:53
Aantal lezers 37
Aantal reacties 6